banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2012, 23:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2009, 13:02
Red.. brdo zvučnih imena, brdo američkog pre*eravanja i puškaranja (ali ipak je riječ o akciji), možda se previše forsiralo na humoru.U svakom slučaju zabavno- za ubiti vrijeme, i to je sve..
Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
gnusni_snjesko je napisao:

najveci problem sa starim hororima je njihovo starenje ali mozda upravo to pokazuje njihovu kvalitetu, jer kada vidis film danas, predjes preko (iz ove perspektive) naivnih trikova, ostaje prica....e sada, sta neko podrazumjeva pod ''dobar film'' nema vajde raspravljati... neko je davno za Exorcist povukao paralelu sa svojim kretenskim ujakom koji svake godine kada dodje pokazuje jedan te isti fazon, koji je prve godine mozda i bio smijesan....postujem eksploataciju ako je odradjena kako treba ali Exorcist nije cak ni to...

gnusni, nije exorcist eksploatacija, ona je kao trend počela sa slešerima sa kraja sedamdesetih i početka osamdesetih, a onda se na taj vagon zakačilo i snimanje pitaj boga koliko exorcist nastavaka - slažem se da je kao tema vjerovatno najeksploitisaniji. vrijeme kad je nastao exorcist je zlatno doba horora, jer žanr još nije bio kompromitovan i horore su još uvijek snimali najveća imena (kjubrik, polanski) i ono što je najvažnije - nije bilo hiperprodukcije jer je bilo uvreženo mišljenje da za dobar horor je potreban dobar reditelj. tek je osamdesetih sve otišlo dođavola, nažalost, i sad više niko ozbiljno ne shvata taj žanr. horore snimaju fanovi i neki diletanti. znači, nije kriv fridkin, već oni koji su došli nakon njega.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 02:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

:lol: :lol: :lol:

Koliko lud moras biti da snimis ovakav trash? :lol: :lol: :lol: Toliko jeftino, providno, krvavo a opet ne mozes da ne gledas.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 02:52 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
odgleda Neprijatelj...kad ce biti nastavaaaaaaaaaaaaaak?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 10:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gledo drugi dio grave encoutersa http://www.imdb.com/title/tt2231554/ prvi je odličan, ovo je blago iznad prosjeka, može da se gleda ko baš voli ff.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 10:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Frisky_Dingo je napisao:

najveci problem sa starim hororima je njihovo starenje ali mozda upravo to pokazuje njihovu kvalitetu, jer kada vidis film danas, predjes preko (iz ove perspektive) naivnih trikova, ostaje prica....e sada, sta neko podrazumjeva pod ''dobar film'' nema vajde raspravljati... neko je davno za Exorcist povukao paralelu sa svojim kretenskim ujakom koji svake godine kada dodje pokazuje jedan te isti fazon, koji je prve godine mozda i bio smijesan....postujem eksploataciju ako je odradjena kako treba ali Exorcist nije cak ni to...

gnusni, nije exorcist eksploatacija, ona je kao trend počela sa slešerima sa kraja sedamdesetih i početka osamdesetih, a onda se na taj vagon zakačilo i snimanje pitaj boga koliko exorcist nastavaka - slažem se da je kao tema vjerovatno najeksploitisaniji. vrijeme kad je nastao exorcist je zlatno doba horora, jer žanr još nije bio kompromitovan i horore su još uvijek snimali najveća imena (kjubrik, polanski) i ono što je najvažnije - nije bilo hiperprodukcije jer je bilo uvreženo mišljenje da za dobar horor je potreban dobar reditelj. tek je osamdesetih sve otišlo dođavola, nažalost, i sad više niko ozbiljno ne shvata taj žanr. horore snimaju fanovi i neki diletanti. znači, nije kriv fridkin, već oni koji su došli nakon njega.

Ustedi mi rijeci... :)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 10:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
bollywood za gubljenje veremena dusu dalo.
sinoc ra.one, mada mogu reci postajem sve vise odusevljen njihovim ostvarenjima, iako mi pili na jetra ono njihovo igranje i pjevanje u svakom filmu nebitno kojeg je žanra.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Frisky_Dingo je napisao:

