Citiraj:
Мени то и није толико лоше било
Pa bilo je proporcionalno kvalitetu igrača, sa kojima trenutno raspolaže Mihajlović. Druga je stvar što je sam birao igrače... Ja recimo isto neću reći da je to bilo kriminalno loše, ali nije bilo ni ništa posebno. Imam utisak da bi Mihajlović ove kvalifikacije olako pustio niz vodu, samo da iskristališe neku prepoznatljivu igru, koja bi kasnije davala adekvatne rezultate.
Ovako imamo situaciju da on i dalje traga za pravom taktikom, a i izbor igrača mu je upitan. Doduše, on sam odaje utisak, kao da savršeno zna šta radi, ali takav mu je i kolega na hrvatskoj klupi. Vidi se da su obojica taktički i teoretski potkovani, ali nije to dovoljno da bi se bio i dobar trener...
Elem juče je Srbija igrala neku 4-6-0 varijantu, bez pravog špica. Ono čime je Španija rasturila protivnike na EP, sa sve Đuričićem koji poput Fabregasa u Del Boskeovoj viziji, glumi neku lažnu devetku ili slično onome što je igrao Spaleti dok je vodio Romu. Jedino što je Spaleti isto igrao sa De Rosijem i Totijem, a Del Boske ima u timu 11 igrača, koji znaju lopte, dok je većina srpskih igrača, tehnički slabija maltene i od Kasiljasa. Druga stvar je što za to treba i pokretljiv znalac na mjestu te lažne devetke, jak u duelu i na nogama, te bar donekle kreativni vezni igrači. Juče je na terenu za Srbiju, kreaciju trebao da radi trougao Miajilović, Ignjovski, Ninković. Potonji je daleko od onoga što je bio, a prva dvojica su isti tip igrača. Ja malog Mićka obožavam, zbog borbenosti, srčanosti i što ima kvalitete kao što su radijus kretanja, čitanje igre, pokrivanje prostora i rupa u odbrani, ali dečko ne zna da da pas, osim najbližem do sebe. Problem nastaje kada je taj prvi do njega Ignjovski, koji nije kreativniji ni za jotu... Onda je jasno što je najopasniji igrač Kolarov i što se nešto može očekivati isključivo kada na terenu igra Tadić, koji jedini ima kapacitet da nešto iskreira u napadu.