banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 03 Sep 2012, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ova godina će biti relativno mirna, idu izbori u SAD, bilo bi vrlo nepopularno za Demokrate da se počne neki novi rat.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 08:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
alkibijad je napisao:
na sta tacno mislite kad kazete globalno sranje?globalnog sranja vise ne moze da bude zbog nuklearnog naoruzanja.moze biti samo nekakav trgovinski rat izmedju velikih sila,a male sile ce se uvijek krviti.

Jebo nuklearno naoružanje. Voda je problem. Kinezi završavaju najveću branu kojom će Indiji uskratiti vodu u tom omjeru da će od Ganga ostati potočić. Indija već odavno gomila specijalne vojne jedinice na granici sa Kinom. Isto tako Indija pravi brane na rijeci Ind i tako uskraćuje vodu Pakistanu. Nema vode-nema života. Igra li u tom slučaju nuklearni balans ikakvu ulogu?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
kuga je napisao:
U slucaju nekog krkljanca uvjek su boljoj poziciji i proci ce dosta bolje od drugih.

Sad da li ce proci bolje od drugih to je diskutabilno jer danas udaljenost ne predstavlja nikakav problem. Oni su pod upravom engl. kraljice tako da moraju raditi sta im ona kaze, a znamo na cijoj je strani kraljica.
Dalje, negdje sam procitao davno, i sjecam se da me je to zaprepastilo kad sam procitao, da je u prvom svjetskom ratu poginulo 17000 Novozelandjana, a u drugom vjerovatno onda i vise. Tad sam rekao sebi, rekoh kad je njih slalo u rat odatle, onda gdje nece druge. Hajde da su napisali da je u drugm svjetskom ratu izginulo 17000 novozelandjana shvatio bih Pacifik blizu, Japan i to. Ali gdje izginuse toliki u prvom svjetskom ratu. Dakle, kad dodje do guzve nigdje nije sigurno, iako slazem se postoje sigurnija i manje sigurna mjesta, a NZ je svakako vjerovatno jedan od sigurnijih zbog geografske pozicije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 12:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
На Галипољу.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 12:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Prije svega zahvaljujuci idiotima od komandanata i taktici da vojska sluzi kao topovsko meso. Nije taj primjer nesto relevantan.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2012, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
_зока je napisao:
alkibijad je napisao:
na sta tacno mislite kad kazete globalno sranje?globalnog sranja vise ne moze da bude zbog nuklearnog naoruzanja.moze biti samo nekakav trgovinski rat izmedju velikih sila,a male sile ce se uvijek krviti.

Jebo nuklearno naoružanje. Voda je problem. Kinezi završavaju najveću branu kojom će Indiji uskratiti vodu u tom omjeru da će od Ganga ostati potočić. Indija već odavno gomila specijalne vojne jedinice na granici sa Kinom. Isto tako Indija pravi brane na rijeci Ind i tako uskraćuje vodu Pakistanu. Nema vode-nema života. Igra li u tom slučaju nuklearni balans ikakvu ulogu?

naravno da ako dogori do nokata da ce biti upotrebljene nuklearke....ja sam htjeo reci da ako budu upotrebljene,nece niko prezivjeti da sagledava poslijedice,tako da strah od sukoba velikih sila nije na mjestu,al odosmo mi sa teme.

Poslednji put menjao alkibijad dana 03 Sep 2012, 13:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2012, 08:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... 56912.html

Bice rata.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2012, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Macr0 je napisao:
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Sa-Lagumdzijom-imam-precutni-dogovor-o-rusenju-BiH-156912.html

Bice rata.

Зар је ико у то сумњао.
Питање је само када и ко против кога.
А на ова два орошчића што се мало више бацакају и кукуричу пред изборе не обраћајте пажњу.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2012, 08:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Nije stvar u njima. Obojica su teski milioneri i moze im se.
Vec kad ti je prazan stomak onda si razdrazljiviji tako da je drugo poluvrijeme sve izglednije

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2012, 20:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2012, 20:40
novi rat u BiH - nadam se da neće biti.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2012, 21:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Samo se ti nadaj ali se ipak spremaj kao da će ga biti.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2012, 07:16 
Početnik
Početnik

Da se spremim sa puškom u ruci - ne hvala. Da se spremim s koferom za put - naravno.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-la ... /120906122

Nije ovo dobro nista... :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 08:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Mile sere po običaju....

