banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 23:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 12 Jan 2012, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Privatni korisnici - ADSL - Dostupnosti i registracija pa skrolaj do dna...

Hvala...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 00:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Barsa je napisao:
mangia je napisao:
Imam jedno pitanje

Gdje se na mtel sajtu nalazi broj telefona od tehničke podrške ?

Nikako da ubodem na njega

0800 50 005

А ако имаш неко теже техничко питање, одмах тражи да те споје с неким стручнијим. :) Ја сам једном морао да пишем мејл кад сам имао проблема са приступом једном страном "бинарном" њуз серверу. Дао ми лик са техничке мејл од неке коке, ја мислио џаба ја то пишем, qрко ће ико да има појма о чему ја причам. Како сам се заџебао... :) Кока је у року пар сати ријешила проблем тако што је промјенила рутирање саобраћаја до тог сервера. Нисам могао да дођем себи два дана... :D Елем, има м:тел стручних људи само што треба доћи до њих. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 01:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Svaka čast kad si to uspio. Ja kad sam im god pisao mail, oni meni nazovi broj "tehničke podrške".

Zadnji put sam im pisao o problemu DNS-a i Majkrosoft stranica, i oni meni ponovo isto. Ma mislim u sebi, boli me uvo, ja sam sebi rješio problem dodavanjem dodatnih DNS adresa, a što neki laik za računare to ne zna, njih briga.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 08:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
mara- je napisao:
...Zadnji put sam im pisao o problemu DNS-a i Majkrosoft stranica...

Jeste, bilo je baš problema s tim. I ja sam to rješavao pomoću Open DNS-ova recimo, ali sad su to sredili. U posljednje vrijeme mogu da skinem sve što prije nisam mogao i to bez potrebe ze gimnastikom sa DNS-ovima.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па нема ту неке потребе за гимнастиком са ДНС-овима, ријетко који провајдер (укључујући м:тел) зна да намјесто ДНС-ове да раде како треба. Ја коме год инсталишем ОС одмах ставим Опен ДНС-ове и мирна бивша Босна. :) Ко не воли Опен ДНС има Гугл ДНС па бирај... :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 10:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Optimistična izjava... :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
@maturalepa
A gde si ti našao da će se od 01.04.2012. povećavati brzine na Mtelu???

dtb_pro je u pravu. Onaj ko pređe na naredni paket će jednom, kada budu povećavali svima postojeće pakete, dobiti sve ono što ide uz taj paket kao i korisnici koji ga već imaju i nisu prešli na naredni. Dakle dobiće i isto povećanje brzine. Koliko, to određuju u Mtelu ali će ga dobiti.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 13:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2011, 15:35
Cijene interneta Elta i Mtel.

Elta

ELTA S 1024/128 20 KM
ELTA M 1536/192 23 KM
LOYALTY 2048/192 24 KM
ELTA L 3072/256 28 KM
ELTA XL 5120/384 42 KM
ELTA XXL 10240/512 55 KM

MTEL

HOBBY 512/128 22,23 KM
OPTIMA 1536/192 29,25 KM
OPTIMA+ 3072/320 40,95 KM
PREMIUM 6144/384 58,5 KM
EXPERT 8192/512 93,6 KM

Sve cijene su sa PDV.

Nije lako korisnicima mtel-a. Placaju vise nego sto bi trebali. Ako moze konkurencija imati normalne cijene onda to vazi i za mtel, ali ocigledno je mtelu bitno samo da uzima sto vise para narodu. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

maturalepa je napisao:
Nije lako korisnicima mtel-a. Placaju vise nego sto bi trebali. Ako moze konkurencija imati normalne cijene onda to vazi i za mtel, ali ocigledno je mtelu bitno samo da uzima sto vise para narodu. :angry4:

