banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 02 Mar 2012, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ma nije lose...stabilan mi je net..brzina nesto iznad deklarisane...ali me ping ubi...al dobro...ne treba biti proklet...vazno da frcera

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2012, 23:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
Jeli ping konstantan ili varira??

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 03:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Evo ovo je moj najbolji rezultat, a 2-3 puta je lošiji nego vaš. :( Kreće se čak i do 53 ping, a Jiter do 1

Slika

A ovo su mi parametri modema, pa vi koji se razumete prokomentarišite:
Slika

I još jedno, vama će zvučati glupo pitanje, ali kako da znam korisničko ime i šifru, kad je nisam dobio prilikom dobijanja open trio paketa? Oni došli, nešto ukucli, podesili i aj' zdravo. :-?
Dok sam bio na blicu imao sam i k.ime i šifru, a sad pojma nemam, a imao sam je i dok sam bio na teol dial-up internetu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 07:20 
Morali su ti dati neki paket ili papire gdje pise korisnicko ime i sifra...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 08:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2010, 12:28
dukicas je napisao:
Evo ovo je moj najbolji rezultat, a 2-3 puta je lošiji nego vaš. :( Kreće se čak i do 53 ping, a Jiter do 1

Slika

Slika

I još jedno, vama će zvučati glupo pitanje, ali kako da znam korisničko ime i šifru, kad je nisam dobio prilikom dobijanja open trio paketa? Oni došli, nešto ukucli, podesili i aj' zdravo. :-?
Dok sam bio na blicu imao sam i k.ime i šifru, a sad pojma nemam, a imao sam je i dok sam bio na teol dial-up internetu.

To je mnogo dobro pogledaj kod mene isto open trio plus :mad:
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 08:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
@jeroforce

ping varira...ono sto sam napisao jd najcesce tako...sreveri u bih,srbija,njemacka..ping je oko 50-70 sto mi je oj

ostatak evrope oko 100-150

amerika azija 200-300

ako varira varira u smjeru pogorsanja,dok je brzina konstqntna

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Sada sam zvao. I lik mi kaže samo da merim na speedtestu. Kao samo to je validno. I ništa više. I kao treba da imam oko 260-270 kb/s i da je to to. Kaže ako je na speedtestu 2.5 onda je to to..
Šta da radim?

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 09:37 
Početnik
Početnik

I ja sam probao kod druga isto ima paket optima isto ide download 260/70 kb/s cak nece ni da se zaleti na 320 kao kod tebe :angry3: tako mislim da je to namerno tako namesteno :confused1:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 09:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Poslao sam im sledeći mejl na adresu korisničke podrške

Poštovani

Imam zaključen ugovor o korišćenju ADSL usluge sa vašom kompanijom za korišćenje Optima paketa.
Moje korisničko ime je *********.

Od trenutka kada ste povećali brzine (1. mart ove godine) i kada je brzina mog paketa povećana na 2.5 mbps kada pokrenem download sa nekog od servera (npr. http://download.thinkbroadband.com/100MB.zip ili bilo koji drugi fajl) brzina downloada krene sa deklarisanih 315-330 kb/s, ali odmah počne da opada, da bi se ustabilila na brzini od 260-270 kb/s. Ovakva situacije je u bilo koje doba dana.

U prilogu ovog mejla šaljem Vam i screenshot podešavanja mog modema gdje je vidljivo da mi je puštena brzina od 3200 kbps, a kako bih imao deklarisanu i PLAĆENU brzinu downloada za koju sam zaključio ugovor. Međutim očigledno je da mi se ne isporučuje takva brzina iz meni nepoznatih razloga, odnosno da Vaša kompanija ima određenu vrstu ograničenja prilikom downloada na gore opisani način.

Jutros sam razgovarao sa vašim radnikom iz tehničke podrške i isti mi je rekao da mjerim brzinu na speedtest.net i ako mi tamo pokazuje 2.5 mbps onda je to to. Istina je da speedtest.net pokazuje tu brzinu, ali moj problem nije u tome već u činjenici da mi brzina downloada opada od trenutka kada se pokrene i ustabili se na jednoj brzini koja je daleko ispod deklarisane. Meni nisu poznati razlozi zbog kojih mtel ograničava brzine na ovaj način i isti me i ne zanimaju. Ono što mene interesuje je da dobijem uslugu za koju mjesečno uredno plaćam svoje obaveze, a to je brzina downloada od 2.5 mbps odnosno oko 320 kb/s. Napominjem da sam korisnik ADSL usluge već duže od 3 godine.

U tom smislu, tražim od Vas da mi se omogući korišćenje PLAĆENE brzine downloada, na koju imam pravo po ugovoru i da mi se ukinu gore opisana ograničenja.

Očekujem Vaš odgovor.

S poštovanjem

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Dce/02 je napisao:

Poštovani

Imam zaključen ugovor o korišćenju ADSL usluge sa vašom kompanijom za korišćenje Optima paketa.

Od trenutka kada ste povećali brzine (1. mart ove godine) i kada je brzina mog paketa povećana na 2.5 mbps kada pokrenem download sa nekog od servera (npr. http://download.thinkbroadband.com/100MB.zip ili bilo koji drugi fajl) brzina downloada krene sa deklarisanih 315-330 kb/s, ali odmah počne da opada, da bi se ustabilila na brzini od 260-270 kb/s. Ovakva situacije je u bilo koje doba dana.

