banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2010, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Генерал Роуз на суђењу Караџићу: „Муслимани су често пуцали у Сарајеву како би за то били оптужени Срби“

БЕОГРАД - Муслимани пуцали на своје! Осим ове тврдње бивши командант међународних трупа у БиХ генерал Мајкл Роуз на суђењу Радовану Караџићу каже:

- У једном инциденту пуцано је на трамвај са зграде у Сарајеву на којој је обично стајала паравојна полиција. У другом инциденту, после минобацачког напада у којем је погинуло двоје деце, испаљене су још две гранате на истој локацији, које су, такође, могле доћи само са босанске линије - објаснио је Роуз.

На питање Караџића да ли је члан ратног председништва БиХ Ејуп Ганић организовао тајну полицију за снајперско пуцање по трамвајима како би се то приписало Србима, британски генерал је рекао да такве тврдње не може да потврди, али ни да демантује.
Лука Караџић није сигуран колико ће ово сведочење користити Радовану:

- Унапред је осуђен, попут свих других Срба у Хагу. Овакве изјаве су од изузетне важности како би се коначно сазнала права истина о рату у Босни.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sad ce opet da zapevaju onaj svoj ratni hit: Thank you Mr Clington, Thank you Mr Rouz. Ćetnici su mašala razvaljeni skroz :D

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
SNIMKA ARMIЈE BiH IZ LOGORA ZA SRBE U TRNOVU

http://www.ebrcko.net/index.php?option=com_kunena&Itemid=10&func=view&catid=21&id=77

Trnovo, kao jedna od sarajevskih opština je dokaz da Sarajevo na početku rata nije bila nikakva nezaštićena zona, već da su Alijine horde imale potpunu slobodu.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Нису Маркале али:

http://www.nspm.rs/istina-i-pomirenje-n ... orica.html

Citiraj:
Знам лично да су пет заробљених Срба убили, заклавши их ножем, Насер Орић и један по надимку Кезо из Глогове, који је био заменик Ејупа Голића из Глогове(вођа локалне јединице, касније погинуо,оп.а.), а сада живи у Тузли. Лично сам видео када су они заклали петорицу заробљеника, а после тога направили голове и играли лопте главама које су одсекли. Убили су их у месту Кајићи на улату у Кравицу. Знам да је један од тих убијених био конобар у Братунцу, радио је у кафани ‘Ловац’(...). Видео сам и у Кравици доста покланих цивила, али нисам видео ко их је побио. Међу њима је било и жена у црнини”, навео је сведок у исказу.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Akaši: Još nejasno ko je gađao Markale

