banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 19:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2012, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
e bas to

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Ово раднички протест? :lol: Ранка Мишић ко тинејџер из студентских дана :lol:

Једино и реално рјешење је отпуштање радника из јавног сектора које власт одгађа годинама. Мислим да сви знамо зашто се то не догађа. Просто, губе највјерније бирачко тијело. Резовима у ово вријемe, имају доста времена до наредних избора да се коригују, или једноставно да бирачи забораве.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 01:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Gocias je napisao:
Ово раднички протест? :lol: Ранка Мишић ко тинејџер из студентских дана :lol:

Једино и реално рјешење је отпуштање радника из јавног сектора које власт одгађа годинама. Мислим да сви знамо зашто се то не догађа. Просто, губе највјерније бирачко тијело. Резовима у ово вријемe, имају доста времена до наредних избора да се коригују, или једноставно да бирачи забораве.

"Risto Podvožnjak, šezdeset i osma!" :lol:

Mudro zboriš. Kod nas u zgradi Opštine je prije 15-tak godina radilo oko 80 radnika a sad ih ima preko 150. Kad uđeš da izvadiš rodni list ili bilo kakav dokument u opštini naiđeš na špalir ljudi koji sjede kao sardine iza šaltera. Na svaki rupu na šalteru dođe oko cca 3.5 glave.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 01:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
lollipop je napisao:
Da li mislis da svakom iole normalnom covjeku nije jasan znacaj investicija i da bi svaka vlast htjela dovuci 3 jaka investitora u privredu i pridobiti automatski glasove biraca za naredna 44 mandata.. da je to tako lako.. a znam da rade na tome, jer im je to u cilju, ali sporo i tesko...

A, kako to rade, majke ti?! Idu i mole ih, vuku za rukav mozda?

Korupcija, ekonomske slobode... Je l' ti mislis da su veliki investitori idioti?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 01:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Cisto da bacim par komentara i dam neke ispravke jer dolazim direktno iz te struke :)

1. NEMA TOPLOG OBROKA. Kakvih 8km? Dajte mi u kojoj to skoli ima da se dobija 8km i ima da se prebacim tamo odmah ne zvao se ja............... dakle, toplog obroka nema vec nekoliko godina.

2. Ovo sto je protestvovalo ljudi nije samo iz BL, doslo je prosvetara iz drugih gradova, primijetio sam neke kolege iz Gradiske i sl.

3. Izgleda da su svi navikli na izraziti ratni i posljeratni period pa im uopste nije problem sto su dugi niz godina prosvetari bili na prosjackom stapu i po pravilu sloj za "brusenje" budzeta i sl.
Sto malo ne poredimo prosvetare sa njihovim statusom prije rata? Mislim, ako vec govorimo o tzv. realnom sektoru, realni sektor prije rata je uvijek bio ispod prosjeka prosvete koja je bila gospodsko zanimanje, tik uz doktorsko i sl.

Na kraju, kako ste glasali tako ste dobili, valjda je ovo dobro upozorenje pred parlamentarne izbore, sad ce to.

PS
Niko se nije osvrnuo na vrtoglavo povecanje cijena u posljednjih recimo 2 godine, a profesorske plate miruju vec dobrih 6-7 godina.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 02:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne pogađaju cijene samo prosvetare ima i ostale fukare koja šljaka i koja bi da živi. :D

PS Što bi jedan profesor trebao biti gospodskiji od jednog inžinjera?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 02:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Sto malo ne poredimo prosvetare sa njihovim statusom prije rata? Mislim, ako vec govorimo o tzv. realnom sektoru, realni sektor prije rata je uvijek bio ispod prosjeka prosvete koja je bila gospodsko zanimanje, tik uz doktorsko i sl.

