banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 10:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2004, 13:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2004, 14:38
sugarNanna je potpuno u pravu
ja bi njoj dao monopol nad mojom spermom
ako bi dala da krstim decu :2gunfire:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2004, 10:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
EZAN je napisao:
Citiraj:
mlada zena, plavusa, velikih grudi, a u svojoj sobi ima mali djeciji krevetic. ta ga je "zecica" radosno pokazala novinarima i iz njega izvadila malo majmunce umotano u djecije pelene! objasnila je da je to njeno "djetesce" koje ona mazi i pazi, bas kao pravu bebu.

Svasta se radi REKLAME radi, i po cijenu slave ....
Da on nije sto jeste (Hefner) mislis da bi one bile s njim ?????

Ali to nema veze s temom.

naravno da ima "ezan"!
rad ovih "banaka" je upravo za osudu zato sto omogucuje SVAKOM da rodi, pa i ovakvoj zeni koju sam spomenuo..."playboyevoj zecici".
zato sam ju i spominjao.
mislis li ti da SVAKOM treba dati da radja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2004, 10:38 
Majstor
Majstor

gipsy_girl je napisao:
A sto se tice pitanja morala...ja sam jasno rekla da ne podrzavam takvo nesto kao sto su banke sperme , samo iz razloga sto se to ne moze iskonrolisati.

odlicno!
drago mi je sto ovo citam.ovo i jeste razlog zbog kog mislim da su "banke sperme" kontroverzne. za njihov rad nepostoji odgovorajuca kontrola i one svakodnevno nanose stetu drustvu.
stetu za koju mi se cini da je nismo svijesni.

Citiraj:
Pazi banke sperme su u svijetu legalne znaci nista se ne radi sto je protivzakonito.
Sto se tice morala, to je jako vazno za ljekara, ali iznad tog morala postoji nesto sto recimo propisuje zakon.

shvatam ovo...
to je i razlog zbog kog mislim da je posao ljekara, kao i posao pravnika, veliko moralno iskusenje za covjeka.zakon drustva, po kom se i radi, nekad je i suprotan sa zakonom morala i prisiljava covjeka da ga krsi (moralni zakon).
ja neznam da li bih mogao sebi dozvoliti da me zakon drustva prisiljava da krsim svoja moralna nacela, no to je sad druga tema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2004, 10:56 
Majstor
Majstor

Sugarmamma je napisao:
potpuno se slazem sa Ezanom.
Zene koje ne zele djecu ili ne vole djecu, sigurno nece otici u banku sperme da se oplode..
uostalom, sta je sa zenama i muskarcima koji mogu imati djecu i imaju ih i maltreriraju? Jel bi njih trebalo sterilizirati???
Stvarno te ne kontam rio..

nema tu sta biti nejasno...
zasto mislis da zene koje "nevole dijecu sigurno nece otici u banku sperme"?
pa ja znam za slucajeve kad su mlade zene primale novac da bi drugima rodile dijete.mislis li da one vole dijecu ili novac?

roditi dijete, inace, neznaci i voliti dijecu.

shvatanje ljubavi, inace, je iskrenuto i poremeceno.
medju korisnicima usluga ovakvih banki sperme, ima zena koje nemaju u sebi iskrenu ljubav prema dijeci, vec nesto sasvim drugo, a drustvo bankama daje apsolutnu slobodu u izboru svojih kupaca.dakle kupac moze biti SVAKO!

da objasnim...
u prirodi postoji jedan mehanizam, kojim se obezbjedjuje da se radja relativno zdravo potomstvo koje bi raslo u ,takodje relativno, zdravom okruzenju.
taj mehanizam, onemogucuje da SVAKO ima potomstvo, jer postoje ljudi koji bi bili lose okruzenje za pravilan rast i razvoj dijeteta. pri tome nemislim na pojavu steriliteta vec na nesto mnogo suptilnije.
ako obratimo paznju vidjecemo...da muskarci nerado uzimaju za suprugu (i majku svoje diejce) zenu koja je promiskuitetna, preslobodna, preotvorena ili jednostavnio receno...nema u sebi razvijen majcinski lik ili lik domacice.tako je u globalu.
isto je i kod zena...nerado se udaju za muskarca koji je zenskaros, okrenut svom drustvu, izlascima, ludovanjima, ili jednostavno receno...
nema u sebi ocinski lik, ili lik domacina.

