banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 10 Sep 2012, 12:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2012, 20:40
Nemaju ... to i jeste paradoks današnje politike koju narod i dan danas podržava.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Данашњу политику ће народ да подржава док се не раздјелимо, "ез симпл ез дат", ш'о би рекли лАмери. За примјер погледај СЦГ прије разлаза.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 12:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2012, 20:40
A šta ćemo do tada? Sve je to rekla-kazala.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

До тад ћемо да се глођемо ко и сад, и укопавамо се све више, сви скупа. Па "бујрум". Мени свеједно, ионако чекам локалне изборе да им на листић напишем "БАНДО ЛОПОВСКА" и "НАБИЈЕМ ВАС" и палим одавЛе...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
@myHeart.myLife
Da ti nisi iz grupe "žene u crnom"?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 21:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
U je8emti oči mi ispadoše čitajući, a u glavi mi miting talasa ko Vudstok 60 i koje... :-? al da ja nešto kažem:
- Slažem se da će biti rata, i to globalnog, jer se istorija ponavlja kom nije teško nek prelista koju knjigu o prilikama 30tih godina prošlog vijeka pa nek se uvjeri...
- "Neće biti rata, nas garantuju velike sile" to su pričali i 40tih za KJ i Balkan, čuvaju nas Francuzi i Englezi i Liga naroda...pa Hitler na Vaskrs dođe u Beograd, da se tuca al bombama...
- Velite nema oružja i municije...veliko griješite! Jedva se čeka kakav sukob da se testiraju nova oružja i prodaju viškovi iz magacina, Hrvati su ratovali sa traktorima i lovačkim puškama 91, a 95 imali obučenu ofanzivnu armiju sve sa taktičim vazduhoplovstvom....interes je čudo, a pogotovo Njemaca prema istoku.
- 50 godina smo se bratimili u jednoj državi, voljeli se ko oči u glavi pa se poklašmo ko divlje zvijeri.....šta mislite kako ćemo se poklati poslije 20 godina patološke mržnje?
- Sajber-brigade, internet ratnici...i proši rat je počeo s vana podstrekivan povremeno emigracijom, a vidjeli smo šta su mediji u stanju da urade sa dva TV kanala, da ne govorim sa ovolikim masmedijima tipa intrenet i slično.

Odo kući spavati sjetiću se još čega sutra....

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Тема откључана.

Мудра рука модераторска је обрисала скоро 40% постова.

Па да пробамо. Само онтопик, молим вас. Дража, коминисти, Ханџар дивизија... то је за пдф Историја.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Hah. Sad niko ne smije pisati?
:laughing6:
Evo da nastavimo:

nema šanse da bude rata. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Što se tiče nas nema šanse, da je do Srba ne bi bilo ni prošlog, što se tiče ovih drugih, muslimana i Hrvata, oni bi kad bi Amerika, ali neće ni oni sami, jer sami nemaju muda, niti su ih kad imali, a sve i da se zajebu pa nas sami napadnu, brzo bi sa njima završili. E sada, ako opet USA ili Njemačka budu htjeli da ponižavaju Ruse, naravno da će udariti na nas, keje smatraju malim Rusima i to je to, a tada smo donji, jer protiv NATO-a ne možemo.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 14:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nijedan rat koji nas je potrefio na ovim prostorima nije prošao bez uplitanja stranog faktora, da ne idem u davanje primjera u prošlosti radiće metla :) , ako bude globalnog pichvajza nas će da strefi ko da gledam jel rado ide Srbin u vojnike :roll: jel....a mi smo ovde bure baruta sa sporogorećim fitiljem. Jedina gora stvar od frontalne i otvorene borbe (koja je prošlost za ove prostore) je borba raznih frakcija ala IRA, RAF i ETA e tog se ja plašim....

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
nece biti rata jer nema podrske za rat u narodu, ako si 90ih mogao okupiti i mlado i staro i dati mu pusku sada ne mozes ni 10% od toga, civilizacijski smo napredniji za 20+ godina i hvala bogu dosadasnji sukobi su nam otvorili oci, to sto postoje odredjene frakcije koje bi jos ratovale, a uglavnom se svode na internet pubertetlije koje prijete mlijecnim zubima, ne moze okarakterizirati citav narod kao ratoboran. Jedino kad bi doslo stani pani pa da ti neko pred kucu tenk parkira mozda bi i bilo neke gerile, sredstava osim za obicno puskaranje nema, a opet pitanje je ko bi i dozvolio tako nesto.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 14:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Prijatelju, ne podcjenjuj moć medija i propagande, SVAKi sukob od Asirije na ovamo počinje propagandom i agitacijom...plakati, bioskop, TV, internet princip je isti samo su se mediji promijenili i više su dostupniji nego prije 20 godina....a to da smo civilizovaniji i pametniji od rata, griješiš sinko, režimo jedni na druge istom žestinom samo da ne pukne lanac što nas drži.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 15:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Jebeš glupog srbina on se uvijek nešto buni i nezna nista progutati pa ni protiv mnogo jačeg od sebe, sjetimo se samo pakta sa Njemačkom što ga imasmo pa budale ga sjebaše a evo kurčili su se i protiv Natoa pa dobiše po ušima, za koju godinu neko će nas opet oplesti iza ušiju tek toliko da nam pokaže gdje nam je mjesto.
P.S. Evo i ovaj bijednik Dodo se kurči dok nekom nedosadi.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Upravo tako. Ako neko misli da će Rus da poturi dupe za nas ovdje i rizikuje sukob sa Evropom od koje ubire pare na gasu i nafti (koje je BTW 70% BND RF) taj nek se umije hladnom vodom......

