kefalo je napisao:
niko od nas ovde ne podrzava prostituciju... ali je mi ne mozemo iskorijeniti i zaustaviti. ali zato mozemo da je kontorlisemo i nadgledamo.. a kako pa samo ako je zakonom regulisana i nadgledana

kontradiktoran si!
evo ja ovu tvoju citiranu recenicu shvacam kao podrzavanje prostitucije.
nezelis se boriti protiv nje vec je "kontrolisati i nadgledati".
mislim da se po ovom pitanju mogu ljudi podjeliti u 3 grupe...
1.grupa koja kaze "DA, NEMA TU NISTA LOSE"
2.grupa koja kaze "NE, NEMA TU NISTA DOBRO" (u ovoj sam grupi ja

)
3.grupa koja kaze "NE, ALI MI TU NEMOZEMO NISTA, PA ZATO...DA"!
e ova treca grupa je najbrojnija i ja bih ju nazvao grupa za kompromis.
grupa ljudi koji osjecaju da tu nesto nije uredu ali neznaju ili nece ili nemogu nisat da ucine, pa zato prave kompromis.
u pravu ste kad kazete da je to najstariji zanat a i mozda kad kazete da se nemoze iskorijeniti. ali sta to znaci..."nemoze se iskorjeniti"?
recite mi bar jedno ljudsko zlo koje je iskorjenjeno!
nemozemo iskorjeniti ni pljacke ni ubistva, pa znaci li to da i tu trebamo praviti komrpomis i reci...
"gospodine pljackas, legalizovacemo tvoju aktivnost, ali moras nam placati porez"
ili...
"gospodine ubico, legalizovacemo tvoju aktivnost, ali nam moras placati porez"
nadam se da u takvom drustvu niko nikad nece zivjeti, ali nastavi li se ovakva filozfija kompromisa sa zlom...hm
Citiraj:
kakav strah???? o cemu ti pricas??? sta ako sam ja otisao u javnu kucu... i dodje policija... sta ce da bude?
pa u drzavi koja se bori protiv prostitucije, osoba za koju se dokaze da je koristila usluge prostitutke, trebalo bi da bude kaznjena.
kad bi ovo drustvo bilo takvo (a ja sam za), onda bi ti bio kaznjen ili bi od straha zbog kazne, prostitutke obilazio u sirokom luku, a one bi morale zatvoriti svoju radnju jer...nemaju musterija.tako to (treba) da funkcionise.
tako se radi kad je drustvo PROTIV prostitucije!
Citiraj:
btw prvo na sta treba da mislimo je sljedece zdravstvena zastita prostittutki a samim tim i klijenata....
to je prvo?
nemogu da vjerujem!
to je lijecenje posljedica, a ne uzroka.
zamisli da postoji negdje neka opasna cesta sa koje stalno izlijecu automobli i ljudi ginu. sta bi ti ucinio? pomogao drustvu tako sto bi svugdje oko te ceste podigao...bolnice!?
prijatelju, ja bih ako treba stavio i znak zabrane saobracaja!
Citiraj:
jer kao sto gipsy rece nije malo onih koji nemaju pojma sta je HIV i SIDA a idu u javne kuce i ne koriste kondom... pa onda dodje kuci svojoj zeni pa sa njom spava ili djevojci... kuzis sad??
prijatelju.
zar je jedini problem u prostituciji prenosenje polno prenosivih bolesti?
kazes "kad covjek dodje kuci svojoj zeni...".potpuno je nebitno hoce li ko dobiti AIDS, sifilis ili neznam sta.katastrofa je to sto COVJEK VARA ZENU!
a ta katastrofa je tim veca, sto joj drustvo aminuje!
sve sto ce drzava ucniti u tom slucaju je, da muzu pruzi....kondom!
jeli to briga o covjeku?
pali smo stvarno na niske grane
Citiraj:
p.s.
Citiraj:
...i bezopasnije koriste.
e to je kljucna rijec svega vezanog za legalizaciju!!! zdravstvena sigurnost gradjana!!!
fino...
imaces zdrav penis i rasturen brak
a onda cemo pisati ovde na temu, zasto nam brakovi propadaju i zasto nam se neradjaju djeca.