banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 19:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Aurora Borealis 123 je napisao:
BSE je napisao:
kad uporedim sa ovim spiskom http://www.elta-kabel.com/index.php?module=vesti&event=prikaz&id=105 vidim da nedostaje kanala u odnosu na spisak kanala za koji sam se maloprije raspitivao

Onaj raspored kanala nije isti kao onaj koji ide sutra na digitali. Kako vidim oni preuzimaju raspored od tvportal.rs i tamo se nalaze i neki kanali koji nisu planirani u digitali.

moze li se znati zasto se onda stavljaju u TV vodic kanali kojih nema (a koliko shvatam nekih nece nikad ni biti)?
to ti dodje k`o lazno reklamiranje koje se sad postalo kaznjivo, pa obratite paznju na to

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
BSE je napisao:
BSE je napisao:
kad uporedim sa ovim spiskom http://www.elta-kabel.com/index.php?module=vesti&event=prikaz&id=105 vidim da nedostaje kanala u odnosu na spisak kanala za koji sam se maloprije raspitivao

Onaj raspored kanala nije isti kao onaj koji ide sutra na digitali. Kako vidim oni preuzimaju raspored od tvportal.rs i tamo se nalaze i neki kanali koji nisu planirani u digitali.

moze li se znati zasto se onda stavljaju u TV vodic kanali kojih nema (a koliko shvatam nekih nece nikad ni biti)?
to ti dodje k`o lazno reklamiranje koje se sad postalo kaznjivo, pa obratite paznju na to

Vjerovatno ne mogu/ne znaju ili jednostavno ne žele sami napraviti vodič, pa preuzeli sa drugog sajta.
A da takav vodič izgleda kao lažno reklamiranje - izgleda.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Malo sam gledao vijesti od elte i nasao ovu vijest :

Novi kanali, Doboj i Banjaluka

23.03.2010. 15:14:34

Pusteni su izlazni kanali za nove programe.

Banja Luka:
FOX LIFE - C36
FOX CRIME - C31 (Privremeno 15 dana emitovanja, nakon toga prelazi u osnovni digitalni paket)
HISTORY - S 40

Doboj
FOX LIFE - S 26
FOX CRIME - S 5 (Privremeno 15 dana emitovanja, nakon toga prelazi u osnovni digitalni paket)
HISTORY - S 09

Pa što ga odma' niste prebacili na digitaliju, nego ste se sjetili toga nakon DVIJE godine :confused2:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Choban je napisao:
Malo sam gledao vijesti od elte i nasao ovu vijest :

Novi kanali, Doboj i Banjaluka

23.03.2010. 15:14:34

Pusteni su izlazni kanali za nove programe.

Banja Luka:
FOX LIFE - C36
FOX CRIME - C31 (Privremeno 15 dana emitovanja, nakon toga prelazi u osnovni digitalni paket)
HISTORY - S 40

Doboj
FOX LIFE - S 26
FOX CRIME - S 5 (Privremeno 15 dana emitovanja, nakon toga prelazi u osnovni digitalni paket)
HISTORY - S 09

Pa što ga odma' niste prebacili na digitaliju, nego ste se sjetili toga nakon DVIJE godine :confused2:

:lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Можда им црк'о ласер па чекали нови из Словеније? :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 20:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Avg 2011, 20:18
sinip je napisao:
nidjeveze je napisao:
Opet, ne znam zasto ljudi ne zele digitalu, ako tamo ima vise kanala, mada razumijem to iz razloga sto nemaju svi iste afinitete prema televiziji.

Ima i toga da je to poskupa rabota za jedan veci dio stanovnistva. Ali, recimo, TV na kojem se moze uredno gledati digitala sad kosta oko 700 KM, i to sa ekranom od 82cm i moze se riktati da se uzme na rate i slicno...

