Pricash o Zapadu kao jedinom olicenju materijalog i da to bogatstvo navlachi mrak na ochi i zasljepljuje...
EVo ja prva nisam za to da mladi odlaze iz nashe drzave i da dizu ruke od svega. Mislim da trebamo pokusati i promijeniti nesto na bolje. Jer ja da zelim mogu se sutra iseliti , udobno smjestiti negdje , raditi placen posao, uz to zavrisiti fax, sa svojim pozivom imala bi dosta perspektive negdje vani.
Ali jednostavno zelim da ostanem ovdje jer me ovde druge stvari vezu...i mislim da nije fazon da se ja iselim i skrasim svoje dupe, a svi oni koje volim da se i dalje pate i da ostanu ovdje....
Ne vidim u tome rjesenje....ici na Zapad pojedinacnom..vec pribliziti nam Zapad da mogu i moja djeca i djeca mojedjece da zive u svom na svome..a ne da se snalaze i krecu od 0 u tudjim zemljama.
I naravno stvoriti uslov da mogu da putujem sirom svijeta kao turista ili poslovno kad god za to imam potrebu. Mislim da je to moguce i ostavrljivo...pogotovo sto ovde medjunarodna zajendica kroji politiku....
A kazesh mnogo je loshih stavri na Zapadu. Problem je sto smo mi ovde navikli da se radi 8 sati, tj. vishe da se ispijaju kafe a da plate bude visoke, da se dizu krediti, da se putuje i slicno....Tito je umro, komunizma vishe nema(nazalost) i starog rezima kad smo svi zivjeli kao lordovi. Treba prihvatiti cinjenicu razvijenog svijeta , kapitalistickih zemalja: gdje su vodeci interesi i kapital.
Kazesh radi se od jutra do mraka....pa pobogu ja znam ovde ljude koje rade od jutra do mraka , ili one koji rade na 2 radna mjesta, imaju naravno primanja veca i zive dosta solidno. Opet ima i onih koji rade od jutra do mraka a zive na ivici egzistencije...
Nigdje nema lezi lebe da te jedem, sto manje raada, a daj nam vremena za demagogiju i duhovna propiranja.
Covjek svakako mora da bude nacitan, da ima kulturni, socijani zivot, da ima prijatelje, porodicu, voljene ljude oko sebe...sto ga ispunjava , to mu dushu odmara i cisti...ali ako taj covjek nema sansu da radi i da posteno zaradi solidno za zivot...pa tu nema srece niti duhovne niti uopste normalnog obitavanja na povrsini ove nashe Zemlje.
I josh nesto...pricah o loshim stavrima na zapadu....tacno je da toga ima dosta.
A ti i slicni ovi duhovnjaci da se krecu malo vishe medju narodom, ne samo poznanicima svojim , vec sirokim narodnim masama, mogli biste vidjeti, koliko kod nas zapravo ima kriminala, koliko ima droge, koliko nasilja, prostitucije, alkoholizma, a bolesnih da ne pricam (jer smo mi nacija koja je vrlo bolesna , a zasto..pa sve zbog nedovoljnih uslova za normalno zivljenje).
Kako biti srecan kad vidish jedno dijete bolesno od hemofilije, pa dobije josh brata bolesnog od hemofilije..a drzava nema para da im plati lijek, a kamoli preventivno da djeluje da se i kod nas uradi amniocenteza, horionske cupice i slicni pregledi koji bi mogli ukazati na takvu bolest...vec se radjaju djeca koja su invalidna za cijeli zivot...
Dzaba tu tebi duhovnost..kad nema sredstava da odredish nesto najosnovnije..a kamoli za duhovnu nadgradnju....
I dobro ti je neko rekao...skini paucini sa ociju....
jako sebicno je sto se ti smatras da si osjetio nesto i da te to cini srecnim u loshim uslovima zivljenja.
ZNaci samo si ti srecan a 98% klasicne polpulacije je nezadovoljno, kao sto i jeste....
To sto ti isticesh svoju srecu na taj nacin , dok su ostali nesrecni nije bozanski i sirokogrudo... vec je krajnje sebicno i egocentricno.....