banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 17:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: SAOBRACAJNA neKULTURA
PostPoslato: 22 Jan 2004, 14:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Ne vozim sporo, uglavnom 10-20 km/h preko ogranicenja (u Svedskoj, gdje je max 110 km/h, za takva prekoracenja - novcana kazna, za vise ode dozvola + lova) - naravno UVIJEK misleci na uslove na putu i sigurnost nas u autu.
ZIVJETI BRZO, UMRIJETI MLAD I BITI LIJEP LES - je samo glupa fraza iz filma.

Voznja na nasim cestama - je GROZNA. Gorih auta i vozaca malo gdje covjek moze naci u Evropi (ne bih nas sad poredio sa Irakom, Iranom ili tunguzijom). Vece saobracajne NEKULTURE nema nigdje. Gorih puteva - ma sta da vam pricam.
Nije mi jasno zasto kod nas mnogi voze pijani, polupijani
Nisu mi jasna prestizanja preko pune linije, u tunelu da bi ponovo zaglavili u koloni samo "auto prije", divljanja po gradu, prolasci kroz crveno ne stajanje pjesacima na prelazu, voznja neispravnih auta ....
Nije mi jasno da ne vole i ne cijene svoj zivot - kad vec ne cijene tudje. Jer o zivotima je rijec.
Mozda sto smo SRCANI a priglupi s druge strane.
Mozda sto smo "siromasan" narod pa nam auto jos uvijek predsatvlja neki "status" .... POJMA NEMAM, ali znam da to sve kosta zivota. Pa koliko samo u Banjaluci ima "obiljezenih" mijesta "dana tog i tog nesretnim slucajem ... poginuo ..."
Pa nisu ludaci postavljali saobracajne znakove, pune linije i kojesta po putu ... vec strucnjaci, pri tom misleci i na nasu sigurnost i na sigurnost onih koji voze auta, motore, bicikle ili samo hodaju pored nas.
Ali tako je i za dugo se nece promijeniti stanje, smanjiti broj poginulih i povrijedjenih u saobracaju kod nas.

ZNAS NAS - JEBO TI NAS.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2004, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
EZAN je napisao:
Gorih auta i vozaca malo gdje covjek moze naci u Evropi (ne bih nas sad poredio sa Irakom, Iranom ili tunguzijom).

U Italiji - 100% ... pored nekulture dovoljno su ludi da pri brzinama od 130-150km/h voze na 1-2m rastojanja (bukvalno) i naravno kad kod njih bude udes na autoputu minimalno 100-150 auta bude u udesu.
Punoooo punoo znakova na autoputu, pazi magla, smanji brzni, ovo ono... sve i opet dzaba.... voze ko divljaci...
Sto se gradske voznje tice ista pricha, ubacuju se, guraju se, preko crta, u drugom pravcu . Stvarno su gori od nas.. I sto je najbolje, ne nerviraju se :))) ladno ce se derati, svadjati ... ali nisu iznervirani :)

o ovom i slicnom je pisano u par tema do sad, samo ni jedna nije bila sa ovakvim naslovom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ezan potpuno se slazem da je kod nas katastrofa...

ja uvijek vozim 10-20km/h vise... jedino kad se gustam... znam da se po 30km vozim brzinom 70km/h, sklonim se skroz u desno i lagano ;) (takvo auto imam, za gustanja se ubilo VW stara buba 8) )

sto se tice preticanja na punoj liniji... ja stvarno JAKO cesto to radim... ali samo tamo gdje JAKO dobro poznajem cestu, teren, naselja... a takvih dijelova je jako puno jer puno i cesto vozim... no, sasvim druga je situacija kod vozaca koji nisu pretjerano iskusni ili ne poznaju put...

sto se tice preticanja kolone vozila...
to takodje jako cesto radim ali jedno po jedno auto... naravno zavisno od ceste...

a sta ja najvise mrzim...
trkanje na cesti... posto zurim i vozim brzo... ne gledam koga preticem kamione mercedese bmw fico ... ako vozim brze od njega (stigao sam ga) odmah je iza mene... no problem nastaje kad preteknem nekoga ko ima dobro auto... a ja vozim kombi... pa on u fazonu "ne moze mene kombi da pretice" pretekne mene, ubrza i udalji se 100-150m da bi ga ja ponovo stigao i ponovo pretekao jer zurim... i mene on uopste ne interesuje ni on nji njegov mercedes a on se pali i vozi brze nego sto je namjeravao(brze nego sto zna i umije) i samo dovodi i sebe a i mene u opasnost... najopasnije je kad on iz bijesa hoce mene da pretekne na punoj liniji, u krivini, pretice a u susret ide kolona auta pa ja moram da kocim zato sto on ne moze sam mene da pretekne vec ja moram da ga pustam... itd.

