Spacedwarf je napisao:
U BL zivim, ovde sam privremeno, ne kazem, ako mi neko dodje na kucni prag, pa boze moj branicu se, ali da idem na front zato sto je neko rekao da nam je nacionalni interes Karlovac-Karlobag-Virovitica ili sta ti ja znam, ne pada mi na pamet.
Ti nećeš ići u rat i neće ostalih 6% visoko obrazovanih ljudi u BiH (provjerite ako hoćete ovaj podatak, mislim da je ovako ali nisam siguran), i možda neki od ljudi koji nisu završili faks, ali imaju mozga.
U stvari, ako neko završi faks, to nije automatski razlog da je on sad prepametan, pa neće da ratuje, već što se čovjek više obrazuje, u većini slučajeva shvata da je to sve farsa. Vidici se šire, i dolazi se do zaključka da je nacionalizam samo puka retorika koja je tu da bi se masa zagrijala. To i ništa više. Kad se spomene ekonomija i bilo kakav prosperitet, crnilo, tama i sivilo, nema odgovora već se upotrebljava ona čuvena teza koju Dodik rado koristi, a koja je odlika diktatora iz banana zemalja:
"Danas nam je loše, jer su drugi krivi, mi koji smo na vlasti pokušavamo sve da uradimo, trebamo se žrtvovati da bi naša država opstala jer je to mnogo bitnije od toga šta ćemo sutra jesti. Sutra će biti bolje".Na to sam mislio, ali imam osjećaj da vam nisam dobro objasnio. Ali mislim da me razumijete. Ljudi koji razmišljaju, a takvih je najviše među edukovanim, ti znaju šta rat donosi, ali džabe kada na narod djeluje ratna propaganda + "udar" na neuko stanovništvo. To je bila i moja tema u školi i jako je u stvari zanimljivo. Baš sam objasnio cijelu tu situaciju sa psihološke strane + potkrijepljeno događajima na Balkanu.
Republika Srpska se nalazi u Evropi i podliježe njenim kulturulogoškim tokovima, veliki uticaj stiže odatle. Ali da se Republika Srpska (i Bosna zajedno sa njom, jer su u istom sr**u) nalazi u Africi ili Aziji (prvo je vjerovatnije) ko me može uvjeriti da nebi bili isti kao Sjeverna Koreja, odnosno ona afrička država kojoj ja ne znam ime, možda neko zna. Ima kralj, i on ako hoće može da skine nevinost svakoj ženi, potpuni raspad sistema, narod umire od gladi.