banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2012, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
old fashion men je napisao:
blackrose je napisao:
Svaka cast Andiamo.

Davno sam ja rekla: nahrani narod nacionalizmom, da zaboravi da je gladan.

Narod nije gladan već presit, od sitosti bjesni, gledam ih onakve krezave i pijane kako se raduju i slave jebeni prvi maj. Takvo ponašanje za 1. maj mogu imati samo oni kojima se sva prava poštuju koji imaju dobre plate i gdje nema nezaposlenosti i siromaštva.
Prema tome o nezaposlenosti, malim platama i kršenju radničkih prava neću ni da slušam, toga u BiH nema, ovdje teče med i mlijeko i kraj priče, dokazano juče.

Управо тако, јуче су сви славили, сви су своје гузице нахранили и напили,а данас пљују по свему и за све им је неко други крив.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Slazem se sa vama troje, samo mi nije jasno, ovdje su svi protiv Doleta, a tamo kad su izbori on uvijek pobijedi?
Rekao bih mozda da opsta populacija nema veze s forumskom, ali cinjenica da je i na forumu u temi Izbori 2010 Dole pobijedio sto se kasnije desilo i u stvarnosti?
Nije mi jasno zasto onda glasate za njega ako vam ne valja?

Sto puta sam rekao, one ljude u Africi treba zaliti jer su pod diktaturom i nemaju pravo izbora, ali nas olos ne treba zaliti jer imaju slobodu da biraju i ko im je kriv sto izaberu ko im se ne svidja pa onda poslije kukaju. Jer im je nacionalizam dusevna hrana i zato glasaju za nacionaliste.

Ono sto mi je jasno je da sto kaze blackrose je da je narodu (vecini) hrana nacionalizam zato sto je veci dio naroda ispranog mozga pa misle kako "brane neki patriotizam", slicno kao sto i Sjevernokorejanci brane neki ponos, a ovamo im se sav svijet smije kad im je pala raketa :lol:

Kod nas je to slicno, i bez odbacivanja nacionalizma na neki razuman nivo nema ni napretka, jer nacionalizam je kocnica napretka, dokazano u istoriji bezbroj puta.
Konkretno, ova vlast dok nije bila nacionalisticka napredovali smo, otkad postase isti kao SDS jer nemaju nista drugo da ponude osim nacionalizma, pocesmo ici unazad i evo sad smo na slicnom nivou kao kad je SDS bio na vlasti.

Jednom rijecju, vecina naroda je stoka sto je neko ovdje vec napisao, i zasluzuje da zivi kao stoka. A vlast tu nije nista kriva, zasto ne iskoristiti stoku za rad kad tome i sluzi, a na kraju i glasa za njih, dakle odgovara joj taj sistem.
Pa zasto bi vlast onda nesto mijenjala kad ljudi pokazuju glasanjem da im to odgovara i da hoce jos toga, jer da nece nebi glasali za njih.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 02 Maj 2012, 16:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 16:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
nepokoreni je napisao:
Istog nije smetalo da kao i naš vožd naparavi megalomanski skupu palatu u centru glavnog grada, trošeći pare koje nije faktički imao...pa je završio sa šuplje strane puške od vlastitog gladnog naroda i vojske ko džukela.

Ова Палата је тек била фарса.
Утрошили 11 милиона КМ (процјена била нешто преко 5 милиона) и након што су све изградили схватили да земљиште и грађевина нису њихови. Онда је било држи, недај, повуци, потегни...да се то некако препише.

Чак је и онај Миле Стојић, шеф Додиковог кабинета ухапшен. Човјек је сам себи исплатио 8000 КМ за школовање у Суботици и исплаћивао две плате у мјесецу. И као да то није довољно, сам је себи из буџета плаћао трошкове станарине од 2500 КМ (дозвољени максимум је 600 КМ).

Мислим да је на суду и фирма "Браћа Мићић". Служба предсједника им исплатила 86 000 КМ за "процјену вриједности зграде"?!?! и 100 000 КМ за "савјетовање у вези избора извођача"?!?!?!

Држава хајдучија...само мало се о овом прича, ту су опет "објективни" медији "заказали".

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Slazem se sa vama troje, samo mi nije jasno, ovdje su svi protiv Doleta, a tamo kad su izbori on uvijek pobijedi?
Rekao bih mozda da opsta populacija nema veze s forumskom, ali cinjenica da je i na forumu u temi Izbori 2010 Dole pobijedio sto se kasnije desilo i u stvarnosti?
Nije mi jasno zasto onda glasate za njega ako vam ne valja?

