nepokoreni je napisao:
krol2 je napisao:
A ja mislio popicemo kritiku zbog OT.
Ma kakvi jako je zanimljivo i poučno

Ima li neko kakvih iskustava sa tehnikom, što upotrebom lično, što upotrebom na njemu

imam ja

...negdje,nakon dva mjeseca rata,dosao nama u zapadnu slavoniju,u kosovac kod okucana,neki pukovnik iz komande korpusa,za vrijeme jednog od onih primirja....jedan od onih bezbroj,koji su 50 godina imali sve moguce privilegije,momentalno zaposlenje,odmah stan,sjajnu platu,cak i prodavnice gdje su jeftinije kupovali,kojima je mlada vojska cistila i cizme,koji su imali i svoja odmaralista basko polje,kupare i jos milion stvari i sve to da bi jednog dana branili onu drzavu ako zatreba...ali oni je naravno nisu branili,gurnuli su ove nize cinove na front,ili rezervne oficire,a njih ste cijeli rat mogli vidjati na semaforu kako idu na posao u komandu korpusa gdje su pukovnici radili poslove raznoraznih referenata,poslove koje moze bilo koja zena da radi...
elem,dosao nama neki takav tipus da drzi predavanje "sta se u ovom ratu bolje pokazalo,koji tenk,koja puska,koje protivoklopno oruzje od kojeg",prvi put presao most na savi uz obezbjedjenje kao da dolazi general uzelac,vukovic ili talic (ne znam ko je bio tad komandant),i usred njegovog objasnjavanja "sta se bolje pokazalo',ustane jedan baja i kaze "druze pukovnice,u ovom ratu se jedino pokazalo da se vise isplati okrenuti prase nego jagnje,jer je kaloricnije,i mnogo vise ljudi se moze najesti,a i mnogo je rentabilnije kupiti tri flase konjaka nego gajbu piva"
ovaj se poklopi po usima,rijec vise nije progovorio i laganini za BL,zeni pod suknju,hahhahahha