banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 05:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2012, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2012, 14:47
Jedino sto kod elte bas ono valja je to sto ne naplacuju arenu.Ja msm da su jedini u BIH koji ne naplacuju

http://www.youtube.com/watch?v=zZ-pJJy71Rw

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

ИСТИНА ЗА dzonija !!! :D

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 23:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2012, 21:27
ssaassaa je napisao:
Necete nista dobiti i zako vam uvedu taj kanal,espn je sra..e

Vjerovatno je tako, ali radi se o tome da za iste pare nama konstantno daju slabiju ponudu. To je ono što vrijeđa inteligenciju korisnika, a nisam siguran ni da li je baš u skladu sa propisima. Provjerićemo.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Sto se tice toga u pravu si,trebalo bi svima isto,ja sam samo ovim mislio reci kako ja ovaj espn los

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 00:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Avg 2011, 20:18
sutra tokom dana bice moguce procitati cijeli tekst...dotada, imamo stampano izdanje na kioscima

http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vesti_da ... luba!.html

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Pošto je jako teško ući na sajt pressa vjerovatno zbog interesa evo ovako:

Citiraj:
Banjaluka 04. 12. 2012 PRESS RS

Gledaoci kablovskih kanala neprijatno iznenađeni
Srpska bez Sport kluba!

Većina kablovskih operatera u Republici Srpskoj proteklog vikenda ostala je bez signala Sport kluba, posredstvom kog su desetine hiljada gledalaca pratile prenose utakmica košarkaša Partizana u Evroligi, teniskih turnira na kojima nastupa Novak Đoković, engleske Premijer lige, NBA lige, Formule 1 i mnogih drugih sportskih događaja na koje ekskluzivna prava za teritoriju BiH ima ova televizija!

Slika

RAZOČARANJE Nedostupni veliki sportski događaji

Međutim, kako Press RS saznaje, jedan deo kablovskih operatera za nekoliko dana vratiće Sport klub u ponudu, dok će korisnici jednog od najrasprostranjenih operatera u Srpskoj "Elta kabela" najverovatnije ostati bez tog kanala. Podsetimo, proteklog vikenda su dva vodeća kablovska operatera u Banjaluci, "Elta kabel" i "Aneks", kao i drugi operateri u manjim sredinama isključili Sport klub iz svoje mreže i na mestu gde je bio taj kanal istakli obaveštenje da je ova televizija odbila bilo kakve razgovore o produženju ugovora sa kablovskim operaterima u BiH.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju PRESS-a

Žarko Marković

Izvor: Slika

Ko se prvi domogne Pressa nek sutra prepiše tekst ili skenira i postavi na forum.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 09:21 
Majstor
Majstor

Evo, ima komplet tekst na ovom linku sa portala. Mnogo stvari izgleda jasnije.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 09:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
na kojem linku

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/s ... ba%21.html

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 09:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Prema ovom tekstu, Elta je ta koja je popušila, a sada preko AKOP-a pokušavaju da istjeraju "pravdu" tako što su sve članice AKOP-a (osim Telemacha) isključile Sport Klub...

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 09:35 
Majstor
Majstor

smijesan je argument da su oni slali dopise, a da se SK nije javljao...pa kako je press dobio direktora? teleporterom?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 09:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Glavno je da su ga korisnici ispusili a za ostalo boli njih uvo

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo i taj dio teksta što nije bio objavljen sinoć:

Citiraj:
Previsoka cena

- Prema našim saznanjima, ista situacija je i sa "Telekomom Srpske", "BH telekomom" i "Eronetom". Zbog toga će svi kablovski operateri i telekom operateri biti bez Sport kluba, osim firme "Telemah" i firmi povezanih sa njima. Razlog je u tome što su Sport klub i "Telemah" povezani vlasnički. Asocijacija kablovskih operatera (AKOP), zbog zabranjenog delovanja Sport kluba, podneće prijavu u Konkurencijskom savetu BIH i očekujemo da će članovi saveta zaštititi interese potrošača - navedeno je u obaveštenju koje je istakao "Elta kabel".
Hokej na ledu kao zamena

