Hristov je napisao:
..., jedna od njih je i primjerena kazna koja ce imati preventivni efekat na pocinioce, sadasnje i potencijalne buduce. Isto kao sto kaznjavas svoje dijete ne bi li se popravilo. Ako im recimo crkva oprosti, ostali pankeri ce da organizuju partije u crkvi jer znaju da ce im biti oprosteno. Sto se mene tice, meni je bitno da se ovo ne desava vise, ti mi reci sta treba da se uradi, i ja sam za tu mjeru.
Rekao sam ti sta treba. Treba da budu primjereno kaznjeni, ali ne od strane crkve, nego od strane drzave. Dakle, da idu na drzavni sud i da im sudi sudija. A crkva da im oprosti. Jer posao crkve je da oprasta, a posao sudije da sudi.
Ovdje je problem sto je drzava povezana sa crkvom slicno kao u srednjem vijeku jer je taj pop sa Putinom u politici protiv koga su se i bunile, pa onda hoce da im daju neprimjerenu kaznu od 7 godina, isto kao sto je neprimjerena kazna odrubljivanje glave za neku karikaturu.
Realno, u civilizovanom svijetu u zakonu za ovo se predvidja novcana kazna, a ako ponove nesto slicno zatvor. A ne odmah zatvor. Ali kao sto sam rekao to odlucuje sud. A crkva bi trebala da oprosti i ne osudjuje. Jer nije crkva tu da djeluje preventivno, nego drzava.
Talija je napisao:
a pogotovo ako Vjerujem da se ismijavam sa bogomoljom ili sveštenikom koji slavi Boga,
Ako procitas njihovu izjavu, one se uopste ne rugaju Bogu, niti crkvi, niti religiji. Nego se rugaju i protiv su svestenika koji se bavi politikom. Slicno kao sto je kod nas bio u ratu Kacavenda, a djelimicno i sada i smijao se kada su dzamije rusene i verbalno podrzavao rusenje bar na snimcima koji su bili na televiziji.
Ili kao sto je Ceric. Ili Zukorlic. Oni su tu da zastupaju religiju, a ne politiku. Tako i taj ruski pop.
E, upravo ovaj pop protiv koga su se bunile clanice grupe je sa Putinom u politici, nesto kao Kacavenda, Ceric i Zukorlic kod nas. E protiv toga se one bune, a ne protiv religije.