banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 06:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 17 Sep 2012, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Spacedwarf je napisao:
U BL zivim, ovde sam privremeno, ne kazem, ako mi neko dodje na kucni prag, pa boze moj branicu se, ali da idem na front zato sto je neko rekao da nam je nacionalni interes Karlovac-Karlobag-Virovitica ili sta ti ja znam, ne pada mi na pamet.

+1
Otkad sam stavio pušku na oglas i poštar mi se najavljuje SMS-om. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
sinip je napisao:
Ма ок је то Дени, али види једну ствар. Кад срање почне, а ти се затекнеш на територији на којој се дешава срање, можеш ти да будеш не знам колико високо образован/препаметан, неће те нико ништа пуно питати. А најмање нешто типа: "јел би ви да задужите оружје или да вам платимо бизнис карту првим авионом одавде?".
Е у томе је квака. :)

To što ti govoriš je istina nažalost. U ostalom, ko ima bilo kakve šanse, moja preporuka je da proba pronaći život na nekom boljem mjestu. Koliko god da je kriza i na zapadu ovdje, ipak nije tolika kolika je na Balkanu i okolnim zemljama sjeveroistočno i južno od Balkana.

To nije izdaja srpstva i svog naroda (ne znam jel ovo aktuelno, ovu priču vam još uvijek poturaju?) nego želja čovjeka da sebi i svojim potomcima omogući bolji i uslovniji život.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Што се тиче приче коју потурају, данас читав у новинама како нам се (градо)начелник Обрен-Омер Петровић хвали како је СДС помогао развоју Добоја и да су по томе препознатљиви у РС, или тако некако. А једино што је развијено овде је незапосленост. Џебат га...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ne mogu ti reći ništa oko toga jer zaista ne znam šta se radi u Doboju, ali čisto sumnjam da je opština onakva kakvom su je predstavili političari.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
@Danny
Ti si baš u zadnjih godinu dana potpuno izmijenio svoje stavove, od stormfront sličica do skoro anacionaliste :).
Ali ipak jedan dobronamjeran savjet, živio si ovdje koliko sam upratio iz tvojih postova godinu dana, to ti ipak ne daje za pravo (niti si mogao dovoljno upoznati ovo područje) da nam kljucaš u glavu da smo osuđeni na propast i da nam spasa nema. Nije sve tako jednostavno i crno-bijelo. Jesmo u govnima, ali to nije razlog da svi dignemo ruke i bježimo u Švedsku.
I ta tvoja pretpostavka da samo glupi i neobrazovani idu u rat je u najmanju ruku djetinjasta. Ne najavljuje se rat godinu dana unaprijed, pa da imaš vremena da razmisliš i organizuješ se, i ne ide svako u rat da bi nešto osvojio ili opljačkao.
A što se tiče teme, rat je naravno uvijek moguć, ali sumnjam u mogućnost globalnog sukoba. Istina je da se istorija voli ponavljati, ali teško je naći uporediv period u istoriji sa sadašnjim vremenom. Nismo ipak nikad do 20. vijeka bili u mogućnosti da se velike sile mogu međusobno potpuno uništiti, kao što to mogu sada. Nuklearno oružje je vjerovatno jedina stvar koja je spriječila da hladni rat preraste u 3. svjetski, a i tenzije su sada dosta niže među silama nego u tom periodu i svi su postali previše međuzavisni jedni od drugih.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
sinip je napisao:
Ма ок је то, него де ми реци колико имаш година?

23
Citiraj:
Кад срање почне, а ти се затекнеш на територији на којој се дешава срање, можеш ти да будеш не знам колико високо образован/препаметан, неће те нико ништа пуно питати. А најмање нешто типа: "јел би ви да задужите оружје или да вам платимо бизнис карту првим авионом одавде?".

