banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 07:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2012, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Sinny je napisao:
Нема национализма код нас, осим на ријечима. Само се паламуди и народу баца прашина у очи а нема ни Н од национализма.
Објасните ми који ће националиста продати сво национално благо странцима и исто потрошити за неке зградурине.

Управо тако. Није проблем национализам, него проблем национализам за властити џеп. Значи, национализам је као религија, користи се углавном за личну корист и заваравање широких народних маса. А да националисти као и религиозњаци раде оно шта говоре где би нам био крај. Проблем је што причају једно, а раде друго и ту је кочница развоја.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Nemam ništa protiv nacionalizma, ali da to ide u skladu sa jačanjenjem ekonomije i uopšteno uslova za običnog čovjeka u nekoj državi. Sve ostalo je šuplja priče.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Citiraj:
Хомосексуалност није болест већ само другачији тип схватања сексуалности од стандардног условљен променама у односу хормона и хомосексуалци уопште нису криви због тога иако их ви радикали осуђујете непотребно. То је исто као осуђивање неког ко воли јабуке уместо банана, на пример.

1972 године је била болест,па се нашао неко паметан и ево већ 40 година рекао да није. А рекла је СМО из простог и јасног разлога,велике паре су ту одиграле улогу. Дакле просто ми је невјероватно да неко разуман може рећи како нешто што је вјековима било болест добило другачију формулацију.А при том живе људе стављат у паралелу са неживом природом.

Citiraj:
Ма будите националисти, поносите се, гуслајте по цели дан, само онда не кукајте зашто нема напретка. То се исто односи и на оне националисте из "педерације", не само на вас. Ја нисам националиста и поносим се тиме, има ли шта лоше у томе.

Добро ниси националиста,не волиш свој језик,обичаје,земљу,писмо,ти дефинитивно ниси националиста. Још ако не мрзиш ништа што је културно-историјско благо српског народа,онда ниси ни шовиниста. Браво за тебе!

Citiraj:
Kako me nerviraju supci kad kazu "ja nisam nacionalista, ali . . ." Jos se nije rodio na balkanu neko ko moze reci da nije nacionalista. Posebno kad se pojavi neko i pocne objasnjavati kako je bas srpski nacionalizam opasan, i kako zbog njega svi ostali postoje.
Ma more mrš !

Рокер управо тако. А најчешће за тим посежу заговорници Калајеве идеје стварања непостојеће босанске нације и језика! Нек бар неко на овом форуму логички размишља.

Citiraj:
Нема национализма код нас, осим на ријечима.

Зависи из ког угла посматрано. Или неко национализам замишља као екстремни елемент појединца,сукоб,физички конфликт??? Дакле итекако смо сви по природи националисти.

Citiraj:
Није проблем национализам, него проблем национализам за властити џеп

Чему контрадикторност??? Национализам је једно,интерес сасвим други појам. Корист трећи,а политика четврти. Све може бити у синтези,ал национализам никако не може имат више дефиниција!

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Добро. Очигледно различито схватамо дефиницију национализма. Ја још идем по оној дефиницији из бивше Југославије где се све што има с национализмом сврставало у реч национализам. Вероватно си мало млађи, сад је та реч подељена на више појмова па национализам некад може значити и добру ствар иако је чешће спомињан у негативном контексту.
Дакле, може бити различито интерпретирана сама реч, али суштина је да је злоупотребљен и онда можда због те злоупотребе је виђен често у негативном контексту са стране, од међународне заједнице и слично.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Dodik je seljacina i kriminalac koji pali ljude nacionalizmom. Pametno se drzi i krade

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
nepokoreni je napisao:
Vuče, hoćeš li ponos i nacionalizam ujutro da namažeš na hljeb onako mjesto paštete? Boli me qrac kako ze zove predsjednik i koja je partija na vlasti ako imam život dostojan čovjeka....što će uskoro biti luksuz.

Mnogo ste ispisali, letimično sam pročitao, ali na ovo moram odgovoriti, jer me dotiče.