Sto puta sam rekao, one ljude u Africi treba zaliti jer su pod diktaturom i nemaju pravo izbora, ali nas olos ne treba zaliti jer imaju slobodu da biraju i ko im je kriv sto izaberu ko im se ne svidja pa onda poslije kukaju. Jer im je nacionalizam dusevna hrana i zato glasaju za nacionaliste.

Ono sto mi je jasno je da sto kaze blackrose je da je narodu (vecini) hrana nacionalizam zato sto je veci dio naroda ispranog mozga pa misle kako "brane neki patriotizam", slicno kao sto i Sjevernokorejanci brane neki ponos, a ovamo im se sav svijet smije kad im je pala raketa :lol:

Kod nas je to slicno, i bez odbacivanja nacionalizma na neki razuman nivo nema ni napretka, jer nacionalizam je kocnica napretka, dokazano u istoriji bezbroj puta.
Konkretno, ova vlast dok nije bila nacionalisticka napredovali smo, otkad postase isti kao SDS jer nemaju nista drugo da ponude osim nacionalizma, pocesmo ici unazad i evo sad smo na slicnom nivou kao kad je SDS bio na vlasti.

Тебе је рационалност издала у овом посту.
Нису сви против Додика,побједи зато што је најбољи у конкуренцији понуђених.
Ко каже да Додик не ваља? Додик није најбољи човјек на планети,ал сасвим сигурно тренутно једини политичар који има став,макар он и не био исправан.
А ти ниси националиста? Да како да не. У твојој педерацији побјеђују грађанске опције које јавно желе сецесију,централизацију. Причај ми о томе.
Не требаш нас жалити као ни сви остали форумаши из ружнијег дијела земље. Нема потребе,нама је наша мука тешка,ал опет смо поносни на то што живимо гдје живимо. Није Додик ни први ни последњи који нас води.

Видим да не знаш разликоват патриотизам од национализма, ал добро можда мислиш на шовинизам. :lol:
Да како да не национализам је зло,глобализам добро, тачно тако,због тога ваљда хомосекскуланост наједном постаде случајност,а не болест.
Ти ниси напредовао с овом влашћу,јер ми СНСД смо исти од почетка до краја. Националисти смо и поносни смо на наш народ,језик,вјеруј,писмо,обичаје,хероје,а баш нас брига и не мрзимо тебе и сличне. То је крај приче!

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Vuče, hoćeš li ponos i nacionalizam ujutro da namažeš na hljeb onako mjesto paštete? Boli me qrac kako ze zove predsjednik i koja je partija na vlasti ako imam život dostojan čovjeka....što će uskoro biti luksuz.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Vuče, hoćeš li ponos i nacionalizam ujutro da namažeš na hljeb onako mjesto paštete? Boli me qrac kako ze zove predsjednik i koja je partija na vlasti ako imam život dostojan čovjeka....što će uskoro biti luksuz.

Не ради се о поносу. Нити томе како ми је национализам битнији од живота сопственог или оброка. Већ само кажем да појединци олако себи допуштају да све што не ваља правдају национализмом. Намјерно се годинама већ љубав према Сарајеву дефинише патриотизмом,а љубав према Бањалуци национализмом. То се свјесно ради,штавише све више Срба потпада под ову манипулацију појмовну. То ми смета. А евидентно сви се одма позивају на оброк. Први нит живим неки нарочит живот,нит имам користи ни од једне политичке опције,нити очекујем помоћ,рођен сам да би се сам изборио за неки статус у друштву искључиво својим радом.

