banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 17:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
@avatarx, rekoh ti da si nervozna

@sam protiv svih
Citiraj:
Ako neko nije zadovoljan trenutnom situacijom u drzavi, ima i drugih nacina da se to pokaze.

Odavno nisam vidio efektniji način. Čak je i zabavan, nekako probudi vedrinu u čovjeku.
I nisam baš siguran da je "moje mišljenje" da je ono što je patrijah rekao u redu. Patijarhov govor svojevrsan dokaz. Zašto? Pa zato što se očito koristi ustaljenim propagandnim šemama. U jednom vrlo pažljivo dramatizovanom govoru spojio je đavolje iskušavanje-dtarh vjernika, opasnost po nacionalnu sigurnost i i teoriju o uljezima oličenim u nesigurnim hrišćanima koji misle da nije pravi izbor poslati djevojke u zatvor. I to je činio sa vrlo jasnim indikacijama...neću sad precizno citirati, ne da mi se prelistavati stalno...
"srce mi se cjepa što postoje neki koji se nazivaju pravoslavnim hrišćanima a opravdavaju čin djevojaka", zapravo znači "ko ne misli kao ja, nije pravi vjernik, nije mu mjesto među nama"
"đavo nas je stavio u iskušenje u vrijeme posta" zapravi znači "ne kolebajmo se više i šaljimo cure u zatvor po kratkom postupku, one su đavolove sluge"
"oni vjeruju u moć mas medija i interneta a mi u moć molitve" zapravi znači "mi smo u pravu ne boj te se, mi se molimo, ne visimo na nekontrolisanom gnijezdu zla - internetu" mudro zaboravljajući da je nejveći mas medij, državna televizija, na njegovoj strani...ima tog još mnogo, kao vječno podgrijavanje, ne kažem neopravdane mržnje, ali ipak mržnje prema amerikancima itd... dovoljno je zasad valjda. I s kojim to ciljem radi - pa štiti Putina i sebe. Zato kažem da je njegov nastup ljigav i zao.

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 19 Avg 2012, 22:42, izmenjena 2 puta

Vrh

Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Besparica je napisao:
Besparica je napisao:
no_pasaran je napisao:
nije uopste licemerno, niti vladika patrijarh pa i popovi treba da zive u bedi crkva i treba da pokaze svoju raskos i materijalnu i duhovnu nije li to za sta se svi borimo....kakvu bi ti crkvu voleo u svom gradu kao oronulu stracaru? tvoj problem!

Opet koristis "bedu" za izvlacenje. Kao da ne postoji nista izmedju raskosi i bijede... I stalno krijes konkretne ljude iza "crkva"... I zasto onda moj odricu materijalnog i zasto se monase? Ti ako ne vidis licemjerje u tome, onda to govori o tvom moralu.

zato sto ziveti u blagostanju nije nista lose a ziveti isposnicki je licni izbor da bi bio sto blizi bogu i samo njemu posvecen,vladika je funkcija u crkvi i posvecena je i narodu, misljenja samk da crkvenjaci u principu zive skromno i da ima izuzetaka i da ce ih uvek biti ali da ne valja generalizovati stvari sto je danas trend...

I na tu rokfeler funkciju mora da dodje neko iz reda monaha, koji je izabrao isposnicki zivot , i onda na toj funkciji u svojoj posvecenosti narodu se bahato obogati...
Branis neodbranjivo. Crkva je duboko korumpirana i to od najviseg, pa do najnizeg nivoa. Ne vidim razlog da se pretvaramo da to ne vidimo.[/quote]
vladika nema nista svoje sve se to gradi vekovima i vekovima to sto si ti besparica pa ti njihov zivot izgleda rokfelerski meni tako ne izgleda imam vise od tih vladika npr...
da on kad postane vladika dobija funkciju odnosno zadatke u crkvi ne znam sta ti je tu licemerno...

