banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 52  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Novi rat u BiH?
PostPoslato: 27 Avg 2012, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Schlager je napisao:
e ovako stoje stvari..od mirnog otcijepljenja nema nista,jer je po ustavu BiH Republika Srpska entitet koji jednako pripada svim trima narodima,i ja vas uvjeravam da nam nezavisnost na tacni nece dat niko...

e sad kad smo to rascistili,da vidim ko je spreman da ovdje javno kaze "volio bih da izbije rat i da idem sa puskom u borbu za nezavisnost RS"?

Samo to...

ja sam vise sit ovih filozofa sto bi se yebali a da im ne udje,i onih tetkastih prica o "razlazu mirnim putem",nema od toga nista....

iskreno,meni nije tijesno ni ovako,nikad vece nacionalne slobode ovdje nismo ni imali.....e,ali ako bi neko pokusao na silu da mi uzme RS,i ovu slobodu i komociju koju osjecam,i da mi namece neke svoje arsine,onda bi morao biti jaci od mene...

Puno nas uvjeravaš bez jasno istaknutog vlastitog stava.
Kratko i jasno: da li si ti za rat?
1. Da
2. Ne

Nisu ti baš povezani svi postovi, pa da vidimo od kojeg stava da nastavimo tematiku.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 22:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
@sinip

e to je onda sasvim druga prica,mada ja se nesto ne bojim tih koji rade o glavi RS...nekako mi vece povjerenje ulivaju 5 najvecih svjetskih sila koje su garant Daytonskog sporazuma,nego sto se plasim Harisa Silajdzica....

Mada moram priznat da otkad njega nema na sceni,nisam odavno ni cuo da neko trazi ukidanje RS,to vise potenciraju ovi sto nas "brane",Rajko Vasic,Lemi i Dusanka Majkic... :D

Citiraj:
Puno nas uvjeravaš bez jasno istaknutog vlastitog stava.
1. Da
2. Ne

naravno da nisam!

kakav bolan rat,pa napisao sam pet puta da mi nije nimalo tijesno i da ne treba niko od politicara da me "brani"

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok. Hvala na odgovoru.
Nekako mi se određen dio postova bio bespotrebno militantan*.

Što se tiče Sarajeva, bio sam prije desetak godina prvi put. Prvi - prvi put.
Ostavio sam i ključ majstoru na parkingu da može pomjerati auto, bila izuzetna gužva. Neki parking u centru ulicom iznad nekih kafića kod katedrale.
Mene prosto zaboli (dodati objekat po potrebi) gdje sam, Banja Luka, Sarajevo, Beograd, Mostar, Berlin, Springfield.
Ovo za zapreminu i pritisak je tačno. Kome je tijesno ovde /*tamo gdje je*/, biće mu tijesno ma gdje da je.

*ne odnosi se na one u stilu "doђi piчko" :D

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Tpojka je napisao:
Mene prosto zaboli (dodati objekat po potrebi) gdje sam, Banja Luka, Sarajevo, Beograd, Mostar, Berlin, Springfield.

Што даље од Балкана - то боље. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2012, 23:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Tpojka je napisao:
Ok. Hvala na odgovoru.
Nekako mi se određen dio postova bio bespotrebno militantan*.

Što se tiče Sarajeva, bio sam prije desetak godina prvi put. Prvi - prvi put.
Ostavio sam i ključ majstoru na parkingu da može pomjerati auto, bila izuzetna gužva. Neki parking u centru ulicom iznad nekih kafića kod katedrale.
Ovo za zapreminu i pritisak je tačno. Kome je tijesno ovde /*tamo gdje je*/, biće mu tijesno ma gdje da je.

*ne odnosi se na one u stilu "doђi piчko" :D

moram malo poraditi na konciznosti :D .....ne mogu vjerovat da se citajuci moje postove stice utisak da zelim rat,ili cak i da barem ostavljaju dilemu :(

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 01:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Ne znam otkud vama da je u Sa. raja za rat. Za rat su "najspremniji" dijasporci, pogotovo skandinavska brigada.
Kad ste se vec dotakli Sarajeva, meni je zao sto na forumu ne postoji topic sa tim imenom, prvo sto na ovom forumu kako sam primjetio ima "bivsih" Sarajlija, drugo sto se o Sarajevu moze dosta toga napisati, raspraviti, podsjetiti itd. u nekom normalnom tonu.
Neinformisanost cuda cini, zato i ljudi koji dodju u Sa. skontaju da to nije onako kako im je neko rekao.