U "Aneksu" nisu želeli da komentarišu gašenje Sport kluba, s tim što je ovaj kablovski operater juče umesto tog kanala ubacio novi sportski kanal ESPN Amerika. Ovaj kanal, međutim, ni po čemu, osim po kategorizaciji nije zamena za Sport klub s obzirom na to da prenosi uglavnom sportove kao što je hokej na ledu ili američki fudbal. Do zaključenja ovog broja našeg lista "Elta kabel" još nije ubacio zamenski kanal, ali očekuje se da to takođe bude ESPN Amerika.
Objašnjavajući razloge zbog kojih je u sistemu njegove firme isključen Sport klub, direktor "Elta kabela" i potpredsednik Upravnog odbora AKOP-a Aco Kabanica kaže za Press RS da je asocijacija tražila od ove televizije da, s obzirom na to da je svima isticao ugovor, pošalje novu ponudu za njene članice.

- Međutim, oni na to nisu pristali, nego su hteli da pregovaraju individualno. Nekoliko manjih članica dobilo je njihovu novu ponudu i u pitanju su nenormalno visoke cene. Drugi nisu ni dobili odgovor. "Elta kabel" se nekoliko puta obraćao, ali oni nam se nisu javili. Ne znamo kakav je njihov interes, ali naš je stav da su sportska prava informacija, a pravo na informaciju je osnovno ljudsko pravo i niko ne može da ga zabrani. Zato ćemo se obratiti Konkurencijskom savetu. Kad neko kupi određena prava, mora da omogući gledaocima razumne cene, a ne da ih zaključava u ladicama - rekao nam je Kabanica.

Press RS je kontaktirao sa direktorom Sport kluba Nemanjom Simeunovićem i on se iznenadio kada smo ga obavestili da je ova televizija isključena na svim kablovskim operaterima u RS.
- Nismo sa svima raskinuli saradnju, već samo sa "Elta kabelom" i još nekoliko manjih operatera. Nesporazum sa "Aneksom" bi trebalo da bude ubrzo rešen jer sa njima nismo imali problema u poštovanju ugovora - rekao je Simeunović.

Utakmice u fioci

On je dodao da Sport klub već neko vreme ima problem sa "Elta kabelom" i nekim drugim operaterima, koji su emitovali taj kanal, ali nisu poštovali ugovor.
- Konkretno, sa "Elta kabelom" smo potpisali ugovor, ali oni su ga prekršili. Nisu poštovali deo prema kom mi možemo, tokom trajanja ugovora, da utvrdimo tačan broj korisnika. Oni to nisu dozvolili, a sve vreme su nas emitovali. Mora da postoji red i sve što mi tražimo jeste pošten ugovor. Svi koji imaju takav ugovor ne moraju da brinu, jer imaju najbolji sportski program na ovim prostorima. Niko na Sport klubu ne želi da kupuje utakmice i drži ih u fioci - naveo je Simeunović.
Aco Kabanica, međutim, odgovara da je "Elta kabel" imao uredno potpisan ugovor sa Sport klubom, ali da su novi vlasnici te televizije, nakon što su pregledali poslovne knjige, počeli da uslovljavaju operatere.
- To im je bio izgovor. Neki su se uplašili i ugasili kanal, ali mi smo imali važeći ugovor i poštovali smo ga do kraja. Tražili smo produženje, ali oni nam se nisu javili - istakao je Kabanica.

Posle svega, pitanje je da li će korisnici "Elta kabela" ikada više moći da prate Sport klub. Simunović kaže da se zalaže za fer tržišnu utakmicu u kojoj sve strane treba da ispunjavaju svoje obaveze.
- Svaki korisnik nam je važan, ali mora da postoji red. Nije problem da razgovaramo sa njima, ali samo pod uslovom da to bude poštena priča - zaključuje Simeunović.

