banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 07:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: prostitucija
PostPoslato: 26 Dec 2003, 09:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
evo pokusacu da otvorim novu temu....

skoro sam procitao novi Koeljov roman "11 minuta", koji opisuje zivot jedne prostitutke.
zanima me sad, kakvo je vase misljenje o ovom..."zanatu".
osudjujete li ga ili ga podrzavate?
kakvo misljenje imate o prostitutkama a kakvo o njihovim klijentima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2003, 11:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
vecina tih zena je pod izgovorom da nema drugog nacina da zivi i da se hrani, vec da mora da zadjradjuje prostitucijom..
to mi se ne svidja ni pod razno i to jako osudjujem , jer po tome 80 % populacije bi se trebalo prostituisati ...
raznoraznih postenih poslova se UVIJEK moze naci...

prostitucija se nazalost ne moze iskorijeniti, vec je treba prihvatiti ALI sto vishe drzati po kontrolom , uvesti jake poreze gazdama....a o zdravlju doticnh dama da ne pricam... tu posebna briga da se vodi, a brigu je moguce jedono voditi ako su javne kuce legalne ... i te dame kao takve registovane u zdravstveo epidemioloskoj sluzbi....
pa im se zna tacan broj i sveopste psihicko i fizicko stanje stanje...
dakle ========> zakon o legalizaciji prostitucije

dakle prostitutke...zene koje zele na "lak" nacin da dodju do zarade, bez imalo licnih principa i samopostovanja.. :o

a klijenti...pa uglavnom su to jadne drtine, neizivljene starkelje....ili mladji koji su sexulano u deficitu ....
i svega toga ce uvijek biti i bilo je... :roll:

samo ja ne mogu da shvaim da neko moze imati toliko smjelosti bar kod nas da ide u javnu kuci i da josh ima sex. odnos bez zastite sa nekom od dama...
kako se ti ljudi ne boje nicega???... :o
mada u principu tamo i vecinom idu ljudi sto pojma nemaju sta su sex. prenosive bolesti pa to ide onom parolom, sto manje znash i sto si manje upucen...sve ti je ravno do mora... :o :o :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2003, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
gipsy svaka cast!!! svaka tvoja rijec kao da je iz mojih usta izasla!!

moj odgovor je potpuno isiti kao od gipsy

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2003, 16:55 
Majstor
Majstor

fino...
pozdrav za gipsy i za kefala!

eh, moje vidjenje togproblema nije bas identicno, iako se u mnogo toga slazem. jedno mi je zapelo za oko...

gipsy_girl je napisao:
prostitucija se nazalost ne moze iskorijeniti, vec je treba prihvatiti ALI sto vishe drzati po kontrolom , uvesti jake poreze gazdama....a o zdravlju doticnh dama da ne pricam... tu posebna briga da se vodi, a brigu je moguce jedono voditi ako su javne kuce legalne ... i te dame kao takve registovane u zdravstveo epidemioloskoj sluzbi....
pa im se zna tacan broj i sveopste psihicko i fizicko stanje stanje...
dakle ========> zakon o legalizaciji prostitucije

zar zaista trebamo legalizovati nesto sa cim se neslazemo?
zar nepomislite kako time zapravo pomazete ljude koji se bave tim poslom, i cinite njihov izbor zanimanja...laksim?

sa druge strane legalizovanjem prostitucije se omogucuje i njihovim korisnicima da je lakse i bezopasnije koriste. ako su se nekad ustrucavali ici u javnu kucu, bilo je to zbog straha da ce uciniti nesto nezakonito.
legalizacijom taj strah nestaje!

sve u svemu, mislim da je naivno misliti kako ce legalizacija donijeti nesto dobro, jer ono glavno, prostitucija, ne samo da nece nestati vec ce procvjetati!
zar zaista to zelimo?

zakonom o legalizaciji samo dolijevamo ulje na vatru.
drustvo bi trebalo da se bori PROTIV prostitucije, a ne da ga ucini korisnim za sve (recimo oporezivanjem).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2003, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio... jao jao jao

povrsinski gledas na neke stvari....