Синко де ми зајми 700КМ за дигитални ТВ, а онда ћу да ти тражим још 700КМ на зајам за рачун централног гријања. Вратим ти некад, тј. скоро па никад... Мислим, да ли си ти џебено нормалан или овде неко штампа паре???

Rekoh, da novac moze da bude problem, tako da nema potrebe da me se proziva na ovaj nacin, i naravno da ogromnom dijelu stanovnistva ne pada na pamet da kupuje televizor koji kosta 700 maraka, na ne znam koliko rata. Ali, opet, mora se znati i da bez novca nigdje nema ni kvaliteta. I na Elti, kakva god da je, dobija se solidan program, ako se ulozi odredjen novac. Ali, naravno da je pitanje koliko je ko spreman novca da ulozi u televiziju koju hoce da gleda i naravno koliko ko uopste ima para. Tako da nisam mislio nista ni omalovazavajuce, vec samo konstatovah.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ja prvi ne želim da kupujem televizor nove generacije jer po meni trenutno nedovoljan broj kanala emituje 16:9 (od domaćih samo RTL, na primjer), a ja neću da gledam razvučenu sliku niti da na novom tv-u moram gledati 4:3 letterbox.
Za onoliko koliko gledam TV, sasvim sam zadovoljan svojom 4:3 kutijom od tv-a i kvalitetom analogne slike i ne vidim razlog zašto bi me neko prisiljavao da prelazim na digitalu.
Analogna ponuda nikad nije ni valjala, sad će biti samo još gora. Ali ne sumnjam da će u narednom periodu još jednom poskupiti, to nikad ne preskoče.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 22:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
points je napisao:
Ja prvi ne želim da kupujem televizor nove generacije jer po meni trenutno nedovoljan broj kanala emituje 16:9 (od domaćih samo RTL, na primjer), a ja neću da gledam razvučenu sliku niti da na novom tv-u moram gledati 4:3 letterbox.

Poptuno pogresno. Od domacih, recimo imas i Arenusport i to 4 kanala - u 16/9 i jos u HD-u i apsolutno je nepotrebno pojasanjavati koja je to razlika u odnosu na analogni signal. Kad smo vec kod HD-a, da ne govorimo koje su prednosti gledati ZDF HD ili ARD HD, Nat Geo HD. A u 16/9 formatu imas i Sport klub Srbija, TV 1, Eurosport 1, Eurosport 2, Viasat Explorer, RTL de, Super RTL, Fashion, itd itd.

Samo zarad uzivanja u Ligi sampiona na Arenisport u 16/9 formatu i u HD rezoluciji vrijedi uzeti - tv nove generacije.

Ono sto je meni ipak izazvalo revolt je da se neko pametan sjetio ubaciti u sanducic jutros da se sema mijenja od sutra. To je bas neozbiljno, a sto se tice redoslijeda, on je sada puno bolji. Nekoliko puta sam pisao da se RTS prebaci na bolju poziciju. Pisao sam svojevremno vise puta i za B92, pa su ga prebacili na pocetak. Ono zabavni program i sportski program bi ipak neko trebao pojasniti, zasto je to bas tako napisano. Sekretarica koja se danas javila na telefon nije znala reci nista drugo osim da je tako odluceno na visem nivou. :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:
points je napisao:

Poptuno pogresno. Od domacih, recimo imas i Arenusport i to 4 kanala - u 16/9 i jos u HD-u i apsolutno je nepotrebno pojasanjavati koja je to razlika u odnosu na analogni signal. Kad smo vec kod HD-a, da ne govorimo koje su prednosti gledati ZDF HD ili ARD HD, Nat Geo HD. A u 16/9 formatu imas i Sport klub Srbija, TV 1, Eurosport 1, Eurosport 2, Viasat Explorer, RTL de, Super RTL, Fashion, itd itd.

Samo zarad uzivanja u Ligi sampiona na Arenisport u 16/9 formatu i u HD rezoluciji vrijedi uzeti - tv nove generacije.