Tacno, ali slika je mnogo sira, ako se ljudi ne vide u toj prici onda ce do rata tesko i doci, ne moze te niko natjerati ako ti neces. Kazem druga je stvar ako ti je dom ugrozen i sl, ali gurati tu neku pricu kako ce rat nesto rijesiti je vec stanje ludosti, pogotovo rijesiti na ovim nasim prostorima gdje bi se klali ``tupim nozevima``, jer sredstava nemamo.
Nismo mi Izrael pa da nekim blicom mozemo poraziti inferiornog susjeda za par sedmica.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Forty Two je napisao:
Nije sve tako jednostavno i crno-bijelo. Jesmo u govnima, ali to nije razlog da svi dignemo ruke i bježimo u Švedsku.

ШвеЦка - земља обећана. :) А сад озбиљно; ко год може да пали одавЛе - треба да пали одавЛе... Чим чим прије - тим тим боље. :) А не к'о ја у 45-тој. ;)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spacedwarf je napisao:
sinip je napisao:
Ма ок је то, него де ми реци колико имаш година?

23
Citiraj:
Кад срање почне, а ти се затекнеш на територији на којој се дешава срање, можеш ти да будеш не знам колико високо образован/препаметан, неће те нико ништа пуно питати. А најмање нешто типа: "јел би ви да задужите оружје или да вам платимо бизнис карту првим авионом одавде?".

Tacno, ali slika je mnogo sira, ako se ljudi ne vide u toj prici onda ce do rata tesko i doci, ne moze te niko natjerati ako ti neces. Kazem druga je stvar ako ti je dom ugrozen i sl, ali gurati tu neku pricu kako ce rat nesto rijesiti je vec stanje ludosti, pogotovo rijesiti na ovim nasim prostorima gdje bi se klali ``tupim nozevima``, jer sredstava nemamo.
Nismo mi Izrael pa da nekim blicom mozemo poraziti inferiornog susjeda za par sedmica.

Пошто имаш 23 године и имао си само тЛи кад је почео прошли рат а тек си "навратио" кад се срање закувавало, опростићу ти наивност. Само да ти кажем да гријешиш и то жестоко. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Samo da ja odem na NZ a vi ratujte do zore sto se mene tice :D

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
@
Pa pali, neka ti je sa srećom. Uopšte ne osuđujem nekog ko odluči da ode odavde, ali smeta mi ako počne nas koji smo odlučili ostati ovdje posmatrati kao zaostale idiote.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Не знам дал' се ово односило на мене, али ја никог ко остане овде не посматрам као заосталог идиота... Можда као некога ко није сагледао све аспекте проблема... тренутно...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Pazi, iz rata osim tamo samog kraja i nemam nekih sjecanja, ali kako mi je stari prosao sve i svasta, sklopio sam neku sliku. Sada, tvrditi da sam naivan i grijesim jer sam pacifista je dosta smjelo, jer ne znam sta po tebi to rat rijesava. I evo posto si stariji prosvijetli me kako mislis da bi se jedan takav rat odvijao u ovom nasem bosanskom loncu.
da ti docaram malo, evo primjer, 91e stari mi je kao i ja sada sljakao ovde u svici, u bosni pocinje sranje i on, a imao je priliku, umjesto da prevuce mene i staru kod sebe, dolazi dole i mobilise se. kad sad prica o tome shvata da je to bila katastrofalna odluka, sviju nas je zaveo nacionalizam ovde pocetkom 90ih, sve 3 strane, ako toga sada nismo svjesni pa ponavljamo iste greske, onda mozda nista drugo i ne zasluzujemo nego da se medjusobno pobijemo

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 00:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