to su prirodni mehanizmi koji djeluju kroz ljudsku psihu i cine da potomstvo ostavljaju ljudi koji ce i moci kvalitetno da podizu svoju dijecu.
taj mehanizam je u covjeku uspjesno postojao hiljadama godina, sve dok...

sve dok covjek uz pomoc nauke i poluslijepih a mocnih, nije uzeo stvar u svoje ruke i sebi dao za pravo da prekraja prirodu.
posljedica je (jedna od) otvaranje banke sperme koja nudi SVAKOM ko ima 200 $, da postane otac ili majka.
zato, imamo i imacemo jos vise, ljudi koji su odrasli u nezdravoj sredini i naravno postali...nezdravi.
bolesno drustvo pravi sebi jos bolesnije potomstvo!

ako imamo svijest da vidimo, nemozemo neusprotiviti se i dati svoj glas za bolju kontrolu takvih ustanova.
u interesu je to idrustva i pojedinaca...i nase dijece.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2004, 12:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
taj mehanizam, onemogucuje da SVAKO ima potomstvo, jer postoje ljudi koji bi bili lose okruzenje za pravilan rast i razvoj dijeteta. pri tome nemislim na pojavu steriliteta vec na nesto mnogo suptilnije.
ako obratimo paznju vidjecemo...da muskarci nerado uzimaju za suprugu (i majku svoje diejce) zenu koja je promiskuitetna, preslobodna, preotvorena ili jednostavnio receno...nema u sebi razvijen majcinski lik ili lik domacice.tako je u globalu.
isto je i kod zena...nerado se udaju za muskarca koji je zenskaros, okrenut svom drustvu, izlascima, ludovanjima, ili jednostavno receno...
nema u sebi ocinski lik, ili lik domacina.

Ne bulazni.
Citiraj:
rad ovih "banaka" je upravo za osudu zato sto omogucuje SVAKOM da rodi, pa i ovakvoj zeni koju sam spomenuo..."playboyevoj zecici".
zato sam ju i spominjao.
mislis li ti da SVAKOM treba dati da radja?

Kome to treba "ZABRANITI" ... hajde ti meni to lijepo napisi.
Plejbojeva zecica - moze biti 1000 puta bolji roditelj nego i jedna koju ja i ti poznajemo.
Ne mozes ti suditi po jednom postupku (uradjenom iz ko zna kakvih razloga) kakav ce ko biti kao roditelj.
Na osnovu cega?
Mozes li ti biti 100% siguran u sve sto je tvoje majka uradila u proslosti (mislim ovo je primjer - nema veze s tvojom majkom), ili ja u svoju.
Ne mozes - jer mi to ne moramo ni znati. NIJE NAM NI VAZNO - jer smatramo da su nam pruzile ono sto su trebale i ono sto su bile u mogucnosti.
REALNO Rio - samo realno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2004, 08:42 
Majstor
Majstor

EZAN je napisao:
Kome to treba "ZABRANITI" ... hajde ti meni to lijepo napisi.
Plejbojeva zecica - moze biti 1000 puta bolji roditelj nego i jedna koju ja i ti poznajemo.
Ne mozes ti suditi po jednom postupku (uradjenom iz ko zna kakvih razloga) kakav ce ko biti kao roditelj.
Na osnovu cega?

tacno!
mi, ljudi nemozemo znati kakav ce ko biti roditelj (da li dobar ili los), no to nas nimalo nesprecava da dijelimo spermu!?za 200$? :o
ako sam ja recimo prodavac oruzja i kazem..."nemogu ja znati ko ce oruzje upotrebiti za lov na zeceve a ko ce napraviti masakr na ulici" ali ga i dalje prodajem SVAKOM, nisam li ja za osudu!?naravno da jesam!

tacno!
nemozemo mi ljudi sve znati, a nije nam ni dato da sve znamo.no ima "neko" ko zna...SVE!
i taj koji zna sve, zna i ko treba da postane majka a ko netreba.on je uredio stvari tako da onaj ko treba...i postaje majka, a onaj ko netreba...nepostaje.

problem je poceo onda kad su ljudi odlucili da "stvar uzmu usvoje ruke", pa iako blage veze nemaju ko bi mogao biti dobra majka a ko ne, odlucuju da pruze majcinstvo SVAKOM za 200$!