Znači Eltaši put pod noge i pravac Beograd i potpišite ljudski ugovor sa Sport Klubom i uvedite sve kanale.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 09:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sada ljudi u Elti sjede i pitaju se zašto im ranije nismo ukinuli SK. Sve je isto, a njima ostaje više para. Evo za uštedu bi im bilo da isključe i recimo NationalGeographic kalanle. Opet bi sve bilo isto, a od razlike para bi mogli recimo dijeliti plate. Ovo je samo dobronamjeran prijedlog za Eltaše, pa neka razmisle. A kada počnu ubirati prihode od ove ideje, mene ako se sjete, sjete, ako ne, meniu će satisfakcija biti to što sam im pomogao i pokazao pravi put.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 10:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Drago mi je što je PRESS imenovao dvojicu ljudi koji imaju lični animozitet, tako da dok jedan od njih ne ode Elta vidjeti SK neće. Prije par dana sam pisao o ovome, ali bez iznošenja imena. Sada je i to poznato. Mada, mislim da svako ko je bolje upućen u ovu tematiku je mogao pretpostaviti o kome se radi.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
A znas li hoce li Elnet - Kaldera vratiti SK i kakva je situacija sa njima?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 10:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
dakle ispade po teksu da bi aneks ubrzo trebao vratiti SK

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo još zanimljivosti o Elti.

Citiraj:
NOVA MEDIJSKA ELITA:
Kako su nastajali kablovski magnati u BiH

Četvrtak | 18.03.2010.

DEPO PORTAL objavljuje prepisku dvojice najvećih kablovskih magnata u BiH - Ace Kabanice (ELTA) i Enesa Hajdarevića (HS), koja na najbolji način pokazuje kako je nastajala kablovska industrija u BiH, koja danas ostvaruje promet od stotine miliona maraka

Slika

Milione maraka posljednjih godina prometuju vodeći kablovski operateri u BiH, dok javni rtv servisi, komercijalne bh. stanice, državni telekomoperatori kukaju da su njihovim djelovanjem oštećeni oni, ali i država BiH. DEPO PORTAL objavljuje prepisku dvojice najvećih kablovskih magnata Ace Kabanice (ELTA) i Enesa Hajdarevića (HS) koja na najbolji način pokazuje kako je nastajala kablovska industrija u BiH. Prepisku donosimo izvorno, bez lektorskih i drugih jezičkih intervencija.

ACO KABANICA O ENESU HAJDAREVIĆU (28.12.2008):

Poštovane kolege kablovski operateri,

Posle debate između Tokaće i Hajdarevića mislim da je došlo vrijeme, da natočimo čistog vina i da svaku stvar nazovemo pravnim imenom. Mislim, da sam jedan od glavnih aktera svih događanja u BIH vezana za CATV i da mnoge stvari što smo ih napravili, odgovorni smo ja i gospodin Hajdarević. Činjenica je, da je od dobre poslovne namjere nastalo zlo, tačnije sve ono što čovjek sebi nikada ne bi smio dozvoliti. I nažalost, dio odgovornosti za to zlo, stoji i na meni. Ja sam bio čovjek koji je od Hajdarevića kao trgovca napravio kablovskog operatera. I nosim dio odgovornosti za učinjene slabe svari od strane Hajdarevića. Zato ću obširno u svim detaljima iznijeti cjelokupna događanja vezano za zajednički nastup mene i Hajdarevića u BIH.

Sasvim lično o Enesu

Mislim da je kao čovjek u stanju da gazi preko leševa, samo da bi on bio bogatiji. Svakog partnera u svojim firmama ili ga je eliminisao ili ga je pokušao eliminisati, da bi on postao većinski vlasnik, zato što on voli pare. Od para voli samo jednu stvar više u životu, i to je da mu se ljudi dive kao najvećem i najboljem, i tu uvjek balansira da li napraviti slabu stvar ili ne. Jer ukoliko može da se o tome ne sazna sigurno će je napraviti, a ako misli da če se to saznati neće je napraviti, jer želi da bude poštovan kao uzoran i pošten. Oprosti Enese ovo je moje lično mišljenje i do njega imam pravo i molim svoje kolege, da unaprijed ne prihvataju ovo moje mišljenje kao ispravno, možda sam ja baraba, a on pošten. Ja ću vam nabrajati sve činjenice i detalje moga i Hajdarevićevega postupanja a vi sami ocijenite ko je koliko dobar ili slab čovjek. Ti Enese ako šta pogrešno iznesem popravi me. Jako puno je toga za pisanje, pa ću to napisati u više djelova koje ćete dobijati narednih dana. Krenuću od sebe.