U prilogu ovog mejla šaljem Vam i screenshot podešavanja mog modema gdje je vidljivo da mi je puštena brzina od 3200 kbps, a kako bih imao deklarisanu i PLAĆENU brzinu downloada za koju sam zaključio ugovor. Međutim očigledno je da mi se ne isporučuje takva brzina iz meni nepoznatih razloga, odnosno da Vaša kompanija ima određenu vrstu ograničenja prilikom downloada na gore opisani način.

Jutros sam razgovarao sa vašim radnikom iz tehničke podrške i isti mi je rekao da mjerim brzinu na speedtest.net i ako mi tamo pokazuje 2.5 mbps onda je to to. Istina je da speedtest.net pokazuje tu brzinu, ali moj problem nije u tome već u činjenici da mi brzina downloada opada od trenutka kada se pokrene i ustabili se na jednoj brzini koja je daleko ispod deklarisane. Meni nisu poznati razlozi zbog kojih mtel ograničava brzine na ovaj način i isti me i ne zanimaju. Ono što mene interesuje je da dobijem uslugu za koju mjesečno uredno plaćam svoje obaveze, a to je brzina downloada od 2.5 mbps odnosno oko 320 kb/s. Napominjem da sam korisnik ADSL usluge već duže od 3 godine.

U tom smislu, tražim od Vas da mi se omogući korišćenje PLAĆENE brzine downloada, na koju imam pravo po ugovoru i da mi se ukinu gore opisana ograničenja.

Očekujem Vaš odgovor.

S poštovanjem

Za početak care da naučiš razliku između bita i bajta.
Kao drugo, ne vjerujem da u ugovoru piše da su to garantovane brzine.
Kao treće,
balkanski špijun je napisao:
neke je tačno sevap osuditi na vječni dial-up...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 10:33 
Početnik
Početnik

Ma da u ugovoru nepise da mora da ti isporuci deklarisanu brzinu u svakom trenutku tako da neverujem da ces nesto uspeti da uradis :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Spoiler:
rendzer je napisao:
Dce/02 je napisao:

Poštovani

Očekujem Vaš odgovor.

S poštovanjem

Kao treće,

Isto tako u ugovoru ne pise da ce da nastimaju da prvih par sekundi ide kako treba a
kasnije da skresu kako nebi isporucili ono sto mogu i gde se to vidi ocigledno da su tako napravili.
To rade samo iz tog razloga sto su kapaciteti zreli za prosirivanje na toj centrali a oni to ne rade ko zna iz kog razloga.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 10:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rendzer je napisao:
Kao treće,

1. 1 bajt - 8 bita. 2.5 megabita po sekundi - oko 320 kilobajta po sekundi. :)

2. Ugovor kaže da imam brzinu od 2.5 mbps. Znači oni toliko treba da isporuče. Po tvome, oni bi mogli da mi isporučuju bilo kakvu brzinu do 2.5 i to bi bilo po ugovoru. Grešiš druže.

3. kada je bio dial up onda se čovek bar nije ničemu nadao....

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
m = мили
M = мега

:) Разлика је повелика.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Evo sad pratim na netmeter koliko skida.
Svake dve sekunde megabajt filma.
Znaci na paketu 4096 kbps (512kB/s) ide 500 sigurno.
Nije to ni lose.
Znaci speed testovi lazu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Interesantno je kako na 90+ strana postova od 5 strana 4 otpadaju na uvijek istu priču iznova i iznova: koliko online testovi pokazuju, a koliko im ide prilikom download-a. Zatim more screenshot-ova tih istih mjerenja plus testova ping-a. A onda kao šlag na sve to barem svake treće stranice se javi "stručnjak" kojem torrent ne vuče onoliko koliko taj "stručnjak" plaća m:tel-u...

Kako vam ne dosadi majko moja... Smarate istom pričom, a očigledno se nekima ne da pročitati ranije postove.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 13:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dce/02 je napisao:
Sada sam zvao. I lik mi kaže samo da merim na speedtestu. Kao samo to je validno. I ništa više. I kao treba da imam oko 260-270 kb/s i da je to to. Kaže ako je na speedtestu 2.5 onda je to to..
Šta da radim?

Druze ako ti je centrala zagusena ,onda ti nema pomoci ,tako su i meni rekli.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
@jeroforce

ping varira...ono sto sam napisao jd najcesce tako...sreveri u bih,srbija,njemacka..ping je oko 50-70 sto mi je oj

ostatak evrope oko 100-150

amerika azija 200-300

ako varira varira u smjeru pogorsanja,dok je brzina konstqntna

Znas kako ,daj im 10 dana da se to ustabili ,ili bar 5 dana, prosiruju se mreze pojacavaju itd... Elta je pojacala 1. februara pa i dan danas nije doslo do normalnog rada. Mtel ce to rijesiti brze sigurno.
Ako do tad nebude rijeseno ,zovi i reci fino povecali ste mi internet ali mi je ping grozan itd itd

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 13:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A posto ja pomazem drugima ,nadam se da ce neko i meni objasniti iako predpostavljam sta je ,ali volim cuti i druga misljenja.
Prije povecanja mi je mogao modem raditi 100 godina one 3 vrste gresaka su bile sve 0/0
a sad nakon povecanja ,pojavi mi se svaki dan odprilike 1-10/0 CRC ili FEC gresaka .
Po kuci sam pregledao zice sve ,ponovo ih ucrvrsio spojio ,posto na jednoj strani nemam onu "stipaljku" konektor ,nego 2 zice spojim na 2 zice iza uticnice za telefon (tako je i prije bilo i radilo je ok).
STA DA RADIM??

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2012, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:

Slika

Slika

Imas druze puno ovih gresaka ,prepakuj kucnu instalaciju pa vidi da nije do toga. Dobro pregledaj i ucvrsti sve spojeve. Ocisti konektore

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]