banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 19:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Banjalučki geto
PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
The_new_Statesman je napisao:
Da li se meni ucinilo ili je neko rekao da je ubijeno 400 neSrba u BL? Sto ce reci, sedmicno dvoje?

Sto? Jel' malo?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Schlager je napisao:
Citiraj:
Caco je bio zlocinac, kriminalac, koje ga su ubili muslimani, takvi su u Banjaluci bili heroji, poput Ecima i ekipe.

Dosta znam o tim stvarima pa ne možeš baš mene tako lako ubjediti jer ima dosta toga što u ovim člancima nije pomenuto. Kažeš ubili ga muslimani. Tačno,ali ubili su ga zato što je prilikom hapšenja na Bistriku pobio i masakrirao,odsjecao ruke,sedmorici pripadnika Vojne policije Armije BiH koji su došli da ga privedu. Jedan od te sedmorice je bio i sin od ministra unutrašnjih poslova Avde Hebiba!!!!! Najvjerovatnije je sam Hebib lično i ubio Cacu da bar malo olakša dušu zbog gubitka sina.

Eto zašto je Caco ubijen,a nije sigurno zbog Kazana. Svi koji su se tog dana mirno predali poput Ramiza Delalića i ostalih,pušteni su nakon par dana,ali Caco je udario tamo gdje nije smio.

Caco je trebao da bude uhapsen, radi Kazana, i jos dosta drugih zlocina koje je cinio nad Srbima, medutim u ta doba u Sarajevu je vladala potpuna anahrhija. Juka je drzao svoj dio grada, Celo drugi dio grada, Puska, Sake itd su bili kriminalci koji su u ta doba cinili vlast u gradu. Ali se nemoze osporiti cinjenica da su tadasnje vlasti u Sarajevu pokusale da zaustave to zlo, pod uvjetima u kojem su bili, dok su kod nas u BL takvi bili heroji.

Razlika izmedu Cace, Cele, Arkana, Legije, Ecima nepostoji, njih je samo intersovala pljacka i biznis. Zlocine u Bl nisu cinili pripadnici vojske RS nego kriminalci poput Gavrinoga i ekipe, Ecima i ostalih koji nisu ocima vidjeli fronta, nego su svoje herosjtvo dokazivali na civilima, ista stvar je sa ovima iz Sarajeva.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Kako me nervira prica tipa: "Zlocini su zlocini ali ovi u Sarajevu nisu ko vasi jer..."pa opleti po raznim opravdanjima. Ljudi broj ubijenih u Banja Luci se ne moze porediti sa brojem ubijenih Srba u Sarajevu.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Kako me nervira prica tipa: "Zlocini su zlocini ali ovi u Sarajevu nisu ko vasi jer..."pa opleti po raznim opravdanjima. Ljudi broj ubijenih u Banja Luci se ne moze porediti sa brojem ubijenih Srba u Sarajevu.

Naravno da se nemoze porediti, niti se moze porediti broj ubijenih muslimana u Sarajevu sa brojem ubijenih srba u Banjaluci, nisti se moze porediti broj granata ispajenih na Sarajevo sa brojem ispaljenih granata na Banjaluku.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Dakle ti bi da opravdaš ubijanje Srba u Sarajevu sa tim što je Sarajevo bilo pod opsadom?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Banjalucki_Behar je napisao:
Caco je trebao da bude uhapsen, radi Kazana, i jos dosta drugih zlocina koje je cinio nad Srbima,

Caco nije trebao biti uhapšen zbog zločina nad Srbima, zbog toga se u Sarajevu dobijao zlatni ljiljan, Caco je bio hapšen jer se nije htio potčiniti komandi armije BiH, uostalom kao ni Juka koji je sa svojom bagrom sprašio preko igmana u hercegovinu.
Znači tu priču o hapšenju zbog zločina nad Srbima okači mačku o rep.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dust je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Da li se meni ucinilo ili je neko rekao da je ubijeno 400 neSrba u BL? Sto ce reci, sedmicno dvoje?