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 22:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nismo na istoj valnoj duzini, nece niko poturati svuj zicagu za nas ali je pitanje ko ce ratovati, evo ja prvi necu, nisam lud da idem u rat zato sto neki guzonja na vlasti kaze da mora tako, nek ide on, u ratu nema pobjednika, a za ovih 20 godina ako nista ima vise pacifista nego ikad prije

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 22:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А чуј, ти у Швајцарској си скроз безбједан, али овде те нико није питао да ли би да ратујеш ни први пут, па бојим се да неће ни други, ако се недајбоже опет деси срање.
Јер кад се срање деси, ако нећеш ти њега (да упуцаш), хоће он тебе... И тако то иде. Лагано.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 22:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

U BL zivim, ovde sam privremeno, ne kazem, ako mi neko dodje na kucni prag, pa boze moj branicu se, ali da idem na front zato sto je neko rekao da nam je nacionalni interes Karlovac-Karlobag-Virovitica ili sta ti ja znam, ne pada mi na pamet.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма ок је то, него де ми реци колико имаш година?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Spacedwarf je napisao:
U BL zivim, ovde sam privremeno, ne kazem, ako mi neko dodje na kucni prag, pa boze moj branicu se, ali da idem na front zato sto je neko rekao da nam je nacionalni interes Karlovac-Karlobag-Virovitica ili sta ti ja znam, ne pada mi na pamet.

Ti nećeš ići u rat i neće ostalih 6% visoko obrazovanih ljudi u BiH (provjerite ako hoćete ovaj podatak, mislim da je ovako ali nisam siguran), i možda neki od ljudi koji nisu završili faks, ali imaju mozga.

U stvari, ako neko završi faks, to nije automatski razlog da je on sad prepametan, pa neće da ratuje, već što se čovjek više obrazuje, u većini slučajeva shvata da je to sve farsa. Vidici se šire, i dolazi se do zaključka da je nacionalizam samo puka retorika koja je tu da bi se masa zagrijala. To i ništa više. Kad se spomene ekonomija i bilo kakav prosperitet, crnilo, tama i sivilo, nema odgovora već se upotrebljava ona čuvena teza koju Dodik rado koristi, a koja je odlika diktatora iz banana zemalja:

"Danas nam je loše, jer su drugi krivi, mi koji smo na vlasti pokušavamo sve da uradimo, trebamo se žrtvovati da bi naša država opstala jer je to mnogo bitnije od toga šta ćemo sutra jesti. Sutra će biti bolje".

Na to sam mislio, ali imam osjećaj da vam nisam dobro objasnio. Ali mislim da me razumijete. Ljudi koji razmišljaju, a takvih je najviše među edukovanim, ti znaju šta rat donosi, ali džabe kada na narod djeluje ratna propaganda + "udar" na neuko stanovništvo. To je bila i moja tema u školi i jako je u stvari zanimljivo. Baš sam objasnio cijelu tu situaciju sa psihološke strane + potkrijepljeno događajima na Balkanu.

Republika Srpska se nalazi u Evropi i podliježe njenim kulturulogoškim tokovima, veliki uticaj stiže odatle. Ali da se Republika Srpska (i Bosna zajedno sa njom, jer su u istom sr**u) nalazi u Africi ili Aziji (prvo je vjerovatnije) ko me može uvjeriti da nebi bili isti kao Sjeverna Koreja, odnosno ona afrička država kojoj ja ne znam ime, možda neko zna. Ima kralj, i on ako hoće može da skine nevinost svakoj ženi, potpuni raspad sistema, narod umire od gladi.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2012, 23:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма ок је то Дени, али види једну ствар. Кад срање почне, а ти се затекнеш на територији на којој се дешава срање, можеш ти да будеш не знам колико високо образован/препаметан, неће те нико ништа пуно питати. А најмање нешто типа: "јел би ви да задужите оружје или да вам платимо бизнис карту првим авионом одавде?".
Е у томе је квака. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]