Дакле ------->национализам није што и шовинизам------>национализам значи вољети своје,поштоват туђе! А џели и компанија на форуму отприлике поучени сарајевским образовним системом свјесно желе направити другачију формулацију. :angry1:

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 17:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Jbga, ne treba se pretjerano loziti, Lemi je skonto da moze igrati na tu kartu jer zna da od eknomije nema nista, bitna je samo vlast i kajmak. Ne znam sad da li se on dogovara sa muslimanima da oni onako zestoko pljuju pa da on onda kao brani, jer oni vode istu retoriku vec 20 godina, njemu to dobro dodje jer skrece sa zivotnih tema. Ovdje sad da se pojavi Gandi i da je on Srbin, oni iz federacije bi rekli da je on najveci fasista, tako da sta god vi uradite dobicete karu, ljudi imaju svoje ciljeve i rade na njima. Srbi su po prirodi kolebljivi ljudi, pa uvijek redovno popustaju i na kraju dobiju ono sto trebaju. Nasa situacija je specificna ovo je beskonacna agonija jer stalno se mora paziti sta ti neko radi iza djale zacarani krug ekstremizma i ekonomske bijede, ja samo znam da ce u konacnom Srbi biti najveci gubitnici upravo zbog onog popustljivog stava.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 17:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ovu državu (nazovimo država) može da izvuče samo diktatura i vojna hunta ala Pinoče. Sve ostalo zaboravi piši propalo...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
@ Drinin

"Нису сви против Додика,побједи зато што је најбољи у конкуренцији понуђених" ovo je nazalost istina :( sem Mileta ne postoji neko sposoban na sceni da se istakne iznad njega zato i dobija glasove mada netreba se zaliti uvijek se moze nac gori......

Tebi druze svi koji su protiv Mileta automatski ne zive u RS-u hahahah lol

Nije Mile odgovoran za sve on je obican covjek nije supermen ali imao je i dobrih i losih poteza ono sto je vazno jeste ustvrditi koliko losih a koliko dobrih izvagati i traziti drugu soluciju ako vec postojeca solucija ne valja...

Jelly @

Ljudi glasaju jer mediji imaju jak uticaj a vlast ima jak uticaj nad medijima

@ Drinin

Ja sam jednom davno napisao da ce se RS ako ovako nastavi raspasti sama od sebe RS moze prezivjeti u buducnosti samo ako se pod hitno reformira...zivim u federaciji a vjeruj mi federacija se politicki mjenja i stice prednost kako politicku tako i ekonomsku nad RS-om i to je oruzije koje se koristi a ne tamo neki eventualni rat ili sta li vec eh sad koliko si ti tog svjestan nisam siguran...

Ukratko nema boljitka od suplje price rijeci su jeftine a samo se djela cijene 98 % Srba u Bosni i Hercegovini smatra da je Republika Srpska njihova domovina cak i dobar dio onih koji zive u Federaciji preseljavaju tamo ili planiraju preseljenje jer realnost je da Srbi u Federaciji zive maltene u inostranstvu...

Republika Srpska se nece odrzati zato sto si ti i slicni tebi otisli na spomenik Drazi Mihajlovicu ili sto isticete svoj nacionalizam il sta vec nego se moze odrzati samo ako se gradjani RS-a probude i pocnu rijesavati nagomilane probleme a problemi se ne smanjuju ako ih guras pod tepih oni su tu i dalje i samo se gomilaju....dok jednom ne puknu.....

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ima jedan tekst na onoj temi 20 godina Republike Srpske

jedan forumas je opisao stanje bas kako treba znacI udara u bubrege :D cim nadjem postavit cu ovdje vjerujem da se veze za temu jer Mile je glavni sef iste....

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 18:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
vjerovatno slagerov post
trebao bi biti na prvoj stranici

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
@ Drinin

"Нису сви против Додика,побједи зато што је најбољи у конкуренцији понуђених" ovo je nazalost istina :( sem Mileta ne postoji neko sposoban na sceni da se istakne iznad njega zato i dobija glasove mada netreba se zaliti uvijek se moze nac gori......

Tebi druze svi koji su protiv Mileta automatski ne zive u RS-u hahahah lol

Nije Mile odgovoran za sve on je obican covjek nije supermen ali imao je i dobrih i losih poteza ono sto je vazno jeste ustvrditi koliko losih a koliko dobrih izvagati i traziti drugu soluciju ako vec postojeca solucija ne valja...

Jelly @

Ljudi glasaju jer mediji imaju jak uticaj a vlast ima jak uticaj nad medijima

@ Drinin

Ja sam jednom davno napisao da ce se RS ako ovako nastavi raspasti sama od sebe RS moze prezivjeti u buducnosti samo ako se pod hitno reformira...zivim u federaciji a vjeruj mi federacija se politicki mjenja i stice prednost kako politicku tako i ekonomsku nad RS-om i to je oruzije koje se koristi a ne tamo neki eventualni rat ili sta li vec eh sad koliko si ti tog svjestan nisam siguran...

