banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 02:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Maj 2012, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Drinin @

Pisa po vama ne po meni...kad prosjecan stanovnik Republike Srpske pogleda svoj novcanik osjeti topao mlaz posred cela a da je najveci(najtezi) to cemo se sloziti kolk'o on ono rece 120 kg tezak(nazalost trenutno nema opoziciju) ali sve u svemu vozd ce na kraju da zavrsi kao i Ivo Sanader(koji je isto u svoje vrijeme bio najveci i najjaci u svojoj zemlji)

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
apokalipto je napisao:
Drinin @

Pisa po vama ne po meni...kad prosjecan stanovnik Republike Srpske pogleda svoj novcanik osjeti topao mlaz posred cela a da je najveci(najtezi) to cemo se sloziti kolk'o on ono rece 120 kg tezak(nazalost trenutno nema opoziciju) ali sve u svemu vozd ce na kraju da zavrsi kao i Ivo Sanader(koji je isto u svoje vrijeme bio najveci i najjaci u svojoj zemlji)

Просјечан становник Републике Српске је поносан на исту, просјечан становник Републике Српске има од владавине Милорада 12 примања годишње (пензије инвалиднине). Без Милорада се ништа не може у Филџану,а Милорад бира са ким ће. Милорад у истом моменту показује љубав према свом народу и Републици истовремено из непријатеља вади оно најгрозније што исти осјећа према двјема светињама. Милорад је трн у оку цијелом Сарајеву које је протјерало 170 000 Срба. Милорад је трн у оку и биће сваким даном све више. И да ово је последњи пут да сам ти одговорио,јер евидентно си из неког села поред Горажда и вјероватно би радо опсовао ЧМ,ал јбг сјетиш се банана....

Шлагеру, не бих ја баш на твом мјесту хвалио демократију (сконтах да си дакако боље упознао период 92-96 од мене). Код њих су доста веће афере,доста више неразјашњених судова и свега,сами изазивају несреће зарад неке нове подјеле свијета.....

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 22:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
ovako ga ne bi nahvalio ni rodjeni sin :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Просјечан становник РС је незапослен или ради за паре којима не може да покрије основне животне потребе (читај храна и рачуни).

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Drinin @ uhh sta ispisa brate mili ko prvo smiri popij caj

"Просјечан становник Републике Српске је поносан на исту"-ovo nisam dovodio u pitanje i nekako nemogu povezati ljubav prema RS sa Miletovim rezimom al ajd...

"просјечан становник Републике Српске има од владавине Милорада 12 примања годишње (пензије инвалиднине)"- jest ali koliko stanovnika RS-a nema tu privilegiju da radi i da zaradjuje + zar nedavno nisu borci se bunili jer je pokusano da im se umanji penzija sta li vec nisam temeljno pratio samo na preskoke....

"Милорад у истом моменту показује љубав према свом народу и Републици истовремено из непријатеља вади оно најгрозније што исти осјећа према двјема светињама. Милорад је трн у оку цијелом Сарајеву"-ajd ovo cu se slozit sa tobom....

"И да ово је последњи пут да сам ти одговорио,јер евидентно си из неког села поред Горажда"-kakvo te Gorazde spopalo :roll: a i ne moras odgovarati vidim da sam ti dirno u zivac

Samo kazem Mile jest trenutno najjaci ali ga prate raznorazne malverzacije jel on krao ili nije bit ce jednog dana utvrdjeno to sad nije moguce znati al kad ode sa vlasti sve ce se otkrit

kao sto reko sjeti se 2008 i Hrvatske sjeti se Sanadera i HDZ-a tada Ivo bio beton niko mu nije smio pisnuti sve je drzao u svojim rukama a gdje je danas HDZ i Sanader sa njim propali su i Hrvatskoj je svanulo u jednom jako bitnom smislu a to je da niko nije siguran da i ovi sa vrha mogu i moraju da odgovaraju za svoje postupke to je bit pravne drzave i to je nesto cemu RS treba da tezi nije krajnji cilj ali hapsenja neovisne istrage i neovisno tuzilastvo nerealno je reci nekorumpirano drustvo ali drustvo sa niskim stepenom korupcije je ono cemu treba da se tezi i krupna je stepenica u izgradnji jedne bolje buducnosti.....a u tom drustvu i toj buducnosti pitanje je jel vozd ima mjesta !