Citiraj:
REALNO Rio - samo realno.

ako bi ti htio biti realan, onda bi trebao vidjeti koliko su ljudi neodgovorni u svojim postupcima a koliko su istovremeno mocni da nanesu ogromnu stetu cijelom covjecanstvu.

zivimo, prijatelju, na buretu baruta.oko nas lete autobusi i vozovi u zrak.prijeti nam ekoloska katastrofa a ti mislis kako SVAKOM treba da ti SVAKO pravo!? :o
radjanje je najodgovorniji posao u svemiru!
ja sam samo za to, da tu obavezu prepustim "onom ko zna".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2004, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
rio je napisao:

i taj koji zna sve, zna i ko treba da postane majka a ko netreba.on je uredio stvari tako da onaj ko treba...i postaje majka, a onaj ko netreba...nepostaje.

dragi rio, kamo srece da je tako, ali nije ni izbliza...

Otidji u Djeciji dom Rada Vranjesevic, otidji u Centar za socijalni rad pa se raspitaj koliko djece je oduzeto od svojih roditelja ( bioloskih ) i dato drugim starateljima sa starateljstvo jer ih pravi roditelji zlostavljaju.
Koliko djece se rodi, roditelji se razvedu, djeca zive ni-na- nebu ni -na -zemlji...

Ljudi petljaju Boga u sve a za radjanje djece prtvenstveno su bitni postupci muskarca i zene i njihove prirode a ne neceg treceg....
Da taj treci odredjuje kada ce se ko roditi, on ne bi dozvolio da se radjaju sirota djeca koja ce ostati napustena i prepustena samoj sebi...
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2004, 09:47 
Majstor
Majstor

gipsy_girl je napisao:

Ljudi petljaju Boga u sve a za radjanje djece prtvenstveno su bitni postupci muskarca i zene i njihove prirode a ne neceg treceg....
Da taj treci odredjuje kada ce se ko roditi, on ne bi dozvolio da se radjaju sirota djeca koja ce ostati napustena i prepustena samoj sebi...
:roll:

apsolutno se slazem s tobom!
ali moram nesto dodati...
"taj treci" sto "sve zna", ni nezeli da se radjaju djeca koja ce kasnije biti napustena.
ja svojim vjerujucim srcem vidim ovako...

Bog!, dakle Onaj koji sve zna, sve moze i bez koga se nista nemoze, Izvor je zivota i njegov darovatelj.
Njegova je volja, da se radjamo i zivimo nase zivote.i zbog nas samih, ali i zbog drugih, zbog nasih roditelja, prijatelja,...
On posto je sveznajuci, NIKAD nece (niti je) napraviti gresku, pa podariti zivot nekom, kome netreba...NIKAD!
no, sta se desava?

desava se to, da nam je Bog, buduci da nas neizmjerno voli, podario nam nesto sto samo On ima,...SVIJEST! slobodu, da odlucujemo!
dao nam je slobodu, da zivimo nase zivote...PO NASOJ VOLJI. i taj dar nam nezeli oduzeti, jer, kao sto rekoh,...neizmjerno nas voli.

a mi, ljudi, taj dar koristimo.itekako!
prvo sto smo ucinili, na pocetku nase istorije, a cinimo to i danas, jeste nase SVOJEVOLJNO odvajanje od Boga. rekli smo sebi, doduse po nagovoru NEKOG, da zelimo uzeti zivot u svoje ruke.
netreba nam Bog! mozemo mi i bez njega!

i tako mi Njemu okrenusmo ledja, i idemo udaljavajuci se. mi smo SVI djeca koja su pobjegla od Roditelja, naivno misleci da mogu sami kroz zivot.i u tom zivotu, bez Roditelja (Boga), desva nam se CJELOKUPNO ZLO!
otuda glad, sve bolesti, nesrece, kriminal, nasilje,...i na kraju...SMRT!