Ukratko nema boljitka od suplje price rijeci su jeftine a samo se djela cijene 98 % Srba u Bosni i Hercegovini smatra da je Republika Srpska njihova domovina cak i dobar dio onih koji zive u Federaciji preseljavaju tamo ili planiraju preseljenje jer realnost je da Srbi u Federaciji zive maltene u inostranstvu...

Republika Srpska se nece odrzati zato sto si ti i slicni tebi otisli na spomenik Drazi Mihajlovicu ili sto isticete svoj nacionalizam il sta vec nego se moze odrzati samo ako se gradjani RS-a probude i pocnu rijesavati nagomilane probleme a problemi se ne smanjuju ako ih guras pod tepih oni su tu i dalje i samo se gomilaju....dok jednom ne puknu.....

Боже има ли те???
За мене је небитно гдје живе непријатељи Републике Српске, непријатељ ма гдје се налазио је непријатељ!
Република Српска се никада неће распасти,животи десетине хиљада најхрабријих српских синова нису дати тек онако,ради реда. Дати су за слободу. Слобода постоји,тешко стање,патња,сиротиња,бједа,тога је увијек било у српској кући и биће увијек,од Душана до Додика. Проблем је донекле у главама просјечан Србин је навикао да му се све сервира,е јаране драги мани се црногорског посла, мораш знати шта желиш,а не чекати све да ти дође и донесе се!
Еј живиш у педерацији? :lol: :lol: :lol:
Шалим се ја.Та политичка предност баш је видљива,та неизмјерна љубав и повјерење,та мултиетничност,то одише Педерацијом,пардон Федерацијом ваљда. Баш сам синоћ прочитао да ако овако настави Федерација ће добит епитет најсигурнијег краја на планети Земљи.
Сам знаш да је то пуста демагогија. У праву си,Федерација стиче годинама оружје, од Калесије,до Травника,Бихаћа до Неума,на све стране терористи,на све стране они који сваког тренутка могу пожељет срање, не то нису националисти,ја сам националиста,то су патриоте које воле бих,пардон Филџан.

Citiraj:

Поздрави татка Филиповића. ;)
Ништа љепше од српског национализма на свијету нема.Ти то никада нећеш доживјети,јер за тебе имена Тесле,Светог Саве,Вука Караџића,Пупина Михајла,Милоша Обилића,Стефана Првовјенчаног,Карађорђа значе као мени име федерације. Што се Драже тиче волио би и ти да си имао једног таквог хероја једну такву величину која се борила против фашизма у име свог народа,не у име народа који никада није постојао......

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uhhhh ljudi aj nek mu neko drugi odgovori(Drinin) nemam ja vise snage natezat se ode na kafu....

@ Mandrak jest Schlager je pisao tekst ali na 7 je strani nije na 1 evo sad cu copy paste......

Vjerujem da dobri tekstovi trebaju da se copy paste sa vremena na vrijeme :D ;) a imaju veze sa stanjem u RS-u koje doduse u mnogim primjerima se moze iskazati i za cijelu BiH