Sto? Jel' malo?

Meni malo nevjerovatno jer je Banja Luka selendra u kojoj se vrlo brzo sazna sve. Pogotovo tada. I pogotovo medju pogodjenim stanovnistvom. Ali opet, meni je samo nevjerovatno pa mozda grijesim.

Sa druge strane se sjecam kuca isaranim rafalima i pogodcima zolja. Ali i to na pocetku rata, ubrzo je bilo zabranjeno nosenje oruzja po gradu.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 21:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2011, 20:17
_зока je napisao:
У мојој згради је било десет муслиманских породица. Остале су три. Све старији људи. Ниједан мој друг муслиман,а имао сам их барем пет-шест није остао. Ни један муслиман из мога разреда није остао. Довољно или треба да набрајам и Хрвате?

Pošto vidim da si jedan od realnijih ovdje imao bi jedno pitanje vezano za B. Luku. Prije 2 godine sam upoznao jednog Jasmina iz Vrbanje koji je mišljenja da su najveći belaj u B. Luci pravili ovi sa strane dok su uslovno rečeno ovi urbani uglavnom bili o.k. ali su zbog straha za vlastiti život morali da šute. Po njegovoj priči momak je prošao sve i svašta ali i dan danas se druži sa istom rajom kao i prije rata(nebitno dal srbin ili bošnjak). Nekad mi djeluje fascinantno kako čovjek i dan danas voli B. Luku nakon tolikog belaja i što i dan danas ima tako pozitivno mišljenje o kako svojim komšijama tako i o B.Luci u kompletu. Šta je bio glavni razlog da počnu ta iživljavanja nad ljudima jer ipak B. Luka je bila duboko u pozadini. U Sarajevu je bilo svakavih sranja ali uglavnom iz nekakve osvete zbog granatiranja, snajperista svakodnevnih iživljavanja ovih sa brda(ko je bio unutra svatiće ovi ostali teško) dok je bilo i onih luđaka tipa Caco, Juka, Ćelo koji su ubijali zato što su zvijeri a ne ljudi. Ja sam bio znači sudionik svega toga u Sa dosta sam i sam vidio i pozitivnog i jakoooo ružnog pa ako ti isto imaš da te nešto posebno zanima pucaj:)) tu sam da odgovorim. Ali što se tiče B.Luke imam osjećaj da vi imate isti problem kao i Sarajevu. Obadva grada prezetuju došle(istočna Bosna, Sandžaklije te novonastale sarajlije koje čine gastarbajteri iz čitave BiH) kojih je kada je bar Sarajevo u pitanju čine bar 50% sadašnjeg stanovništva.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Kontras je napisao:
_зока je napisao:
У мојој згради је било десет муслиманских породица. Остале су три. Све старији људи. Ниједан мој друг муслиман,а имао сам их барем пет-шест није остао. Ни један муслиман из мога разреда није остао. Довољно или треба да набрајам и Хрвате?

