banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 00:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Nov 2011, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Moguce je da se radi o Spiricevom malom. :D
Cujem/citam da je momcic degenerik posebne vrste...degenerik nije mogao poloziti pisljivu matematiku na ekonomiji pa otjerase, sa fakulteta a poslije i u grob, onog profesora Kravarusica, otjerase mu i sina sa radnog mjesta...

Ne bi me zacudilo da se ozeni nekom u kratkim pantalonicama.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 12:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Nisu svi muslimani teroristi, ali je svaki terorista musliman! 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 12:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čak i Baski i Irci?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hordaš je napisao:

Iskreno najvise se bojim nacionalista iz reda Srpskog i Hrvtaskog naroda, i to iz razloga da se ne ponovi 92.

Pretpostavljam da si pod ovim mislio na političare, a ne na mene, pošto mene boli qrac za tobom i za tvojim Sarajevom, tako da nema razloga da strahuješ da će se ponoviti 1914, '41 i '92.

Znaš kako vi u Federaciji volite reći: "Srbima je lako, oni su nagrađeni sa pola Bosne."

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
filozof sa vrbasa je napisao:
Hordaš je napisao:

Iskreno najvise se bojim nacionalista iz reda Srpskog i Hrvtaskog naroda, i to iz razloga da se ne ponovi 92.

Pretpostavljam da si pod ovim mislio na političare, a ne na mene, pošto mene boli qrac za tobom i za tvojim Sarajevom, tako da nema razloga da strahuješ da će se ponoviti 1914, '41 i '92.

Znaš kako vi u Federaciji volite reći: "Srbima je lako, oni su nagrađeni sa pola Bosne."

Проблем и јесте у томе што они не страхују да се то не понови, већ напротив раде све на томе да иницирају нови рат. Узмите само изјаве Бакира, Церића, Зукорлића, Угљанина, Силајџића......

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 14:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Čak i Baski i Irci?

Baski i Irci se bore za svoja osnovna prava. Sa druge strane, muslimani gledaju samo da neko sranje naprave. Nebitno gdje se nalaze: Pakistan, Indonezija, Irak, Arabija, Palestina, Kosovo, BiH, Britanija, SAD, Francuska...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 14:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Znači Baski i Irci imaju pravo,a Afganistanci,Iračani,Palestinci nemaju?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011, 09:47

Na politicare, ali i na one koji na ovom forumu psuju majku balijasku, jalijsku, pricaju kako ce se spremiti i naoruzati jer nas ovaj put nece goloruki docekati itd. A naravno i onih koji potenciraju pricu o nezavinosti RS-a, jer da se ne pravimo ludi, znamo da je to nemoguce bez rata. Bar po sadasnjoj situaciji.
Odavno muslimani nemaju nikakvo pravo, vise se prava priznaje pederima i lezbejkama, nego muslimanima. Zao mi je djece koja u islamskim zemljama pati, zbog Izraelske i Americke politike. Sam Radmanovic, zalaze se na nezavisnost RS-a, a ne dozvoljava narodu u Palestini da ima svoju drzavu. Zasto Turci nisu u EU, a razvijeniji su 1000 puta od Mađara, ali su muslimani. I hiljadu je takvih primjera

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Cuvari casti glavnog grada...Hz

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
U RS su Muslimani zaštićeni kao polarni medvjedi pa ti pjevaj borbene. Mislim da nemaš šta da se žališ jer u većinski muslimanskim zemljama hrišćani i pripadnici drugih religija nemaju prevelika prava...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Koja su to prava oduzeta muslimanima "diljem" svijeta?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
U RS su Muslimani zaštićeni kao polarni medvjedi pa ti pjevaj borbene. Mislim da nemaš šta da se žališ jer u većinski muslimanskim zemljama hrišćani i pripadnici drugih religija nemaju prevelika prava...

Hrišćani i ostali nemuslimani u muslimanskim zemljama ne da nemaju nikakva prava, već se tretiraju kao najobičnije štetočine koje treba što prije neutralisati. Jedini izuzetak su naftom bogate zemlje bliskog istoka: Kuvajt i Katar, ali tu glavnu riječ vode Englezi i Ameri tako da muslići ne smiju previše kenjati protiv ostalih. Naravno, Libija, kao islamska zemlja, je priča za sebe. Oni su uvijek bili izuzetak, pozitivno naravno.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

a ti naravno to znas jer si bio tamo??