Poslednji put menjao apokalipto dana 02 Maj 2012, 18:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidim sve nesto slavljenicko raspolozenje,pa da i ja iznesem svoje vidjenje Republike Srpske na njen 20.rodjendan,mada ce oni rijetki,koji procitaju ovoliki post,reci da bi bilo bolje da nisam nista pisao. Pitanje koje sebi postavljam je,da li smo ovako zamisljali Republiku Srpsku dok smo krvarili za nju,da li se vrijedilo boriti,i da li bi oni koji su dali zivote za nju,to uradili i da su znali kakva ce biti na svoj 20. rodjendan?
Kao sto je i red,prvo cu poceti sa ciscenjem ispred svog dvorista (borci),pa cu tek onda preci na ostalo. Da nije zalosno,bilo bi smijesno da Republika Srpska ima 110 000 boraca prve i druge kategorije! Ja sam isto borac prve kategorije,iako skoro dijete,bio sam od prvog dana Zapadne Slavonije 1991,pa do demobilizacije 20.juna 1996.Moja jedinica je isla gdje je najtvrdje,u direktne borbe prsa u prsa,ciscenja,razbijanja diverzantsko teroristickih grupa u Bok Jankovcu i Donjem Svilaju.Imali smo jako puno mrtvih i ranjenih,ali nikad nismo mnogo drzali liniju,bilo je mnogo praznog hoda izmedju akcija,bilo je rada na punktovima itd,i zato cu prvi potpisati da se meni ukine ta prva kategorija,da me se prebaci u drugu,a da u prvoj kategoriji ostanu oni borci koji su cijeli rat proveli u rovu,i dolazili na odmor u gumenim cizmama i vunenim carapama,kao recimo neki dijelovi 16.krajiske brigade i jos neki....Tragedija svega je da su se u prvu kategoriju ubacile ljubavnice oficira,donatori,pa cak i dezerteri! Jako zamjeram borackoj organizaciji na toj cifri od 110 000 prve i druge kategorije,i taj broj ne bi smio preci 10-15 hiljada ni u ludilu! Uostalom,vidjelo se na kraju rata kako pucamo po svim savovima,gdje je tad bilo 110 000 junacina?
Ja Republiku Srpsku danas vidim kao jednu zaostalu i potpuno nerazvijenu sredinu. Na to da zivimo u Evropi,podsjeca samo nekoliko ulica u najstrozijem centru Banjaluke,koje imaju evropski stih i gdje se nesto desava,a i ima nekoliko staklenih zgrada. Ostatak Republike Srpske danas izgleda neuporedivo gore,napustenije,neuredjenije i siromasnije nego prije pola vijeka! Zgrozio sam se kad sam procitao clanak da je u Srebrenici zatvorena poslednja mesnica u gradu,jer vise niko nije imao para za taj luksuz! Zalosno je,ali ako zanemarimo centar Banjaluke,ostatak Republike Srpske zamire! Svake godine se rodi nekoliko hiljada beba manje od broja umrlih. Niko tim povodom ne preduzima nikakve pronatalitetne mjere i mi kao narod izumiremo!

Republiku Srpsku vidim kao praznu ljusturu. Narodi su decenijama ginuli da imaju svoju vojsku,a mi je damo za stolom,i jos to predstavljamo kao uspjeh i reformu! Veliki je niz tih "uspjeha",od pomenute vojske,do gubitka dinara kao valute,do gubitka nasih tablica,nase himne "Boze pravde",naseg grba,pa sve do najnovijeg "uspjeha" i gubljenja cetvrtog ministarskog mjesta u Savjetu ministara,i po drugi put uzastopno prepustanja bosnjacima MIP.Zbog svega ovoga,poredjenja snage VRS 1993 i danas,smatram da nasi politicari pucaju iz prazne i otrovnom retorikom skrecu paznju naroda sa svih ovih izgubljenih ovlasti RS.
Takodje,Republika Srpska,od prije par dana nema vise ni teritorijalnu cjelovitost,presjecena je u Brckom na dva dijela. A posto sam se i tu borio,poznajem taj kraj,mogu samo reci da je Republika Srpska i bukvalno presjecena u bosnjackom naselju Klanac u Brckom.

Republiku Srpsku vidim kao entitet sa potpuno unistenom privredom! Ono malo ljudi sto radi u privredi,ne radi u kapitalizmu,vec u robovlasnistvu! "Sposobni" partijski direktori su uspjeli potpuno dotuci sve,nekad uspjesne firme,koje su nakon toga,razni Dusanici,kupovali u bescijenje,i to uglavnom bez novca. Naravno da nikad niko od tih direktora nije odgovarao za sve to,vec su po pravilu za ta unistenja privrednih subjekata,bili unapredjivani! Mnogi su postali i ministri. Sve navedeno je dovelo do situacije da je danas od 20 najvecih izvoznika u BiH 19 iz FBIH,a od 25 najvecih firmi,24 je iz FBIH!

Takodje,imamo manje plate nego u FBIH,manje penzije,a boracki dodatak 12 puta manji,ili preciznije receno,ono sto ja dobijem za godinu dana,borac u FBIH dobije svaki mjesec! Jednom je bilo postavljeno pitanje zasto je tako,ali uslijedio je odgovor "tisina,ako necete i to da vam oduzmemo"