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@ Drinin zar nisi neki dan pisao po forumu kako ne zamjeras nista Dverima i da sve ono sto oni predlazu OK e pa te iste Dveri predlazu da se javno prikaze nacin bogacenja svih politicara koji su bili na vlasti zadnjih 20 godina jest da se to desava u Srbiji ali se taj model moze primjeniti i na Republiku Srpsku sta ako bi se to recimo i zaista desilo ovdje i Mili nadju da je tamo nezz na nekom projektu ili ugovoru krao pare hoce li Dveri i dalje biti u pravu kao sto si pisao prije neki dan ili ?

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 23:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Drinin @ uhh sta ispisa brate mili ko prvo smiri popij caj

"Просјечан становник Републике Српске је поносан на исту"-ovo nisam dovodio u pitanje i nekako nemogu povezati ljubav prema RS sa Miletovim rezimom al ajd...

"просјечан становник Републике Српске има од владавине Милорада 12 примања годишње (пензије инвалиднине)"- jest ali koliko stanovnika RS-a nema tu privilegiju da radi i da zaradjuje + zar nedavno nisu borci se bunili jer je pokusano da im se umanji penzija sta li vec nisam temeljno pratio samo na preskoke....

"Милорад у истом моменту показује љубав према свом народу и Републици истовремено из непријатеља вади оно најгрозније што исти осјећа према двјема светињама. Милорад је трн у оку цијелом Сарајеву"-ajd ovo cu se slozit sa tobom....

"И да ово је последњи пут да сам ти одговорио,јер евидентно си из неког села поред Горажда"-kakvo te Gorazde spopalo :roll: a i ne moras odgovarati vidim da sam ti dirno u zivac

Samo kazem Mile jest trenutno najjaci ali ga prate raznorazne malverzacije jel on krao ili nije bit ce jednog dana utvrdjeno to sad nije moguce znati al kad ode sa vlasti sve ce se otkrit

kao sto reko sjeti se 2008 i Hrvatske sjeti se Sanadera i HDZ-a tada Ivo bio beton niko mu nije smio pisnuti sve je drzao u svojim rukama a gdje je danas HDZ i Sanader sa njim propali su i Hrvatskoj je svanulo u jednom jako bitnom smislu a to je da niko nije siguran da i ovi sa vrha mogu i moraju da odgovaraju za svoje postupke to je bit pravne drzave i to je nesto cemu RS treba da tezi nije krajnji cilj ali hapsenja neovisne istrage i neovisno tuzilastvo nerealno je reci nekorumpirano drustvo ali drustvo sa niskim stepenom korupcije je ono cemu treba da se tezi i krupna je stepenica u izgradnji jedne bolje buducnosti.....a u tom drustvu i toj buducnosti pitanje je jel vozd ima mjesta !

Твој проблем и јесте неинформисаност,осим једног битнијег. (прећу преко своје ријечи,јер ситуација захтјева).

Прије Милорада, пензије и инвалиднине су отимане,сваке године је максимално 11 исплаћивано.А буџет за ове и овакве категорије у односу са бројем је био бољи. Што се тиче незапослености,све је то релативно,баш као и пораст цијена,валута..... Пензије и треба да се умање појединим категоријама,како би се направио баланс,или сматраш да је нормално да неко има 160,а неко 1500 у земљи Филџан? Додајмо лажен пензије и инвалиднине,за шта је крив онај исти човјек који је наследио Караџића! Дјељене су лажен инвалиднине на све стране,то не би поднио ни италијански пензијско-инвалидски фонд.
Наравно тријебљењем кукоља и поштени су донекле оштећени,ал суштински није за то одговоран предсједник,него ресорно министарство,као и многобројна удружења.

Што се Санадера тиче,немогуће је поредити га са Милорадом,Милорад је два копља испред у сваком аспекту. :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
drinin vuk je napisao:
Што се тиче незапослености,све је то релативно,баш као и пораст цијена,валута.....

Чисто информативно, нема ништа релативно у томе што ја пету годину "висим" на Бироу и постајем сваким даном све сигурнији да у овим годинама никад више нећу наћи посао (знаш оно, радиш од 7 до 3, или од 8 до 4 и плата, каква-таква, ти дође око првог, мање-више). А таквих као ја је ихахај...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Твој проблем и јесте неинформисаност,осим једног битнијег. (прећу преко своје ријечи,јер ситуација захтјева).

Прије Милорада, пензије и инвалиднине су отимане,сваке године је максимално 11 исплаћивано.А буџет за ове и овакве категорије у односу са бројем је био бољи. Што се тиче незапослености,све је то релативно,баш као и пораст цијена,валута..... Пензије и треба да се умање појединим категоријама,како би се направио баланс,или сматраш да је нормално да неко има 160,а неко 1500 у земљи Филџан? Додајмо лажен пензије и инвалиднине,за шта је крив онај исти човјек који је наследио Караџића! Дјељене су лажен инвалиднине на све стране,то не би поднио ни италијански пензијско-инвалидски фонд.
Наравно тријебљењем кукоља и поштени су донекле оштећени,ал суштински није за то одговоран предсједник,него ресорно министарство,као и многобројна удружења.