"Da te volim oduvjek sam znao, za tebe i zivot bih ja dao, zbog tebe u paklu cu da gorim, jer te vise ja od svega volim"

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hordaš je napisao:
Odavno muslimani nemaju nikakvo pravo, vise se prava priznaje pederima i lezbejkama, nego muslimanima. Zao mi je djece koja u islamskim zemljama pati, zbog Izraelske i Americke politike. Sam Radmanovic, zalaze se na nezavisnost RS-a, a ne dozvoljava narodu u Palestini da ima svoju drzavu. Zasto Turci nisu u EU, a razvijeniji su 1000 puta od Mađara, ali su muslimani. I hiljadu je takvih primjera

Sto se tice muslimana u Turskoj, njima ne daju u EU zato sto ih ima puno. Ima ih oko 60 miliona, i vrlo cesto ilegalno idu u Evropu, pogotovo Njemacku, iako nemaju ni bezvizni rezim. Kad bi usli u EU, ne samo da bi dobili bezvizni rezim nego pravo i da zive i rade u Evropi, a obzirom na tendencije migracija i njihov broj pojeli bi Evropu. O njihovom prirodnom prirastaju da i ne govorimo.
Druga i osnovna stvar, samo mali djelic Turske i Istambula je u Evropi. Skoro sva Turska pripada Aziji. Nema nikakve logike da udje u EU kad je skoro skroz u Aziji. Isto kao kad bi Egipat trazio da udje u EU. Zar to nije glupo.

Sto si rekao da islamska djeca u islamskim zemljama pate, to je vise zbog ekstrema u islamskoj religiji nego zbog zapada.
Evo u Afganistanu i Pakistanu su se oduvijek tukli muslimani i kad nije bilo zapada. Slicno tako i u Africi i Arabiji.
Zapad jeste malo podgrijao situaciju, ali osnovni problem je u njima samima.
Isto kao kod nas na Balkanu i BiH, osnovni problem je u narodu sto je neslozan, a ne u medjunarodnoj zajednici.
Kad se muslimani u islamskim zemljama sloze, nece im moci zapad nista. Najveci problem je sto se oni sami trve oko religije isto kao glupi balkanci oko nacije.
Danas sam gledao na bhrt jednu emisiju o islamu. Islam zaista moze biti divna religija, ali mi koji nismo muslimani islam uglavnom vidimo kroz Arape i ratove. Zato najbolji nacin da muslimani poboljsaju svoj ugled i na zapadu i njima samima je da praktikuju islam ljubavi, a ne ratova. Isto se odnosi i na druge religije i nacije. Ali a zalost, ono sto sad rade muslimani je slicno onome sto su hriscani radili u srednjem vijeku, medjusobno se ubijaju zbog iste religije i da stvar bude gora tu se mijesa i politika kao i zapad. Jos dugo trebace proci da se stvari promijene, ako ikad. Ali osnovna poruka je da muslimani sami treba da se promijene. Recimo kao muslimani iz BiH ili Turske. Muslimani iz BiH su primjer modernih muslimana. Na njih bi se trebali ugledati i ovi arapski i africki i stanje u svijetu bi se promijenilo. Zasto zapad ne napadne Tursku i zasto je branio BiH. Pa zato sto su se pokazali civilizovani i sekularni, a ne kao oni Arapi. Oni su sami krivi za svoju nesrecu najvise, bas kao i balkanci.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hordaš ima i pozitivnih primjera iz okruženja, Albanci će dobiti Kirminalnu Albansku Muslimansku Republiku Kosova. Dosta Turaka ima u Njemačkoj.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A zasto je zapadu u cilju da sekularizuje te zemlje? Jer im smeta praktikovanje islama, realno da nije bilo rata 92-95, muslimani u BIH bi zaboravili da su muslimani, zenili se međusobno, sve se izmjesalo, pili itd. Dzamija nije bilo za lijeka, sve komuniste bile, i to je bio cilj zapada.
A jesu nas i branili, bolje da nisu xD samo da su nam skinuli embargo, dovoljno bi nam pomogli, nego uveli embrago, pustili vojske drugih drzava da tuku po jadnom narodu, a ona pomagali.
Svaka cast na ovom postu, hvala sto si se potrudio ali ipak mislim da nisi u pravu. Jer se muslimanima postavlja ultimatum, napustite vjeru, postanite sekularna i drazav i tek tada cete moci u EU i tek tada cete dobiti pomoc od zapada. Pogledaj antiislamsku propagandu u Holandiji, Njemackoj, Svedskoj, Svicarskoj, cemu to??

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hordaš je napisao:
Pogledaj antiislamsku propagandu u Holandiji, Njemackoj, Svedskoj, Svicarskoj, cemu to??