zar nije tako?
zar nepokisnes kad izadjes iz kuce na kisu?
zar nedobijes opekline kad diras vrelo bez zastite?
zar nestradamo u saobracajnoj nesreci kad nismo vezani sigurnosnim pojasom?

a mi, ljudi, ostavili smo nasu "kucu", nasu "zastitu", nasu "sigurnost", i krenuli kroz svijet...sami.

zato, NIJE Bog pogresio pa dao dijecu nekom ko ce ih ostaviti, nego su ljudi u svojoj samovolji zloupotrebili boziji dar, pravo odlucivanja, pa odlucuju onako kako odlucuju...tuzno i nesretno :(

Bog nas sve blagoslovio i podario nam moc da ga spoznamo u pravdi i ljubavi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 10:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Mar 2004, 10:20
Ovako...

Udata sam za covjeka koji ne moze imati djecu (na zalost) . Saznali smo oboje tek kada smo se uzeli. Cudan je to osjecaj, kao da vam neko otrgne dio iz duse. Padalo nam je svasta na pamet, izmedju ostalog i banka sperme, odnosno oplodnja spermom donatora ( mada mi nije jasno zasto se tako zove jer je to cista ekonomija)
Nismo se jos odlucili ( ne vjerujem da cemo se uopste odluciti na tu opciju) .
Sve vise razmisljamo o usvajanju. Ne znam nista o tome, sem ono malo sto sam na netu pronasla.
Cini mi se nehumanim da "po svaku cijenu" imam dijete, a znam...recimo da u nekom domu ima toliko djecice zeljne ljubavi, topline....
Svasta se covjeku mota po glavi kada dodje u takvu situaciju. Ne osudjem one parove koji se oduce na tu vrstu vjestacke oplodnje, jer...kazem i sama cesto pomisljam na taj korak, ali sta ako moje dijete se jednoga dana zaljubi u rodjenog brata (sestru) i osnuje porodicu sa istim. Mslim , u tom slucaju, sve je to moja krivica. Cinjenica je da ljudi koji prodaju spermu prodaju duzi preiod. Zamisite koliko se zena oplodi istom, koliko se djece rodi....Sve to povlaci za sobom 1000 pitanja na koja tesko pronalazim odgovore.

Sada, zanima me jedna stvar, da li bi vi (u slucaju da ste na mom mjestu) isli na oplodnju spermom donatora, ili pokusali a usvojite dijete?

Pozdrav svima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 11:14 
Majstor
Majstor

Ne znam, sta covjek da kaze, savjetuje kad jednostavno nije bio u takvoj situaciji. Kako god, znam da cete dobro promisliti prije nego li donesete odluku.
Osvrnu bih se na jednu recenicu
Citiraj:
Zamisite koliko se zena oplodi istom, koliko se djece rodi....

Ja vjerujem da to ni u kom slucaju nije veliki broj, usudio bih se reci da je mogucnost da se takva djeca (koja poticu od istog donatora) sretnu zanemarljivo mala, ALI IPAK POSTOJI i ta mogucnost.
Kao sto rekoh ne znam "pravila" (a neka pravila jednostavno moraju postojati) ni za doniranje kao ni za oplodnju tako da je tesko o tome i raspravljati.

Razlika u vjestackoj oplodnji i usvajanju je ogromna, kod vjestacke oplodnje bar je majka majka. Ali ljubav i osjecanja ne moraju da budu ni nista manja prema djetetu koje je usvojeno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 11:34 
Voajer
Voajer

kada smo bili kod doktora na razgovoru (cisto informativnom) u vezi oplodnje spermom donatora, rekao na je da se bavim tim poslom vec 10 godina (inace je cijenjen ginekolog u gradu gdje zivim) i zaih 10 godina vise od 8000 zena je oplodio :o !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 11:43 
Majstor
Majstor

Vjerujem da je broj takvih "zahvata" povelik, i da ce vjerovatno biti i veci ...
Kao sto rekoh slabo sam upucen u temu pa mozda nema ni smisla diskutovati.
Sta je doktor rekao .... kolika je vjerovatnoca, mogucnost da se takva djeca sretnu (ne znam kako bi to drugacije nazvao) ....
Mora da je veliki grad u kom zivis.
Sem toga ako je taj centar poznat - dolaze tu ljudi sa svih strana (vjerovatno).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ana-M: takvu odluku vezanu za banku sperme...mozete samo ti i tvoj muz da donesete.