DA!!! Ja ću mazati nacionalizam i ponos na lebac (može i buđav). Meni je Dodik prvenstveno problematičan što mi malo servira tog nacionalizma u praksi, mnogo obećava, ali porcija mala.
Za mene su on, a naročito SNSD previše mlaki i prohladni što se tiče nacionalizma, ja bi da bude vrelo (pura-palenta-kačamak ne valja ako nije vruća, jede se samo dok je vrela). :D
Drugi veliki problem je što evidentno mnogo svrće pare on i cela njegova garnitura u privatne džepove, ali ja bih ga od svega toga amnestirao i oprostio bi mu to i proglasio ga doživotnim predsednikom samo kad bi ispunio ''obećanje'' o nezavisnosti Republike Srpske, pa makar ja do kraja života jeo samo pomenutu palentu, bos pasulj, cicvaru, krompir i kupus i neki lebac, ma sve najjeftinije, jer nezavisnost RS i taj nacionalni ponos bi bili NEPROCENJIVI. ;)

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 01:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
jellyfish je napisao:
Добро. Очигледно различито схватамо дефиницију национализма. Ја још идем по оној дефиницији из бивше Југославије где се све што има с национализмом сврставало у реч национализам. Вероватно си мало млађи, сад је та реч подељена на више појмова па национализам некад може значити и добру ствар иако је чешће спомињан у негативном контексту.
Дакле, може бити различито интерпретирана сама реч, али суштина је да је злоупотребљен и онда можда због те злоупотребе је виђен често у негативном контексту са стране, од међународне заједнице и слично.

Бркаш национализам и шовинизам. Често се дешава код данашњих анти-националиста...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 03:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
114_AhmeD je napisao:
Dodik je seljacina i kriminalac koji pali ljude nacionalizmom. Pametno se drzi i krade

Djesi Ahmede kuco stara :D

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 08:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
nacionalizam - šovinizam - fašizam/nacizam - religioznost - klerofašizam

Na Balkaniumu narodi nikako da razgraniče i razdvoje sve ovo navedeno, pa se često u stavovima vide kombinacije ovih pojmova koji ne bi trebalo da se spajaju i kombinuju..

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 08:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Trebao si na taj niz dodati još :demokratiju-libelarizam-kosmopolitizam....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 08:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
impresionizam ekspresionizam larpurlartizam ;) :D :p

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 15:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
114_AhmeD je napisao:

Apsolutno tacno ! A sarajevski politicari su sve isto to i da dodamo jos teroristi, ne treba izostaviti ni IZ i njeno sirenje vjerskog fanatizma. Krajnji rezultat ovo sto imamo.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Evo vlast priznala da će biti poteškoća sa vraćanjem kredita mmf-u sledeće godine. Ovo je nova dimenzija!
Kaže Tegeltija 240 mil treba vratiti, a od toga 100 miliona će obezbjediti iz obveznica. Drugim riječima idemo u dug da otplatimo kredit. Kamata na kamatu!

Počelo je....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 19:17 
Veteran
Veteran

Elektroprivreda ce da ode na dobos :) Lemi kad se zajuni prodace i samog sebe.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 05:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
LemiGO je napisao:

А шуме? Ријеке? Планине?
Ма има тога још да се продаје. А кредити ће само да се дуплирају.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 06:02 
Veteran
Veteran

Sinny je napisao:
LemiGO je napisao:

А шуме? Ријеке? Планине?
Ма има тога још да се продаје. А кредити ће само да се дуплирају.

А шуме, ријеке и планине, па то је већ на добошу циједи се то поодавно. Ја мислим да другачије и неће да иде, нек само неко проба да ревитализје привреду одмах ће од стренђера да добије педал у пакшу, то одговора свима :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма Дудек у ствари зна да предстоји колапс свјетског економског система и да ти кредити у Доларима неће вриједити пишљивог боба, па користи прилику да извуче максимум док се може. ;)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Na njemu je sve, ako se desi suprotno, sve puca..

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Имајте повјерења у нашег предсједника. Из поузданих извора РС има резерви,само се оне држе за нека тежа времена.
Сјетите се колико држава дугује РСу. Сјетите се споразума са Русијом и знајте да је РС потребна Русији и да иста Русија никада не би дозволила финансијску ликвидацију РС-а. 8)

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ја ћу да 100% вјерујем у Русију тек кад иста закопа силосе за балистичке пројектиле у РС. :D

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]