mogao bi citavu storiju o voznji na nasim putevima da napisem ;)

p.s.
sigurno se pitate zasto vozim brzo... vozim brzo jer mi je cilj daleko ;) 800km... i kad bi ja postovao sva ogranicenja i zakone... za koliko bi h stigao na odrediste?? pri tome bi mi se vjerovatno i prispavalo stigao me umor....... zaspao za volanom i onda se nakaci onaj gorespomenuti baja koji ide 5km samo do komsije iz susjednog sela i pocne da se zajebava samnom na cesti... da hoce da stane sa strane da ga se nadraufam UFFF

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
sigurno se pitate zasto vozim brzo... vozim brzo jer mi je cilj daleko ;) 800km...

A koliko dugo u zivotu planiras voziti a?
Mislis li da cinis previshe prekrsaja ? 10-20 preko ogranicenja, preko pune, ...
Ne bih nikome da solim pamet, ali valjda ima neko 'zasto' postoje ti znakovi tu..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 02:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hehe... znao sam da ce neko da prokomentarise ;)
ali znakovi su postavljeni za sve vozace znaci i za iskusne i neiskusne tako da bezbjedno, postujuci s.znakove stignu od A do B... no kako svi ljudi nisu isti... i istih sposobnosti a ni potreba... ima vozaca koji mogu cak bezbjednije i brze od nekih drugih da te odvezu takodje od A do B...

obicno ne gledam na km.sat vec voznju prilagodjavam uslovima ceste...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 08:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
Evo i jedna zena da se javi. 8) Iako se muskarci jako prave vazni kada je voznja u pitanju, ipak su oni ti koji cesce prave prekrsaje i izazivaju udese nego zene. Zene vjerovatno vise razmisljaju o tome da imaju djecu kod kuce i porodicu za koju brinu, dok muskarci ostaju djeca u dusi do vijeka. :lol:

Zbog takvih kao sto je Kefalo ja sam skoro poginula u dolini Vrbasa prije nekoliko godina, jer moj glupi sef je izlozio ne samo sebe vec i jos mene i jos jednog putnika zivotnoj opasnosti, jer je preticao spori konvoj slepera u kanjonu Vrbasa. Zavrsili smo viseci na jednoj barikini (Bogu hvala), jer da je nije bilo sada ni mene ni ovog email-a nije bilo.

Nista nije prece od naseg zivota pa iako je 800 km cilj, ako stignes pola sata ili sat kasnije neces bar niciji zivot izloziti opasnosti, uljucujuci svoj.

Veliki pozdrav onima koji postuju semafore i znakove na putu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidis kefalo, nije cesta samo zbog tebe napravljena. Imas malo godina da mozes reci da si 'iskusan vozac'. Profesionalni vozaci ne dozvoljavaju sebi taj luksuz da pretichu preko pune crte (sto je po meni najveca glupost koja se moze raditi). Razmisli kad bi pola vozaca za sebe mislilo da su iskusni i kad ne bi postovali znakove i oznake na putu ?
Nadam se da ces doci do pameti brzo, prije nego sto napravis neku glupost i neko (ili ti) nastrada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da sam mlad jesam... ali mislim i da sam dosta iskusan... 350 000km je iza mene... snijeg, kisa, magla, noc, dan, led... nema situacije na cesti koja mi se nije desila!
i opet kazem i napominjem da voznju prilagodjavam uslovima ceste...!!!! sto znaci da necu sumanuto da jurim tamo gdje za to nema uslova... iako nikad ne jurim sumanuto!! uvijek pazim na svoju bezbjednost i bezbjednost putnika... vidis bebish, ja vozim putnike sa sobom... i do sada NIKO i NIKAD nije rekao nista na moju voznju... neki su samnom prosli i po 50 000km a da ni u jednom trenutku nisu ni pomislili da se nalaze u kriticnoj situaciji jer ja do sada nisam napravio nikada takvu situaciju da iz nje nema bezbjednog izlaza ;)
iako kasnim i zurim... to me nece navesti da vozim brze nego sto mogu(uslovi dozvoljavaju) i preticem tamo gdje nije bezbjedno...
za razliku od ljudi koji MISLE(ovo se odnosi na one kao sto je sef od bebish, on je mislio da moze da pretekne kolonu... a ja znam da li mogu ili ne) da znaju svoje mogucnosti, ja sam svojih potpuno svjestan!