niko od nas ovde ne podrzava prostituciju... ali je mi ne mozemo iskorijeniti i zaustaviti. ali zato mozemo da je kontorlisemo i nadgledamo.. a kako pa samo ako je zakonom regulisana i nadgledana ;)

Citiraj:
sa druge strane legalizovanjem prostitucije se omogucuje i njihovim korisnicima da je lakse i bezopasnije koriste. ako su se nekad ustrucavali ici u javnu kucu, bilo je to zbog straha da ce uciniti nesto nezakonito.
legalizacijom taj strah nestaje!

kakav strah???? o cemu ti pricas??? sta ako sam ja otisao u javnu kucu... i dodje policija... sta ce da bude? btw prvo na sta treba da mislimo je sljedece zdravstvena zastita prostittutki a samim tim i klijenata.... jer kao sto gipsy rece nije malo onih koji nemaju pojma sta je HIV i SIDA a idu u javne kuce i ne koriste kondom... pa onda dodje kuci svojoj zeni pa sa njom spava ili djevojci... kuzis sad??

samim tim... onaj ko radi nelegalno... biva ostro kaznjen!!! sa ogromnom kaznom.... bar bi tako trebalo da bude... ;)

Citiraj:
sve u svemu, mislim da je naivno misliti kako ce legalizacija donijeti nesto dobro, jer ono glavno, prostitucija, ne samo da nece nestati vec ce procvjetati!
zar zaista to zelimo?

ko to zeli?? ali da se moze boriti protiv nje ljudi bi se vec izborili... ... sto znaci da je skoro nemoguce i taj "zanat" ce uvijek postojati

ja se iskreno nadam legalizaciji

p.s.
Citiraj:
...i bezopasnije koriste.

e to je kljucna rijec svega vezanog za legalizaciju!!! zdravstvena sigurnost gradjana!!!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2003, 17:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2003, 09:59
najstariji zanat :)
sta ja znam treba drzati nekako pod kontrolom,ali ako nema javno,bice tajno,nemojte misliti da nema onih koje zele da od toga zive,
e sada bilo bi bolje da je nema da je drustvo jace i moralnije,ali bolje i javna kuca nego da neko siluje nekog :o to ti je kako bih rekao i neka vrsta terapije za razne sexualne probleme.Mozda,ja sam suvise mlad da o tome razmisljam mnogo sada...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2003, 21:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
U okviru teme zapad bla bla osvrnuo sam se dijelom i na toliko potencirano pitanje legalizacije prostitucije (kao da nema vaznijih stvari) pa ako nekoga kojim slucajem interesuje neka gleda.
Ukratko, protiv toga sam, a ljudi neka rade sta hoce...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2003, 10:40 
Majstor
Majstor

kefalo je napisao:
niko od nas ovde ne podrzava prostituciju... ali je mi ne mozemo iskorijeniti i zaustaviti. ali zato mozemo da je kontorlisemo i nadgledamo.. a kako pa samo ako je zakonom regulisana i nadgledana ;)

kontradiktoran si!
evo ja ovu tvoju citiranu recenicu shvacam kao podrzavanje prostitucije.
nezelis se boriti protiv nje vec je "kontrolisati i nadgledati".

mislim da se po ovom pitanju mogu ljudi podjeliti u 3 grupe...
1.grupa koja kaze "DA, NEMA TU NISTA LOSE"
2.grupa koja kaze "NE, NEMA TU NISTA DOBRO" (u ovoj sam grupi ja :) )
3.grupa koja kaze "NE, ALI MI TU NEMOZEMO NISTA, PA ZATO...DA"!
e ova treca grupa je najbrojnija i ja bih ju nazvao grupa za kompromis.
grupa ljudi koji osjecaju da tu nesto nije uredu ali neznaju ili nece ili nemogu nisat da ucine, pa zato prave kompromis.