Šta je nekad bilo... :lol:
Znaš onu: nekad bilo sad se samo spominjalo

Znaš kako se jedno vrijeme govorilo u BL: "Dobro se udala, muž joj radi u Čajevcu"
Koliko je samo tamo radilo inženjera, a bilo je još firmi u gradu koje su imale dobre plate, a pripadale su realnom sektoru.

A ja se sjećam da su i prije rata pojedini profesori su kukali zbog plata.
J... ga vjerovatno neki su imali, a i danas imaju previše slobodnog vremena. Koliko traju raspusti?

Talija je napisao:
Ne pogađaju cijene samo prosvetare ima i ostale fukare koja šljaka i koja bi da živi. :D

PS Što bi jedan profesor trebao biti gospodskiji od jednog inžinjera?

Talija, u pravu si

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 08:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Neka otpuste razne zamjenike zamjenika u zgradi Vlade i mase ministara takvi najviše crpe budžet to se mora svesti na manji nivo. Ministri mogu biti zaduženi za više sektora a ne samo za dva. I šta rade glavni kad imaju 2 pomoćnika i dva potpretsjednika svugdje. Reklo bi se da smo zaposleniji i vrijedniji od Japana a nismo. Nek neko ode malo do Tokija da iskopira njihove metode rada pa će biti napretka.
Oni najlakše udaraju po prosvjeti i zdravstvu, a obe grane su zbog toga iskorumpirane do srži sve same privatne klinike po javnim zdravstvenim ustanovama a nastavnici i profesori nekažem svi ali neki forsiraju naknadnu nastavu sa učenicima nebi li zaradili nešto. To se mora mjenjati ako hoćemo napredak a ne da završimo kao Grčka.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Treba im smanjiti plate da budu nize od privatnog sektora i treba ih makar pola otpustiti.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:22 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ne treba podržati nikakvo smanjenje, nego ostali trebaju da teže većim pravima, nije u duhu sindikalnog pokreta podržavati smanjenja radničkih prava pa makar ona tebe lično ne doticala...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dotice nas sve. Te pare koje oni uzimaju su zajednicke i trebale bi se potrositi na opste dobro a ne na njihovo privatno. Kakav je to duh? Ajde da mi od nasih para damo meni vecu platu, nema veze sto mi je radno mjesto izmisljeno, ili sto radim manje ili sto radim manje strucan posao... Pa to je jedna od najvecih nepravdi u ovom drustvu. To je i glavni razlog zasto sam na proslim izborima glasao protiv ove vlasti i zasto cu opet da glasam protivn njih. Ova situacija steti i privredi i drustvu. Realni sektor gubi dobre radnike zbog ovoga. Svi gledaju da se uvale na buzdet. Zasto bi neko radio puno za malo para, kada moze da radi malo za vise para...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:39 
Bič božji
Bič božji

vlast je uradila ono što je i namjeravala, napravila je neslogu među narodom, zato sam i rekao da je u sledećem krugu zdravstvo, lakše je rasparčati narod i sindikalne pokrete i onda jednim po jednim rezati prava...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
To je najlakse. Ujedno najgluplje moguce rjesenje.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
Talija je napisao:
Tačno. Ne kažem da je iko kriv ali kako ono - kako te nije sramota da samo sebe gledaš. Ako je čitava Republika u haosu ko su oni da budu izuzeti od smanjenja primanja???