Ne znam koliko dugo se lijecite od steriliteta i kakav je problem kod tvog muza i da li je to potvrdjeno definitivno vezano za njega.
Ali nekad ljudi i nakon 10-15 godina lijecenja steriliteta dobiju dijete, ili recimo nakon 5-6 vjesteckih oplodnji uspije.

Tako da jedino sto mogu da kazem je da potrazite vishe razlicitih misljenja strucnjaka po tom pitanju...

pozdrav :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 13:07 
Voajer
Voajer

Da, dolaze ljudi i iz Svajcaske, Austrije, ali ipak najvise njih je iz grada u kom zivim. Kada smo razgovarali s njim nije nam na pamet padalo da ga pitamo kolika je vjerovatnoca da se djeca od istog oca sretnu, osnuju zajednicki zivot, niti bilo sta drugo...Rekao je da je vjerovatnoca da zena ostane u drugom stanju od prvog pokusaja 20-25%. Da....ubjedjivao nas je da ustvari taj "mali" spermatozoid ne treba da nas blokira u odlucivanju (sto nije od mog muza) i da je otac djetetu onaj koji ga podize, voli, brine se za njega....Ma ne znam. Sve stvari u zivotu imaju lice i onu stranu sto je suprotna. Zavisi kako ko gleda na sve to. Ako je nekome svrha imati dijete bez obzira na to cije je, onda je to ispravana odluka.
Tuzno je kada posmislim da je 99% vjerovatnoca da nikada necu biti trudna, nositi dijete u sebi...Ali isto tako sam srecna ako budem mogla da neko dijete usrecim (mislim ako usvojim) , pruzim mu svu onu ljubav koju nikada nije osjetilo.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 13:14 
Voajer
Voajer

Ne znam koliko dugo se lijecite od steriliteta i kakav je problem kod tvog muza i da li je to potvrdjeno definitivno vezano za njega.
Ali nekad ljudi i nakon 10-15 godina lijecenja steriliteta dobiju dijete, ili recimo nakon 5-6 vjesteckih oplodnji uspije.
---------------------------------------------------------------------------------------

Ovako, moj muz ima natezi oblik steriliteta 99% neizljeciv (azoospermija) Cak ni prilikom punkcije testisa nisu nadjeni spermatozodi. ( :wink: ne mogu da vjerujem da pisem o svemu ovako smireo, da ni jednu suzu ne pustam, sve je to stvar samokontrole :wink: ) Da su mu nasli bilo sta pruzalo bi nadu, ovako.... Jedino da cekamo cudo, da idemo na opodnju (usvari ja) spermom donatora ili da usvojimo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ana-m. je napisao:
---------------------------------------------------------------------------------------

Ovako, moj muz ima natezi oblik steriliteta 99% neizljeciv (azoospermija) Cak ni prilikom punkcije testisa nisu nadjeni spermatozodi.

Shvatam.

Citiraj:
Jedino da cekamo cudo, da idemo na opodnju (usvari ja) spermom donatora ili da usvojimo.

prije svega,to je odluka koju cete sami donijeti :wink:
U siroj porodici imam usvojene djece, i ne mogu ti opisati u kojoj ljubavi zive i ne pravi se nikakva razlika :wink:

Licno, izmedju te opcije meni je ideja o donatoru sperme mnogo bolja.
U svemu tome ucestvuje tvoja jajna celija , ti si u drugom stanju i imash prirodno majcinstvo :wink:
Svakako treba traziti uglednu ustanovu koja se time bavi na profesionalnom nivou uzima podatke donora i da nema zloupotrebe!!!
Kazem to su moja licna misljenja, a pravu odluku cete doniojeti samo vi!

