Archangel je napisao:
I trebaju uzimati vise para kad im je bolji internet... Dzaba sto je Elta jeftinija kad pola dana slab internet (ne svima, zavisi od kolicine korisnika na linku)... Npr, kod mog druga je net nepodnosljiv od 16/17 pa do 23/00h.... Ja sam koristnik WADSL-a, i prezadovoljan sam, a placam jos skuplje... Moj paket je 1mb za 29,25 KM, sto znaci da je i Mtel jeftiniji od mene, pa opet necu da se prebacim na Mtel, sto nema veze sa cijenom (kao sto mozes i primjetiti)... Ne mozes porediti babe i zabe... Elta nudi kablovski internet, Mtel ADSL... Jednostavno se ne moze porediti... Takodje, na nekim mjestima nema kablovske (kao kod mene), pa je ADSL jedina opcija... Na drugim nema ni mogucnosti ADSL-a, pa je WADSL jedina opcija... Takoreci: svi oni su se dogovorili ko ce uzeti koji dio kolaca, i svi zadovoljni.... Ti ako imas mogucnost da se prebacis na Eltu, prebaci se (ako si korisnik Mtela), ako nisi korisnik Mtela, onda ne vidim razlog zasto ih pljujes... Ja ni o jednim necu govoriti previse lose, i uzimacu onaj internet koji mi u datom trenutku bude odgovarao...
Druga stvar... Mtel prevara... NIDJE VEZE... Idem ekonomski fakultet, i znam sta je marketing, i ono je cisti marketing... Jedna kombinacija marketinskog miksa u kojem u sklopu cijena proizvoda daju popust... Da li ce privuci nove kupce, zadrzati stare, kreirati nove kupce, to ce vrijeme reci, ali reci da je to prevara nema veze sa vezom....
Ja imam bar jedno 5 drugova koji se stalno zale na ADSL i nemaju punu brzinu i ping da ne pricam.Nemogu se prebaciti jer imaju jos pola godine do isteka ugovora

Kad poredis Mtelov i Eltin internet to su dve potpune iste stvari ili je cak Eltin net bolji zbog pinga . Jedino elta je duplo jeftinija.
Ovo je prijevara i nista drugo. Cak kako se prica, ovu navlakusu posmatra RAK. Mtel je sa ovom navlakusom izgubio povjerenje ljudi i drago mi je da je tako jer nemozes sa prijevarama privuci korisnike.
Jedno pitanje za tebe, BH telekom koji imaju jos nize cijene, hoces reci da su oni losi?
Sad mtelovci pocinju sa teorijama, jest elta duplo jeftinija ali kvalitet je bolji. Kvalitet kod svakog korisnika pojedinacno Mtela ili Elte nije isti. Neko ima 100 % dobar net, neko 98 % i tako. Ali sve kad saberes, eltin i mtelov internet su iste kvalitete, sa razlikom da ima elta bolji ping zbog vise stvari.
Znaci kvalitet interneta moze se uopsteno nazvati kvalitetnim ili ne, ali cijena vazi za sve korisnike jednako.
Ja npr. imam dosta bolji ping nego neki od mtel-a i stalno, cak ponekad vecu brzinu od one koju placam, a internet je duplo jeftiniji od mtel-a.