Ово је типична замјена теза и веома малициозан пост, какви су сви од ове форумашице на овој теми. Одмах да се разумијемо, не радим ни у једној институцији гдје су смањене плате, али сам на протесту био и дао свој подршку. Срамота је, без преседана, да се плата смањује учитељима и полицији, која и овако није адекватна послу који обављају. Потпуно су промашена поређења да ови буџетски радници имају веће плате од радника у привреди, па сад њима треба смањити. Не, треба покренути привреду и омогућити веће плате и једнима и другима. Овако се шаље потпуно погрешна порука - проблем ријештити смањењем плате?! То ће, наравно, временом довести и до тога да ће радници у привреди имати још мање плате и још мање посла. Жао ми је ако то не видите. Умјесто да подржимо једни друге, па да се кроз борбу за друге боримо и за себе, ми се свађамо ко треба да има мању плату, а не већу. Када би данас незапослени, радници у привреди и пензионери подржали овај штрајк, то би и њима било сутра враћено. Грађанска свијест нам је на нулетини, у минусу, а власти је добро, јер ће се и даље разноразни скоројевићи уграђивати са стотинама хиљада марака у разне послове који се финансирају из буџета. Онда се посао који вриједи, нпр, 100 000 марака плаћа 200 000, да би се господину министру (начелнику, службенику....) вратило 70 000, 30 000 екстрапрофит извођачу, све то парама из буџета, а вама су криви учитељи који зарађују 1000 или полицијац који зарађује 800. Стидите се!

П.С. Ено Шпирић синоћ имао удес у 22 часа у Дрвару у СЛУЖБЕНОМ аутомобилу које је возио СЛУЖБЕНИ возач са насутим СЛУЖБЕНИМ горивом. Шта је он радио са СЛУЖБЕНИМ аутом у 22 часа у Дрвару? Зашто он не штеди? Ко то плаћа? То вам не смета.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:46 
Bič božji
Bič božji

The_new_Statesman je napisao:

ali je jedino moguće, jer da su odjednom udarili i na zdravstvo, vlada bi se našla u neobranom grožđu i morala bi da odustane od tzv ekonomske politike ma koliko taj dokument izgledao tragikomičan...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
vlast je uradila ono što je i namjeravala, napravila je neslogu među narodom, zato sam i rekao da je u sledećem krugu zdravstvo, lakše je rasparčati narod i sindikalne pokrete i onda jednim po jednim rezati prava...

Sta su uradili? Potplatili su mali procenat stanovnistva (koji su vecinom njihova rodbina) sa "pravom" da uzimaju nase pare. I ja bih trebao da se udruzim sa njima? Nisam toliko glup.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:49 
Isao Spiric sluzbeno na drvarsku drenju i janjetinu...

Btw smanjenje plata nije nikako dobro, ja zaista ne znam kako ih nije sramota i ovo malo crkavice smanjivati...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 10:58 
Bič božji
Bič božji

Besparica je napisao:

Sta su uradili? Potplatili su mali procenat stanovnistva (koji su vecinom njihova rodbina) sa "pravom" da uzimaju nase pare. I ja bih trebao da se udruzim sa njima? Nisam toliko glup.

Kažeš mali, sutra će to zakačiti zdravstvo, pa će onda udruženje poslodavaca reći da ni privreda ne može da podnese ovolika davanja za radnike, pa će se desiti smanjenje i najniže plate u tzv realnom sektoru, a onda će sa tim zapušiti usta i penzionerima koji stalno ponavljaju da traže nivelaciju penzija sa platama u R.S. što opet znači da bi se mogao smanjiti i koeficijent penzija...

ovo mi liči na onu poučnu pričuo vuku i tri bika...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06

ali je jedino moguće, jer da su odjednom udarili i na zdravstvo, vlada bi se našla u neobranom grožđu i morala bi da odustane od tzv ekonomske politike ma koliko taj dokument izgledao tragikomičan...

Ama, ovo produbljuje agoniju... I samo ce biti gore.
Jos ce ovi opstinari sa ''liste za blamiranje po Glasu'' drzati Kopanjine slike u kucama (ko Cigani iz Klasnica u Svedskoj Rasine) jer ih je na vrijeme sklonio.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 11:06 
Bič božji
Bič božji

Ama, ovo produbljuje agoniju... I samo ce biti gore.
Jos ce ovi opstinari sa ''liste za blamiranje po Glasu'' drzati Kopanjine slike u kucama (ko Cigani iz Klasnica u Svedskoj Rasine) jer ih je na vrijeme sklonio.

Misliš na načelnicu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]