u pravu ste kad kazete da je to najstariji zanat a i mozda kad kazete da se nemoze iskorijeniti. ali sta to znaci..."nemoze se iskorjeniti"?
recite mi bar jedno ljudsko zlo koje je iskorjenjeno!
nemozemo iskorjeniti ni pljacke ni ubistva, pa znaci li to da i tu trebamo praviti komrpomis i reci...
"gospodine pljackas, legalizovacemo tvoju aktivnost, ali moras nam placati porez" :o
ili...
"gospodine ubico, legalizovacemo tvoju aktivnost, ali nam moras placati porez" :o
nadam se da u takvom drustvu niko nikad nece zivjeti, ali nastavi li se ovakva filozfija kompromisa sa zlom...hm :(
Citiraj:
kakav strah???? o cemu ti pricas??? sta ako sam ja otisao u javnu kucu... i dodje policija... sta ce da bude?

pa u drzavi koja se bori protiv prostitucije, osoba za koju se dokaze da je koristila usluge prostitutke, trebalo bi da bude kaznjena.
kad bi ovo drustvo bilo takvo (a ja sam za), onda bi ti bio kaznjen ili bi od straha zbog kazne, prostitutke obilazio u sirokom luku, a one bi morale zatvoriti svoju radnju jer...nemaju musterija.tako to (treba) da funkcionise.
tako se radi kad je drustvo PROTIV prostitucije!
Citiraj:
btw prvo na sta treba da mislimo je sljedece zdravstvena zastita prostittutki a samim tim i klijenata....

to je prvo? :o
nemogu da vjerujem!
to je lijecenje posljedica, a ne uzroka.

zamisli da postoji negdje neka opasna cesta sa koje stalno izlijecu automobli i ljudi ginu. sta bi ti ucinio? pomogao drustvu tako sto bi svugdje oko te ceste podigao...bolnice!?
prijatelju, ja bih ako treba stavio i znak zabrane saobracaja!

Citiraj:
jer kao sto gipsy rece nije malo onih koji nemaju pojma sta je HIV i SIDA a idu u javne kuce i ne koriste kondom... pa onda dodje kuci svojoj zeni pa sa njom spava ili djevojci... kuzis sad??

prijatelju.
zar je jedini problem u prostituciji prenosenje polno prenosivih bolesti? :o
kazes "kad covjek dodje kuci svojoj zeni...".potpuno je nebitno hoce li ko dobiti AIDS, sifilis ili neznam sta.katastrofa je to sto COVJEK VARA ZENU!
a ta katastrofa je tim veca, sto joj drustvo aminuje!
sve sto ce drzava ucniti u tom slucaju je, da muzu pruzi....kondom! :o
jeli to briga o covjeku?
pali smo stvarno na niske grane :(

Citiraj:
p.s.
Citiraj:
...i bezopasnije koriste.

e to je kljucna rijec svega vezanog za legalizaciju!!! zdravstvena sigurnost gradjana!!!

fino...
imaces zdrav penis i rasturen brak :(
a onda cemo pisati ovde na temu, zasto nam brakovi propadaju i zasto nam se neradjaju djeca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2003, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
2.grupa koja kaze "NE, NEMA TU NISTA DOBRO" (u ovoj sam grupi ja )

fino si sve dole napisao... ali ne vidim kako se ti to boris protiv prostitucije... ili barem da nesto predlazes ili imas neku viziju kako protiv toga.. btw lako je reci... mi cemo to zabraniti... i to npr uraditi... ali jako puno stvari se desava ispod tezge tako bi bilo i sa prostitucijom(kao sto je i sada)

Citiraj:
nemozemo iskorjeniti ni pljacke ni ubistva, pa znaci li to da i tu trebamo praviti komrpomis i reci...
"gospodine pljackas, legalizovacemo tvoju aktivnost, ali moras nam placati porez"
ili...
"gospodine ubico, legalizovacemo tvoju aktivnost, ali nam moras placati porez"
nadam se da u takvom drustvu niko nikad nece zivjeti, ali nastavi li se ovakva filozfija kompromisa sa zlom...hm

ovo gore sto si ti naveo niko nije spominjao... niti se to moze porediti sa prostitucijom...

