@avatarx, rekoh ti da si nervozna
@sam protiv svih
Citiraj:
Ako neko nije zadovoljan trenutnom situacijom u drzavi, ima i drugih nacina da se to pokaze.
Odavno nisam vidio efektniji način. Čak je i zabavan, nekako probudi vedrinu u čovjeku.
I nisam baš siguran da je "moje mišljenje" da je ono što je patrijah rekao u redu. Patijarhov govor svojevrsan dokaz. Zašto? Pa zato što se očito koristi ustaljenim propagandnim šemama. U jednom vrlo pažljivo dramatizovanom govoru spojio je đavolje iskušavanje-dtarh vjernika, opasnost po nacionalnu sigurnost i i teoriju o uljezima oličenim u nesigurnim hrišćanima koji misle da nije pravi izbor poslati djevojke u zatvor. I to je činio sa vrlo jasnim indikacijama...neću sad precizno citirati, ne da mi se prelistavati stalno...
"srce mi se cjepa što postoje neki koji se nazivaju pravoslavnim hrišćanima a opravdavaju čin djevojaka", zapravo znači "ko ne misli kao ja, nije pravi vjernik, nije mu mjesto među nama"
"đavo nas je stavio u iskušenje u vrijeme posta" zapravi znači "ne kolebajmo se više i šaljimo cure u zatvor po kratkom postupku, one su đavolove sluge"
"oni vjeruju u moć mas medija i interneta a mi u moć molitve" zapravi znači "mi smo u pravu ne boj te se, mi se molimo, ne visimo na nekontrolisanom gnijezdu zla - internetu" mudro zaboravljajući da je nejveći mas medij, državna televizija, na njegovoj strani...ima tog još mnogo, kao vječno podgrijavanje, ne kažem neopravdane mržnje, ali ipak
mržnje prema amerikancima itd... dovoljno je zasad valjda. I s kojim to ciljem radi - pa štiti Putina i sebe. Zato kažem da je njegov nastup ljigav i zao.