odgovor na savjete da vozim sporije...
misk0 jel ti uvijek postujes ogranicenja?
ja ne kazem da ja uvijek vozim brzo... samo kad je neophodno... pri tome maksimalno obracajuci paznju na bezbjednost mene i drugih ucesnika u saobracaju! ako je moja brzina vama toliko cudna i strasna...(ogr. 80 a ja vozim 80-100) sta cete onda da kazete likovima koji voze na takvoj cesti i 160km... da ne pricam o "avionima" na autoputu koji voze 200>km/h

p.s.
do 10km vise od ogranicenja SVAKA policijska patrola "progleda kroz prste"

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
a ja znam da li mogu ili ne) da znaju svoje mogucnosti, ja sam svojih potpuno svjestan!

Ne mozes reci da znas nego da mislis..

kefalo je napisao:
misk0 jel ti uvijek postujes ogranicenja?

Ne, ali za razliku od tebe

kefalo je napisao:
ja uvijek vozim 10-20km/h vise

kefalo je napisao:
ja ne kazem da ja uvijek vozim brzo... samo kad je neophodno... pri tome maksimalno obracajuci paznju na bezbjednost mene i drugih ucesnika u saobracaju! ako je moja brzina vama toliko cudna i strasna...(ogr. 80 a ja vozim 80-100) sta cete onda da kazete likovima koji voze na takvoj cesti i 160km... da ne pricam o "avionima" na autoputu koji voze 200>km/h

p.s.
do 10km vise od ogranicenja SVAKA policijska patrola "progleda kroz prste"

Vidi kefalo, svaka brzina preko 60 znaci 'nosis glavu u torbi'. Znaci bilo sta sto se desi pri vecoj brzini je pitanje hoces li izvuci zivu glavu ili ne.
Ne znam, kazes da nisi imao udese, nisam ni ja, ali sam u muzeju transporta u Luzernu sjedio na 'probnoj voznji' gdje se 2 autica, velicine fice, sudare direktno briznom od 13km/h. Budes svezan i BUB.. ides polako, medjutim kad udaris, tako te pojas zategne da nije ni malo prijatan osjecaj i da osjecas taj dio gdje je bio pojas jos narednih pola sata.
A samo 13km/h .. probaj da zamislis sta se desava sa 100km/h.

Policija nije mjerilo bezbjednosti u saobracaju. Tolerancija je 10% a ne 10km/h .. znaci na 70 je 77 a ne 80..
To je tolerancija zbog nepreciznosti radara medjutim i to se mijenja. Sad na autoputevim imaju dovoljno sofisticirane radare da imas tolerancije
- do 100km/h - 10% .
- preko 100km/h - 5km/h ...
Svaki magistralni put je ogranicen na 80km/h jer je to neka brzina pri kojoj ti ipak ima sanse da zaustavis vozilo. Sve prelazenje preko te brzine je rizik. Ti zuris i vozis i zuris i vozis... JEDNA, ali samo JEDNA greska te moze kostati glave. Znaci nemas dvije sanse. Na kraju to ne mora biti tvoja greska nego greska nekog drugog, ali da si vozio 20km/h sporije, tvoj trag kocenja bi bio 2 metra kraci i ti ga ne bi udario.
Ne postoji sigurnost u saobracaju, medjutim ne vidim potrebu izazivati sudbinu.

ne bih da shvatis ovo kao soljenje pameti i ja nisam preshao 350.000km medjutim kad vidim sta se desava svaki dan sve manje i manje pozelim da izvodim bilo sta na cesti i zelim da docekam sutra....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 15:49 
Majstor
Majstor

Kefalo - ti si to kao profesionalni vozac.
Izvini ali po meni to su NAJGORI ucesnici u saobracaju (mozda bi NAJDRSKIJI bio pravi izraz).
Taxisti - katastrofa,
autobusi gradskog saobracaja - katastrofa,
kamiondzije - katastrofa.

Ne interesuje mene (kao covjeka u onom drugom autu) sto autobus kasni, kamion ima narucenu turu a taxsisti receno da pozuri.
Ili to sto ti trebas voziti 800 km. Kreni dva sata ranije i rijesen problem.
Zakon bi trebao da bude za sve isti, a za profesionalce pogotovo - jer to im je kruh.

