Ja ću opet da se ponovim, ali valja istaći neke stvari...
Robi NEMA adekvatnu podršku rukovodstva, bez obzira što oni po medijima pričaju drugačije. To je prvo, a drugo, on nema igrače od kojih bi sastavio tim...
Kažem da nema podršku jer da je ima, ne bi mu predsjednik i SD, podriuvali autoritet insistiranjem da se igrači koje je on precrtao vrate u tim, zarad "interesa kluba". A drugo, ne bi predsjednik uzimao sebi za pravo da on lično drapi igrače po džepu, zbog nezalaganja. To se, koliko ja znam, radi u dogovoru sa trenerom, a ako Lukić smatra da on to treba da radi, može da se uhvati i trenerke i pištaljke, pa da vodi i utakmice i treninge, jer njemu trener izgleda i ne treba. Dok god ima demagogiju za saveznika, pa da opravdanja za loše poteze, poraze i kikseve traži u sudijama, Karadžiću i kosmičkim silama, njemu praktično, ništa drugo i ne treba.
Vilotić je morao da leti ekspresno, isto kao i Adi onomad, bez obzira što je potonji pokazao i dokazao da je klasa i da je u ovom trenutku ponajbolji igrač tima. Jednostavno da su iz kluba lifrovani igrači koje je trener precrtao, njegov autoritet ne bi bio upitan, pa se ne bi dolazilo u situaciju da igrači uzimaju luksuz da igraju sa pola snage.
Ako je pomilovan Vilotić, koji se naočigled kompletne ekipe, sprdao sa trenerom, o čemu onda dalje da pričamo. Bez obzira kolilko inteligencija fudbalera, može da bude upitna, nije niko od njih toliko glup, da ne kapira kako stvari stoje.
Druga stvar je nepostojanje adekvatnog igračkog kadra. Ovaj tim je opako unazađen prodajom Tošića i Ninkova, koje su zamijenili Reljić i Mikić, a ostatku da ne pričam, pošto sam već govorio o igračkom kadru. Eto uzmimo Borhu, koji je odličan igrač za naše prilike, ali pod uslovom da igra na svojoj poziciji, da ima adekvatan vezni red i saradnike u napadu, te da je spreman i maksimalno motivisan. Da nema ove manjkavosti, ne bi igrao u Zvezdi već u Čelziju ili Mančesteru. Ali u situaciji kad ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, pa još na toj lijevoj strani, nema ni adekvatnu podršku u vidu kvalitetnog beka, kao ni pravog realizatora u samom vrhu napada, onda je logično što ni on ne igra u punom ritmu. On je samo ilustracija. Rekoh već da ovaj tim ima jedno 5-6 kvalitetnih igrača, nekoliko talentovanih i to je sve. Sa tim se ne osvaja ni titula, a kamoli ide u evropske utakmice.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|