Pitanje je previše kompleksno, ali ako si došao iz Somalije u London, ne možeš očekivati da ti tvoja četvrt liči na Mogadiš.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
jellyfish je napisao:

Sto se tice muslimana u Turskoj, njima ne daju u EU zato sto ih ima puno. Ima ih oko 60 miliona, i vrlo cesto ilegalno idu u Evropu, pogotovo Njemacku, iako nemaju ni bezvizni rezim. Kad bi usli u EU, ne samo da bi dobili bezvizni rezim nego pravo i da zive i rade u Evropi, a obzirom na tendencije migracija i njihov broj pojeli bi Evropu. O njihovom prirodnom prirastaju da i ne govorimo.
Druga i osnovna stvar, samo mali djelic Turske i Istambula je u Evropi. Skoro sva Turska pripada Aziji. Nema nikakve logike da udje u EU kad je skoro skroz u Aziji. Isto kao kad bi Egipat trazio da udje u EU. Zar to nije glupo.

.

to je pogled isljucivo iz balkanskog, malo opterecenog ugla i dosta je prisutan u javnosti. u sustini, to je toalno pogresan pristup. glavni razlog zbog kojeg turska nikada nece uci u eu jeste kvotiranje poslanika po broju stanovnika u eu parlamentu. jedna nova clanica velicine turske totalno bi poremetila ravnotezu i mogla bi biti kljucni igrac. a to se njemackoj i francuskoj ne svidja. islam i religija su totalno sporedne stvari, idealan razlog za zamlacivanje puka.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pitanje je previše kompleksno, ali ako si došao iz Somalije u London, ne možeš očekivati da ti tvoja četvrt liči na Mogadiš.

pitanje je izuzetno jednostavno, zasto ne dozvole muslimana da praktikuju svoju vjeru, zasto se protivis gradnji dzamija, zasto se protivis da zena hoda sa pokirvenom glavom, ako joj je lice otkriveno, pa 90% zena nosi kape, zar to nije isto. A pogledaj malo samo ovaj forum, govore mi da sam prljav jer ne brisem (da izvines) guzice, nego je perem, on zna sta ja radim u WC-u, govori da smo toliko gadni da prilikom klanjanja mirisemo jedni drugima noge, cim su vidjeli da sam musliman smatraju me manje vrijednim, glupim itd. Cemu sve to? samo zato sto sam musliman?

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish, EU ima planove da se širi i na Aziju i na Afriku, pa stoga ti ta priča ne pije vode.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2011, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hordaš je napisao:
A zasto je zapadu u cilju da sekularizuje te zemlje?

Zato sto je sekularizacija put prema pomirenju. Jer u islamskim zemljama sad ima vise frakcija, i kad jedna frakcija dodje na vlast onda ugnjetava onu slabiju frakciju. Na primjer siiti i suniti u Iraku, ili talibani i obicni u Afganistanu i Pakistanu.
A kad je sekularna drzava kao Turska ili BiH onda ni jedna frakcija ne vlada i ne ugnjetava drugu i svi su jednaki.

Citiraj:
A jesu nas i branili, bolje da nisu xD samo da su nam skinuli embargo, dovoljno bi nam pomogli, nego uveli embrago, pustili vojske drugih drzava da tuku po jadnom narodu, a ona pomagali.

Koliko se ja sjecam Srbi su bili bombardovani od strane zapada 1995 u BiH i 1999 u Srbiji, a u korist muslimana. Znaci zapad nema toliko pristrasnosti prema religiji, vec gleda svoje ciljeve i eventualno usput ljudska prava ako se poklapaju sa njihovim ciljevima.

Citiraj:
Jer se muslimanima postavlja ultimatum, napustite vjeru, postanite sekularna i drazav i tek tada cete moci u EU i tek tada cete dobiti pomoc od zapada. Pogledaj antiislamsku propagandu u Holandiji, Njemackoj, Svedskoj, Svicarskoj, cemu to??

Kao sto rekoh sekularnost je osnovni garant da se ne desavaju stvari kao u Afganistanu ili Iranu gdje nema ljudskih prava i slobode. Jer cim jedna religija ili frakcija religije vlada ona ugnjetava drugu i dolazi do sukoba.
Rjesenje toga je sekularnost. Muslimani mogu biti sekularni primjer su Turska i BiH i bolje zive od onih Arapa koji nisu sekularni i koi se stalno tuku oko religije.
Sto se tice broja dzamija, o njima isto mislim kao i o crkvama. Kod nas sluze uglavnom za obiljezavanje teritorije za odredjene religije. Slicno kao sto pas obiljezava teritoriju mokrenjem tako kod nas narodi obiljezavaju teritoriju vjerskim objektima. A to nije prava namjena vjerskih objekata. Koja korist je sto imamo 1000 crkava i dzamija ako ljudi nemaju sta jesti i ako se svadjaju.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]