Citiraj:
Prosinecki je los trener, u stvari, on jos nije trener, on je pocetnik koji je imao srecu da je Zvezda u dubokom kanalu, pa mu se tim otvorila prilika da se i on igra menadzera.
Ti prijatelju uopšte ne shvataš poentu... Kontam da, kako reče shoole, uopšte ne razumiješ u kakvom je kanalu trenutno Crvena Zvezda.
On možda jeste trener početnik, ali nema šanse da bi iole ozbiljan i iskusan trener došao da radi u uslovima u kojima radi Prosinečki. I kako ova uprava da dovede ozbiljnog trenera, ako nema para za plate igračima, nisu sposobni da obezbjede potpis igrača iz Hajduka ili Borca (Pauljević i Knežević). Nisu sposobni da tri godine, dovedu krštenog odbrambenog igrača (štopera), niti da zadrže osnovu tima.
I ti meni hoćeš da kažeš, da ti ocjenjuješ rad trenera kao loš, dok on radi u ovakvim uslovima. Šta je onda trebao da uradi Murinjo, prve sezone u Realu? Dobio je sve igrače koje je poželio, maksimalne uslove za rad, slobodu u odlučivanju o sastavu ekipe i potpisivanju igrača, a opet tituli nije uspio ni da prismrdi, dok ga je Gvardiola sa 5:0, rastavio od života u el klasiku. No čak su i u Realu, gdje su treneri letjeli za sitnice, odlučili da uspjeh nikada ne dolazi preko noći, već je neophodan rad i strpljenje. Ne može niko da me ubijedi da sa Robijem nema napretka. Ako ništa drugo, onda zbog pomenute afirmacije nekoliko igrača i pobjede nad Partizanom u tri proljećna derbija. Za klub u dubokom kanalu, više nego dovoljno...
Citiraj:
Taj napadacki fudbal se vidio mnogo, mnogo puta, protiv Banata, Mladosti u kupu, protiv Spartaka, Radnickog, Pazara, Vojvodine u kojima nismo sutnuli na gol, a igramo kao Barsa, kako to?
Mi neigramo kao Barselona, i to je klasično medijsko naduvavanje shvatanja stvari. Prosinečki teži da Zvezda igra napadački u sistemu koji je zamislio 4-3-3, koji se zasniva na posjedu lopte i presingu. To što igra Barselona, ne mogu da igraju ni 100 puta jači evropski timovi, a kamoli Zvezda sa ultra limitiranim igračkim kadrom. Pa nije niko toliko glup da pomisli da će preko noći postati kopija jednog od najboljih timova u istoriji fudbala. Glup je samo onaj ko se primio na tu priču, tako lako.