Republiku Srpsku vidim kao jednu korumpiranu sredinu,od vrha do dna! Korupcija,kao nacin zivota,uselila se u sve pore. Tendere i milionske poslove izgradnje infrastrukture ili odrzavanja zelenila,dobijaju uvijek iste firme,bliske vrhu vlasti.Obicni gradjanin daje ljekaru par stotina maraka kad treba da se operise neko njemu blizak,drugi prijavljuju 10% stvarnih prihoda na fiskalnu kasu,treci kradu struju,cetvrti kupuju ispite,peti placaju za zaposljenje,i da ne nabrajam vise...znala se i tarifa,10 00 maraka doktoru i ides u laznu invalidsku penziju......jako smo nezdravo drustvo,koje iz dana u dan dozivljava sve vecu eroziju,u kojoj svako gleda sebe i svoj interes,a korupciju,zemljastvo i rodjastvo smatra legitimnim nacinom borbe za svoj bolji polozaj,dok s druge strane,po coskovima,olajava politicare (koje je on izglasao) a oni rade isto sto i on,samo u vecim iznosima jer imaju priliku.Ismijavamo se na racun dijaspore i gastarbajtera,a vec bi se pocelo umirati od gladi sa ovakvom elitom ovdje,da nije tih gastarbajtera cije doznake familijama, i potrosnja kad dodju cine trecinu budzeta! Nazalost,vecina tog novca zavrsi za isplatu plata "gledacima kroz prozor" u zgradi Vlade i Opstina.

Republiku Srpsku vidim skoro bez pravosudja! Za 20.godina njenog postojanja,nijedna krupna riba nije osudjena zbog kriminala! Hvataju se neke jajare i kokosari (i njih se na kraju pusti),hvataju se kokosi i prasad za neplacenu tv pretplatu,dok milioni ukradenih para klize iz budzeta. Cak i banjalucki kauboji koji pucaju po ulicama,bivaju odmah sutradan pusteni na slobodu! Zanimanje sudije je najcasnije zanimanje na svijetu,a ovi nasi su ga toliko obesmislili da bi isto bilo kao da uopste i ne postoje!Njima najvise zamjeram za kompletnu situaciju u drustvu,i sve ovo sto pisem,jer njihov kukavicluk,poltronstvo,uvlakastvo i korumpiranost,izazivaju gadjenje kod svakog misleceg bica.A primaju ogromne plate,zato da ne bi bili podlozni korupciji! Kako to samo ironicno zvuci.

Potpuno izopacen sistem vrijednosti,u kojem je vaznije IMATI nego BITI,dovodi i do potpune poremecenosti u izboru prioriteta,tako da imamo slucaj da se daje 7 miliona za rafting,ili 300 miliona za kompleks zgrada vlade,dok se banjalucka hirurgija i psihijatrija raspadaju,a invalidnina za lica koja primaju tudju pomoc iznosi 43 km! Kakve su bolnice u ostalim gradovima,ne smijem ni pomisliti,ali odliv mladih strucnjaka se nastavlja,tako da nas ovih dana napusta i jedan vrhunski kardiolog i odlazi u Sloveniju.

Republici Srpskoj preostaje sve manje i manje resursa,jer je vecina odavno u stranim rukama. Hvalimo se prodajom Telekoma,a on je donosi (i danas donosi) 100 miliona km godisnje ciste dobiti! Zeljeznu rudu nam nemilice izvlaci punim vozovima iz Ljubije indijac Mittal,i to na nacin da od toga nikakvu korist nemaju ni mali akcionari ni lokalna zajednica. I tu je neki ministar "zaklao vola za kilo mesa" dozvolivsi da se rade takve stvari. Zeljeznica fakticki samo zbog Mittala i postoji,kao njenih 3500 radnika koji stvaraju desetine miliona maraka gubitaka svake godine! Banjaluckoj berzi bih preporucio da slobodno stavi katanac u svoja vrata,jer ona fakticki od 2007 i ne postoji,tj otkad je dozvoljeno formiranje Optima grupe i njeno sprdanje i sa malim akcionarima i sa budzetom RS. Tada su svi investitori pobjegli odavde,a ovo para sto se sad vrti na berzi je nase prosipanje iz supljeg u prazno emitovanjem raznih obveznica. Nijednom stranom investitoru nakon Optime nece vise pasti na pamet da svrati na BLSE.

