@дринин вук
Пита се штошта Милорада, па чак и отварање хотела. Прошле седмице је баш био са све предсједником скупштине у Добоју гдје је "предсједник" отворио реновирани ПРИВАТНИ хотел. Могао би и моју пецану отворити, не видим разлику, приватно власништво и једно и друго.
Но...
Citiraj:
Што се тиче незапослености,све је то релативно,баш као и пораст цијена,валута....
Јесте релативно ако пустиш
тржишту да диктира темпо, али код нас се десило нешто што макроекономија никад неће разумјети. Наиме,
у периодима контракције држава мора подстицајима да одржава економију бар на приближном нивоу.
Код нас је урађено управо супротно, тај исти Додик је
повећао доприносе у јеку те контракције и дошли смо до тога да је у прва 2 мјесеца само ове године, спољнотрговински дефицит 213 милиона, да не причам о 2010, 2011!!! Ми на факсу наводимо тај потез Додика као апсурд, кад одговарамо на усменом.
Друго, једина ствар коју симпатизери Додика наводе као његову предност јесте "
трн у оку федералцима". О томе од чега живимо ја и ти нико не прича. Ове године прилив у буџет од пореза на добит пада за 7%. Знаш ли шта то значи?
Знаш ли да плата не покрива ни пола потрошачке корпе?
Инвестиција у прошлој години нисмо ни имали практично! Рафинерија нафте има дуг изнад висине вриједности капитала! Јел нормално да се тај исти "вожд" хвали управо тим пројектом? ПРИЈЕ него су Руси купили рафинерију, дигли су кредит на име те рафинерије, да би платили куповину те рафинерије! Знаш ли за то? Незабиљежен апсурд!!!
Фонд ПИО је мртав! То је мислим свима јасно. Као излаз, СНСД предлаже да Фонд здравства финансира ПИО?!?! Колико смјешно, толико жалосно! Па доктори са хирургије се жале како раде са неквалитетним медицинским концима, рукавицама и како немају довољно лијекова. Буџет се свака 3 мјесеца задужује, не би ли одржао тај исти ПИО, а то је текућа потрошња, мртав капитал, нема обрта!
Влада, коју контролише СНСД, диже кредит од 150 милиона евра за аутопут Добој-Прњавор?!?! За овај аутопут мислим ни они сами немају објашњења за медије а камоли да га нађемо ја и ти. О обећаним аеродромима нећу причати јер је то само предизборна фарса.
Корупција никад није била израженија, то можеш чак и ти примјетити. Не зна се јел горе у јавној администрацији, судству, здравству или образовању.
Из БЛ су све фирме које су иоле радиле затворене или премјештене сви знамо гдје. Погледај
Мљекару, Фабрику Дувана, па и Глас Српске!Јеси чуо можда за
Фармаленд? Фирма из Нове Тополе, звучи познато. Дугују неколико милиона КМ на име пореза држави, а истовремено та иста држава им одобрава 11 милиона подстицаја?!?! Апсурд зар не? И плус уопште не плаћа концесију?!?!
Јел у таквог "вожда" да се кунемо. У њега могу да се куну само они који од њега имају личну корист. Немам друго објашњење!!!
А рећи ћу ти шта је предност твог "вожда". Контролише медије који стварају атмосферу рата и угрожености, док народ нема шта да једе. О економији се не прича!
Објективне информације немогу да дођу до људи као што си ти и милион других. Погледај Дневник на РТРС-у и знаћеш о чему причам!
"Злоупотријебићу" Чорбин текст пјесме:
Citiraj:
Ne bi oni ni mrava zgazili
oni nikada ne gaze mrave
ali bi tebe unakazili
ali bi tebi dosli glave
Da l' je moguce ne vidis nista
jesi li ocoravio
izadji malo iz dvorista
zar si zaboravio?
Srbin je lud
Srbin je proklet