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
sam_protiv_svih je napisao:

Dok si bio vjernik, trebao si da zivis u siromastvu i bijedi. Bas onako kako je Isus rekao i sam tako zivio. Mozda nebi bilo lose da si prodao svu svoju imovinu i pare dao u dobrotvorne svrhe, te se povukao u sumu da tamo zivis sam i jedes insekte bas kao sto su to radili ljudi u Isusovo vrijeme. Dane provodio u molitvi i na taj nacin se priblizavao Bogu... Jesi li to uradio? Jesi li bio spreman da to uradis? Naravno da nisi! Prema tome nemas pravo da upires prstom u ljude koji takodje nisu ili nisu spremni da to urade, jer ni sam nisi mogao to da uradis. I ne mislim samo na svestenike i patrijarhe, vec i sve vjernike. Jer po toj tvojoj logici, ja posto sam vjernik (npr) moram da se odreknem svega sto imam i da zivim u totalnom siromastvu samo zbog toga sto sam vjernik. Pa ko bi jos normalan to uradio!?

Vrijeme koje sam upravo spomenu (vrijeme u kojem je zivio Isus) je davno proslo. Svijet se promijenio i to uveliko. Nacin zivota takodje.

Kakva jadna zamjena teza.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:

x2. mada, kao sto neko gore rece, zabavno je gledati kako se neki koprcaju da odbrane neodbranjivo :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ma ko si ti da znas kako ko obavlja "svoj poso"??! :roll:
@ofm mrsh!!! :roll: :angry1: :angry1:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:44 
Veteran
Veteran

filozof sa vrbasa je napisao:
sam_protiv_svih je napisao:

Dok si bio vjernik, trebao si da zivis u siromastvu i bijedi. Bas onako kako je Isus rekao i sam tako zivio. Mozda nebi bilo lose da si prodao svu svoju imovinu i pare dao u dobrotvorne svrhe, te se povukao u sumu da tamo zivis sam i jedes insekte bas kao sto su to radili ljudi u Isusovo vrijeme. Dane provodio u molitvi i na taj nacin se priblizavao Bogu... Jesi li to uradio? Jesi li bio spreman da to uradis? Naravno da nisi! Prema tome nemas pravo da upires prstom u ljude koji takodje nisu ili nisu spremni da to urade, jer ni sam nisi mogao to da uradis. I ne mislim samo na svestenike i patrijarhe, vec i sve vjernike. Jer po toj tvojoj logici, ja posto sam vjernik (npr) moram da se odreknem svega sto imam i da zivim u totalnom siromastvu samo zbog toga sto sam vjernik. Pa ko bi jos normalan to uradio!?

Vrijeme koje sam upravo spomenu (vrijeme u kojem je zivio Isus) je davno proslo. Svijet se promijenio i to uveliko. Nacin zivota takodje.

Uče od Kirila lagano :) .

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Milanko Djeric je napisao:
Citiraj:
nije uopste licemerno, niti vladika patrijarh pa i popovi treba da zive u bedi crkva i treba da pokaze svoju raskos i materijalnu i duhovnu nije li to za sta se svi borimo....kakvu bi ti crkvu voleo u svom gradu kao oronulu stracaru? tvoj problem!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ono, crkva koja propovijeda skromnost, uzdrzavanje od ovozemaljskih uzivanja, post i tako to...ta crkva treba da pokaze materijalnu raskos :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: umobolno^2.
a tek sto pokazuje duhovnu raskos. pogotovo ova nasa srpska pravoslavna. prosto covjek ne zna ko je duhovno raskosniji: pedofil pahomije, onaj vladika koji je placao muskog stripera ili mozda batinas i ubica, otac branislav? a mozda oni k1 monasi na kosovu? ili mozda ipak one dvije casne sestre koje su se pomarisale prosle godine? mada je moj favorit ipak irinej, koji omogucava grckom svesteniku koji je zgazio dvoje ljudi da sudjenje ceka u manastiru, mimo svih ovozemaljskih zakona. mada, mozda irinej slijedi neke nebeske zakone po kojima ubicama treba omoguciti svu duhovnu i materijalnu raskos?

duhovni post prati i materijalni hoces da kazes da ga se crkvenjaci ne pridrzavaju?
crkva propoveda covekove vrline crkva propoveda i blagostanje covekovo kako duhovno tako i materijalno ne razumem zasto te to toliko boli?

evo znao sam da cemo doci do monaha sa kosova ekstremista i fasista...
samo vi nastavite druge da sudite umesto sebe samih verovatno se lepse osecate sta li a i sva vrata su vam otvorena

