Je l' mogu ja nesto da kazem?

Kao prvo - cijena nije prevelika - takva vrsta softwarea jednostavno toliko kosta. Mnogi zaboravljaju, koji razvojni procesi stoje iza jednog takvog glomaznog informacionog sistema... Pa to je citava masinerija!!! Pocevsi od strucnih ekonomista, preko pravnika, kontrolora, riziko menadzera, pa sve do programera i administratora baza podataka - to su jednostavno ogromni ljudski resursi, koji PUNO kostaju! A na to sve jos dodju troskovi logistike, marketinga i td., tako da cijena uopste nije velika... Nazalost, mnogi neuki novinari i politicari ce sad pokusati skupiti poneki jeftini politicki poen na osnovu ovoga, ali u sustini mi je drago da je neka drzavna ustanova prepoznala kvalitetu jednog ozbiljnog informacionog sistema. Jedini problem moze predstavljati nedostatak kvalitetnih SAP strucnjaka, koji bi kasnije pratili implementaciju i odrzavanje tog sistema...
Ja licno odrzavam nekoliko SAP baza podataka, te pored silnih ostalih Oracle baza podataka jos i nekoliko e-Business Suite od Oraclea, a ranije sam odrzavao i baze za SimCorp informacioni sistem (
www.simcorp.de). Ne mozete ni da zamislite, koje su cifre tu u pitanju... Pa samo licenca za koristenje SimCorp aplikacije kosta 16.000.000 EUR !!!!! A tokom tri godine implementacije je citav projekt kostao oko 35.000.000 EUR !!! U to su naravno ukljucene i licence za Oracle bazu, za ihahaj report, calculation i application servera, kao i konsultantske satnice od oko 150-200 EUR ... To vam je ljudi moji bruka para...
Bilo je u pocetku evaluacije pojedinih informacionih sistema i diskusije:"A sto ne bismo mi to napravili in-house!?", ali se nakon veoma argumentovane diskusije iskristaliziralo, da bi to bio preveliki zalogaj za nase IT odjeljenje. Trebali bismo angazovati vanjske saradnike: pravnike, poreske strucnjake, ekonomiste iz raznih podrucja, IT kontrolore, projekt menadzere, network/system inzinjere, nekoliko osoba za testiranje, pa onda 2 za pisanje dokumentacije, onda ihahaj programera, dodatnog administratora baza podataka, 1st level support & helpdesk osoblje i td., a pitanje je - da li bismo napravili uspjesan informacioni sistem i uz to u predvidjenom roku... Mislim da je odluka bila pametna, da se kupi neko gotovo rjesenje.
Znaci, imajte na umu, da izrada softvera nije jednostavan posao - desetine,stotine ili cak hiljade ljudi stoje iza tako ogromnih sistema...
Kad smo vec kod drzavnih ustanova i velikih informacionih sistema - bivsi CIPS, sadasnja IDEEA (mislim da se tako pise), koriste Oracle bazu podataka. Nazalost, iz prve ruke znam da je aplikacija jaaaaako lose napisana, maltene nije ni testirana kako treba... Imaju solidnu opremu, koriste mnostvo Oracle tehnologije, ali dzaba to, kad je aplikacija smece. Izgleda da ne podrzava multi-user okruzenje, u kojem desetine/stotine klijenata pristupaju istovremeno bazi i mijenjaju podatke u odredjenim tabelama, pa dolazi do "ressource contention", odnosno do "blokiranja resursa", gdje onda baza nakon odredjenog timeouta (tokom kojeg sve stoji i niko ne moze nista da radi) ubija (kill-uje) sessione, pa se klijenti moraju ponovo spajati na bazu, pri cemu svi uneseni i izmijenjeni podaci bivaju izgubljeni...
Ja sam im preskup izgleda, jer nece da me angazuju, da im sredim to da radi kako treba, pa se svi pate - i radnici na salterima i oni, koji cekaju u vezi dokumenata...