A sad,po meni i najveci problem-buducnost! Sve ovo nabrojano bi bilo maciji kasalj,samo da postoji ikakva nada da ce biti bolje,ali nazalost nece,bar u dogledno vrijeme. Potpuno unisteno obrazovanje,je problem koji ja smatram vecim i od ratnih razaranja. Mogucnost svake budale,da preko privatnih fakulteta postane akademski obrazovan gradjanin ili inzinjer,ubije nadu u buducnost Republike Srpske narednih decenija. Cinjenica,da je dovoljno imati takvu diplomu i stranacku knjizicu,dovodi do negativne selekcije od vrha do dna i do vladavine mediokriteta! Osim toga,mladim narastajima su glave napunjene raznim idiotizmima,nacionalizmom u svom najgorem obliku,gdje vise mrzis tudje nego sto volis svoje,sto se moze vidjeti i po stadionima i dvoranama RS,gdje imas jednu ili nijednu pjesmu o Republici Srpskoj,a desetine protiv "onih tamo" Dok god budemo imali toliko diplomaca sa smijesnih privatnih fakulteta,koji ubrzo nakon "diplomiranja" uglavnom postaju i drski partijci na sisi budzeta jadne RS,nastavice se slobodan pad ovog drustva. Nazalost,to je jedina perspektiva koja mi se ukazuje.

Postacemo robovi u vlastitoj zemlji,jako jeftina radna snaga za stranog gazdu,jer ne vidim ni kako cemo sacuvati energetski sektor nakon sto smo im vec predali rudno bogatstvo,naftnu industriju,telekom i sve banke! Republika Srpska,ovakva kakva jeste,sluzi samo za bogacenje uskog kruga ljudi,koji stvaraju posebnu kastu,njihova djeca se vec sada medjusobno druze i vjencavaju,a u buducnosti ce toga biti samo vise. Osim njih,kojih je mozda 2%,Republika Srpska je i poligon za uvoz najveceg moguceg smeca,koje niko u Evropi nece da jede,mesa iz Brazila i Argentine staro po 30 godina i slicnih stvari. Posto vlast ne radi za interes vlastitog naroda,vec samo za interes stranog gazde,nije donesen nijedan zakon o zastiti domace proizvodnje,pa su nam peraci mozgova objasnili kako je potpuno normalno da jedemo krastavac iz Spanije,mrkvu iz Maroka i luk iz Kine! Za sve to vrijeme nas seljak grca,a srpsko selo izumire. Umjesto da prepisemo kako su ove pametne zemlje to uradile kod sebe (engleski zakon o poljoprivredi iz 1940 je spasio englesko selo i dan danas se smatra jednim od najvaznijih zakona u istoriji engleske),mi slusamo kako nam oni predlazu sta je dobro za nas!

Sport je bolje i da ne pominjem,jer je sve osim KK Igokea,gdje se ulaganja milionska, i gdje se mnogo ulaze i u infrastrukturu,ali i u igracki kadar,ipak u domenu jedne lokalne price. Dva-tri banjalucka kluba se bore da isplivaju iz tog prosjeka,pogotovo FK Borac i RK Borac ali nazalost sa mnogo manjim sredstvima,a vecina ostalih je u najtezoj situaciji u svojo istoriji,a mnogi i pred gasenjem. Mnostvo je apsurda,ali vrhunac je bio prije par dana kada Republika Srpska proglasava za najboljeg sportistu momka za koga 99% nas prvi put cuje,iz izmisljenog sporta i neke lijeve karate federacije,a da pritom imamo jednog Danijela Sarica,najboljeg golmana na svijetu,koji je Barceloni donio titulu sa nezabiljezenih 23 odbrane u finalu!

Ovo je moj najduzi post u zivotu,ali nije mi zao gubitka vremena kad je Republika Srpska u pitanju,a najduzi ce vjerovatno i ostati,jer sam kao jedan od ciljeva u Novoj Godini,sebi zacrtao da najvise pola sata dnevno provodim na netu,pa ce moje pisanje i ovdje biti jako redukovano.

I da na kraju odgovorim na ono pitanje s pocetka,texta,da li se vrijedilo boriti za ovakvu Republiku Srpsku?

Vrijedilo je!!!!

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
nepokoreni je napisao:
Ovu državu (nazovimo država) može da izvuče samo diktatura i vojna hunta ala Pinoče. Sve ostalo zaboravi piši propalo...

Пошто је ово (БиХ) једина држава у којој је немогућ државни удар, било каква војна хунта/диктатура је апсолутно немогућа. А није да не би била рјешење. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
drinin vuk je napisao:
А ти ниси националиста? Да како да не. У твојој педерацији побјеђују грађанске опције које јавно желе сецесију,централизацију. Причај ми о томе.