Citiraj:
pa u drzavi koja se bori protiv prostitucije, osoba za koju se dokaze da je koristila usluge prostitutke, trebalo bi da bude kaznjena.
kad bi ovo drustvo bilo takvo (a ja sam za), onda bi ti bio kaznjen ili bi od straha zbog kazne, prostitutke obilazio u sirokom luku, a one bi morale zatvoriti svoju radnju jer...nemaju musterija.tako to (treba) da funkcionise.
tako se radi kad je drustvo PROTIV prostitucije!

pa to je nasa drzava... ovde je takav zakon... prostitucija je zabranjena... pa je opet imamo zar ne?
pokusaji sprecavanja prostitucije borbom na ovaj nacin na koji si ti naveo... su neuspjesni...

Citiraj:
katastrofa je to sto COVJEK VARA ZENU!

pa nije problem sto on nju vara u prostitutkama... vec u odnosima u braku...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2003, 15:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
e jest volim ove sto pisu naucne elaborate i doktorske disertacije od postova.. odmah izgubim volju da ih citam..

Toga je uvijek bilo i uvijek ce biti. Cak i ako jednom dostignemo stepen drustva iz star treka i izbijemo ekonomski elemnet cijele price opet ce se naci neka nimfomanka i neki nepozeljnik za takve stvari..

u starom rimu su po gradovima na zgradama bile isklesane velike kolicine penisa po zidovima. veliki, mali, debeli, duguljasti. a arheolozi razbijali glavu razbijali i kad su je razbili, djelic sekunde prije nego sto ce podlegnuti skontaju da su to putokazi do javnih kuca..

Da ce prostitucija uvijek zivjeti najbolje su uvidjeli pragmaticni holandjani pa su pametni ljudi skontali i to unovicli (mislim na drzavu). rizik od prenosivi bolesti je manji, dame vise zasticene.. svi sretni i veseli. naravno kao i u svemu i tu postoji crno trziste, ali naglasavam opet kao i u svemu

Zivio najstariji zanat na svijetu.. to mi bar daje nadu da sve nije izgubljeno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 10:00 
Majstor
Majstor

Schwabo je napisao:

nemozemo se ni boriti protiv prostitucije kad ovako razmisljamo!

ja sam poptuno protiv prostitucije i zato sam protiv njene legalizacije.
mozda prostituciju nikad necemo iskorjeniti (najvjerovatnije), ali to mene nimalo neobeshrabruje, niti mi daje povod za nekakv kompromis sa istom.
naprotiv!
ako sam ja cvrsto protiv necega, onda cu se boriti protiv toga, cak i kad znam da nemogu pobjediti.ja nisam revolucionar i necu nikad donijeti revolucionarnu promjenu nasem drustvu tako sto cu iskorjeniti prostituciju, ali nepada mi napamet da neko zlo prihvatim samo zato sto ga nemogu pobjediti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 10:21 
Majstor
Majstor

kefalo je napisao:
fino si sve dole napisao... ali ne vidim kako se ti to boris protiv prostitucije... ili barem da nesto predlazes ili imas neku viziju kako protiv toga.. btw lako je reci... mi cemo to zabraniti... i to npr uraditi... ali jako puno stvari se desava ispod tezge tako bi bilo i sa prostitucijom(kao sto je i sada)

pa sta "kefalo" ako se "puno stvari desava ispod tezge" :o ?
zaista se puno stvari desava ispod tezge. kad bi na to gledali svaki oblik kriminala bi trebali legalizovati. zato sam navodio primjer pljacki i ubistava.
nikad nijedan vid kriminala (zla) nije iskorjenjen, vec je sva istorija covjeka, njegova BORBA PROTIV ZLA.jeli ikad iko pobjedio zlo?nije!
ali se neprestano moramo boriti protiv njega, ne da bi ga pobjedili, vec da bi ga bilo MANJE!
sada se pravi prekretnica, u vezi prostitucije, zato sto se odustaje od borbe protiv nje :( .jeli legalizacija borba protiv?ne, to je jednostavno prihvatanje.

kako bih se ja borio?pa zar je to zaista bitno?
evo, ja bih se borio na sve moguce nacine....zabranio bih njihov rad i uveo ostre kazne.
znam da nebih pobjedio.
postoji kazna i za ubistvo, pa se opet ljudi ubijaju.
postoji kazna i za pljacku, pa se opet ljudi pljackaju.
ali bih se borio!