Још кад би конкуренција имала услугу тако квалитетну као што је има м:тел, макар кад је интернет у питању, ђе би нам био крај... :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
I trebaju uzimati vise para kad im je bolji internet... Dzaba sto je Elta jeftinija kad pola dana slab internet (ne svima, zavisi od kolicine korisnika na linku)... Npr, kod mog druga je net nepodnosljiv od 16/17 pa do 23/00h.... Ja sam koristnik WADSL-a, i prezadovoljan sam, a placam jos skuplje... Moj paket je 1mb za 29,25 KM, sto znaci da je i Mtel jeftiniji od mene, pa opet necu da se prebacim na Mtel, sto nema veze sa cijenom (kao sto mozes i primjetiti)... Ne mozes porediti babe i zabe... Elta nudi kablovski internet, Mtel ADSL... Jednostavno se ne moze porediti... Takodje, na nekim mjestima nema kablovske (kao kod mene), pa je ADSL jedina opcija... Na drugim nema ni mogucnosti ADSL-a, pa je WADSL jedina opcija... Takoreci: svi oni su se dogovorili ko ce uzeti koji dio kolaca, i svi zadovoljni.... Ti ako imas mogucnost da se prebacis na Eltu, prebaci se (ako si korisnik Mtela), ako nisi korisnik Mtela, onda ne vidim razlog zasto ih pljujes... Ja ni o jednim necu govoriti previse lose, i uzimacu onaj internet koji mi u datom trenutku bude odgovarao...

Druga stvar... Mtel prevara... NIDJE VEZE... Idem ekonomski fakultet, i znam sta je marketing, i ono je cisti marketing... Jedna kombinacija marketinskog miksa u kojem u sklopu cijena proizvoda daju popust... Da li ce privuci nove kupce, zadrzati stare, kreirati nove kupce, to ce vrijeme reci, ali reci da je to prevara nema veze sa vezom....

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Ja sam zadovoljan sada sa adsl. Imao sam grdnih problema jedno duze vrijeme a pogotovo
od kada je bilo ovo zadnje povecanje kad sam bio na PREMIUM paketu.
Toliko sam bio uporan da sam ih smarao nenormalno zadnji mjesec dana dok nisu sredili problem.
Non stop visili po banderama i cistili kontakte i svasta nesta jos mijenjali.
Dusu sam im vadio.
Problem je sredjen tako sto sam morao na manji paket OPTIMA+
Sad je dobro.
:lol:
Moj prvi komsija uzeo adsl pre tri mjeseca OPTIMA i katastrofa, bas sam se i licno uvjerio.
Nude mu manji paket HOBBY
:lol:
I sta sad?
Kakva je korist kad nece da ulazu u infrastrukturu, svako naredno povecanje brzine mene obilazi,
IPTV me obilazi. Moja buducnost je zapecacena.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 14:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Jan 2012, 17:10
Ako imas adsl ili neki drugi vid celodnevnog interneta mozes lepo da zaradis pogledaj na http://lova-ivblog.blogspot.com/

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
More a'l
Spoiler:
u mud'ma.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 14:53 
Početnik
Početnik

Archangel je napisao:
I trebaju uzimati vise para kad im je bolji internet... Dzaba sto je Elta jeftinija kad pola dana slab internet (ne svima, zavisi od kolicine korisnika na linku)... Npr, kod mog druga je net nepodnosljiv od 16/17 pa do 23/00h.... Ja sam koristnik WADSL-a, i prezadovoljan sam, a placam jos skuplje... Moj paket je 1mb za 29,25 KM, sto znaci da je i Mtel jeftiniji od mene, pa opet necu da se prebacim na Mtel, sto nema veze sa cijenom (kao sto mozes i primjetiti)... Ne mozes porediti babe i zabe... Elta nudi kablovski internet, Mtel ADSL... Jednostavno se ne moze porediti... Takodje, na nekim mjestima nema kablovske (kao kod mene), pa je ADSL jedina opcija... Na drugim nema ni mogucnosti ADSL-a, pa je WADSL jedina opcija... Takoreci: svi oni su se dogovorili ko ce uzeti koji dio kolaca, i svi zadovoljni.... Ti ako imas mogucnost da se prebacis na Eltu, prebaci se (ako si korisnik Mtela), ako nisi korisnik Mtela, onda ne vidim razlog zasto ih pljujes... Ja ni o jednim necu govoriti previse lose, i uzimacu onaj internet koji mi u datom trenutku bude odgovarao...

