banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 23:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 385 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2012, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
Biserko me nije iznenadila, vec Kandicka

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
ssaassaa je napisao:
ova biserko nije stvarno normalna,psihopata pravi
http://www.avaz.ba/globus/region/biserk ... nenadjenje

Ona je savršeno normalna, nisu normalni Srbi koji je trpe u sred Beograda, ili je možda Biserko ipak lice tog Beeograada, nabijem ih na kurac skupa sa Ivicom :roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Schlager je napisao:
i ova emisija sto upravo ide na rtrs je jedan od dokaza zasto smo prosli kako smo prosli..voditelj mi sad dovodi nekog komunistickog generala da mi nakon dvadeset godina prosipa pamet kako je on pametan i sposoban,kako sve zna :( :(

citav zivot su imali sve privilegije,odmah po zavrsetku akademije dobijali zaposlenje i stanove,imali svoja odmaralista (kupare,basko polje i ostala),imali sve moguce privilegije da bi jednog dana branili zemlju ako zatreba,a kad je zatrebalo isturili rezerviste,sklonili se u komande po gradovima,pukovnici radili posao referenata koji inace rade zene,a sposobnijim od njih se pokazali vodnici (jansa) legionari (gotovina),konobari (norac i kotromanovic),vodoinstalateri (korade),soferi (rojs) i kurta i murta....i sad on meni nesto sere na rtrs,a vjerovatno zivi na dedinju sa jedno 100 000 dinara penzije minimum...ma mrs!! :angry4: :angry4: :angry4:

Stani malo na loptu, svaka firma je imala svoje odmaraliste, pa tako i vojska i dosta vise o toj generalizaciji, sigurno mislis da je to sve bilo i besplatno,ha? Svako je mogao u vojsku ( ispocetka je bila velika konkurencija, kasnije ne), samo se ljudi nisu tako lako odricali komota da se svakih par godina seljakaju i porodica navikava na novu sredinu. Stanove su dijelile sve firme, cesto jos brze nego vojska, a ni plate nisu bile vece nego kod ostalih.
I to nije tema, nisu tema ni ustase ( mada je to diskutabilno - ovi su njihovi nasljednici) ni komunisti, vec ova sramotna presuda.
Iskren da budem, vise me je iznenadila prva, osudjujuca presuda, samo me je ova spustila na zemlju i pokazala i dokazala da se u ovih dvadesetak godina ama bas nista nije promijenilo - da smo mi bad guys, a oni good guys , a dobri momci ne mogu biti krivi - jos se odnos snaga nije promijenio ( necu da kazem da Ameri ne mijenjaju svoju naklonost i da saveznike pretvaraju u neprijatelje, ali se to u ovom slucaju nije dogodilo). Jednostavno nemam rijeci - sad su nam svima pljunuli u lice i rekli - jeste , tako je , vi niste ljudi kao ostali, za vas ne vaze zakoni kao za ostale , vi ste manje vrijedni, onaj ko vas gazi bice nagradjen, a vi se morate na to smjeskati i odobravati.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 21:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
jos kad mi neko kaze nasa braca rusi,grci... ma mars nabijem ih sve do jednoga,sve vise pocinjem vjerovati da mi braca nisu ni ovi preko drine

ovi rusi jaki ko zemlja a ne smiju pisnuti,kako se amerika i njemacka zalagala za hrvatsku,ovi nisu ni deseti dio za nas.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Sudija je amerikanac...morao je ovo da uradi zbog toga sto su amerikanci organizovali tu ustasku akciju... Ono...nije pristrasan...jok!

Sudija je Jevrejin školovan u Izraelu inače omiljenoj zemlji pojedinih forumaša koji na identičan način već decenijama tamani palestinske Arape.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 21:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nemoj tako Hercegovac,sve mi diraj al svetu zemlju ostavi na miru :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka

Nismo mi toliko krivi jer ako je neko zacrtao da Srbe istjera iz Hrvatske mi to nismo mogli ni na koji način spriječiti. Jeste li vidjeli ijednu katoličku zemlju osim neutralne Švajcarske van EU i ima li ijedna probleme sa manjinama? Nema! Poljska je još 40-tih iskoristila rat da istrijebi Jevreje. Sada ih ima samo u tragovima baš kao i Srba u Hrvatskoj. U ovom zadnjem ratu ovdje kod nas Hrvati su takođe najbolje prošli baš kao i onom prethodnom. Mada nakon što Hrvatska uđe u EU i stvori se čvršća granica ka BiH mislim da bi oni laganini počeli kupiti prnje i odlaziti u Hrvatsku. Nakon toga bi se stvari u BiH promijenile možda i nabolje jer neće biti one treće problematične strane barem ne u toliko mjeri da smeta. Bošnjaci i Srbi bi se lakše dogovorili da nema onih trećih. I jedne i druge su Hrvati uspjeli preveslati.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 16 Nov 2012, 22:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta mislite , da li su nasi tolike ljige da bi i ovo dopustili:
http://www.index.hr/sport/clanak/stimac-i-hns-zovu-gotovinu-na-maksimir-general-ce-izvesti-pocetni-udarac-protiv-srbije/647113.aspx ?
Ima i kod njih poneki normalan tekst:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zbog-koga-je-gotovina-trunuo-sedam-godina-u-zatvoru/647087.aspx.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
nisu nama USA otpocetka tih burnih dogadjaja 90-tih bile neprijatelj....jedini nasi istinski,vjekovni,prosli,buduci i vjecni neprijatelji su vatikan,njemacka i austrija...oni su od prvog dana neskriveno gurali i pomagali hrvatsku stvar...

