Hordaš je napisao:
Odavno muslimani nemaju nikakvo pravo, vise se prava priznaje pederima i lezbejkama, nego muslimanima. Zao mi je djece koja u islamskim zemljama pati, zbog Izraelske i Americke politike. Sam Radmanovic, zalaze se na nezavisnost RS-a, a ne dozvoljava narodu u Palestini da ima svoju drzavu. Zasto Turci nisu u EU, a razvijeniji su 1000 puta od Mađara, ali su muslimani. I hiljadu je takvih primjera
Sto se tice muslimana u Turskoj, njima ne daju u EU zato sto ih ima puno. Ima ih oko 60 miliona, i vrlo cesto ilegalno idu u Evropu, pogotovo Njemacku, iako nemaju ni bezvizni rezim. Kad bi usli u EU, ne samo da bi dobili bezvizni rezim nego pravo i da zive i rade u Evropi, a obzirom na tendencije migracija i njihov broj pojeli bi Evropu. O njihovom prirodnom prirastaju da i ne govorimo.
Druga i osnovna stvar, samo mali djelic Turske i Istambula je u Evropi. Skoro sva Turska pripada Aziji. Nema nikakve logike da udje u EU kad je skoro skroz u Aziji. Isto kao kad bi Egipat trazio da udje u EU. Zar to nije glupo.
Sto si rekao da islamska djeca u islamskim zemljama pate, to je vise zbog ekstrema u islamskoj religiji nego zbog zapada.
Evo u Afganistanu i Pakistanu su se oduvijek tukli muslimani i kad nije bilo zapada. Slicno tako i u Africi i Arabiji.
Zapad jeste malo podgrijao situaciju, ali osnovni problem je u njima samima.
Isto kao kod nas na Balkanu i BiH, osnovni problem je u narodu sto je neslozan, a ne u medjunarodnoj zajednici.
Kad se muslimani u islamskim zemljama sloze, nece im moci zapad nista. Najveci problem je sto se oni sami trve oko religije isto kao glupi balkanci oko nacije.
Danas sam gledao na bhrt jednu emisiju o islamu. Islam zaista moze biti divna religija, ali mi koji nismo muslimani islam uglavnom vidimo kroz Arape i ratove. Zato najbolji nacin da muslimani poboljsaju svoj ugled i na zapadu i njima samima je da praktikuju islam ljubavi, a ne ratova. Isto se odnosi i na druge religije i nacije. Ali a zalost, ono sto sad rade muslimani je slicno onome sto su hriscani radili u srednjem vijeku, medjusobno se ubijaju zbog iste religije i da stvar bude gora tu se mijesa i politika kao i zapad. Jos dugo trebace proci da se stvari promijene, ako ikad. Ali osnovna poruka je da muslimani sami treba da se promijene. Recimo kao muslimani iz BiH ili Turske. Muslimani iz BiH su primjer modernih muslimana. Na njih bi se trebali ugledati i ovi arapski i africki i stanje u svijetu bi se promijenilo. Zasto zapad ne napadne Tursku i zasto je branio BiH. Pa zato sto su se pokazali civilizovani i sekularni, a ne kao oni Arapi. Oni su sami krivi za svoju nesrecu najvise, bas kao i balkanci.