Mislim - malo ko se pridrzava ogranicenja brzine (to je onih 10-ak km/h brze ...) ali puna linija i slicno ... ma ne da bi im auto uzeo, nego i jaknu skinuo s ledja. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2004, 00:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne, ali za razliku od tebe

kefalo je napisao/la:

ja uvijek vozim 10-20km/h vise

ovo se odnosilo na situaciju kad zurim... sto sam fino gore i rekao, samo sto se iz ovog dijela moglo zakljuciti to sto si ti zakljucio...

EZAN je napisao:
Kefalo - ti si to kao profesionalni vozac.

zar sam ja to rekao?????? samo sam htio da kazem da sam "malo" iskusniji vozac od vecine na ovom forumu... i da je moje glediste na voznju malo drugacije od vaseg ;)

Citiraj:
Ne interesuje mene (kao covjeka u onom drugom autu) sto autobus kasni, kamion ima narucenu turu a taxsisti receno da pozuri.

u tom slucaju ni mene ne bi trebalo da interesuje kad neki "iskusni" vozac stane na trepcuce zeleno, stane pored znaka zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, ima prednost a ni sam nije svjestan toga(vjerovatno nezna... to mi se veceras desilo...) pa onda mene propusta i stoji u ulici sa pravom prvenstva...

Citiraj:
Ili to sto ti trebas voziti 800 km. Kreni dva sata ranije i rijesen problem.
vec sam ti rekao... ali ti izgleda ne mozes da shvatis da nakon 8-10h voznje covjeka hvata san! a ja vozim nocu! jel ti sad ista jasnije? ili nikad nece biti?

misk0 je napisao:
Vidi kefalo, svaka brzina preko 60 znaci 'nosis glavu u torbi'. Znaci bilo sta sto se desi pri vecoj brzini je pitanje hoces li izvuci zivu glavu ili ne.

onda bi najpametnije bilo da ne sjedamo u auto, avion, voz... da ne izlazimo na ulicu jer nas neko moze ubiti itd.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2004, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
ovo se odnosilo na situaciju kad zurim... sto sam fino gore i rekao, samo sto se iz ovog dijela moglo zakljuciti to sto si ti zakljucio...

Evo pune recenice
kefalo je napisao:
ja uvijek vozim 10-20km/h vise... jedino kad se gustam... znam da se po 30km vozim brzinom 70km/h, sklonim se skroz u desno i lagano (takvo auto imam, za gustanja se ubilo VW stara buba )

Ne vidim ovde nigdje 'kad zurim ili slicno' ??

Citiraj:
u tom slucaju ni mene ne bi trebalo da interesuje kad neki "iskusni" vozac stane na trepcuce zeleno, stane pored znaka zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, ima prednost a ni sam nije svjestan toga(vjerovatno nezna... to mi se veceras desilo...) pa onda mene propusta i stoji u ulici sa pravom prvenstva...

Ne dovodi nikoga u opasnost, usporava saobracaj i nista vishe. Ti kad predjes punu crtu pravis OGROMAN prekrsaj, slicno kao kad prodjes kroz crveno.

Citiraj:
onda bi najpametnije bilo da ne sjedamo u auto, avion, voz... da ne izlazimo na ulicu jer nas neko moze ubiti itd.

Ako vec vozis zato sto volis ili zato sto moras, ne moras izazivati sudbinu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2004, 13:33 
Majstor
Majstor

Citiraj:
ali ti izgleda ne mozes da shvatis da nakon 8-10h voznje covjeka hvata san! a ja vozim nocu! jel ti sad ista jasnije? ili nikad nece biti?

O tome ti ja i govorim.
Ako te hvata san :o - ti u stranu, hotel, razvuci sator - pa odspavaj. To je tvoj problem.
Isplaniraj svoj put. To i jeste nasa najveca greska - precijenjujemo se.
Umor, pospanost poslije alkohola i stvaraju najvece probleme.

Svi mi nekuda zurimo, neko na put od 800 a neko na svega 10 km. Kakva je razlika?

Na moju konstataciju da si profesionalni vozac cudis se.
Citiraj:
zar sam ja to rekao?????? samo sam htio da kazem da sam "malo" iskusniji vozac od vecine na ovom forumu...

Pa kako da shvatim drugacije
Citiraj:
uvijek pazim na svoju bezbjednost i bezbjednost putnika... vidis bebish, ja vozim putnike sa sobom... i do sada NIKO i NIKAD nije rekao nista na moju voznju... neki su samnom prosli i po 50 000km ...

