Treba tu da se napravi neki balans između važnosti sporta i kvaliteta sportiste. Međutim sasvim sa siguran da je Đoković trenutno broj jedan. I nije sve u sportskoj vještini, ima nešto i u ljudskosti i kako ga navijači prihvataju. Neki već od prve utakmice postaju miljenici publike (Federer, gdje god ode, uvijek ima ogromnu podršku, ko bi rekao da je za to sposoban mali prgavi satdžija

), a npr postoje sportisti koje publika uprkos njihovoj vještini, manje voli (evo recimo Ronaldo, odličan, ali jako arogantan sportista).
Nego, evo za forumaše jedne male pričice iz Stockholma, podsjeti me Winston:
Zadnjih par časova u školi, pročuje se priča kako nam sutra na grupnu vanjsku fiskulturu dolazi neki sportista. Kontam ja biće neki lokalac iz Solne (tj kod vas poznatiji kao AIK), ja na leđa Borčev dres i u školu. Čekamo mi, učenicima (bilo ih je oko 40-ak u toj grupi) dosadilo, kad ono nastaje neka buka, a odjednom izlazi IBRA!!!Zlatan Ibrahimović IBRA, legenda rodom iz Posavine!

Mi nismo mogli vjerovati. Pričao je nekih 15-ak minuta o važnosti sporta, te bio neki donator za školu. Sjećam se kao da je juče bilo, Ibra uze loptu i kaže ko mu otme ima ručak od njega. 2, 3, 5, 10, 15 učenika oko njega i nema teoretske šanse da mu neko uzme loptu

Pokazao nam je i par trikova, ja ostao bez daha čovječe. Na kraju smo se slikali, naravno ja u Borčevom dresu. To sam uramio i postavio na zid u sobi u SWE, nemam sad ovdje a rado bi postavio

Gledao sam ga i par puta na utakmicama reprezentacije, vrh svjetske klase, nema šta.