НеБиХ да коментаришем то што је твој стари урадио, сам си све рекао. И пази, ја нигдје нисам рекао да рат нешто рјешава. Ја ти само кажем да се не пита већину, да те у ствари нико ништа не пита а ако дође до срања ОПЕТ, одвијаће се исто као и прошло, осим што ће бити дупло горе. У најмању руку.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 04:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nema se tu sta rijesavati, bilo bi opet malo zlocina, doduse manje jer bi svi znali da ce i posle ovo rata biti neki Hag :) , teritorije se ne bi promijenile mnogo, izbjeglica bi bilo manje jer su sadasnje teritorije dosta etnicki cistije, dosta ljudi bi ponovo izgubilo zivot zbog pokusaja prodaje teritorija, gluposti i bahatosti vodja i slicnih hijeroglifa. Vjerski fanatizam i zlocini muslimana bi bili na vecem nivou zbog pristizanja velikog broja arapa koji bi ovdje dosli ratovati, i sto je najbitnije, dodatno bi unistili privredu, industriju, resurse, infrastrukturu, zavladalo bi jos vece siromastvo, nezaposlenost, korupcija, kriminal. Poredak bi ostao isti, mrznja bi bila veca i to je to po mom misljenju :) . Sve u svemu, kome se ratuje, neka ratuje, a ja bi prvim prevoznim sredstvom sto dalje, a kad se sranje zavrsi, dodjem fino i kurcim se da sam najveci srbin jer sam finansirao temelj neke crkve ili neki spomenik palim borcima... Zar to nije sve sjajno i bajno...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 06:20 
Citiraj:
odnosno ona afrička država kojoj ja ne znam ime, možda neko zna. Ima kralj, i on ako hoće može da skine nevinost svakoj ženi, potpuni raspad sistema, narod umire od gladi.

Svazilend...

Citiraj:

To nije izdaja srpstva i svog naroda (ne znam jel ovo aktuelno, ovu priču vam još uvijek poturaju?) nego želja čovjeka da sebi i svojim potomcima omogući bolji i uslovniji život.

Naravno da nije izdaja nikakva, ja sam ponosan sto sam srbin, ali isto tako se sramotim ove vlasti (i sve i jedne koja samo gleda na sebe, a ne na obican prosjecan narod) i oni su razlog zasto bih otisao odavde, zato sto su nesposobni meni (i mojoj djeci jednog dana) podariti dobar standard i zivot...

Citiraj:

Што се тиче приче коју потурају, данас читав у новинама како нам се (градо)начелник Обрен-Омер Петровић хвали како је СДС помогао развоју Добоја и да су по томе препознатљиви у РС, или тако некако. А једино што је развијено овде је незапосленост. Џебат га...

Razvoj u kojem smislu?

Ja od kako radim zadnjih 10-ak godina u Doboju nisam primjetio da se nesto puno promjenilo...

Citiraj:
Jesmo u govnima, ali to nije razlog da svi dignemo ruke i bježimo u Švedsku.

Ne znam koji jos razlog treba sem toga...

Citiraj:
Uopšte ne osuđujem nekog ko odluči da ode odavde

Normalno, bio bi glup da tako nesto uradis, iskreno, ne bih ni ja isao (i imao sam takvo misljenje prije par mjeseci), ali kada vidim kako se ovdje zivi i nakon samo 3 sedmice zivota u Njemackoj sam potpuno promjenio misljenje, ne samo zbog ekonomske situacije vec i zbog ljudi, kulturniji, pametniji ljudi...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 06:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Novi rat? Nemojte sad matere vam, ja poso kucu praviti 8) , biznis lagano kapa...
Mislim da je sve moguce s obzirom na to koji vam ludaci i sebicni stvorovi sjede za vratom i kroje kapu.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 07:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ne vjerujem da će doći do rata jer smo se već podijelili, sve tri etničke teritorije su poprilično očišćene od onih drugih. Ako i dođe do bilo kakvog sranja makar i niskog intenziteta uradiću što i 1992. godine, paliću odavde ali ovaj put bih otišao što je moguće dalje.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 11:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ja mislim da je moguć rat, zato što na sve strane cvjetaju pacijenti.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ERROR je napisao:
Novi rat? Nemojte sad matere vam, ja poso kucu praviti 8) , biznis lagano kapa...
Mislim da je sve moguce s obzirom na to koji vam ludaci i sebicni stvorovi sjede za vratom i kroje kapu.

A ja fakultet završio, neću valjda da požalim, da sam umjesto toga tebao ići na časove kod Nedžada Kličića.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2012, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
ERROR je napisao:

Vama? A gdje ti to zivis kad nama sjede za vratom a tebi ne sjede?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]