Fridkin je TV eksploatacija i samim tim i Exorcist je. horor je uvijek bio zanr koji se povezivao sa B produkcijom i eksploatacijom. tipa Halloween je definicija B produkcije ali je (uprkos cinjenici da je jednostavan) jako dobar film. spomenuo si Polanskog i Kjubrika... ljudi su od zanra koji se uvijek vodio kao ''manje znacajan'' ili ''manje ozbiljan'' napravili remek djela (da se ogradim, sto se Kjubrika tice mislim iskljucivo na Shining)...ne govorimo ovdje o istorijskom kontekstu, vec jednostavno o tome da Excorcist nije dobar film.... to je kalkulisanje bolno ogranicenog reditelja i prodavanja muda pod bubrege uz pomoc ''vasarskih trikova''....sve sto bi Exorcist cinilo dobrim filmom, to bi onda i Transformerse (izvini Vanja) ucinilo istim...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
valja li Take shelter?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 11:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja u Nicholsa polazem nade...Shotgun Stories je bio OK, od Take Sheltera sam mnogo ocekivao ali ne znam bas da sam mnogo dobio....u svakom slucaju vrijedi gledati

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Djelomično potaknut forumskim hypeom, pogledah sinoć Srpski upad (http://www.imdb.com/title/tt1899353/). Akcija je zaista na nivou, film skoro da nema sekundu praznog hoda, ne računajući hod po praznim hodnicima. Drugi razlog zbog kojeg sam ovo kanio pogledat je taj pencak silat, naizgled pomalo smiješna borbena vještina iz Indonezije (smiješna zbog onog mlataranja rukama i kretanja). Nisam ostao razočaran, mada su me malo iznervirale beskrajne makljaže. Nešto onako ubitačno ne bi smjelo da traje pet minuta po protivniku. Ali dobro, kad sam se pomirio sa tim da se radi o svojevrsnoj licencia poetica, manje me nerviralo.

Sve u svemu, dobar akcijski film, mada smatram da onoliki hvalospjevi proističu više iz nedostatka istinski dobrog akcijaša u zadnje vrijeme, nego same kvalitete filma.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Kakav je Looper? Ocjena na imdb-u mu je iznenađujuće visoka. Ak je ko 12 Monkeys, me like.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Popokatepetl je napisao:
Djelomično potaknut forumskim hypeom, pogledah sinoć Srpski upad (http://www.imdb.com/title/tt1899353/). Akcija je zaista na nivou, film skoro da nema sekundu praznog hoda, ne računajući hod po praznim hodnicima. Drugi razlog zbog kojeg sam ovo kanio pogledat je taj pencak silat, naizgled pomalo smiješna borbena vještina iz Indonezije (smiješna zbog onog mlataranja rukama i kretanja). Nisam ostao razočaran, mada su me malo iznervirale beskrajne makljaže. Nešto onako ubitačno ne bi smjelo da traje pet minuta po protivniku. Ali dobro, kad sam se pomirio sa tim da se radi o svojevrsnoj licencia poetica, manje me nerviralo.

Sve u svemu, dobar akcijski film, mada smatram da onoliki hvalospjevi proističu više iz nedostatka istinski dobrog akcijaša u zadnje vrijeme, nego same kvalitete filma.

Neven mi spomenu da je negdje u BL naisao na tu vjestinu, tj. da se moze trenirati.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Fridkin je TV eksploatacija i samim tim i Exorcist je. horor je uvijek bio zanr koji se povezivao sa B produkcijom i eksploatacijom. tipa Halloween je definicija B produkcije ali je (uprkos cinjenici da je jednostavan) jako dobar film. spomenuo si Polanskog i Kjubrika... ljudi su od zanra koji se uvijek vodio kao ''manje znacajan'' ili ''manje ozbiljan'' napravili remek djela (da se ogradim, sto se Kjubrika tice mislim iskljucivo na Shining)...ne govorimo ovdje o istorijskom kontekstu, vec jednostavno o tome da Excorcist nije dobar film.... to je kalkulisanje bolno ogranicenog reditelja i prodavanja muda pod bubrege uz pomoc ''vasarskih trikova''....sve sto bi Exorcist cinilo dobrim filmom, to bi onda i Transformerse (izvini Vanja) ucinilo istim...

E sad ga usra. Exorcist, film koji ima pricu, ima napetost, strasni elementi (da ih tako nazovem) su na nivou koji nikada nijedan drugi film nece dosegnuti, sto bi valjda i trebalo da bude ono sto horori u sustini predstavljaju, poredis sa filmom koji nema ni glave ni repa, kultni status je dosegao samo zato sto je bio medju prvima koji se bavi bezrazloznim klanjima, ljigavim scenama ubistava, neumornim maskiranim ljudima sa macetama, sjekirama i ostalim kuhinjskim alatkama koji i mrtvi trce i sjeku glave djevojcicama koje ne znaju da potrce vise od 3 metra, a da ne padnu, odnosno slasherima. Nije da njih nema dobrih, ali su to horori koji su cisto za zabavu, uz rijetke izuzetke (medju kojima Halloween definitivno nije).
Ocigledno ne volis Fridkina i zasljepljen si i istrajan u tom sljepilu da svaki njegov film okarakterises kao los, kao sto to isto radis i sa Kjubrikom, kojem sve filmove odreda pljujes (osim Shining)... Iz kojih pobuda, ne znam...

