Ne znam otkud vama da je u Sa. raja za rat. Za rat su "najspremniji" dijasporci, pogotovo skandinavska brigada.
Kad ste se vec dotakli Sarajeva, meni je zao sto na forumu ne postoji topic sa tim imenom, prvo sto na ovom forumu kako sam primjetio ima "bivsih" Sarajlija, drugo sto se o Sarajevu moze dosta toga napisati, raspraviti, podsjetiti itd. u nekom normalnom tonu.
Neinformisanost cuda cini, zato i ljudi koji dodju u Sa. skontaju da to nije onako kako im je neko rekao.
Vi u Bl. i Krajini ste skoniji pricama o otcjepljenu, nego ljudi iz I.Sarajeva i ovog dijela RS-a. Valjda jer ste u takvom polozaju, dok se I.Sarajevo miksa sa Sarajevom i to bi izgledalo puno teze za izvesti jer se ulice, parkovi, zgrade preplicu. A i iskreno I.Sarajevo bi puno izgubilo jer oni fakticki zive od Sarajeva i od njega imaju dosta vise privilegija i mogucnosti. Cak se razmilja o tramvaju i trolejbusu do I.S-a. Sarajlije ostave 100-tine hiljada maraka tamo itd. Ja licno znam 3 osobe iz I.S. koje rade u privatnom sektoru u gradu. U Sarajevu je gotovo nemoguce postaviti neke granice izmedju kuca i zgrada. Posebno Dobrinja i Vraca.
Nismo mi ljudi koji bi se mogli dogovoriti, jedino opet rat, nema druge.
Zato mislim da Dodik pretjeruje sa takvim izjavama jer vas lozi na nesto sto bi 99% pokrenulo novi rat.
Drzite pola zemlje i fakat ne kontam cemu insistiranje za otcjepljenjem kada sve sto sada imate(a imate mnogo), tim potezom bacate na kocku.
Prvo sto ste, u, za rat nezgodnom polozaju, u "par dana" bi vjerovatno dozivjeli poraz. Ne govorim ovo jer sam ja neki super ratnik ili lozionicar na to, nego kada i laik pogleda mapu BiH sa entitetima, vidi se da se u 2 poteza RS moze vojno poraziti. Presjecanjem Brckog pola posla bi bilo zavrseno. Istocno Sarajevo bi palo za cca. par sati. Opet zrtve i sve, zbog cega?
Iz Sa. i Federacije se vec duze vrijeme ne spominje ukidanje RS-a, pogotovo ne javno, a odatle svaki clanak i svaka izjava pocne ili zavrsi sa nestankom BiH.
Mislim da Bosnjake jedino to moze pokrenuti u novi rat, sigurno ne mislie, barem ne vecina, prvi napasti RS.
Bosnjaci bi vjerovatno sada potpisali za trajnu RS. samo da se prica o otcjepljenju jednom "zauvijek" zavrsi.
Zar nam nije lijepo i ovako?!
Jebes rat