Citiraj:
ovo gore sto si ti naveo niko nije spominjao... niti se to moze porediti sa prostitucijom...

mislis na pljacke i ubistva...
zasto se nemoze porediti? :o
jeli pljacka zlo?....DA
jeli ubistvo zlo?....DA
jeli prostitucija zlo?....DA! (osim ako ti mislis da to nije zlo, nego nesto izmedju dobra i zla :o , ili mozda mislis da je dobro!?)
Citiraj:
pa to je nasa drzava... ovde je takav zakon... prostitucija je zabranjena... pa je opet imamo zar ne?
pokusaji sprecavanja prostitucije borbom na ovaj nacin na koji si ti naveo... su neuspjesni...

naravno!
svako zlo postoji od kad je i covjeka i nikad nijedno nije iskorjenjeno, i neprestano se borimo protiv zla, samo u slucaju prostitucije "nasli smo se pametni", pa odustali od borbe i legalizovali ju...da bi ZARADILI!

evo novog izvora prihoda za drzavu!
placanjem poreza uvecava se drzavni budzet. to je osnovni razlog legalizacije prostitucije. a to sto se time nanosi steta drustvu, na to niko nerazmislja.daj ti nama para!

opravdanje da se legalizacijom omogucuje bilja zdravstvena kontrola i zastita populacije je potpuno providna.razlozi za legalizaciju su sasvim drugaciji.zdravstvena zastita je mozda na posljednjem mjestu.

Citiraj:
Citiraj:
katastrofa je to sto COVJEK VARA ZENU!

pa nije problem sto on nju vara u prostitutkama... vec u odnosima u braku...

slazem se...
ali kako popraviti odnose u braku, kad drustvo u kojem taj brak postoji, otvoreno nudi muskarcu prostitutku i jos mu kaze..."to nije zabranjeno, tu nema nista lose, to je tvoj izbor i...netrebas se bojati za svoje zdravlje jer mi te djevojke redovno pregledamo!"
kako ce u takvom drustvu brak opstati!?

kad vise ljudi pada na ulici? kad je poledica kao sad, ili kad je suvo?
e, nase drustvo se priprema da zakonom o legalizaciji prostitucije, poledi sve ulice u nasoj drzavi a pravice se da nema nista sa tim sto ce ljudi da padaju i lome se.

ja sam PROTIV PROSTITUCIJE!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 11:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Citiraj:
Schwabo je napisao/la:

nemozemo se ni boriti protiv prostitucije kad ovako razmisljamo!

ja sam poptuno protiv prostitucije i zato sam protiv njene legalizacije.
mozda prostituciju nikad necemo iskorjeniti (najvjerovatnije), ali to mene nimalo neobeshrabruje, niti mi daje povod za nekakv kompromis sa istom.
naprotiv!
ako sam ja cvrsto protiv necega, onda cu se boriti protiv toga, cak i kad znam da nemogu pobjediti.ja nisam revolucionar i necu nikad donijeti revolucionarnu promjenu nasem drustvu tako sto cu iskorjeniti prostituciju, ali nepada mi napamet da neko zlo prihvatim samo zato sto ga nemogu pobjediti.

ala.. kad se sere onda se pusti voda..

kako ces se ti to boga ti boriti protiv prostitucije? tako sto neces ici u kurvaluk i prosvjetljujuci narod po bl forumu? c c c.. e to ce zaustaviti albance da prodaju bijelo roblje.. :P

Citiraj:
Schwabo je napisao/la:

Ovo sam napisao iz zajebancije.. nemam ja para za tog sporta.. mada mislim da u ovim godinama jos nema potrebe ni da koristim usluge.. al' ti ocigledno ne znas sta je zajebancija..

A bolje su i te prostitutke neg one zjake iz milenijuma sto se jebu za konzervu soka..

