drug je napisao:
points je napisao:
Ja prvi ne želim da kupujem televizor nove generacije jer po meni trenutno nedovoljan broj kanala emituje 16:9 (od domaćih samo RTL, na primjer), a ja neću da gledam razvučenu sliku niti da na novom tv-u moram gledati 4:3 letterbox.
Poptuno pogresno. Od domacih, recimo imas i Arenusport i to 4 kanala - u 16/9 i jos u HD-u i apsolutno je nepotrebno pojasanjavati koja je to razlika u odnosu na analogni signal. Kad smo vec kod HD-a, da ne govorimo koje su prednosti gledati ZDF HD ili ARD HD, Nat Geo HD. A u 16/9 formatu imas i Sport klub Srbija, TV 1, Eurosport 1, Eurosport 2, Viasat Explorer, RTL de, Super RTL, Fashion, itd itd.
Samo zarad uzivanja u Ligi sampiona na Arenisport u 16/9 formatu i u HD rezoluciji vrijedi uzeti - tv nove generacije.
Ono sto je meni ipak izazvalo revolt je da se neko pametan sjetio ubaciti u sanducic jutros da se sema mijenja od sutra. To je bas neozbiljno, a sto se tice redoslijeda, on je sada puno bolji. Nekoliko puta sam pisao da se RTS prebaci na bolju poziciju. Pisao sam svojevremno vise puta i za B92, pa su ga prebacili na pocetak. Ono zabavni program i sportski program bi ipak neko trebao pojasniti, zasto je to bas tako napisano. Sekretarica koja se danas javila na telefon nije znala reci nista drugo osim da je tako odluceno na visem nivou.

Wow, prosvijetlio si me.
Ja to sve znam, pobogu. Ali govorim o sljedećim kanalima, koji neće tako skoro ići u 16:9 - RTRS, HRT1, 2, Nova tv, OBN, b92, RTS1, 2...
Arena sport nije domaći kanal, nego specijalizovani sportski kanal. Svi znaju na šta mislim kad kažem domaći kanal.
ZDF HD i ARD HD

Koga to uopšte zanima? To ti može poslužiti samo kao showcase ako hoćeš da se foliraš da imaš HD kad ti dođu komšije - ti si očito u tom fazonu.
TV1 u 16:9 - a više od pola emisija razvučeni 4:3.
Idioti emituju 16:9, a sve serije pokupovali u 4:3 (CSI na primjer).
A redoslijed kanala je jako bitna stvar
Pa ionako ćeš sam sebi poredati onako kako ti odgovara.
A očekivao si da će ti njihova sekretarica nešto znati odgovoriti?