Citiraj:
Plavšić: Srbi brzo zaboravljaju
SRNA - 09.09.2012 14:16
BEOGRAD - Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je danas u Beogradu da Srbi brzo zaboravljaju zločine koji su vršeni nad njima, pa im se takve stvari uvijek iznova dešavaju kroz istoriju.
"Bojim se da Srbi brzo zaboravljaju. Istorija je pokazala da Srbi to sve zaboravljaju i onda im se ovakve stvari ponavljaju", rekla je Plavšićeva novinarima povodom godišnjice zločina Hrvatske vojske nad Srbima u Medačkom džepu.
Ona je naglasila da nije dovoljno samo držati parastose, već država treba da aktivno doprinese obilježavanju ovakvih događaja, jer je očuvanje nacije državni posao.
"Mi smo ugrožena nacija, toliko ugrožena da nestajemo. To sve treba da bude veoma dobro organizovano i to mora država, jer da li će nacija opstati ili ne to je državni posao od prvorazrednog značaja", smatra Plavšićeva.
Ona je danas u crkvi Svetog Marka prisustvovala parastosu, kojim je obilježeno 19 godina od stradanja srpskih civila u napadu Hrvatske vojske na srpska sela u Medačkom džepu kod Gospića 1993. godine, kao i parastosu Vojvodi Momčilu Đujiću.
Plavšićeva je istakla da je vojvoda Đujić pomagao borbu srpskog naroda u Krajini i BiH i podsjetila na to da je Republika Srpska jedina zemlja koja ga je odlikovala.
"Ja sam to odlikovanje odnijela njemu, ali on je bio već vrlo bolestan. Međutim, mnogo mu je to značilo", rekla je Plavšićeva.
Uzmimo za primjer ovog ratnog zločinca, ona pošto se izvukla od pravde i na kraju dobro joj se izrugala, usudila se izjaviti nešto ovako.
Boli nju qrac, danas sutra kada nas paše i ustaše napadnu, neće ona iz Beograda doći da ratuje.