milanbl23 je napisao:
nidjeveze je napisao:
cujeeem, kako neki kazu, da cemo uskoro ostati bez jos 5-6 kanala na ELTA-i...uskoro cu imati vise informacija
Ti si napisao da ce blic net izgubiti fox kanale vec prije 5 dana a jos uvijek ih imaju. Ovo sto pises za eltu nije istina, ljudi koji rade tamo govore da ce 10.11 dobiti na elti 2 dobra filmska kanala i da ce se u digitalu ubaciti epg i jos kanala. Ako su izbacili fox i umjesto njega ce ubaciti 2 filmska kanala ne znaci da ce samo izbacivati kanale. Nisu ovi iz elte glupi kako neki mislite, znaju ljudi sta rade

A i za SK imam informaciju, da ce se vrlo vjerovatno elta i jos neki operateri, mtel nece, dogovoriti za ubacivanje SK od Nove Godine.
Milane hvala na informaciji. Sad ću bar lakše da zaspim. Nadam se da je kraj izbacivanju sa Elta-Kabela ionako je i ovo bilo preko svake mjere. Treba da imaju proko 200 kanala ne da se natežu sa 90. Mogu se malo potruditi da nam ubace sve free to air satelitske kanale i npr još ovih par njemačkih kanala kao što su PRO 7, SAT 1 i Kabel 1 njih se sjećam još iz djetinjstva (zar i oni nisu dostupni FTA jedino je što se emituju digitalno). Evo sad i ZDF ima dva dobra programa ZDF Neo i ZDF Info. ZDF Neo emituje dosta SF serija.
Može li mi ko reći da li Elta-Kabel mora tražiti dozvole od regulatorne agencije za ubacivanje kanala ili im se to prepušta na volju. Ne znam kako to fercera u kablovskoj. Koliko oni imaju prostora u digitali za nove kanale? Kad pogledam Elta.si bogme ima mjesta za barem još duplo kanala ako ne i više. I još jedno znatiželjno pitanje RTR Planeta bi bilo dobro da je sa titlovima. Mnogi bi htjeli pogledati malo ruskih serija ali moramo nagađati šta kažu. Nevidim da su i u Srbiji platili titlovanje.
Još jedna dobra ruska tv stanica je REN TV u kojoj ima naučnog programa jako puno i dobrih dokumentaraca. Da npr BBC kanali 1,2,3,4 čini mi se da se i oni emituju FTA ili se varam. Ili recimo Euro News umjesto 24 France kojeg neznam da li ima puno ljudi koji kuže šta se priča.
Da i da potvrdim sly-ah-u Arene Sport HD su odlične. Bilo je problema ali su to oni rješili. Kvalitet na nivou.