banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Sep 2012, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ja uopšte ne pričam o zakonu i sankcijama.
Možda će ti biti bliže ovo što je Hristov napisao, a s čim se slažem:

Hristov je napisao:
kako je moguce da zena od 40 godina osjeti pozudu za 13-godisnjim djecakom.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Talija je napisao:
Ako njima (ovim iz priče) valja što bi meni smetalo? :)

Meni licno ne smeta njihov brak, niti bilo sta vezano za njih. Govorim iskljucivo o svom stavu i o tome da meni to ne izgleda ok.

Ja, licno, ne vidim sta moze biti seksualno privlacno na djecaku od 13/15/16 godina? :o

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
osamstotinazena je napisao:

Hristov je napisao:

Možda je to majčinski insekt. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 14:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Isto kao i očinski insekt kod pedofila :)

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Talija je napisao:
osamstotinazena je napisao:

Hristov je napisao:

Ovaj na slici izgleda kao da mu je 25, a ima 16. Znaci kad je imao 13 izgledao je vjerovatno kao da je imao 20, ili minimalno 18, sto je dovoljno da bude privlacan ovoj zeni. Tako da ja tu ne vidim godine, vec je bitno kako izgleda, a jos bitniji je mentalni sklop, odnosno kako razmislja. neke osobe vec zrelo razmisljaju sa 14 godina. A i izgled je varljiv. U sustini danasnja mladez izgleda od 18 do 30 ili zene cak do 40 isto. Znaci kad su mladji izgledaju stariji, kad su stariji izgledaju mladji, odnosno izgledaju isto dugi niz godina. Dakle, ovdje je presudio izgled, a ne broj godina. I drugo, ona sama kaze za njega da je "zreo". Kad se kaze zreo misli se na psihicku zrelost. Ako se covjek od 16 godina ponasa psihicki kao od 25 sta je tu problem. Samo ljudske predrasude.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
jellyfish je napisao:
Kad bi zena bila starija 5 godina, i zivi duze 5 godina, onda bi u prosjeku umirali u isto vrijeme. Ali ocigledno se muskarcima ne svidja logika jer im je mladje sladje, a ovamo onda zamjeraju zenama ako vole mladje, iako je sva logika na zenskoj strani u ovom slucaju.

Znači tvoj glavni kriterij pri izboru partnerke za čitav život je da mora postojati velika statistička vjerovatnoća da ćete umrijeti u isto vrijeme? Važniji je od izgleda (koji je adut mlađih djevojaka)?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Ako je u očima zakona klinac od 18 godina spreman za druženje sa damama, čak i onim mnogo starijim od njega, ko sam ja da tvrdim suprotno :)

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hristov je napisao:
jellyfish je napisao:
Kad bi zena bila starija 5 godina, i zivi duze 5 godina, onda bi u prosjeku umirali u isto vrijeme. Ali ocigledno se muskarcima ne svidja logika jer im je mladje sladje, a ovamo onda zamjeraju zenama ako vole mladje, iako je sva logika na zenskoj strani u ovom slucaju.

Znači tvoj glavni kriterij pri izboru partnerke za čitav život je da mora postojati velika statistička vjerovatnoća da ćete umrijeti u isto vrijeme? Važniji je od izgleda (koji je adut mlađih djevojaka)?

Не можеш онда давати адут изгледа за мушкарце, а не давати га женама. Као што мушкарац воли млађу жену, тако и оне воле млађе мушкарце. Ја ти говорим о логици, шта би било природније и праведније.
Не можеш сад гледати на задовољавање својих полних нагона као мушкарца, а то исто право ускраћивати женама.
Дакле ако мушкарац тражи како кажеш адут изгледа, онда и жена има право да тражи. Ја знам да је у религији и старим светим књигама жена ниподаштавана, али то није зато што је Бог тако хтео већ што се тада живело у патријархалној култури и не можемо исте стандарде примењивати и данас. То је слично као кад муслимани не дозвољавају женама да возе или иду откривеног лица, тако и ти им неби дао да бирају млађег, а мушкарцима би дао.
Ако си религиозан, требаш прво гледати правду па онда личне интересе, за разлику од попова који чине обратно.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ma ljudi moji...mladji muskarac/starija zena, koga briga?!
po meni, nije poenta u tom ko je stariji...vec u tom da je on DIJETE!..tj bio je kad je ona stupila u vezu sa njim.
ovo bih isto tvrdila i da on ima 40 a ona 13.
pedofilija!
kao sto rece ajkula

ajkula je napisao:

Ja, licno, ne vidim sta moze biti seksualno privlacno na djecaku od 13/15/16 godina? :o

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2012, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Talija je napisao:

Ovo malo smiješno zvuči a moguće je po meni. Šta mislite?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 05:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Danny ^_^ je napisao:
Talija je napisao:

Ovo malo smiješno zvuči a moguće je po meni. Šta mislite?

Pa, sta znam...seksualno opstenje sa djecom nije bas standardan dio "majcinskog insekta"...

Nego, kod nas ima slucajeva da je muskarac i stariji, djevojcica jos mladja, pa su takvi slucajevi rijetko vijest...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 05:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2012, 09:57
tensSa je napisao:
Mislim da je to njihova licna stvar...

Volio bi vidjeti reakciju kad bi bio neki cova od 40+ godina koji je jebao curicu od 14 godina, dal bi rekli ""Mislim da je to njihova licna stvar?"