Што се Санадера тиче,немогуће је поредити га са Милорадом,Милорад је два копља испред у сваком аспекту.

Ajd prvo nezaposlenost sta ti znaci to relativno u regionu ova drzava ima najvecu stopu nezaposlenosti ni preko grane ne cvjetaju bas ruze al cvetaju bolje nego ovdje.......

Sto se tice penzija treba to promjeniti mada ipak nemoze imati istu penziju onaj ko je bio obicni radnik u fabrici sa nekim npr doktorom ali zato mislim da je velika nepravda prema ljudima koji su odradili punih 40 godina radnog staza i danas su na minimalcu to je zlocin :(

I de mi reci jel Mile rijesava pitanje tih laznih penzija ? Sve je na kraju u njegovoj nadleznosti od ima moc da mjenja ministre sefove direktore kad golub crkne u centru Trebinja i to je njegova odgovornost a kamo li nesto vise....

Sanader je primjer koji bi trebao zadesiti sve slicne njemu na Balkanu a i sire

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 07:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
apokalipto je napisao:
Ajd prvo nezaposlenost sta ti znaci to relativno u regionu ova drzava ima najvecu stopu nezaposlenosti

U BiH nema nezaposlenih niti nezadovoljnih radnika, potvrđeno jučer 1. maja!

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 07:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
old fashion men je napisao:
apokalipto je napisao:
Ajd prvo nezaposlenost sta ti znaci to relativno u regionu ova drzava ima najvecu stopu nezaposlenosti

U BiH nema nezaposlenih niti nezadovoljnih radnika, potvrđeno jučer 1. maja!

Тачно! По Европи се убише с протестима а само код нас сви дупе глава. Док се има шта окренути на ражњу добро је :D

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
I de mi reci jel Mile rijesava pitanje tih laznih penzija ? Sve je na kraju u njegovoj nadleznosti od ima moc da mjenja ministre sefove direktore kad golub crkne u centru Trebinja i to je njegova odgovornost a kamo li nesto vise....

Не рјешава! Рјешава ресорно министарство и фонд ПИО. Додуше помоћ им пружају и Борачке организације. Дакле са те стране посматрано, Миле нема никакве везе,одлуке доносе људи из НСРС,а ту опет нису већина искључиво СНСД. Те приче како се предсједник пита коме ће се искључит струја, дати позајмица, обезбједит бубрег су приче за малу дјецу. Уосталом неби било нормално да Додик води бригу о библиотеци у Хан Пијеску?!
Не разумијем ово за Требиње,али ако баш хоћеш у Требињу је моћ начелника који је такође наш партијски друг таква каква је,главни човјек Херцеговине и један од главних људи РС-а је владика Григорије.

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
@дринин вук
Пита се штошта Милорада, па чак и отварање хотела. Прошле седмице је баш био са све предсједником скупштине у Добоју гдје је "предсједник" отворио реновирани ПРИВАТНИ хотел. Могао би и моју пецану отворити, не видим разлику, приватно власништво и једно и друго.

Но...
Citiraj:
Што се тиче незапослености,све је то релативно,баш као и пораст цијена,валута....

Јесте релативно ако пустиш тржишту да диктира темпо, али код нас се десило нешто што макроекономија никад неће разумјети. Наиме, у периодима контракције држава мора подстицајима да одржава економију бар на приближном нивоу.
Код нас је урађено управо супротно, тај исти Додик је повећао доприносе у јеку те контракције и дошли смо до тога да је у прва 2 мјесеца само ове године, спољнотрговински дефицит 213 милиона, да не причам о 2010, 2011!!! Ми на факсу наводимо тај потез Додика као апсурд, кад одговарамо на усменом.

Друго, једина ствар коју симпатизери Додика наводе као његову предност јесте "трн у оку федералцима". О томе од чега живимо ја и ти нико не прича. Ове године прилив у буџет од пореза на добит пада за 7%. Знаш ли шта то значи?

Знаш ли да плата не покрива ни пола потрошачке корпе?

Инвестиција у прошлој години нисмо ни имали практично! Рафинерија нафте има дуг изнад висине вриједности капитала! Јел нормално да се тај исти "вожд" хвали управо тим пројектом? ПРИЈЕ него су Руси купили рафинерију, дигли су кредит на име те рафинерије, да би платили куповину те рафинерије! Знаш ли за то? Незабиљежен апсурд!!!

