Uh, aj' da počnem. Tek sad sam pogledao komplet emisiju na BN.
Prvo ću reći da se ne slažem sa SDS-ovom konstatacijom da je Dodik ovim duelom naštetio R.Srpskoj, ali je tačno da je dao bespotreban značaj nebitnom političaru, inače narkomanu i stranom plaćeniku. Ono pismeno reagovanje iz kabineta predsednika Republike Srpske je bilo sasvim dovoljno. A s druge strane je tačno (što neko ovde već reče) da već jednom treba reagovati na izdajničku politiku beogradskih političara, ali to je trebalo sa nekim bitnijim političarima, al' ajd' recimo da je Č.J. bio samo ''predjelo''.
Zatim nisam zadovoljan organizacijom emisije, očito je i Tanjug postao strana plaćenička agencija amaterskog karaktera. Mikrofon su Dodiku stavili tako da se nije čuo prvih 10 minuta, hmm slučajno ili ne. Voditeljka vrlo loša, zamuckuje, zapetljava se (avajjj, ovajjj, onajjjj, značiii, mmmmmm, hhhhhh, lllllrrrrrlllr), vrlo tiha i PRISTRANA - DOKAZ: nijednom nije htela reći Republika Srpska (osim kad je citirala Č.J.), već uvek:,,RS''. Isto kao ovi u Federaciji, dobro da još nije rekla takozvana RS. Pa sama je ona sinoć na vestima B92 (23:30h) rekla da to nije više onaj Tanjug ni od pre 15-20 god. ali ni onaj od pre 5-10 godina, već neki sasvim novi Tanjug, Hahaha možeš misliti.
Šta reći o Čedi Jovanoviću (Č.J.), očito vidljive posledice narkomanije, večiti podočnjaci, upale oči, izgubljen pogled i gubljenje misli u toku rečenice, bacanje sa teme na temu. Očekivao sam više od njega, a on je samo preglasno biflao ono što je naučio napamet slušajući FTV i svoje donatore i mentore. Nema pojma o činjenicama, dokumentima, sporazumima, stanjem u BiH. Jedino relativno tačno je rekao da političari u Srbiji koriste Srbe u HR, BiH i sad na KiM za svakodnevne političke potrebe (potsetio je na Miloševićevo podstreivanje na rat a onda zatvaranje granice na Drini), ali to sad i on sa KiM radi, mislim koristi ih za svakodnevne političke potrebe. Kad je obavešten da je prenos na B92 prekinut (a nije bio prekinut), utišao je i smanjio priču. Ma bolesnik u svakom smislu te reči. Kamo sreće da ne pređe cenzus, ali nažalost, hoće sigurno.
A sad za kraj o Velikom Vođi. Vidim ovde mnogi od vas idealizuju njegov nastup. Maram reći da me je pozitivno iznendio i da je bio mnogo bolji nego što sam očekivao, nije se izblamirao i iznervirao. Ali neke jako bitne stvari nije ni pomenuo. Prlikom negiranja genocida u Srebrenici nije pomenuo činjenice da je većina pobijenih ''bošnjaka'' poginula u vojnom sukobu pucajući na našu vojsku i pokušavajući se probiti iz okruženje, jer se nisu hteli predati pošto su znali kakva su zlodela učinili, pa su se bojali predati. To su činjenice obelodanjene iz više izvora, a najnoviji je norvaški dokumentarni film kojeg on takođe nije pomenuo a trebao je. Obdukcija je pokazala da je zločin počinjen na oko 300 osoba (većinom muškaraca) kojima su bile vezane ruke prilikom ''relativno humane'' eliminacije (ubijanje mecima brzo i efikasno bez mučenja noževima, kamama, klanjem, kopanjem očiju i sl. zverstva koja su oni nama radili) i to su sve uradile paravojne snage i to većinom iz Srbije (BG bilmezi puni testosterona se došli ovde junačiti i bogatiti, čast izuzecima kojih nije bilo mnogo) tipa ,,Škorpioni''. Tako da je Republika Srpska i naša Vojska po tom pitanju totalno čista, jer posle oslobađanja Srebrenice su odma' otišli dalje u oslobađanje, a ostali su ovi malopre pomenuti. Sledeće što sam mu zamerio je to da nije pomenuo da je haški tribunal pristrasan i totalno neobjektivan sl. kao i sud i tužilaštvo BiH i da presude koje se izreknu u Hagu nisu ni približno realan prikaz istine događanja u BiH, jer su skoro sve Srbi osuđeni, malo Hrvati, a ovi ''bošnjaci'' ništa, tako da su sud i tužilaštvo BiH preslikana slika i prilika haškog kazamata. Nije trebao reći da ćemo poštovati presudu ''ako'' Karadžić bude osuđen, a znamo da hoće, jer pravde za Srbe nema, a mogao je pomenuti i nepravedno i u istoriji ne zabeleženo mučenje i kršenje ljudskih prava prema Vojislavu Šešelju. Znam da ga on ne voli i da mu i ne bi odgovarao njegov povratak (jedina dostojanstvena konkurencija), ali kad se već busa patriotizmom trebao jereći da je to što rade Šešelju van svih civilizovanih normi. Kad je Č.J. pomenuo opsadu Sarajeva, nije reagovao, a mogao je reći da su Srbi u SA tad proživljavali neviđen teror, zverstva i progon. Tek kasnije je pomenuo da je totalna većina Srba iz SA proterana i da nemaju bezbednost življenja u istom. E da je sve ovo rekao onda bih ja njegov današnji nastup smatrao savršenim, idealnim, perfektnim i odličnim za desetku, a ovako moja fakultetska ocena za njegov nastup je 8.
|