Талија, начуо сам нешто о Јелшинграду

, али ту је прво требало да реагује струковни синдикат, да се организује нешто масовније, а било би подршке и за то, бар са моје стране. Нејасни су ми они који не размишљају тако. С друге стране, не можеш очекивати да неко други поведе те протесте.
Суштина је да су те фабрике упропашћене од стране мафије блиске властима. Не може Душанић купити 30 предузећа, све и једно одвести у стечај, па не одговарати за то. А Душанића има још.
И шта се дешава? Не проводе се истраге, нико не одговара, штета је учињена, паре су се расталиле итд. Да су од пара од Телекома опровљена бар два-три гиганта или уложено у нове, свима би нам било боље. Овако се сада бавимо посљедицама таквог рада. Они који су довели до тога сада нам сервирају причу да је једино рјешење смањење плата. Ма немојте?!
Шта је суштина свих ових мојих постова? Оно што је требало да буде задњи корак у сређивању стања у држави, код нас је први и то на одушевљење свих који нису на буџету. Мислим да су морали, понављам
морали пронаћи друго рјешење и реаговати прије три године. Воде нас слијепци, а ми их подржавамо. Ако се морају смањити плате да бисмо избјегли банкрот, нека се смање, али није смјело доћи до овога.
И још нешто. Немам ја ништа против другачијих мишљења, чак и волим расправе, али заиста ми смета оргазмично уживање у смањењу плата било коме.
@Беспарица, норма је 20 часова седмично, истина, али нису само часови посао. Има ту и припрема часова, исправљања контролних радова, састанака, родитељских састанака, попуњавања дневника, књижица и шта ти ја знам шта све не. Тако да, немојте површно гледати на ствари.
И за крај - зашто сви постављате као једину дилему - треба ли смањити плате или не? Право је питање је ли се могло нешто друго учинити умјесто овога, ако јесте - зашто није и ко је за то одговоран?
Још једно питање - колико би, по вама, требала да износи учитељска плата?