Фонд ПИО је мртав! То је мислим свима јасно. Као излаз, СНСД предлаже да Фонд здравства финансира ПИО?!?! Колико смјешно, толико жалосно! Па доктори са хирургије се жале како раде са неквалитетним медицинским концима, рукавицама и како немају довољно лијекова. Буџет се свака 3 мјесеца задужује, не би ли одржао тај исти ПИО, а то је текућа потрошња, мртав капитал, нема обрта!

Влада, коју контролише СНСД, диже кредит од 150 милиона евра за аутопут Добој-Прњавор?!?! За овај аутопут мислим ни они сами немају објашњења за медије а камоли да га нађемо ја и ти. О обећаним аеродромима нећу причати јер је то само предизборна фарса.

Корупција никад није била израженија, то можеш чак и ти примјетити. Не зна се јел горе у јавној администрацији, судству, здравству или образовању.

Из БЛ су све фирме које су иоле радиле затворене или премјештене сви знамо гдје. Погледај Мљекару, Фабрику Дувана, па и Глас Српске!

Јеси чуо можда за Фармаленд? Фирма из Нове Тополе, звучи познато. Дугују неколико милиона КМ на име пореза држави, а истовремено та иста држава им одобрава 11 милиона подстицаја?!?! Апсурд зар не? И плус уопште не плаћа концесију?!?!

Јел у таквог "вожда" да се кунемо. У њега могу да се куну само они који од њега имају личну корист. Немам друго објашњење!!!

А рећи ћу ти шта је предност твог "вожда". Контролише медије који стварају атмосферу рата и угрожености, док народ нема шта да једе. О економији се не прича!
Објективне информације немогу да дођу до људи као што си ти и милион других. Погледај Дневник на РТРС-у и знаћеш о чему причам!

"Злоупотријебићу" Чорбин текст пјесме:

Citiraj:
Ne bi oni ni mrava zgazili
oni nikada ne gaze mrave
ali bi tebe unakazili
ali bi tebi dosli glave

Da l' je moguce ne vidis nista
jesi li ocoravio
izadji malo iz dvorista
zar si zaboravio?

Srbin je lud
Srbin je proklet
jednom ga ubijes
on 'oce opet

Извињавам се на мало дужем посту.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 11:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Andiamo a Combattere je napisao:

Извињавам се на мало дужем посту.

Nema potrebe. Samo tako nastavi.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Економиста си ако кажеш да је апсурд око неких потеза, нећу рећ да није. Наравно увијек све то треба и размотрити, треба бит реалан па рећ да је Додик давао подстицаје и курти и мурти,друга је ствар што изгледа свако у овој држави покушава наћ неку рупу и искористити је. То не умањује неке потезе и апсурде како ти кажеш.

Citiraj:
А рећи ћу ти шта је предност твог "вожда". Контролише медије који стварају атмосферу рата и угрожености, док народ нема шта да једе. О економији се не прича!
Објективне информације немогу да дођу до људи као што си ти и милион других. Погледај Дневник на РТРС-у и знаћеш о чему причам!

О контроли медија бих ти могао до сутра,јер између осталог бавим се и том тематиком,ал мораш бити свјестан да је то пракса свугдје у свијету,што није оправдање али је тако,сви схватају да медији,нарочито електронски имају велику вриједност у промоцији и манипулисању. Додик се само угледао на претходнике и на остале шефове држава. Код нас се не мора стварат атмосфера рата,било га је,биће га нажалост опет,због будала који сваким даном све више промовишу приче о централизацији, сам видиш да ови терористи по БиХ нису Додикова војска нити плаћеници владе РС,већ добро уштимано средство за нове сукобе.
Гледам два дневника (раније смо то морали),сада гледам РТРС и БН. Обе телевизије манипулишу,на различите стране, једни хвалећи,други кудећи. А БН није под палицом СНСД-а. ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Svaka cast Andiamo.

Davno sam ja rekla: nahrani narod nacionalizmom, da zaboravi da je gladan.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 11:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Инвестиција у прошлој години нисмо ни имали практично! Рафинерија нафте има дуг изнад висине вриједности капитала! Јел нормално да се тај исти "вожд" хвали управо тим пројектом? ПРИЈЕ него су Руси купили рафинерију, дигли су кредит на име те рафинерије, да би платили куповину те рафинерије! Знаш ли за то? Незабиљежен апсурд!!!

ko ista zna o ekonomiji,trzistu kapitala i korporativnom upravljanju,zna da se u ovakvom slucaju,kad je dug bar za jednu marku veci od temeljnog kapitala,proglasava stecaj!!

a mi se jos hvalimo time sto je rafinerija poklonjena,sto nas svake godine pljackaju za stotine miliona maraka preko transfernih cijena i izbjegavanja poreza i ponasaju se onako kako ne bi mogli vise ni u somaliji.

nas prosjecan birac kaze samo "vazno je da ljudi rade",boli ga patka sto se izbjegava platiti 200 miliona maraka sveka godine u budzet Republike Srpske.