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Citiraj:
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Sa-Lagumdzijom-imam-precutni-dogovor-o-rusenju-BiH-156912.html

Citiraj:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-lagumdzija-mora-da-bude-smijenjen-ili-slijedi-bolan-potez/120906122

WTF? Jesu li se zakačili oko toga koga će zapasti špinjetak, ili...
U tri dana, dvije dijametralno suprotne izjave. Nema ovdje rata. Samo biznis i korist, i to vlastita.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 02:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Plavšić: Srbi brzo zaboravljaju

SRNA - 09.09.2012 14:16
BEOGRAD - Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je danas u Beogradu da Srbi brzo zaboravljaju zločine koji su vršeni nad njima, pa im se takve stvari uvijek iznova dešavaju kroz istoriju.
"Bojim se da Srbi brzo zaboravljaju. Istorija je pokazala da Srbi to sve zaboravljaju i onda im se ovakve stvari ponavljaju", rekla je Plavšićeva novinarima povodom godišnjice zločina Hrvatske vojske nad Srbima u Medačkom džepu.
Ona je naglasila da nije dovoljno samo držati parastose, već država treba da aktivno doprinese obilježavanju ovakvih događaja, jer je očuvanje nacije državni posao.
"Mi smo ugrožena nacija, toliko ugrožena da nestajemo. To sve treba da bude veoma dobro organizovano i to mora država, jer da li će nacija opstati ili ne to je državni posao od prvorazrednog značaja", smatra Plavšićeva.
Ona je danas u crkvi Svetog Marka prisustvovala parastosu, kojim je obilježeno 19 godina od stradanja srpskih civila u napadu Hrvatske vojske na srpska sela u Medačkom džepu kod Gospića 1993. godine, kao i parastosu Vojvodi Momčilu Đujiću.
Plavšićeva je istakla da je vojvoda Đujić pomagao borbu srpskog naroda u Krajini i BiH i podsjetila na to da je Republika Srpska jedina zemlja koja ga je odlikovala.
"Ja sam to odlikovanje odnijela njemu, ali on je bio već vrlo bolestan. Međutim, mnogo mu je to značilo", rekla je Plavšićeva.

Uzmimo za primjer ovog ratnog zločinca, ona pošto se izvukla od pravde i na kraju dobro joj se izrugala, usudila se izjaviti nešto ovako.

Boli nju qrac, danas sutra kada nas paše i ustaše napadnu, neće ona iz Beograda doći da ratuje.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 07:41 
Početnik
Početnik

Po meni, problem je što niko ne uzima u razmatranje zločine koji su vršili nad drugima. Ovom metodom što zagovara PLavšićka uvijek su oni preko puta krivi. To će ti svi reći, tj. i u Hrvatskoj, i u Federaciji, i evo mi. Zato pamet u glavu, treba uvidjeti da zlo koje nam se dogadja dolazi zbog toga što smo svi 'đubrad' jedni prema drugima. Kad to uvidimo, kad dođemo kao narod (znači govorim o sve tri strane) do tog stepena duhovnog razvoja krenut će lijep suživot.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 08:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Kak si ti pameeetan :lol:
Pa koje su to zlo Srbi uradili Hrvatima pa nam se desio onakav genocid 41'-45', koje?
Jednostavno ne treba vjerovati ni Hrvatima, ni muslimanima, držati ih na oku i biti spreman. Nači, "pamet u glavi i metak u cijevi" i kraj priče, sve ostalo vodi ka sigurnoj smrti i nestanku, bar ja tu nemam nikakvih iluzija.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 12:10 
Početnik
Početnik

old fashion men je napisao:
Kak si ti pameeetan :lol:
Pa koje su to zlo Srbi uradili Hrvatima pa nam se desio onakav genocid 41'-45', koje?
Jednostavno ne treba vjerovati ni Hrvatima, ni muslimanima, držati ih na oku i biti spreman. Nači, "pamet u glavi i metak u cijevi" i kraj priče, sve ostalo vodi ka sigurnoj smrti i nestanku, bar ja tu nemam nikakvih iluzija.

Kao što sam rekao, svako će naći razlog da bude šovinista (kao ti), ... malo teže je vidjeti da takva politika vodi do nevinih žrtava na svim stranama i još važnije da takva politika vodi ka neopravdanim zločinima.

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2012, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А то као имају "оправдани злочини"? Мислим... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]