Ono sto je meni ipak izazvalo revolt je da se neko pametan sjetio ubaciti u sanducic jutros da se sema mijenja od sutra. To je bas neozbiljno, a sto se tice redoslijeda, on je sada puno bolji. Nekoliko puta sam pisao da se RTS prebaci na bolju poziciju. Pisao sam svojevremno vise puta i za B92, pa su ga prebacili na pocetak. Ono zabavni program i sportski program bi ipak neko trebao pojasniti, zasto je to bas tako napisano. Sekretarica koja se danas javila na telefon nije znala reci nista drugo osim da je tako odluceno na visem nivou. :roll:

Wow, prosvijetlio si me.
Ja to sve znam, pobogu. Ali govorim o sljedećim kanalima, koji neće tako skoro ići u 16:9 - RTRS, HRT1, 2, Nova tv, OBN, b92, RTS1, 2...
Arena sport nije domaći kanal, nego specijalizovani sportski kanal. Svi znaju na šta mislim kad kažem domaći kanal.

ZDF HD i ARD HD :lol: Koga to uopšte zanima? To ti može poslužiti samo kao showcase ako hoćeš da se foliraš da imaš HD kad ti dođu komšije - ti si očito u tom fazonu. :roll:

TV1 u 16:9 - a više od pola emisija razvučeni 4:3.
Idioti emituju 16:9, a sve serije pokupovali u 4:3 (CSI na primjer).

A redoslijed kanala je jako bitna stvar :roll:
Pa ionako ćeš sam sebi poredati onako kako ti odgovara.

A očekivao si da će ti njihova sekretarica nešto znati odgovoriti? :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 22:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
drug je napisao:
Ono zabavni program i sportski program bi ipak neko trebao pojasniti, zasto je to bas tako napisano.

Ne znaju ni oni sami :D Na prethodnoj stranici je Aurora Borealis 123 (neznam otkud mu ta informacija, zaključite sami) napisao da su to Fox Life i Sport Klub.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 22:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
points je napisao:

Wow, prosvijetlio si me.
Ja to sve znam, pobogu. Ali govorim o sljedećim kanalima, koji neće tako skoro ići u 16:9 - RTRS, HRT1, 2, Nova tv, OBN, b92, RTS1, 2...

Ne bih bio toliko siguran u to.

points je napisao:
Arena sport nije domaći kanal, nego specijalizovani sportski kanal. Svi znaju na šta mislim kad kažem domaći kanal.

Sjediste Arenesport je u Beogradu. Vlasnik je Telekom Srbija. Posto je u pitanju kanal sa pravima emitovanja na teritoriji Srbije, Crne Gore i BiH, slobodno se moze reci da je u pitanju domaci kanal. Toliko o tome.

points je napisao:
ZDF HD i ARD HD :lol: Koga to uopšte zanima? To ti može poslužiti samo kao showcase ako hoćeš da se foliraš da imaš HD kad ti dođu komšije - ti si očito u tom fazonu. :roll:

Ne lupetaj, ako ne zanima tebe, ima koga zanima, pogotovo zato sto ce na ljeto ogromna razlika gledati evropski sampionat na ZDF HD ili ARD HD koje su otkupile prava i nece biti zamracena u odnosu na muljavi BHT sa Kozare. RTS i HRT ce na kablovskoj sigurno biti - u mraku.

points je napisao:
A redoslijed kanala je jako bitna stvar :roll:
Pa ionako ćeš sam sebi poredati onako kako ti odgovara.

Naravno da je bitna frekvencija. Dovoljno je reci da je u kvalitetu slike B92-ojke prije i poslije prebacivanja primjetna ogromna razlika.

Sto se tice sekretarice, da, jesam ocekivao da ce znati odgovor na pitanje koje bi mnogima palo na pamet. Trebao joj je neko nadlezan reci sta da kaze potencijalnom korisniku.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 22:49 
Majstor
Majstor

Points, da sad mozes da vidis kako izgleda slika sa Kipra na APOEL-Zenit, na Areni 3 HD, mozda bi i promijenio misljenje.

