da,to potvrdjuje ovu moju tezu....
hahahhaha,bio sam na toj utakmici....ali kako!!???
na borcevoj utakmici,druga liga zapad,borac-spartak,izvlacilo se 5 ulaznica po serijskom broju,sarajevske vecernje novine nagradjivale 5 gledalaca da idu na yugoslavia-engleska....broja ulaznice se sjecam i danas 0999...niko srecniji na svijetu od mene nije bio kad je oficijelni spiker procitao broj...ali,da sam znao kakav je aranzman,hahahah......moras o svom trosku otic u sarajevo,okupljanje na marindvoru,pred zemaljskim muzejom (ovaj sto je zatvoren neki dan),i onda tu stavimo kackete vecernje novine,i busom za bg....hahaha......jeftinije i brze duplo bi stigao da nisam dobio "nagradu" i da sam otisao sa ferijalnim savezom iz banjaluke u beograd,ali sta zna dijete od 15-tak godina.....sreca pa sam bar imao toliko klikera da sam u povratku izasao iz busa u doboju,i nisam bar isao ponovo do sarajeva
a tek utakmica...ona mi je upotpunila "aranzman"..prvo prilazeci beogradu se vozilo 5 na sat,nije se vidio prst pred okom od magle,svi smo bili ubjedjeni da od utakmice nema nista.....ali,nazalost,bilo je

......bilo negdje 60 000-70 000,ono kako je najljepse,samo jug marakane poluprazan,sve ostalo puno,pa je eho i akustika duplo jaca nego kad je stadion potpuno pun...ludilo,zadnja utakmica,treba nam bilo kakava pobjeda i idemo u njemacku na ep,ivica osim selektor,dobar tim,svi ocekujemo pobjedu,kad u drugom minutu marko elzner vraca kratku loptu ravnicu,barns presjeca i 0-1

...shok se nije ni stisao,nakon pet minuta nasi nesto pogresno izvode u sesnaestercu,indirekt sa 10 metara i englez je zakuca pod precku!!

....mi ko popisani,kisnemo na dnu istoka,kontra,15 minut negdje,0-3!!!!!......zgledamo se onako,nista nam nije jasno,kad 30 minut,akcija kao po koncu,sve na prvu i 0-4!!!
ipak trenutak utakmice mi je bio kad je katanec smanjio u drugom poluvremenu na 1-4,a stadion poce skandirati "hocemo pobjedu,hocemo pobjedu"...
eto....bilo,ne ponovilo se.......i sto je najzalosnije,to mi je bio prvi put da gledam reprezentaciju uzivo,tako da je bas bilo "po jutru se dan poznaje"