u USA je zidovski lobi izuzetno jak,cak donimantan...ne mogu oni hrvatsku smislit zbog genocida u WW2,a sa nama su bili uvijek na istoj strani u apsolutno svim istorijskim previranjima do tada,svjetskim ratovima..srpska zastava je bila jedan dan iznad bijele kuce za vrijeme WW1......mi smo od USA imali 6 mjeseci rok da uvedemo red u zemlji,cak su oni i priznali hrvatsku jedno tri mjeseca poslije vatikana,njemacke,austrije i EU,ako me sjecanje ne vara...ovi su ih priznali 15.jan 1992,a USA mozda tek negdje u aprilu....

medjutim,kad su vidjeli da smo nesposobni,u hodu su promjenili svog "igraca",sto im je i inace obicaj u svijetu,jer naravno gledaju samo svoj interes....nas usud je u tome sto smo u rjesavanje srpskog pitanja na balkanu usli sa petokrakom na celu,i sto nas je vodio covjek koji nista srpsko u sebi nema,a zena mu i dan danas bulazni o bratstvu i jedinstvu...

eto,to je neki moj stav,jer se jako dobro sjecam svih tih dogadjaja,i tacno se sjecam i kada je otprilike amerika promjenila i retoriku i svoj stav prema nama....

kombinacija nesposobnosti i nepokazivanja ni mrvice razumjevanja za interese jedine preostale supersile nam je dosla glave....hrvati su mnogo bolje prepoznali trenutak nakon rusenja berlinskog zida,a i na celu su imali nacionalno veoma osvjestenog covjeka,za razliku od nas...

Poslednji put menjao Schlager dana 16 Nov 2012, 22:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
cak je i Karla iznenadjena presudom ... http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/3534 ... -i-Markacu

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka

Neka dopuste da generali dođu na tribine ali zaboravljaju da se uzvratni susret igra u Srbiji. Kakav Beograd trebalo bi ih uvući malo dublje u unutrašnjojst. Recimo u Niš! Da im bude teže pobjeći ako dođe do sranja!

Ne samo Carla nego je i Bramerc iznenađen presudom. Svi su odjednom iznenađeni! Ma hajde!

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Silvio Dante je napisao:
Ја само чекам да нам се јави неки дежрни либерал и демократа и да нам каже како је суд у Хагу непристрасан и праведан.

Хрватска је пак покренула све могуће механизме и инструменте да се ови ослободе и у томе и успела. С друге стране Србија не ради ништа за своје генерале и политичаре, осим што их медији у Србији черече као ратна злочинце.

Приде, судија који је ослободио Маркача и Готовину, смањио је дебело казну и Блашкићу а утростручио казну Шљиванчанину. Кладим се да свако лето летује на хрватском Јадрану а кад дође лето ви опет сви крените за Пулу, Дубровник, Лошињ, итд.

Od svih postova na ovoj temi, jedan jedini koji (djelimično) poziva na bojkot hrvatskih proizvoda. Umjesto da dosad već postoji otvorena tema za to, ljudi se bave mosadima i fantaziraju. Nema nam spasa.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
ma da i onda dovesti nekog cetnika sa bradom do zemlje da izvede pocetni udarac

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Schlager je napisao:
nisu nama USA otpocetka tih burnih dogadjaja 90-tih bile neprijatelj....jedini nasi istinski,vjekovni,prosli,buduci i vjecni neprijatelji su vatikan,njemacka i austrija...oni su od prvog dana neskriveno gurali i pomagali hrvatsku stvar...

u USA je zidovski lobi izuzetno jak,cak donimantan...ne mogu oni hrvatsku smislit zbog genocida u WW2,a sa nama su bili uvijek na istoj strani u apsolutno svim istorijskim previranjima do tada,svjetskim ratovima..srpska zastava je bila jedan dan iznad bijele kuce za vrijeme WW1......mi smo od USA imali 6 mjeseci rok da uvedemo red u zemlji,cak su oni i priznali hrvatsku jedno tri mjeseca poslije vatikana,njemacke,austrije i EU,ako me sjecanje ne vara...ovi su ih priznali 15.jan 1992,a USA mozda tek negdje u aprilu....

medjutim,kad su vidjeli da smo nesposobni,u hodu su promjenili svog "igraca",sto im je i inace obicaj u svijetu,jer naravno gledaju samo svoj interes....nas usud je u tome sto smo u rjesavanje srpskog pitanja na balkanu usli sa petokrakom na celu,i sto nas je vodio covjek koji nista srpsko u sebi nema,a zena mu i dan danas bulazni o bratstvu i jedinstvu...