Drugo, i Lauda je bio Lauda - pa je zavrsio kako je zavrsio - toliko o iskustvu.
:wink:
Pitanje.
Mozes li nam reci koja je to trasa i za koliko stignes ?
Bas me interesuje.

P.S.
Citiraj:
neki "iskusni" vozac stane na trepcuce zeleno

trepcuce zeleno - gdje to ima, stvarno ne znam ?
Citiraj:
da sam "malo" iskusniji vozac od vecine na ovom forumu... i da je moje glediste na voznju malo drugacije od vaseg

To ti by default - iskusniji od nas, :lol: .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2004, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
trepcuce zeleno - gdje to ima, stvarno ne znam ?

U BL, prije nego sto se upali zuto, zeleno pocne da trepce, nije loshe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2004, 18:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Aha, to je jedna od svijetlijih saobracajnih stvari u ovom gradu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2004, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
kad seljak vozi iza mene sa upaljenim dugim svetlima, na otvorenom putu, ja usporim, a on nece da pretekne, ali uposrno ne gasi duga... :evil:
oborim ogledalo i oskrivim vratnu kicmu da mi ne udara u oci i anstavim dalje ko pacenik, po mogucnosti raspalim po gasu da mu uteknem malo :D

itd. itd.

primjera je bezbroj...
a kad sam pjeshak tek tada nekulture koju mogu da dozivim kao i vecina vas ovde .. boze me sacuvaj... 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da mogu drugacije da si isplaniram put naravno da bih to uradio ALI NE MOGU!!!!!!!

Citiraj:
Drugo, i Lauda je bio Lauda - pa je zavrsio kako je zavrsio - toliko o iskustvu.

e nemoj molim te, te glupe price...

posto vidim da ste svi na mene osuli paljbu da vas nesto upitam i time prebacim loptu :)

1.koja je najveca brzina koju ste ostvarili autom?
2.koja je najveca brzina pri kojoj vas je zaustavio policajac?
3.da li ste IKADA pretekli vozilo na punoj liniji, ili poceli ili zavrsili preticanje?
4.da li ste ikada prosli na crveno?

moji odgovori
1. 140km/h (autoput), 130km/h na regionalnom putu
2. 100km/h
3. da, da, da
4. da

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
1. Vmax = 170 km/h :oops:
2. nije me nikad unutrashnji organ zaustavio zbog prekoracenja brzine :P
3. preticem preko pune samo gdje jako dobro znam cestu i gdje je pregledno a ipak stoji puna
4. prodji sa mnom kroz crvenoo ... :P NE

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gipsy a na zuto?? ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2004, 14:28 
Majstor
Majstor

Trepcuce zeleno - pomalo bezveze jer evo npr Kefalo vozi kao i na normalno zeleno. Vjerovatno jos malo i stisne gas - da stigne proci.
Znaci nema bas svrhe.
Ali nije ni to problem - problem je zuto.

Nesto bih oko prestizanja, pune i tako ...
Naime u Svedskoj su poceli da i trake na obicnijim putevima (izmedju mijesta, naravno) odvajaju "zicom".
Putevi su takvi da se u jednom pravcu smijenjuju jedna i dvije trake (ca 2-3 km). Znaci moguce prestizati samo na dozvoljenim dionicama, dionicama s dvije trake. Nema problema. Ogranicenje je 90 km/h ali skoro svi voze brze (100-110 bez problema).
To sve naravno puno kosta - ali je za voziti prava uzivancija.
Sto se gradova tice, lezeci policajci - pa BUJRUM.
Sad uvoze neki novi sistem (iz holandije) gdje su metalni profili "ugradjeni" u cestu, kamera cita brzinu i ako je sve OK oni leze i dalje, ako vozis brze (ma makar i kilometar brze od propisanog) profili se izdizu nekih 4-5 cm i naravno - garantuju drmusanje (mozda i ostecene feluge ...).
Kamere za biljezenje brzine voznje, rasporedjene tako da pokrivaju dobar dio ceste, na registrovanje prekoracenja - slikaju i automatski salju CESTITKU kuci. (u svedskoj je to malo problem jer kazna sljeduje onog koji vozi - a ne vlasnika auta - tako da je dovoljno sakriti lice, u Holandiji - kazna ide na auto, a ti onda sam ganjaj ko je vozio)
Ima puno nacina za "regulisanje" saobracaja - sve kosta i mi smo tu daleko, ali s druge strane svugdje se, bez obzira na kazne i krse zakone. Neko svjesno - neko nesvjesno ... ali sve se to svodi na isto.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]