Nego nisi ti to sagledao iz drugog ugla.. sta mislis da se pocnes baviti jednom prostitucijom.. ono.. strptiz i sta ti ja znam.. pa polako, mozda nadodjes.. jos kad bi rodio dijete, a racuni stizu.. volio bih da te vidim.. :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2003, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Schwabo je napisao:
ala.. kad se sere onda se pusti voda..

kako ces se ti to boga ti boriti protiv prostitucije? tako sto neces ici u kurvaluk i prosvjetljujuci narod po bl forumu? c c c.. e to ce zaustaviti albance da prodaju bijelo roblje.. :P

Ne zna rio za taj realni aspekt ovog svijeta, on je on-line spojen sa Njim pa samo njegove instrukcije slusa i pise po forumu :)
Djela ne postoje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 10:40 
Majstor
Majstor

Schwabo je napisao:

ala.. kad se sere onda se pusti voda...

zanimljivo, koliko ja odgovora na svoje pisanje dobijam u ovakvom stilu :o
pita li se ikad iko, zasto ja nenapisem za necije pisanje da je sranje?

to je nepristojno i nezrelo a osim toga znak je nesposobnosti za komunikaciju vec zelje da se necuje drugacije misljenje.

no...
Citiraj:
kako ces se ti to boga ti boriti protiv prostitucije? tako sto neces ici u kurvaluk i prosvjetljujuci narod po bl forumu? c c c.. e to ce zaustaviti albance da prodaju bijelo roblje.. :P .

znas li ti sta bi bilo, kad bi SVI uradili tako kao sto si napisao "neces ici u kurvarluk i prosvjetljujuci narod po forumu"?
prostitucije bi nestalo!
sad me ponovo pitaj kako bih se ja borio protiv prostitucije.

zasto je covjece vazno kako bih se ja borio protiv prostitucije?
samo je jedno vazno...da zaista prostituciju prihvatimo kao zlo.
onog trena kad to ucinimo SVI prostitucije ce nestati. to ti ja garantujem svojim zivotom, ako treba.

sad mogu ici dalje pa reci, da do toga nece doci, dok god postoje dva covjeka (musko i zensko) koji nemisle tako.

Citiraj:
Ovo sam napisao iz zajebancije.. nemam ja para za tog sporta.. mada mislim da u ovim godinama jos nema potrebe ni da koristim usluge.. al' ti ocigledno ne znas sta je zajebancija.. .

nemislim da se "zajebavas", jer se iz ostatka tvog teksta vidi da nisi potpuno protiv prostitucije.cim me pitas...
Citiraj:
Nego nisi ti to sagledao iz drugog ugla.. sta mislis da se pocnes baviti jednom prostitucijom.. ono.. strptiz i sta ti ja znam.. pa polako, mozda nadodjes.. jos kad bi rodio dijete, a racuni stizu.. volio bih da te vidim.. :P

za mene nepsotoji niti ce ikad postojati razlog da se bavim prostitucijom.
makar imao 100 djece i placali me 100 maraka po minuti!
za one koji nemisle tako uvijek ce postojati sansa da se pocnu baviti prostitucijom, i zbog njih mi je zao. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
znas li ti sta bi bilo, kad bi SVI uradili tako kao sto si napisao "neces ici u kurvarluk i prosvjetljujuci narod po forumu"?

Je'l znas ti kad ce SVI da urade JEDNU TE ISTU STVAR ?

ovu rijec ne koristim cesto ali u ovom slucaju je adekvatna

NIKAD !

A kad ce tebe SVI poslusati .... trebam li ponavljati ??
vidis rio u kakvim oblacima zivis..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
rio je napisao:
samo je jedno vazno...da zaista prostituciju prihvatimo kao zlo.
onog trena kad to ucinimo SVI prostitucije ce nestati. to ti ja garantujem svojim zivotom, ako treba.

bleso, samo ti garantuj ... :D

evo primjera: ako se mi svi slozimo koliko nas ima, i javno potpishemo da vishe niakd u zivotu necemo piti kafu i da je to nesto jako loshe, i da to treba smatrati za zlo...mislish da cemo svi izdrzati bez kafe??

