Kad si već nabacio ovaj drugi komentar moradoh ti odgovoriti... taj lik koji je to napisao je na
forumu u temi o ovom telefonu ispucao sve svoje postove, i izgleda da ništa drugo neradi u toku dana osim čačkanja po telefonu, neki su pratili temu samo radi njegovih bisera, mislim da je isti komentar ostavio i na mobilnisvet.... samim tim je meni diskutabilna ta njegova ocjena s obzirom na njegov pogled za šta telefon služi....
Iako sam novajlija u android vodama mislim da mogu dati donekle realnu ocjenu kao korisnik ovog telefona. Ovo sve što ću navesti važi i za 2.3 i 4.0 android koji sam nabacio...Telefon prije svega gledam kao alat koji treba da mi završi na jednostavniji i brži način određene poslove... pored onih već prevaziđenih funkcija pozivanje i sms, omogućava mi uz dovoljno komfora pregled e-mail-ova bez da moram sjedati za komp ili trčati u kancelariju ili nosati laptop kud god da krenem, takođe uz dovoljno komfora mogu pregledati office i pdf dokumente... sve obaveze u toku dana ili sedmice mogu pratiti, brzinski pogledati nešto na internetu, pribilježiti nešto, prebaciti nešto na računar ili sa računara na telefon bez da instaliram drajvere i programe na taj računar (bitno kad sam za nekim računarom koji nije moj), kad mi nije fotoapart pri ruci mogu napraviti zadovoljavajuće fotografije, viber je odlična aplikacija koja me možda najviše oduševila, a i mogućnost pokretanja iGO-a je za pohvalu, dropbox.... nakon dizanja na android 4.0 telefon i dale glatko radi, sve aplikacije koje sam i ranije koristio i sad rade i nema za sad nikakvih zastoja, o trajanju baterije još ne mogu suditi, ali čini mi se da će držati možda malo duže... znači telefon po meni i po onome što ja koristim nije izgubio na funkcionalnosti....ono što je po meni irelevantno je da je sad više slobodnog rama, ali što će mi giga rama ako će biti neiskorišten (to je kao da vozim auto na dva točka a ona druga dva vise u zraku), dalje, promjenjena su malo podešavanja , ubačeno možda nekih novi stvari, novi vigeti, šminka, ovo ono...znači totalno sporedno za moju svakodnevnu upotrebu...
E sad što se tiče toga 3D ja ga uopšte ne koristim, pogledo prvi dana one slike koje su bile u njemu i to je to, očekivati od telefona da tera "FULL HD 3D filmove" je čista glupost, pa na TV-u od 32 inča teško se vidi razlika između FULL HD-a i SD snimka... ako hoću da uživam u tom "FULL HD 3D filmu" kupiću neki ultra giga TV od 2000 KM a ne telefon od 250 KM koliko sam ga platio u mtel-u a toliko košta i solidan fotoaparat čija je samo jedna primarna funkcija a to je fotografisanje... isto važi i za igrice koje usput i ne igram... Dakle vraćam se na početak, sve zavisi koji je motiv bio kupca ovog telefona, ako je htio gledati "FULL HD 3D filmove" onda ne da je promašio telefon, on je promašio prodavnicu....