Schlager je napisao:
Citiraj:
Caco je bio zlocinac, kriminalac, koje ga su ubili muslimani, takvi su u Banjaluci bili heroji, poput Ecima i ekipe.
Dosta znam o tim stvarima pa ne možeš baš mene tako lako ubjediti jer ima dosta toga što u ovim člancima nije pomenuto. Kažeš ubili ga muslimani. Tačno,ali ubili su ga zato što je prilikom hapšenja na Bistriku pobio i masakrirao,odsjecao ruke,sedmorici pripadnika Vojne policije Armije BiH koji su došli da ga privedu. Jedan od te sedmorice je bio i sin od ministra unutrašnjih poslova Avde Hebiba!!!!! Najvjerovatnije je sam Hebib lično i ubio Cacu da bar malo olakša dušu zbog gubitka sina.
Eto zašto je Caco ubijen,a nije sigurno zbog Kazana. Svi koji su se tog dana mirno predali poput Ramiza Delalića i ostalih,pušteni su nakon par dana,ali Caco je udario tamo gdje nije smio.
Caco je trebao da bude uhapsen, radi Kazana, i jos dosta drugih zlocina koje je cinio nad Srbima, medutim u ta doba u Sarajevu je vladala potpuna anahrhija. Juka je drzao svoj dio grada, Celo drugi dio grada, Puska, Sake itd su bili kriminalci koji su u ta doba cinili vlast u gradu. Ali se nemoze osporiti cinjenica da su tadasnje vlasti u Sarajevu pokusale da zaustave to zlo, pod uvjetima u kojem su bili, dok su kod nas u BL takvi bili heroji.
Razlika izmedu Cace, Cele, Arkana, Legije, Ecima nepostoji, njih je samo intersovala pljacka i biznis. Zlocine u Bl nisu cinili pripadnici vojske RS nego kriminalci poput Gavrinoga i ekipe, Ecima i ostalih koji nisu ocima vidjeli fronta, nego su svoje herosjtvo dokazivali na civilima, ista stvar je sa ovima iz Sarajeva.