Vi u Bl. i Krajini ste skoniji pricama o otcjepljenu, nego ljudi iz I.Sarajeva i ovog dijela RS-a. Valjda jer ste u takvom polozaju, dok se I.Sarajevo miksa sa Sarajevom i to bi izgledalo puno teze za izvesti jer se ulice, parkovi, zgrade preplicu. A i iskreno I.Sarajevo bi puno izgubilo jer oni fakticki zive od Sarajeva i od njega imaju dosta vise privilegija i mogucnosti. Cak se razmilja o tramvaju i trolejbusu do I.S-a. Sarajlije ostave 100-tine hiljada maraka tamo itd. Ja licno znam 3 osobe iz I.S. koje rade u privatnom sektoru u gradu. U Sarajevu je gotovo nemoguce postaviti neke granice izmedju kuca i zgrada. Posebno Dobrinja i Vraca.
Nismo mi ljudi koji bi se mogli dogovoriti, jedino opet rat, nema druge.
Zato mislim da Dodik pretjeruje sa takvim izjavama jer vas lozi na nesto sto bi 99% pokrenulo novi rat.
Drzite pola zemlje i fakat ne kontam cemu insistiranje za otcjepljenjem kada sve sto sada imate(a imate mnogo), tim potezom bacate na kocku.
Prvo sto ste, u, za rat nezgodnom polozaju, u "par dana" bi vjerovatno dozivjeli poraz. Ne govorim ovo jer sam ja neki super ratnik ili lozionicar na to, nego kada i laik pogleda mapu BiH sa entitetima, vidi se da se u 2 poteza RS moze vojno poraziti. Presjecanjem Brckog pola posla bi bilo zavrseno. Istocno Sarajevo bi palo za cca. par sati. Opet zrtve i sve, zbog cega?
Iz Sa. i Federacije se vec duze vrijeme ne spominje ukidanje RS-a, pogotovo ne javno, a odatle svaki clanak i svaka izjava pocne ili zavrsi sa nestankom BiH.
Mislim da Bosnjake jedino to moze pokrenuti u novi rat, sigurno ne mislie, barem ne vecina, prvi napasti RS.
Bosnjaci bi vjerovatno sada potpisali za trajnu RS. samo da se prica o otcjepljenju jednom "zauvijek" zavrsi.

Zar nam nije lijepo i ovako?! :)
Jebes rat

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 06:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ne bih se samo složio da bi u nekom novom sukobu Istočno Sarajevo kao i čitav istočni dio Republike Srpske pao jer se naslanja na Srbiju. Mnogo bi teže bilo odbraniti Banja Luku. Jedino ne znam ko bi ratovao! Natalitet nam je u qrcu i jednima i drugima ali i trećima. Ako se ponovo nešto dogodi ja znam da bih ovaj put otišao još dalje od BiH.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 07:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
I ja nesto kontam da bi zapad RS brzo pao, prvo muslimani imaju spremno stanovnistvo prije svega dobro napojeno mrznjom i vjerskim fanatizmom, a drugo imali bi vjerovatno pomoc svih islamskih zemalja, arapa i turske, naravno NATO je tu neizbjezan kao njihov mentor, sto se tice nas nama ne bi pomogao niko, vjerovatno bi se javili neki ruski i grcki svestenici kao sa folom braco draga izdrzite i bla, bla. Prvi za ciscenje iz BiH su Srbi to je 100%, sto se tice muslimana oni su dzoker ovih islamista sa istoka jer izgleda da racunaju na njih kao bazu za sirenje u zeleni pojas, a zapadu trebaju da se obracunaju sa Srbima, jer sto da ginu zapadnjaci kad mogu Srbi i muslimani medjusobno da se tamane, na kraju pobjedjuje zapad, naravno to je neka buducnost narednih 50ak godina :D

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 08:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
budala je napisao:
Prvo sto ste, u, za rat nezgodnom polozaju, u "par dana" bi vjerovatno dozivjeli poraz. Ne govorim ovo jer sam ja neki super ratnik ili lozionicar na to, nego kada i laik pogleda mapu BiH sa entitetima, vidi se da se u 2 poteza RS moze vojno poraziti. Presjecanjem Brckog pola posla bi bilo zavrseno.