evo ja prva necu jer volim da gustam ..pa nema boga koji bi mi mogao uskratiti gust kafe uz razgovor,seriju, comp, ucenje :lol: :lol: 8)

naivno rio naivno skroz.... :roll:

ako zakonom zabranish prostituciju, ona se nece ugushiti ... evo zivog primjera sada kod nas...svi ono zatvoreni nocni klubovi: Dam Dash, Doli Bel.... a-haaa zatvorena vrata i skinute svijetlece reklame jesu....otvoreni kafici, disco klub na istom mjestu a ispod stola mozesh raznorazne sadrzaje da dodbijesh...
takav glas bije i slasticarnu Vesna u centru grada...da je kupleraj zivi gore u pokrovlju.....
znaci.. dobijash samo goru situaciju...
a legalizovati ne znaci pomilovati vec omoguciti da rade, a udariti po porezima, ljekarskim pregledima, cestim inspekcijama itd..itd...
jeste da je tu korupcija....ali svagdje je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 15:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Zabrana ili legalizacija nečega ne mijenja ništa bitno, pa je tako i sa prostitucijom. Dok ima potražnje za prostitucijom, biće i ponude. Dakle, treba mijenjati ljude, a to je nemoguće.
Ipak je Rio upravu, kada kaže da olako prihvatamo neke stvari kao normalne, samo zato što su masovne.
Rambo Amadeus je rekao da legalizacijom lakih droga država/društvo pokazuje svoju slabost da se izbori sa istim, i mislim da je upravu. Tako je i sa prostitucijom. Da li je u interesu društva da se legalizuju lake droge, prostitucija?
Previše mislimo na sebe, a na društvo uopšte ne mislimo.
Prostitucija nam odgovara dok god nema veze sa nama. Kada uđe u naš život (skontate da se vaš otac kurva ili da vam se sestra/ćerka prostituira) onda nam se taj naš konformizam obije o glavu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
Ipak je Rio upravu, kada kaže da olako prihvatamo neke stvari kao normalne, samo zato što su masovne.

Jezik se mijenja zato sto neke rijeci udju u masovnu upotrebu iako knjizevni neispravne jer ih je nemoguce iskorijeniti i izbaciti.

Not now, John! je napisao:
Rambo Amadeus je rekao da legalizacijom lakih droga država/društvo pokazuje svoju slabost da se izbori sa istim, i mislim da je upravu.
Tako je i sa prostitucijom. Da li je u interesu društva da se legalizuju lake droge, prostitucija?

Super, navedi mi primjer demokratske drzave koja je izasla na kraj sa tim i navedi mi nacin ?
Moze - represijom, ali sta dobijas tad ? Zbog pusenja trave 10 godina golog otoka ? Strah i teror a? Para nemamo pa ne mozes novcane kazne naplacivati.
Interesuje me nacin ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2003, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hvala bogu da se josh ljudi ukljucilo u raspravu... jer je rio nemoguc ;)
Not now, John!]Rambo Amadeus je rekao da legalizacijom lakih droga država/društvo pokazuje svoju slabost da se izbori sa istim, i mislim da je upravu. Tako je i sa prostitucijom. Da li je u interesu društva da se legalizuju lake droge, prostitucija?[/quote]

hehe
u interesu drzave jeste da se to uradi... ali u interesu vladajucih ljudi, koji zahvaljuci svojoj moci naplacuju(reketiraju) kriminalce koji upravo i uvoze drogu i bijelo roblje u drzavu....nije.
oni da hoce da prekinu dilanje drogom... ne bi oni hvatali ove male sto po ulici prodaju... vec bi vjerovatno sebe medjusobno pohvatali

[quote="gipsy_girl je napisao:
a legalizovati ne znaci pomilovati vec omoguciti da rade, a udariti po porezima, ljekarskim pregledima, cestim inspekcijama itd..itd...

to i ja pokusavam da kazem... ali niko ne slusa...

misk0 je napisao:
Interesuje me nacin ?

i mene... vec sam pitao gore ali niko ni glasa... svi znaju da treba...ali sta to i kako... niko izgleda nema pojma....

postao je umoran

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]