Kako je nastajala Elta Kabel

Elta Kabel je bila operater na području Republike Srpske. Počeo sam približno istih dana kao Halil u Sarajevu. Tada je RS bila cijela slobodna, odnosno kao operater ušao sam u prazan prostor. Za rad u RS sam ispunjavao 3 osnovna uslova. Imao sam vlastiti kapital, jer sam 2002. godine, kada sam počinjao imao 10 godina iskustva kao operater, tekuću zaradu iz prihoda, iz kablovskog sistema Izola i Sežana i na raspolaganju visoku kupninu od prodatog kablovskog sistema u Kopru. Imao sam znanje i iskustvo visoko ocijeneno i za slovenske prilike i prolaz u RS bez lobiranja da ne budem nacionalno kočen. Imao sam apetite za rad u Federaciji ali sam bio svjestan činjenice da tamo moramo imati domaćeg partnera i da tamo ne mogu biti 100% vlasnik. 2001. godine sam na primjer sa Atlasom Celje i jednom poznatom trgovačkom firmom iz Živinica, dogoavarali rad Tuzle, a isto tako sam Azaru 2001 godine predlagao da radimo zajedno Zenicu, ali je on rekao da narod nema para i da nije vrijeme za to. Tuzlu smo 2002. dogovorili Tokača i ja, a u Sarajevu sam želio raditi ali nisam imao primjernog partnera. Preko Zangla iz Hirschmanna sam upoznao Enesa koji je rekao da ima želju da radi kablovsku u Sarajevu, samo da ne zna sam i da mu treba neko ko zna. Posle smo odradili prvi sastanak Septembra u Sloveniji, gdje je Enes ovako izjavijo: Ako hoćeš, možemo da radimo ja i ti pola pola ili da uzmemo Nerka, on ima dosta radnika za instalaciju, moglo bi nam biti to u pomoć, pa da radimo u vlasničkom odnosu po 1/3. Ja sam prdložio da se sam odluči jedno ili drugo, bolje poznaje sarajevske prilike. Na sledećem sastanku u Sarajevu je Enes predložio a mi smo prihvatili, da udjeli budu po 1/3, Enes Hajdarević, Nerko Hašinbegović, i zadnju trećinu ja ili Tokača ili Elta MT po mom izboru. Na tom sastanku na kojem je bio prisutan Nerko su potvrđeni udjeli i ostalo je da se dogovore detalji oko osnivačkog ugovora, plan rada i registracija firme....

NASTAVLJA SE

Izvor: Slika

Inače članak nikad nije nastavljen iako je to navedeno na portalu. Vjerovatno je došlo do intervencije.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo i novinsko izdanje Pressa
http://i.imgur.com/Z2QOD.jpg
http://i.imgur.com/JM49S.jpg

PS. Je*em ti Acu Kabanicu

Све остало је историја!

ПРАВДА ЗА СОРY-A

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 14:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Meni nije jasno iz kojeg razloga su povecali pretplatu za dvije marke kad vise nema ni fox-ova a ni sportkluba... Realno ovi istali kanali ne vrijede ove pretplate. Da ne daju najvise para na arene? Kad prebacim na kanal gdje je bio sportklub a sad ono smece na kojem apsolutno nista nije vrijedno gledanja dusa me zaboli... :(

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 14:37
Elta mora biti svjesna, da bi mogla ostati bez dosta svojih klijenata, kad im isteknu ugovori ja znam već dosta sto su rekli preći na total ili neki drugi operater, upravo zbog povećanja pretplate sa 12 na 14 KM a uz to još lošiji program nema foxova sad jos sport kluba?!
Ili će morati da vrate pretplatu na 12 KM ili će poboljšati ponudu kanala i kako tako vratiti sport klub, trećeg nema!
I ja ozbiljno razmišljam da predjem na neki drugi operater nakon isteka ugovorora, ali žao mi arena sportova, još moram dobro odvagati druge ponude!

Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]