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:47 
Veteran
Veteran

nervoza
smanji kafu, unosi više C vitamina, ako pušiš prestani i kreni na fitnes
i ne vjeruj patrijarsima kad lažu, nego samo kad osjećaš da pričaju mudro

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 19 Avg 2012, 22:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
crkva propoveda i blagostanje covekovo kako duhovno tako i materijalno ne razumem zasto te to toliko boli?

ne znam o kojoj crkvi govoris, ali pravoslavna ne propovijeda. hoces da malo zavirimo u sveto pismo, pa da vidimo sta se tamo kaze?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:52 
Veteran
Veteran

nasmjeshiti luzer je napisao:

nervoza

a ti se prestan drogirat pa neces imat te vizije da si popio svu pamet ovog svjeta! :angry1:
i da imas "direkntu i exluzivnu" liniju with you knoe who,, :oops: :roll: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
Djericu ima li ko pozitivan u SPC?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
crkva propoveda i blagostanje covekovo kako duhovno tako i materijalno ne razumem zasto te to toliko boli?

ne znam o kojoj crkvi govoris, ali pravoslavna ne propovijeda. hoces da malo zavirimo u sveto pismo, pa da vidimo sta se tamo kaze?

jel trebaa da ti odgovorim jel ti ovo shvatas kao neku borbu? izvoli...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:57 
Veteran
Veteran

nervoza

a ti se prestan drogirat pa neces imat te vizije da si popio svu pamet ovog svjeta! :angry1:
i da imas "direkntu i exluzivnu" liniju with you knoe who,, :oops: :roll: :fadein:

evo, sad se i drogiram
bilo je neizbježno :)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
evo znao sam da cemo doci do monaha sa kosova ekstremista i fasista...
samo vi nastavite druge da sudite umesto sebe samih verovatno se lepse osecate sta li a i sva vrata su vam otvorena

i da, naravno da cu da sudim o ponasanju onih koji se predstavljaju kao moralna vertikala drustva. ako crkva ima pretenzije da uci "obican" svijet o tome kako treba zivjeti, onda mora biti spremna da i sama bude primjer.
problem u SPC nije to sto se pojavila dva-tri razvratnika u njoj. ajd, recimo da kazemo da se moze desiti. problem je sto crkva sistematski podrzava te monstrume. umjesto da su pahomija rascinili isti dan kad su se pojavila svjedocenja i monstruozne optuzbe na njegov racun, niko se ni dan danas nije udostojio i da se oglasi po tom pitanju, i doticna pedofilcina je jos uvijek vladika. niti je iko osudio lopatanje vidara branislava, nego mu je dozvoljeno da pod okriljem crkve osnuje nove centre za "lijecenje", sve dok nije ubio covjeka.
SPC je sama po sebi najvece zamislivo bogohuljenje.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 22:59 
Veteran
Veteran

no_pasaran je napisao:
Citiraj:

jel trebaa da ti odgovorim jel ti ovo shvatas kao neku borbu? izvoli...

Tvoju prvu izjavu ne shvatam uopšte. Pomješao si hrišćanstvo sa...budizmom ili ...čim???

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

ima, moja baba koja jos uvijek redovno ide u crkvu i svaki put odvoji od svoje mizerne penzije za prilog crkvi, sve to da bi lokalni popovi mogli da vozaju dzipove i ponasaju se bahatije cak i od politicara i njihovih sinova.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 23:02 
Veteran
Veteran

evo, sad se i drogiram

nije to sad,,, odavno si ti zaglibio! :roll: :roll: :oops:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 23:03 
Veteran
Veteran

Citiraj:

ima, moja baba koja jos uvijek redovno ide u crkvu i svaki put odvoji od svoje mizerne penzije za prilog crkvi, sve to da bi lokalni popovi mogli da vozaju dzipove i ponasaju se bahatije cak i od politicara i njihovih sinova.

a od te "mizerije" sto tvoja baba odvoji oni vozaju mercese?!! :oops: bash! :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 23:03 
Veteran
Veteran

evo, sad se i drogiram

nije to sad,,, odavno si ti zaglibio! :roll: :roll: :oops:

znači, ja sam stari narkoman?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 23:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
Citiraj:

Pa crkva i jeste tvoja baba... ja, ti... pa i popovi!
Nije mnogo popov dzip nakaradniji od sutra mog ili tvog.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 329 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]