Ali,ako mozes prevariti prosjecnog biraca,investitore ne mozes,i zato sad akcije Rafinerije u Brodu,Modrici i petrola vrijede manje nego toaletni papir..

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
drinin vuk je napisao:
Економиста си ако кажеш да је апсурд око неких потеза, нећу рећ да није. Наравно увијек све то треба и размотрити, треба бит реалан па рећ да је Додик давао подстицаје и курти и мурти,друга је ствар што изгледа свако у овој држави покушава наћ неку рупу и искористити је. То не умањује неке потезе и апсурде како ти кажеш.

Citiraj:

О контроли медија бих ти могао до сутра,јер између осталог бавим се и том тематиком,ал мораш бити свјестан да је то пракса свугдје у свијету,што није оправдање али је тако,сви схватају да медији,нарочито електронски имају велику вриједност у промоцији и манипулисању. Додик се само угледао на претходнике и на остале шефове држава. Код нас се не мора стварат атмосфера рата,било га је,биће га нажалост опет,због будала који сваким даном све више промовишу приче о централизацији, сам видиш да ови терористи по БиХ нису Додикова војска нити плаћеници владе РС,већ добро уштимано средство за нове сукобе.
Гледам два дневника (раније смо то морали),сада гледам РТРС и БН. Обе телевизије манипулишу,на различите стране, једни хвалећи,други кудећи. А БН није под палицом СНСД-а. ;)

БН је далеееееко од РТРС-а по питању објективности! Увијек је власт имала утицај на неке медије, то нико не спори, али ово што ова власт ради мислим да није забиљежено ни у региону.
Погледај само средства која су дијељена медијима и који су медији добили иста.

И погледај састав кабинета Милорада Додика, Џомбића, Тегелтије... видјећеш новинаре РТРС из доба владавине данашње опозивије! Шта ти то говори? Нечим су заслужили то мјесто...

Џомбић има 2 секретарице, једну своју, а једну "вождову" коју, наравно, није смио отпустити.
О штампаним медијима нећу трошити ријечи јер се ту већ зна све по насловној страни на киоску!

Citiraj:
Влада Републике Српске је на 27. редовној сједници одржаној 18. августа одлучила да 435 хиљада марака подари Гласу Српске и Независним новинама чији је власник Жељко Копања.

ПС Нисам члан ниједне политичке партије, већ говорим СВОЈЕ мишљење.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Samo da se nadovežem na kolegu Andiama, sva ta manipulisanja ekonomijom se svode na neke kompenzacije i prebijanja duga, para više gotovo da i nema, trampa ko u franačko vrijeme. Elem sva ta tange frange preseravanja o ekonomiji i boljem dijelu BIH me neodoljivo podsjeća na Rumuniju 70tih i 80tih dok je imala svog vožda Čaušeskua, koji je po režimskim medijima srao o uspjesima ekonomije i planskim pobjedama sve sa grafikonima, dok su ljudi imali redukcije struje i čekali pet sati u redu za kilu krompira na bonove. Isti je putovao u VB, sve sa kraljicom se vozio u kočiji po Londonu, pompezno najavljujući se kao kupac britanske avio industrije i posjeti Britiš Erspejsu...onda kad se pompa razišla isti je nudio repu, olovne cijevi, sodu i slično u kompenzaciju za avionsku tehnologiju ko najveći cigan, jer nije imao para. Istog nije smetalo da kao i naš vožd naparavi megalomanski skupu palatu u centru glavnog grada, trošeći pare koje nije faktički imao...pa je završio sa šuplje strane puške od vlastitog gladnog naroda i vojske ko džukela.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
blackrose je napisao:
Svaka cast Andiamo.

Davno sam ja rekla: nahrani narod nacionalizmom, da zaboravi da je gladan.

Narod nije gladan već presit, od sitosti bjesni, gledam ih onakve krezave i pijane kako se raduju i slave jebeni prvi maj. Takvo ponašanje za 1. maj mogu imati samo oni kojima se sva prava poštuju koji imaju dobre plate i gdje nema nezaposlenosti i siromaštva.
Prema tome o nezaposlenosti, malim platama i kršenju radničkih prava neću ni da slušam, toga u BiH nema, ovdje teče med i mlijeko i kraj priče, dokazano juče.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7026 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]