Zelim vam svako dobro :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2004, 09:32 
Majstor
Majstor

draga "Ana"...

veoma mi je zao sto je tebe i tvog supruga snasla nedaca o kojoj pises, ali me raduje sto vidim da ste odlucni da nesto ucinite.

volio bih pomoci, a to za sad, cini mi se, mogu uciniti samo savjetovanjem, a konacnu odluku trebate donijeti i ti tvoj suprug. onako kako osjecate u srcu.

prema mojim informacijama, postoje muskarci u svijetu koji su darivali svoju spermu duzi niz godina i oplodili su veliki broj zena. cak preko 100!
no, brojevi netreba da ti znace...NISTA!
da li je sansa da tvoje dijete, dobijeno od nekog donatora, kasnije stupi u brak sa svojim polu-bratom ili polu-sestrom, sasvim je nebitno. nebitno je da li je sasna za takvo nesto 1% ili 99%.nebitno je sve dok ta sansa postoji. a postoji!

ti hoces da ucinis veliku stvar, koja nosi veliku odgvornost, a da nepogrijesis...i to je dobro. i sto je najvaznije to se moze uciniti.

kao prvo...
imaj vjere, nade i ljubavi.jer gde je bolest, tu je i lijek.
zaboravi na broj 99% koji ti govori o neizljecivosti bolesti tvog supruga.
jer tamo gde je ljubav...nema brojeva.
i zato, jer ti i tvoj suprug zelite djecu, netrebate odustajati od lijecenja i pokusaja samo zato sto ti je neki ljekar iznio nekakv broj...99%.

ja vjerujem u Boga i reci cu ti sto ZNAM.
Bog daruje zivot, a Bog je svemoguc. i Njega neinteresuje nikakv broj vec ko ima koliko ljubavi u srcu.
zato imaj vjere, nade i ljubavi.

a licno, mislim da je opcija o usvajanju mnogo bolja.
posto osjecas ljubav u srcu, koju zelis pruziti jednom djetetu, pruzi ju nekom ko je ostao bez roditeljske ljubavi.mozda je bas to tvoj usud i usud tvog muza i nekog djeteta.
mozda niste slucajno vas troje dozivjeli to sto dozivljavate.mozda ste bas vas troje potrebni jedni drugima.ti, tvoj suprug i jedno napusteno dijete.

zelim i tebi i tvom suprugu sve najbolje i da vas Bog pomogne i daruje vas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2004, 09:39 
Majstor
Majstor

Citiraj:
prema mojim informacijama, postoje muskarci u svijetu koji su darivali svoju spermu duzi niz godina i oplodili su veliki broj zena. cak preko 100!

Ma daj, prema tvojim informacijama.
Te informacije ne moze ni TITO dobiti, kamo li ti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2004, 13:26 
Voajer
Voajer

Rio,
bilo je zaista divno citati ovo to si napisao. Znas, u takvim momentima covjek dolazi u razna iskusenja, vise razmislja o svrsi zivota, o tome da li nas Bog zaboralja ili kaznjava. Jedino nisam posumnjala u njegovo postojanje, ali u sve drugo jesam.

Da....jos nesto u vezi donatora sperme. Doktor mi rece da oni prolaze kroz razne analize i svakih 6 mj. daju krv na analizu . Kod njega su to studenti medicine.
Da li u BanjaLuci postoji dom za napustenu djecu? Poznajete li koga ko je u skorije vrijeme imao iskustva sa usvajanjem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2004, 08:36 
Majstor
Majstor

Hvala Ana...
i meni je bilo drago kad sam procitao da kroz svo vrijeme iskusenja, nisi izgubila vjeru u Boga.

zato iskusenja i postoje...da covjeka oslabe, obore i skrenu sa ispravnog puta na laksi put.a ako su iskusenja od Boga onda ona cine dobro covjeku jer jacaju vjeru i ljubav.kao sto sportisti napornim treningom jacaju svoje misice.takva iskusenja, ako ih covjek prodje, ojacaju ga i njegovo srce ucine plodnijim.

S vjerom u Boga, iz svojih iskusenja izacices sigurno jaca.a Bog ce te nagraditi.

nazalost neznam da nista o domu za napustenu djecu u banjaluci, ali ako sta saznam javicu ti.

zelim sve najblje i tebi i suprugu ali i vasem djetetu koje vas ceka.
Bog vas blagoslovio.
veliki pozdrav iz Banjaluke!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]