Presjecali ste vi koridor sve sa HR vojskom i 92 ge pa veoma dobro znamo kako ste prosli a ako mislite da bi sad bilo nesto drugacije varate se, svojom politikom odbijate i srbe i hrvate od sebe i ako tako nastavite razlaz je neminovan vjerujem mirnim putem.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 08:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
hercegovac27 je napisao:
Zoka kaže da su mu jebavali mater kada su vidjeli knjigu na ćirilici u Sarajevu.

Jebavao mi tavu i od tave dršku. I to ne na sajmu nego u knjižari koju smo upravo otvorili u Sarajevu. Smetale mu valjda jeftine knjige.
Schlager je napisao:

ja sam vise sit ovih filozofa sto bi se yebali a da im ne udje,i onih tetkastih prica o "razlazu mirnim putem",nema od toga nista....

iskreno,meni nije tijesno ni ovako,nikad vece nacionalne slobode ovdje nismo ni imali.....e,ali ako bi neko pokusao na silu da mi uzme RS,i ovu slobodu i komociju koju osjecam,i da mi namece neke svoje arsine,onda bi morao biti jaci od mene...
+1
Više puta sam se izjasnio da budućnost ne vidim u raspadu BiH, naročito što RS nije, u ovakvom obliki kakav jeste i sa ovakom privredom održiva, ni vojno ni ekonomski. Onda bi stvarno postali Dodina prćija.
Tpojka je napisao:
1. Da
2. Ne
Kratko i jasno....Kako se zove tema? Kratko i jasno....ko se izjasnio da je ZA rat? Ne mogu prihvatiti da je tebi koji si tako nadmen po pitanju svoje inteligencije promaklo to da ovo nije tema "Da li ste za rat ili ne?".

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 09:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Jebavao mi tavu i od tave dršku.

Pa po opisu se vidi da nema veze sa nacionalizmom već zakonom o monopolu i konkurentnosti.
Citiraj:
Tpojka je napisao:
1. Da
2. Ne
_зока je napisao:
Kratko i jasno....Kako se zove tema? Kratko i jasno....ko se izjasnio da je ZA rat?

Kasniš 12 sati. To je već raspravljeno.
_зока je napisao:
Ne mogu prihvatiti da je tebi koji si tako nadmen po pitanju svoje inteligencije promaklo to da ovo nije tema "Da li ste za rat ili ne?".

...i pitanje "Novi rat u BiH?" su dva vezana pitanja. Ako ti neko kaže da nije za rat, logično možeš izvući zaključak da je ova tema besmislena, zar ne?

Danice, Danice... :confused3:

P.S. Mada, možda je i pametnije baviti se semantikom, heraldikom, filatelijom, filantropijom... Ima dosta tih nauka i oblasti koje vrlo lako zasjene rat, mržnju i krvoproliće?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 09:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Wrangler je napisao:
budala je napisao:
Prvo sto ste, u, za rat nezgodnom polozaju, u "par dana" bi vjerovatno dozivjeli poraz. Ne govorim ovo jer sam ja neki super ratnik ili lozionicar na to, nego kada i laik pogleda mapu BiH sa entitetima, vidi se da se u 2 poteza RS moze vojno poraziti. Presjecanjem Brckog pola posla bi bilo zavrseno.

Presjecali ste vi koridor sve sa HR vojskom i 92 ge pa veoma dobro znamo kako ste prosli a ako mislite da bi sad bilo nesto drugacije varate se, svojom politikom odbijate i srbe i hrvate od sebe i ako tako nastavite razlaz je neminovan vjerujem mirnim putem.

Ali tad je bila dosta drugacija situacija, mi smo bili naoruzani do zuba, a sad nismo.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Necu reci da je prica glupa.

Sta i kad presjeces koridor, imacete kapacitet da ratujete na dvije odvojene strane, napadate zapad a cuvate ledja od istoka? How yes no.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Wrangler je napisao:
budala je napisao:

Sad mi nemamo JNA tehniku, a noi su i dalje brojiniji tako da bi u eventualnom novom ratu vjerovatno mi bili ti u "Vukovarima".

Citiraj:
Zato mislim da Dodik pretjeruje sa takvim izjavama jer vas lozi na nesto sto bi 99% pokrenulo novi rat.
Drzite pola zemlje i fakat ne kontam cemu insistiranje za otcjepljenjem kada sve sto sada imate(a imate mnogo), tim potezom bacate na kocku.