Pošto vidim da si jedan od realnijih ovdje imao bi jedno pitanje vezano za B. Luku. Prije 2 godine sam upoznao jednog Jasmina iz Vrbanje koji je mišljenja da su najveći belaj u B. Luci pravili ovi sa strane dok su uslovno rečeno ovi urbani uglavnom bili o.k. ali su zbog straha za vlastiti život morali da šute. Po njegovoj priči momak je prošao sve i svašta ali i dan danas se druži sa istom rajom kao i prije rata(nebitno dal srbin ili bošnjak). Nekad mi djeluje fascinantno kako čovjek i dan danas voli B. Luku nakon tolikog belaja i što i dan danas ima tako pozitivno mišljenje o kako svojim komšijama tako i o B.Luci u kompletu. Šta je bio glavni razlog da počnu ta iživljavanja nad ljudima jer ipak B. Luka je bila duboko u pozadini. U Sarajevu je bilo svakavih sranja ali uglavnom iz nekakve osvete zbog granatiranja, snajperista svakodnevnih iživljavanja ovih sa brda(ko je bio unutra svatiće ovi ostali teško) dok je bilo i onih luđaka tipa Caco, Juka, Ćelo koji su ubijali zato što su zvijeri a ne ljudi. Ja sam bio znači sudionik svega toga u Sa dosta sam i sam vidio i pozitivnog i jakoooo ružnog pa ako ti isto imaš da te nešto posebno zanima pucaj:)) tu sam da odgovorim. Ali što se tiče B.Luke imam osjećaj da vi imate isti problem kao i Sarajevu. Obadva grada prezetuju došle(istočna Bosna, Sandžaklije te novonastale sarajlije koje čine gastarbajteri iz čitave BiH) kojih je kada je bar Sarajevo u pitanju čine bar 50% sadašnjeg stanovništva.

razlog je isti kao u sa - za sluzbenu politiku kriminalci i psi rata odradjivali su etnicko ciscenje. i isto je radjeno na sve tri strane, ko kaze drugacije isti je majmun kao i ti sto su to radili. moja rodbina i moji prijatelji i iz bosnjackih i iz hrvatskih dijelova i hrvatske dozivljavala je isto sto i muslimani i hrvati ovde. to sto je banjaluka bila nesto dalja od borbeih djelovanja ne znaci puno: od hrvatskih granata u npr gradisci poginulo x civila itd, zatim ginuli su ljudi na ratistima i psihoza rata je bila sve prisutna. na kraju rata mom rodjaku na ozrenu su mudzahedini odsjekli glavu ali ja nisam isao po banjaluci da sjecem muslimanske glave, sarajevskom logikom sam trebao, i trebao bi mrziti sve bosnjake? kada ovo shvatis bices covjek, ako vec shvatas onda tako i pisi :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20

Oko 300 muslimana i oko 100 hrvata, to su podatci Merhameta i Karitasa.

Jbte pa jel iko prirodnom smrcu umro...ili nije kao ni u Srebrenici?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 21:55 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Caco je bio zlocinac, kriminalac, koje ga su ubili muslimani, takvi su u Banjaluci bili heroji, poput Ecima i ekipe.

Procitao sam mnogo gluposti ovdje, ali samo cu navesti svoj primjer. Otac i majka dobili 92 druge otkaze jeli nisu srpske nacionalnosti, tako je pisalo u rijesenju kojega i danas dan imamo, iz stana smo izbaceni 93, a kasnije 93 i iz kuce. Kada smo napustali BL, morali smo potpisati da svu imovinu dobrovoljno ostavjamo vlastima RS. Naravno za ovo postoji dokumentacija, ljudi su ubijani, nestajali su preko noci itd. Luda su vremena bila nikada se nikom neponovila.

slicnih situacija je bilo u Ze i Sa..

mislim da je manitu rekao a sto nam je svima jasno..bilo je svega na sve tri strane i to je to..

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Pokušao pogledati klip sa početka teme. I kada sam vidio Komaricu sjetim se septembra 1993. godine.
Pošto sam u toku rata redovno gledao HRT dnevnik, i Slikom na sliku, i ... došao iz grada jer sam cijeli dan se vrtio oko vojnih vozila i vojske tih septembarskih dešavanja vojske. Kada sam došao kući, na dnevniku HRT-a priča Komarica, telefonski, kako je haos na ulicama, mrtvi leže na sve strane i slično.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 00:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Propaganda!

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 01:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Okt 2011, 00:20
nisam sve citao pa ne znam bas tacno o cemu pricate.
ali vidim da se spominje rat, muslimani iz banja luke i slicno.
nisam tad ima nesto godina, pa se i ne sjecam svega,
ali sam primjetio jednu stvar, posto cesto trcim prema bazenu u seheru,
ono groblje kod ambulante,
preko 90% godina smrti je `92. ili `93., jesu ti ljudi pobijeni ovde ili sta?

