Talija je napisao:
Tačno. Ne kažem da je iko kriv ali kako ono - kako te nije sramota da samo sebe gledaš. Ako je čitava Republika u haosu ko su oni da budu izuzeti od smanjenja primanja???
Ово је типична замјена теза и веома малициозан пост, какви су сви од ове форумашице на овој теми. Одмах да се разумијемо, не радим ни у једној институцији гдје су смањене плате, али сам на протесту био и дао свој подршку. Срамота је, без преседана, да се плата смањује учитељима и полицији, која и овако није адекватна послу који обављају. Потпуно су промашена поређења да ови буџетски радници имају веће плате од радника у привреди, па сад њима треба смањити. Не, треба покренути привреду и омогућити веће плате и једнима и другима. Овако се шаље потпуно погрешна порука - проблем ријештити смањењем плате?! То ће, наравно, временом довести и до тога да ће радници у привреди имати још мање плате и још мање посла. Жао ми је ако то не видите. Умјесто да подржимо једни друге, па да се кроз борбу за друге боримо и за себе, ми се свађамо ко треба да има мању плату, а не већу. Када би данас незапослени, радници у привреди и пензионери подржали овај штрајк, то би и њима било сутра враћено. Грађанска свијест нам је на нулетини, у минусу, а власти је добро, јер ће се и даље разноразни скоројевићи уграђивати са стотинама хиљада марака у разне послове који се финансирају из буџета. Онда се посао који вриједи, нпр, 100 000 марака плаћа 200 000, да би се господину министру (начелнику, службенику....) вратило 70 000, 30 000 екстрапрофит извођачу, све то парама из буџета, а вама су криви учитељи који зарађују 1000 или полицијац који зарађује 800. Стидите се!
П.С. Ено Шпирић синоћ имао удес у 22 часа у Дрвару у СЛУЖБЕНОМ аутомобилу које је возио СЛУЖБЕНИ возач са насутим СЛУЖБЕНИМ горивом. Шта је он радио са СЛУЖБЕНИМ аутом у 22 часа у Дрвару? Зашто он не штеди? Ко то плаћа? То вам не смета.