Dodik to često pominje, da li zbog lobiranja, da li zbog mase, da skrene priču sa životnih problema. Meni je to jedan od većih razloga za razdvajanje, na tenziji i nekom latentnom sukobu u BiH se uzima i drži vlast na sve tri strane.
Samo odvajanje narod bi, da se ne lažemo, volio, ali mislim da ovdje nikom ne pada na pamet zbog toga ići u novo ludilo, možda klincima u pubertetu ili pijandurama po seoskim kafanama, niti je to nekakva centralna tema, uopšte, kako bi se moglo činiti nekom iz SA zbog medijskog pristupa svemu.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 09:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Tpojka je napisao:
_зока je napisao:
Ne mogu prihvatiti da je tebi koji si tako nadmen po pitanju svoje inteligencije promaklo to da ovo nije tema "Da li ste za rat ili ne?".

...i pitanje "Novi rat u BiH?" su dva vezana pitanja. Ako ti neko kaže da nije za rat, logično možeš izvući zaključak da je ova tema besmislena, zar ne?

To je kao da porediš dva pitanja:
"Da li će mrak pasti?" i "Da li ste za to da mrak padne?". Mrak će pasti bio ja za to ili ne.
Ako ti je tema besmislena slobodno se uzdrži od komentarisanja na istoj. Čak i ja koji seruckam svuda po forumu ne pišem na temama za koje mislim da su besmislene ili da me ne zanimaju.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
A jesi nasao poredjenje u pm... ako je rat izvjestan kao padanje mraka, sto ne pokupis svoje i na sigurnije...
Kicmaces tamo za hljeb, ali kicmas i ovdje.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 09:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^
^
Znači povezuješ neminovnost sa ratom? Nisam primijetio da su drugi bili otvoreni na taj način.
Za moj pojam to je običan flejm, ali moderatori će već da brišu postove koji nisu regularni ili korektni.
Čak mi nije ni za ironičan smajli.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 09:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
A jesi nasao poredjenje u pm... ako je rat izvjestan kao padanje mraka, sto ne pokupis svoje i na sigurnije...
Kicmaces tamo za hljeb, ali kicmas i ovdje.

Povezujem nešto na šta nemam uticaja. Nemam uticaja na to da li će pasti mrak,nemam uticaja na to da li će biti rata. Da ja, tj ljudi kao ja imaju uticaja na te stvari prošlog rata ne bi ni bilo.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 09:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Нисам за рат, али ако га буде, на*ебали смо као жути, али не од муслимана, са њима је лако, већ би они имали помоћ савезника са свих страна.
Рата ће бити, само је питање кад. Муџахедини се спремају за друго полувријеме по овим нашим шумама.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Spoiler:
Tpojka je napisao:
..."Da li ste za rat ili ne?"....

To je kao da porediš dva pitanja:
"Da li će mrak pasti?" i "Da li ste za to da mrak padne?". Mrak će pasti bio ja za to ili ne.

_зока je napisao:
Povezujem nešto na šta nemam uticaja. Nemam uticaja na to da li će pasti mrak,nemam uticaja na to da li će biti rata. Da ja, tj ljudi kao ja imaju uticaja na te stvari prošlog rata ne bi ni bilo.

Sad si već uvukao i mrak u raspravu. A to se zove:

Citiraj:
Non sequitur
Moguće je da se u dokazu služimo istinitim, argumentima i da pomoću njih dokazujemo baš tezu koju bi trebalo dokazati; a da dokaz ipak ne bude dobar. To se događa onda kada teza koju želimo dokazati nije zasnovana argumentima kojima se služimo, kada se ona nikakvim valjanim zaključkom ne može izvesti iz njih. Ovakvu pogrešku nazivamo non sequitur (ne slijedi).

Ova pogreška događa se uvijek kad izvodeći tezu iz argumenta pogrešno zaključujemo. Zato se ova pogreška može pojaviti u bezbroj različitih varijanti, naime u svim onim varijantama u kojim se pojavljuju logičke pogreške u zaključku.

Tako da se okaneš - za početak - mene dok pratim temu. Ne vidim da ikom smeta napisano osim tebi. Nismo mi ovde zbog tebe već ti zbog nas. Tako to ide kad si vlast. :)
Sve sam argumentovao, povezao i nacrtao. Raspravljam, pitam, odgovaram, iznosim svoje zaključke i stajališta. Šta još da uradim da se svi odjednom umilostivimo?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1031 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]