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
danijell je napisao:
Pokušao pogledati klip sa početka teme. I kada sam vidio Komaricu sjetim se septembra 1993. godine.
Pošto sam u toku rata redovno gledao HRT dnevnik, i Slikom na sliku, i ... došao iz grada jer sam cijeli dan se vrtio oko vojnih vozila i vojske tih septembarskih dešavanja vojske. Kada sam došao kući, na dnevniku HRT-a priča Komarica, telefonski, kako je haos na ulicama, mrtvi leže na sve strane i slično.

Dovoljno receno...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 09:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
Septembra '93 - Banjaluka je bila cista.
Banjalucki Hrvati, velika vecina, su nestali (mijenjali, iselili .... ) jos '92.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 09:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
Citiraj:
.... za sluzbenu politiku kriminalci i psi rata odradjivali su etnicko ciscenje

Definitivno

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

petrovic je napisao:
ono groblje kod ambulante,
preko 90% godina smrti je `92. ili `93., jesu ti ljudi pobijeni ovde ili sta?

Vidis, to je jedna od cinjenica koje niko nemoze da sakrije. Krizni stab SDSa je izdao naredbu u julu 92, u kojom se uvode posebne mjere sa nesrbe u Banjaluci, zabrana kretanja, prodaje imovine, vozenja auta, kupanje na Vrbasu, grupisanje, telefoniranje itd, za to sve postoji dokumentacija naravno. Za ovo su izmedu ostaloga osudeni, Brdzanin i Zupljanin.
Upravo iz ovih razloga su sve dzenaze\sahrane obavljane u Seheru, jeli nije bilo dozvoljeno saharanjivanje u ostalim djelovima grada blize centru. Svi koji su bivali ubijeni, ili su umrli prirodnom smrcu su gore sahranjivani, tako da u se u Seherskim haremima\grobljima nalazi 99% ubijenih i umrlih muslimana iz perioda 92-95.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Poslednji put menjao Banjalucki_Behar dana 22 Dec 2011, 10:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
A vidi tek koliko je Srba sahranjeno u Banjaluci sa godinom smrti '92 ili '93.

Čudno, 'a?

Nije. Na Novom, u Boriku, na Ognjenim Marijama kad sabereš sve, bilo bi ih puno više. Jer ljudi normalno umiru i u ratu.

Poslednji put menjao E . dana 22 Dec 2011, 10:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2011, 10:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kontras je napisao:
Pošto vidim da si jedan od realnijih ovdje imao bi jedno pitanje vezano za B. Luku. Prije 2 godine sam upoznao jednog Jasmina iz Vrbanje koji je mišljenja da su najveći belaj u B. Luci pravili ovi sa strane dok su uslovno rečeno ovi urbani uglavnom bili o.k. ali su zbog straha za vlastiti život morali da šute.

Шта хоћеш рећи? Да су по Бањалуци белај правили ови што су избјеглу у Бањалуку? :wink:

Људскост и нечовјечтво. То су две особине које се појављују у доба најцрњег мрака. Људскост у траговима,нечовјештво много чешће. Поред те двије,јавља се још и игнорисање-људи се забрину о властитој глави да игноришу све око себе,поклопе се ушима и буду мањи од маковог зрна. Од истог говнета смо направљени и ми у Бањалуци и ви у Сарајеву. Нечовјештво које је чињено у наше име се разликује само у снази коју је у моменту тог чињења посједовала стока која га је радила. Кад то схватите доле,кад схватите да смо сви иста стока,да исто смрди и моје и твоје говно,е тад ћемо можда и моћи живјети заједно. Док год се падобранци региструју да би гурали прст у око једни другима суживота нема.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]