Druga stvar... Mtel prevara... NIDJE VEZE... Idem ekonomski fakultet, i znam sta je marketing, i ono je cisti marketing... Jedna kombinacija marketinskog miksa u kojem u sklopu cijena proizvoda daju popust... Da li ce privuci nove kupce, zadrzati stare, kreirati nove kupce, to ce vrijeme reci, ali reci da je to prevara nema veze sa vezom....

Ja imam bar jedno 5 drugova koji se stalno zale na ADSL i nemaju punu brzinu i ping da ne pricam.Nemogu se prebaciti jer imaju jos pola godine do isteka ugovora :angry1: Kad poredis Mtelov i Eltin internet to su dve potpune iste stvari ili je cak Eltin net bolji zbog pinga . Jedino elta je duplo jeftinija.

Ovo je prijevara i nista drugo. Cak kako se prica, ovu navlakusu posmatra RAK. Mtel je sa ovom navlakusom izgubio povjerenje ljudi i drago mi je da je tako jer nemozes sa prijevarama privuci korisnike.

Jedno pitanje za tebe, BH telekom koji imaju jos nize cijene, hoces reci da su oni losi?
Sad mtelovci pocinju sa teorijama, jest elta duplo jeftinija ali kvalitet je bolji. Kvalitet kod svakog korisnika pojedinacno Mtela ili Elte nije isti. Neko ima 100 % dobar net, neko 98 % i tako. Ali sve kad saberes, eltin i mtelov internet su iste kvalitete, sa razlikom da ima elta bolji ping zbog vise stvari.

Znaci kvalitet interneta moze se uopsteno nazvati kvalitetnim ili ne, ali cijena vazi za sve korisnike jednako.

Ja npr. imam dosta bolji ping nego neki od mtel-a i stalno, cak ponekad vecu brzinu od one koju placam, a internet je duplo jeftiniji od mtel-a.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 15:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ja sam imao više problema sa ELTA internetom u manje od dva mjeseca koliko sam ga koristio, nego sa m:tel ADSL-om za tri godine koliko ga koristim. Ako zanemarim to što mi je prvi ADSL modem nakon 15 dana odradio svoj radni vijek. I to što im je trebalo preko dva mjeseca da mi prikopčaju ADSL, a u međuvremenu preko 200KM otišlo na dial-up :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 15:19 
Početnik
Početnik

danijell je napisao:
Ja sam imao više problema sa ELTA internetom u manje od dva mjeseca koliko sam ga koristio, nego sa m:tel ADSL-om za tri godine koliko ga koristim. Ako zanemarim to što mi je prvi ADSL modem nakon 15 dana odradio svoj radni vijek. I to što im je trebalo preko dva mjeseca da mi prikopčaju ADSL, a u međuvremenu preko 200KM otišlo na dial-up :)

Kad si bio korisnik elte, od kada do kada?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ko god još nije odjavio fixni mislim da mu je Open duo najbolja varijanta za 39,95 + pdv.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dtkbl je napisao:
ko god još nije odjavio fixni mislim da mu je Open duo najbolja varijanta za 39,95 + pdv.

Управо, и то за оне који праве 20-так КМ рачуна најмање, а таквих има охохо. ::) Таком сам пуницу "скинуо" са Елте и "накачио" на Опен Дуо. :) Сабрали трошкове, подвукли линију, рачуница јасна. Њој не треба "астрономска" брзина, него да нет ради и да уштеди лову :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
dtkbl je napisao:

Slazem se, pogotovo ako jos uvijek ima ona akcija 2-3 mjeseca za 1KM...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2012, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
maturalepa je napisao:
Ja imam bar jedno 5 drugova koji se stalno zale na ADSL i nemaju punu brzinu i ping da ne pricam.

Ja npr. imam dosta bolji ping nego neki od mtel-a i stalno, cak ponekad vecu brzinu od one koju placam, a internet je duplo jeftiniji od mtel-a.

Ne lazi.

Ja imam bar 50% vecu brzinu nego onu koju placam, a na mtelu sam.

P.S. Prijedlog:
Da bi se sprijecilo trolovanje ovog maturalepa i slicnih (koje se ponavlja svaki mjesec skoro), treba uvesti sistem ko na pdf. Politika. Napraviti korisnicku grupu i cao djaci.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]