gipsy_girl je napisao:
Ljudi petljaju Boga u sve a za radjanje djece prtvenstveno su bitni postupci muskarca i zene i njihove prirode a ne neceg treceg....
Da taj treci odredjuje kada ce se ko roditi, on ne bi dozvolio da se radjaju sirota djeca koja ce ostati napustena i prepustena samoj sebi...

apsolutno se slazem s tobom!
ali moram nesto dodati...
"taj treci" sto "sve zna", ni nezeli da se radjaju djeca koja ce kasnije biti napustena.
ja svojim vjerujucim srcem vidim ovako...
Bog!, dakle Onaj koji sve zna, sve moze i bez koga se nista nemoze, Izvor je zivota i njegov darovatelj.
Njegova je volja, da se radjamo i zivimo nase zivote.i zbog nas samih, ali i zbog drugih, zbog nasih roditelja, prijatelja,...
On posto je sveznajuci, NIKAD nece (niti je) napraviti gresku, pa podariti zivot nekom, kome netreba...NIKAD!
no, sta se desava?
desava se to, da nam je Bog, buduci da nas neizmjerno voli, podario nam nesto sto samo On ima,...SVIJEST! slobodu, da odlucujemo!
dao nam je slobodu, da zivimo nase zivote...PO NASOJ VOLJI. i taj dar nam nezeli oduzeti, jer, kao sto rekoh,...neizmjerno nas voli.
a mi, ljudi, taj dar koristimo.itekako!
prvo sto smo ucinili, na pocetku nase istorije, a cinimo to i danas, jeste nase SVOJEVOLJNO odvajanje od Boga. rekli smo sebi, doduse po nagovoru NEKOG, da zelimo uzeti zivot u svoje ruke.
netreba nam Bog! mozemo mi i bez njega!
i tako mi Njemu okrenusmo ledja, i idemo udaljavajuci se. mi smo SVI djeca koja su pobjegla od Roditelja, naivno misleci da mogu sami kroz zivot.i u tom zivotu, bez Roditelja (Boga), desva nam se CJELOKUPNO ZLO!
otuda glad, sve bolesti, nesrece, kriminal, nasilje,...i na kraju...SMRT!
zar nije tako?
zar nepokisnes kad izadjes iz kuce na kisu?
zar nedobijes opekline kad diras vrelo bez zastite?
zar nestradamo u saobracajnoj nesreci kad nismo vezani sigurnosnim pojasom?
a mi, ljudi, ostavili smo nasu "kucu", nasu "zastitu", nasu "sigurnost", i krenuli kroz svijet...sami.
zato, NIJE Bog pogresio pa dao dijecu nekom ko ce ih ostaviti, nego su ljudi u svojoj samovolji zloupotrebili boziji dar, pravo odlucivanja, pa odlucuju onako kako odlucuju...tuzno i nesretno
Bog nas sve blagoslovio i podario nam moc da ga spoznamo u pravdi i ljubavi.