jellyfish je napisao:
То је слично као кад муслимани не дозвољавају женама да возе или иду откривеног лица, тако и ти им неби дао да бирају млађег, а мушкарцима би дао.
Ако си религиозан, требаш прво гледати правду па онда личне интересе, за разлику од попова који чине обратно.
S nekim si me zamijenio jellyhead, a vidim da me opet karikiraš kao fanatika, odrubljivača glava i daješ mi lekcije iz vjere, za svaki drugi moj komentar povlačiš paralele sa muslimanskim fundamentalistima iako ja nigdje ne spominjem ni vjeru ni religiju ni popove. I toliko si se zanio da nisi odgovorio na moje pitanje
Elem, rekao sam da nije uobičajeno da žena bude starija od partnera zato što postoji obrnuta tendencija, to je jednostavno tako i nema mjesta za priču o nekoj logici, muškarci i žene po prirodi stvari nisu jednaki u razmišljanju i sklonostima. Nisam rekao da neko nešto ne smije nego da je neuobičajeno, još kad se uzme u obzir da je razlika 27 godina..... Ovdje je riječ ne samo o velikoj razlici u godinama nego o tome što je momak imao 13 godina, tek što je ušao u pubertet i krenuo da sazrijeva, nosio protezu za zube kad je žena od 40 god. imala seks s njime. Da su zamijenili uloge, on bi bio proglašen pedofilom iako je sve na dobrovoljnoj bazi. Pokušavam zamisliti njihove razgovore i ne ide mi, o čemu on sa svojih 13 god.može pričati sa ženom od 40 god.? Postoje i druge nejasnoće, ali opet ponavljam, ako niko od njih nema neke čudne sklonosti, ako su zdravorazumni, ako je Lila našla Halila, onda OK.
Znači niko ovdje ne osuđuje njih što je ženska starija od muškarca, nego je čudno i groteskno što 13-godišnja osoba ulazi u seksualno-emotivnu vezu sa 40-godišnjom osobom. Ima hiljade 13-godišnjaka koji izgledaju kao 18-godišnjaci pa ih ne viđamo sa curama od 40 godina, inače ova vijest ne bi bila svijetska, SVIJETSKA, senzacija.
Piroga je napisao:
tensSa je napisao:
Mislim da je to njihova licna stvar...
Volio bi vidjeti reakciju kad bi bio neki cova od 40+ godina koji je jebao curicu od 14 godina, dal bi rekli ""Mislim da je to njihova licna stvar?"
Niko nije silovan, sve je na dobrovoljnoj bazi, ostali su zajedno, vjenčali se, dobili dijete. Gdje ti vidiš problem?