Poslednji put menjao malteras dana 21 Nov 2012, 18:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
shakal je napisao:
Neven mi spomenu da je negdje u BL naisao na tu vjestinu, tj. da se moze trenirati.

Moguće, u BL nema šta ne možeš trenirati :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
:lol: :lol: :lol:

u duhu borilačko-filmske priče očekujem snješkovo bočno kretanje, pa brz kontranapad

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gnusni, povezivan je sa b filmovima zbog hammera i kormana i sličnih koji su shvatili da se preko horror motiva može zaraditi a bez da se puno potrudi oko priče i režije. holivud je u tom smislu imao mnogo pošteniji odnos prema žanru ako kreneš od hičkoka pa do kraja sedmadesetih.

što se tiče fridkina, jako je teško tu postaviti kriterijum. ti imaš svoj stav i to je ok. u odnosu na produkciju vremena kad je nastao-možemo raspravljati koliko je bio dobar, u odnosu na cijeli exorcist kanon-neuporediv, u odnosu šta se sve danas u hororu snima –jebe kevu. ali exorcist nije eksploatacija, definicija exploatacije je da preuzima neko motiv ili filmski trend i eksploatiše ga da bi se zaradilo na njemu. exorcist je samo pokrenuo trend. kao što ni npr. psiho ne može biti exploatacija već samo pokretač trenda.
ako misliš na fridkina danas, nemam pojma. nisam gledo ništa od njega odavno.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

malteras je napisao:
bavi bezrazloznim klanjima, ljigavim scenama ubistava, neumornim maskiranim ljudima sa macetama, sjekirama i ostalim kuhinjskim alatkama koji i mrtvi trce i sjeku glave djevojcicama koje ne znaju da potrce vise od 3 metra, a da ne padnu, odnosno slasherima. Nije da njih nema dobrih, ali su to horori koji su cisto za zabavu, uz rijetke izuzetke (medju kojima Halloween definitivno nije).

i ja mislim da su horor film uništili slešeri. napokon da se i ja i malters složimo u nečemu. sa tom razlikom da mislim da je noć vještica vrhunski film u tome što jeste.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

malteras je napisao:

E sad ga usra. Exorcist, film koji ima pricu, ima napetost, strasni elementi (da ih tako nazovem) su na nivou koji nikada nijedan drugi film nece dosegnuti, sto bi valjda i trebalo da bude ono sto horori u sustini predstavljaju, poredis sa filmom koji nema ni glave ni repa, kultni status je dosegao samo zato sto je bio medju prvima koji se bavi bezrazloznim klanjima, ljigavim scenama ubistava, neumornim maskiranim ljudima sa macetama, sjekirama i ostalim kuhinjskim alatkama koji i mrtvi trce i sjeku glave djevojcicama koje ne znaju da potrce vise od 3 metra, a da ne padnu, odnosno slasherima. Nije da njih nema dobrih, ali su to horori koji su cisto za zabavu, uz rijetke izuzetke (medju kojima Halloween definitivno nije).
Ocigledno ne volis Fridkina i zasljepljen si i istrajan u tom sljepilu da svaki njegov film okarakterises kao los, kao sto to isto radis i sa Kjubrikom, kojem sve filmove odreda pljujes (osim Shining)... Iz kojih pobuda, ne znam...

pusti sada nekome ko nije gledao i prepadao se kao klinac tim filmom Exorcist i izgledat ce mu smijesno, dok recimo ''Rosemary's Baby'' izgleda mozda jos strasnije nego '68.

nemoj da svodimo ovo na to-je-moje-misljenje-ne-mora-biti-i-tvoje pricu....naravno da je jebeno moje....pitao si me da ti objasnim zasto sam izjavio da Fridkin nema dobrog filma, ja ti objasnjavam....ne uvjeravam te da se slozis sa mnom jer realno boli me kurac ko sta gleda...to nisu pobude ni provokacije...to sto bi recimo ''Dark Star'' bez razmisljanja uvijek pogledao prije nego ''Star Wars'' je i dalje moja stvar....kad bi neko malo vise objektivno preispitivao ''kvltne'' filmove dosao bi do porazavajucih zakljucaka... Suum cuique brate

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]