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 06:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
То је слично као кад муслимани не дозвољавају женама да возе или иду откривеног лица, тако и ти им неби дао да бирају млађег, а мушкарцима би дао.
Ако си религиозан, требаш прво гледати правду па онда личне интересе, за разлику од попова који чине обратно.

S nekim si me zamijenio jellyhead, a vidim da me opet karikiraš kao fanatika, odrubljivača glava i daješ mi lekcije iz vjere, za svaki drugi moj komentar povlačiš paralele sa muslimanskim fundamentalistima iako ja nigdje ne spominjem ni vjeru ni religiju ni popove. I toliko si se zanio da nisi odgovorio na moje pitanje :P

Elem, rekao sam da nije uobičajeno da žena bude starija od partnera zato što postoji obrnuta tendencija, to je jednostavno tako i nema mjesta za priču o nekoj logici, muškarci i žene po prirodi stvari nisu jednaki u razmišljanju i sklonostima. Nisam rekao da neko nešto ne smije nego da je neuobičajeno, još kad se uzme u obzir da je razlika 27 godina..... Ovdje je riječ ne samo o velikoj razlici u godinama nego o tome što je momak imao 13 godina, tek što je ušao u pubertet i krenuo da sazrijeva, nosio protezu za zube kad je žena od 40 god. imala seks s njime. Da su zamijenili uloge, on bi bio proglašen pedofilom iako je sve na dobrovoljnoj bazi. Pokušavam zamisliti njihove razgovore i ne ide mi, o čemu on sa svojih 13 god.može pričati sa ženom od 40 god.? Postoje i druge nejasnoće, ali opet ponavljam, ako niko od njih nema neke čudne sklonosti, ako su zdravorazumni, ako je Lila našla Halila, onda OK.

Znači niko ovdje ne osuđuje njih što je ženska starija od muškarca, nego je čudno i groteskno što 13-godišnja osoba ulazi u seksualno-emotivnu vezu sa 40-godišnjom osobom. Ima hiljade 13-godišnjaka koji izgledaju kao 18-godišnjaci pa ih ne viđamo sa curama od 40 godina, inače ova vijest ne bi bila svijetska, SVIJETSKA, senzacija.

Piroga je napisao:
tensSa je napisao:
Mislim da je to njihova licna stvar...

Volio bi vidjeti reakciju kad bi bio neki cova od 40+ godina koji je jebao curicu od 14 godina, dal bi rekli ""Mislim da je to njihova licna stvar?"

Niko nije silovan, sve je na dobrovoljnoj bazi, ostali su zajedno, vjenčali se, dobili dijete. Gdje ti vidiš problem?

Poslednji put menjao Hristov dana 07 Sep 2012, 06:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 06:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2012, 09:57
Cuj "Gdje ti vidis problem" ne vidis problem sto se jebavala sa djetetom od 13 godina?

Dje si ti rodjen/a kad to nije problem?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 06:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa manje mi je to čudno od toga da su ušli u emotivnu vezu. Sa 13 godina ljudi gube nevinost, izgubio on nevinost sa vršnjakinjom ili zgodnom sportskom 40-godišnjakinjom, manje važno (viđao sam svašta, nastavnice se palile na 13-14-15 godišnjake, 50-godišnjakinja pokazuje slabost ka 15-godišnjem učeniku koji izgleda zrelije fizički, isto kod nas). Meni je čudno kako ona može da se upusti u VEZU sa 13-godišnjakom.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 07:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Hristov, moralna "horizontala".

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 07:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Malo srpske povijesti :)

Simonida Nemanjić (1294-1345) je bila supruga Stefana Uroša II Milutina Nemanjića (1253-1321).

Citiraj:
...Najzad, kralj je bio ne samo četrdesetak godina stariji od male neveste, već i četiri godine od svog budućeg tasta...
...je zabeležio kako je Milutin konzumirao brak sa Simonidom u vreme kada je ona imala samo osam godina (1302) čime je povredio devojčicinu matericu i onemogućio je da rađa. U svakom slučaju, neko vreme posle 1306, kada je Simonida po ondašnjim merilima postala punoletna, postalo je jasno da je mlada kraljica nerotkinja...

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9A%D1 ... 0%B4%D0%B0
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1% ... 0%B8%D0%BD

Je li se neko zgražao kad je muškarac stariji od žene? Nije. Kad je obratna situacija onda se zgražava. Zato se slažem sa Jelly-jevim postom.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 07:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Sa 13 godina dijete je dijete i tu nema rasprave, ma kojeg da je pola.
Postoji nešto što se zove razvojna psihologija, i niko nije lud da eto onako, jer mu je ćeif kaže da ovo ipak nije prirodna stvar.
U redu vam je dok se vas ne tiče lično, a kada bi vaša trinaestogodišnja kćerka dovela kući četrdesetogodišnju osobu i rekla da je s njim trudna, vraga vas se ne bi ticalo. I ne samo to, rekli bi: To je njihova stvar, nek se djeca vole. Malo morgen.

I Dželi spominje izgled, joj, pa jesi vidio slike sa prve strane - kao majka i sin da su se slikali.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 08:10 
Normalno da mi ne bi bilo svejedno da mi 18-godisnja cerka dovede lika od 50 godina.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2012, 08:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Roditelji bi se zgražavali kad bi im trinaestogodišnja kćerka dovela četrdesetogodišnjeg zeta i pri tom zaboravili da se zgroze nad svojim manjkavim odgojem. :)
Jerbo mora neko drugi da bude kriv čak i kad su pred Zakonom oni lično odgovorni za sva (ne)djela svog malodobnog čeda. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]