Ili da si pre par dana vidio na ZDF HD kako izgleda gledati tekmu Francuska-Njemacka.

Naravno, ovo sve govorimo iz ugla nas koji volimo sport. Mozda ti ne volis sport, jer pominjes kanale koje hoces u 16:9, a na njima sporta uglavnom nema.

Realno, brate, sta ce ti RTRS u 16:9????? :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Samo ću reći Elti: crkli da bog da!

A što se tiče RTRS-a i sl. ima nas koji ne gledamo sport i ljudi koji gledaju političke emisije, obrazovne emisije, pa ih isto tako nije briga za te vaše kanale, kao ni vas za RTRS, HRT.
I koliko ljudi kod nas sebi može priuštiti da kupuje novi TV od 700KM, pa makar i na rate?! Neka se uozbilje!
Uostalo, uvijek nam preostaje to da odustanemo i od kablovske, jer ovo što će mi sad ostaviti mogu gledati i na kućnu antenu!

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Jest vala! Ja svog Čaju ne želim i neću da mjenjam. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:11 
Majstor
Majstor

Dobro, neko voli dokumentarce i politiku...nisam nesto zeljan Bilje Knezevic u HD formatu, a tek nisam zeljan "briljantnih" dokumentaraca, i igranih filmova na RTRS-u, naravno. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Provalili ste me, ne gledam sport na TV-u. ;) Mislim, slabo gledam TV uopšte, zato kažem da mi u ovom momentu ne treba niti digitalija niti novi TV. Naravno da znam kako izgleda HD i divim se tom kvalitetu, ali meni on trenutno ne treba. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja ne kontam ljude koji kude ovakvu ponudu digitale koja ide po cijeni od 12.90 KM...

Ja slabiju ponudu plaćam 21KM na Aneksu, uslovljen sam ugovorm od 12 mjeseci, što je opet i dobro u odnosu na mtel i njihove ugovore od 24 mjeseca za kojih se smiluju pa ubace Vikom...

Ne morate kupiti TV sa DVB-C tunerom kada se za 70-80 KM može kupiti dig. risiver. Znam da pare ne rastu na grani, ali ja sličnu stvar plaćam skoro 10KM više na drugom operateru...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Ja ne kontam ljude koji kude ovakvu ponudu digitale koja ide po cijeni od 12.90 KM...

To je samo testni period, čekaj da počnu naplaćivati.
Doduše, testni period se stvarno odužio, ali da imaju uslove, oni bi to odavno počeli naplaćivati.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
A šta je sa onim nekim resiverima, kako se već zovu, koji konveruju digitalni u analogni? Ima li to još negdje da se kupi? Znam da su ovi iz elte nudili na iznajmljivanje, ali mi se ta opcija ne sviđa.
Edit: ima li to jeftinije od 70-90, nit mi se kupuje novi tv, niti daju tolike pare za to. Ljepše mi je odjaviti kablovsku :)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2012, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

PlavaMaca je napisao:
A šta je sa onim nekim resiverima, kako se već zovu, koji konveruju digitalni u analogni? Ima li to još negdje da se kupi? Znam da su ovi iz elte nudili na iznajmljivanje, ali mi se ta opcija ne sviđa.
Edit: ima li to jeftinije od 70-90, nit mi se kupuje novi tv, niti daju tolike pare za to. Ljepše mi je odjaviti kablovsku :)

Hehe, ne konvertuju oni ništa, nego samo omogućavaju da gledaš digitalu na tv-u koji inače to nema ugrađeno u sebi. Guglaj DVB-C receiver.

Kad bismo barem okvirno znali do kad će digitala ići bez dodatne naknade, onda ne bi bilo loše nabaviti receiver.

Poslednji put menjao points dana 07 Mar 2012, 23:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]