eto,to je neki moj stav,jer se jako dobro sjecam svih tih dogadjaja,i tacno se sjecam i kada je otprilike amerika promjenila i retoriku i svoj stav prema nama....

kombinacija nesposobnosti i nepokazivanja ni mrvice razumjevanja za interese jedine preostale supersile nam je dosla glave....hrvati su mnogo bolje prepoznali trenutak nakon rusenja berlinskog zida,a i na celu su imali nacionalno veoma osvjestenog covjeka,za razliku od nas...

slager ja sam tad bio klinac al jesi li 100 posto siguran da bi ameri izmedju nas i nemacke izabrali nas? mada slazem se neuporedivo bi bolje prosli...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
@Shlager
Ne generalizuj. Dobar dio oficira za koje si ti već izrazio svoje poštovanje je takođe komunistički kadar. Govno ostaje govno, nebitno koji sistem.
I nisu nama Nijemci toliki neprijatelji koliko su to Englezi.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znamo svi koliko je Srbijance interesovao rat u Hrvatskoj i Bosni - samo oni koji poticu iz ovih krajeva su bili zainteresovani, ostale uglavnom nije bilo briga - i dan-danas nas krive sto su imali sankcije - i to uglavnom nisu Slobini, vec one demokrate :). Negdje sam bio nasao podatak koliko mizeran je bio odaziv na opstu mobilizaciju '91. - sto nam govori da ih jednostavno nije briga i da se mi uzalud zanosimo da je njima stalo do suzivota s nama - oni nas sve vide kao Bosance. I to je nas najveci problem - sad recite da su komunisti i za to krivi, da su odgovorili Srbe iz Srbije da nas dozivljavaju kao isti narod - mi smo samo kratko zivjeli u jednoj drzavi i oni jednostavno nemaju osjecaj za nas, a logicno je da mi njih osjecamo kao svoje, sto i jesu, jer nikad nismo imali svoju drzavu( bar 500 godina).
Jos smo mi dobro prosli - mene stvarno boli srce za Srbe iz Krajine, jer se za njih niko ziv ne brine - jedna drzava ih protjerala, a drugoj pretstavljaju samo teret.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
jebiga tastatura trpi svacije lupetanje..

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
- Ne čudi me ni što se za to znalo pre šest meseci. Nakon što su Gotovina i Markač u prvostepenom postupku bili proglašeni krivim za etničko čišćenje, zločine protiv čovečnosti i učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu, izjavio sam da bi hrvatski generali bili osuđeni i za genocid da Hrvatska nije uložila 32 miliona evra u njihovu odbranu. S druge strane, Srbija nije učinila gotovo ništa da pomogne svojim haškim optuženicima. Stvari u Hagu, nažalost, tako funkcionišu - zaključuje Petronijević.

treba reci svaka cast hrvati opet ste nas naucili pameti

tako se to radi oooooooooooooooooooooooooo viiiiiiiiii gluperde srbijanske

ako ostane bg pasaluk dobro ste prosli

ko ne voli svoje, taj ne zasluzuje ni da postoji :-?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
@Shlager
Ne generalizuj. Dobar dio oficira za koje si ti već izrazio svoje poštovanje je takođe komunistički kadar. Govno ostaje govno, nebitno koji sistem.

bude i u avgustu nekad 16 stepeni,a u januaru 20,ali to ne znaci da je januar topliji od avgusta...

isto tako,ako cijenim majora Tepica,Novicu Simica i jos dosta oficira,to ne moze promjeniti moj stav o toj grupaciji ljudi...i Mladic je kaznjavao vojnike koji nose srpska obiljezja na pocetku rata...

ne generalizujem,samo kazem da smo kao narod dobro i prosli,s obzirom ko nas je vodio,i s obzirom na to da nikada nismo imali cak ni ratni cilj..cast postenim izuzecima,na koje se ovo ne odnosi,a ima ih...

bezveze sam i poceo pisat o ovome,cisto da docaram razliku u hrvatskoj odlucnosti i nasoj,i koliko su jasniji cilj imali....meni je nemoguce i zamislit da hrvatski general ne dozvoljava 1991 hrvatskom vojniku da nosi hrvatsko obiljezje,sahovnicu....izvinjavam se ako sam nekoga licno uvrijedio,ako mu je neko u porodici oficir ili tako nesto,a pogotovo onima koji su poginuli....mislio sam na kompletan promasen koncept,a ne ni na koga pojedinacno.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Schlager je napisao:
ne generalizujem,samo kazem da smo kao narod dobro i prosli,s obzirom ko nas je vodio,i s obzirom na to da nikada nismo imali cak ni ratni cilj..cast postenim izuzecima,na koje se ovo ne odnosi,a ima ih...

To su dobrim dijelom krivi političari...Mi smo uvijek nekako znali šta nećemo, a ne šta hoćemo. Oni su znali šta hoće. Srpski političari su uvijek bili dno dna. Čast Milošu Obrenoviću. Sve ostalo go qrac da prostiš. Vojska nam je uvijek izvlačila stvar.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 385 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]