Нисам националиста и не живим у "педерацији".

Citiraj:
Не требаш нас жалити као ни сви остали форумаши из ружнијег дијела земље. Нема потребе,нама је наша мука тешка,ал опет смо поносни на то што живимо гдје живимо. Није Додик ни први ни последњи који нас води.

Ниси добро читао мој пост. Ја вас не жалим, чак кажем да сте у праву јер власти поштују само ваш избор. Сад да ли се жалите сами кад протестујете против власти то је друго. Не знам који је то ружнији део земље, и не знам откуд ти закључак ако другачије размишљам од стандарда да сам из федерације, или да сам друге нације, опет понављам да и овде, а и у Србији има људи који другачије размишљају, а што се тиче Долета опет ниси читао, па и треба да води кад људи гласају за њега, то је демократија. Он само испуњава вољу већине народа. Само не знам зашто се та већина увек буни ако гласа за њега. Док год га људи бирају треба да је на власти и да их искориштава. Само је глупо што после избора протестују ако су га већ изабрали онда нека ћуте.

Citiraj:
Видим да не знаш разликоват патриотизам од национализма, ал добро можда мислиш на шовинизам. :lol:
Да како да не национализам је зло,глобализам добро, тачно тако,због тога ваљда хомосекскуланост наједном постаде случајност,а не болест.

Хомосексуалност није болест већ само другачији тип схватања сексуалности од стандардног условљен променама у односу хормона и хомосексуалци уопште нису криви због тога иако их ви радикали осуђујете непотребно. То је исто као осуђивање неког ко воли јабуке уместо банана, на пример.

Citiraj:
Националисти смо и поносни смо на наш народ,језик,вјеруј,писмо,обичаје,хероје,а баш нас брига и не мрзимо тебе и сличне.

Ма будите националисти, поносите се, гуслајте по цели дан, само онда не кукајте зашто нема напретка. То се исто односи и на оне националисте из "педерације", не само на вас. Ја нисам националиста и поносим се тиме, има ли шта лоше у томе.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 19:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Jedno je jasno, standarda nema bez teskog rada, discipline i znanja, raditi ne volimo, disciplinovani nismo, a znanje nam je tanko i svako malo izbije sukob tu srece nema. Kod nas su uvijek budale bolje prolazile, uzmite samo skolovanje pa pogledajte sta se sve radilo par radi i uci (naravno to su debili) a ostali su kul i zajebani, naravno niko ne radi na sebi, e sve su to refleksije nas samih. Mile ce sici sa vlasti, ali mi cemo ostati sami sa sobom isti onakvi kakvi smo i bili i sta onda, ko ce onda biti kriv. Ja mislim da treba raditi na sebi, evo imate ovaj internet, pa tu nema kakvih nema znanja, samo treba celicna volja, ko jebe Dodika i politicire oni ionako nece rjesiti nista u vasem zivotu. Stedite, vjezbajte i radite na sebi pokusajte pronaci nesto sto vas interesuje, od kukanja nema nista.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
LemiGO je napisao:
Stedite, vjezbajte i radite na sebi pokusajte pronaci nesto sto vas interesuje, od kukanja nema nista.

+1

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ja svaki dan slusam metal verziju "Hriste Bože". :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l9tRydI8mIE[/youtube]

Dodikova slika odmah pored slike svetog Vasilija Ostroskog i kandila, kru' te jebo . . .

..
Kako me nerviraju supci kad kazu "ja nisam nacionalista, ali . . ." Jos se nije rodio na balkanu neko ko moze reci da nije nacionalista. Posebno kad se pojavi neko i pocne objasnjavati kako je bas srpski nacionalizam opasan, i kako zbog njega svi ostali postoje.
Ma more mrš !

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 19:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Нису ми само јасни ови који кажу да је национализам кочница развоја РС?!?!

Нема национализма код нас, осим на ријечима. Само се паламуди и народу баца прашина у очи а нема ни Н од национализма.
Објасните ми који ће националиста продати сво национално благо странцима и исто потрошити за неке зградурине.
Ајд да су новац искористили за јачање било којег сегмента те своје нације. Демографски, економски, социјални, политички, војни. Не!
Само се дијели новац народу да му се замажу очи и зачепе уста.
Па који би националиста продао сав финансијски сектор нацији која је била овдје окупатор?!?!?!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]