BETA - 22.10.2011 13:15
MILOČER - Nekadašnji specijalni izaslanik UN za Jugoslaviju Jasuši Akaši izjavio je danas da je zločin na Markalama u Sarajevu 1995. godine i dalje "nejasan slučaj". jer je granata od koje su stradali građani mogla da dođe sa obje zaraćene strane.
Za gađanje pijace Markale u centralnom, starom dijelu Sarajeva, okrivljena je Vojska Republike Srpske koja je opsjedala Sarajeva tokom rata u Bosni (1992-95). U bombardovanju, 5. februara 1994, od jedne granate je poginulo 68 ljudi, a 144 ranjeno.
Akaši je danas novinarima u Miločeru rekao da "što se tiče Markala, tu smo stvar veoma ozbiljno istražili (UN)".
"Formirao sam Odbor sa pet članova, velikih stručnjaka koji su dolazili iz pet zemalja. Zaključak koji mi je Odbor predao bio je da je, na osnovu prikupljenih podataka, granata mogla da dođe i sa strane bosanskih Srba, ali i sa strane koju je kontrolisala bosanska vlada. Dakle, stvar je i dalje nejasna", rekao je on.
Akaši je učestvovao na skupu "Novi Balkan i proširenje EU", koji je priredio Evropski centar za mir i razvoj (ECPD).
U ragovoru s novinarima japasnki diplomata je kratko govorio i o zločinu u Srebrenici, ocijenivši to kao tragični događaj.
"Što se tiče Srebrenice, duboko žalim što UN nisu imale kapacitet da spriječe tu tragediju", rekao je on.
Prema njegovim riječima, 16 godina nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma građani BiH moraju još mnogo da rade za stvarni mir i izgradnju međusobnog povjerenja.
"Dejtonski sporazum je bio privremeno sredstvo da bi se ponovo uspostavio mir - jer mi nismo uspjeli da dođemo do istinskog mira. Mislim da je od vitalnog značaja da ljudi u Bosni i Hercegovini još mnogo rade na suštinskom miru i ponovnom uspostavljanju međusobnog povjerenja", rekao je Akaši, višegodišnji podsekretar UN.
Prema njegovim riječima, na Balkanu još ima političkih, ekonomskih i socijalnih problema, ali je stanje bolje nego u vrijeme kada je on nastojao da uspostavi mir među zemljama bivše Jugoslavije.
"Barem više ne ratujete međusobno. Ima znakova da se poboljšavaju i uslovi života, a postoji i mnogo šira perspektiva daljih integracija Zapadnog Balkana", rekao je Akaši.
Na skupu u Miločeru je sinoć predstavljena Akašijeva knjiga "U dolini između rata i mira" (In the Valley Between War and Peace), koju je izdao ECPD. U knjizi je bivši izaslanik detaljno iznio viđenje ključnih političkih ličnosti sa kojima je pregovarao tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji.
Akaši je na sinoćnoj promociji kazao da mirovne trupe UN nisu mogle da spriječe vojsku bosanskih Srba da jula 1995. godine uđe u zaštićenu zonu Srebrenice, gdje se kasnije dogodio masakr nad Bošnjacima.
Dodao je da je Srebrenicu štitilo oko 200 vojnika iz Holandije koji su bili nedovoljno opremljeni, a da je prema njima išlo nekoliko hiljada srpskih vojnika.
"Kada ovo govorim, neću vaše sažaljenje. Želim da iznesem kakva je situacija bila sa stanovišta UN, a to nije jedino stanovište koje postoji. Istorija će nam suditi svima", rekao je Akaši.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ak ... 11550.html

Ako se Bošnjaci i Hrvati slažu, ja sam za to da nam u budućim trzavicama sude isključivo Japanci ili Kinezi, nekako vjerujem u njihovu nepristrasnost.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ebo te Akaši i njegova nepristrasnost :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 16:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Чекај.....за почетак је доста и ово....Нејасно....Значи,не стоји оптужба да смо то били ми....Како полако излази истина на видјело о стварној кривици за Сребреницу,изаћи ће и за ово....

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2011, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Jedino je jasno, da kad je nešto nejasno, svima je jasno kako su to Srbi uradili. I onda nakon 55 godina kažu da ipak nije jasno.
Zašto onda kada je bilo bitno, nije jasno rekao da je nejasno...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2011, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nemoj mi na Yasushija - sjecam ga se uvijek kao nasmijanog i kad bi on dosao na sastanak sa npr. Rasom ili Ratkom i oni bi bili nasmijani i raspolozeni.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 10:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Eh, naknadne istine, da imam moc ja bi sve te naknadne pohvatao i dodijelio im metak u potiljak, ovo samo sluzi da pali obicne ljudi i da soli rane, u smislu, imali ste pravo ali mi vas i dalje jebemo jer smo mocni i boli nas racku.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Banjalucki_Behar je napisao:
Nevjerujem u te zavjere da su muslimani sami sebe ubijali, ili da su srbi sami sebe ubijali, pogotovo sto doticni Dabic koji je duzi dio svoje karijere proveo u egzibicijama sada skupja eksperte odbrane, dok postoje dokazi UN-ovih eksperata da je granata izpaljena sa polozaja VRS.

vjerovao ti ili ne, bilo je to davno na Canal+, samo ti neces da pogledas istini u oci, kad Nato clanica kao sto je Francuska objavi da ste ubijali svoje...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
LemiGO je napisao:
Eh, naknadne istine, da imam moc ja bi sve te naknadne pohvatao i dodijelio im metak u potiljak, ovo samo sluzi da pali obicne ljudi i da soli rane, u smislu, imali ste pravo ali mi vas i dalje jebemo jer smo mocni i boli nas racku.

Otprilike i ja mislim isto... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
nije naknadna istina, kao sto rekoh, vec je davno bilo objavljeno, ali u vecini zemalja zataskano... mislim jedno je sto je to bilo na Canal+, a drugo da se objavilo na CNN-u ili BBC-u.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]