banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 21:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Sep 2011, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Od anoreksije pate i petogodišnjaci :(
Megan Arčer, tada trinaestogodišnjakinja, sasvim iznenada se, žaleći se na bol u grudima, srušila pred svojim roditeljima, koji u šoku nisu znali šta joj se dešava.

Nakon što su pozvali Hitnu pomoć, čiji radnici su Megan odmah dali glukozu, djevojčica se naglo trgla i pitala koliko ta glukoza ima kalorija.

"Bio je to zastrašujući momenat. Odmah sam znala šta se dešava. Znala sam da koliko god se mi, kao roditelji, trudili nismo uspjeli da pobijedimo tu bolest", prisjeća se Džejn Arčer (47) nemilog događaja koji se odigrao u njenom domu.

Megan, sve do tada srećna tinejdžerka, izgladnjivala se kako bi izgledala savršeno, baš onako kakvi su zahtjevi današnjeg doba. A, to izgladnjivanje je neminovno vodilo ka anoreksiji....

Slučaj Megan Arčer, nažalost, nije jedini, jer je prošlog mjeseca objavljeno istraživanje prema kojem više od 2.000 djece prošlo kroz tretman u borbi protiv anoreksije, a ono što je daleko šokantnije svakako je da je čak 100 djece bilo dobi između pet i sedam godina.

Glavna ustanova za djecu sa problemima u ishrani je "Rodes Farm" u sjevernom Londonu, koja radi od 1991. godine i koja je prva ustanova ove vrste u Velikoj Britaniji.

"Rodes Farm" je ustanova koja prima pacijente dobi od osam do 18 godina, iako osoblje priznaje da su među svojim pacijentima imali i šestogodišnjake.

Ova ustanova ne podsjeća na kliniku, već više kao centar za druženje djece; sve je puno igračaka i ostalih sadržaja prilagođenih njihovim malim pacijentima.

Pacijenti, od kojih neki izgledaju zastrašujuće mršavo, zajedno se druže, igraju, a na raspolaganju imaju i veliki vrt, gdje takođe provode dosta vremena.

Osoblje ove ustanove priznaje da nije sve sjajno, jer je nekada donja granica za primanje pacijenata bila 15 godina, a sada je 13 i dalje je u opadanju, što je krajnje zabrinjavajuće.

Ovdje je boravila i Megan, koja se u potpunosti oporavila od poremećaja koji je imala. Njena majka i dalje ne može da vjeruje da se nešto tako desilo njenoj kćerki.

"Mladi ljudi bi trebalo da budu puni života, ne bi trebalo da imaju bilo kakvih briga. Jednostavno, nisam mogla vjerovati da dijete može da ima anoreksiju u njenom dobu. To mi je tada bilo potpuno nepojmljivo", kaže Džejn.

Megan, koja je sad već tinejdžerka, danas "hladne glave" objašnjava kako je samu sebe dovela u to stanje. Ona priznaje da je sad svjesna koliko je bila sebična i kroz kakav pakao su prošli njeni roditelji.

"Ja zapravo nikad nisam voljela svoje tijelo, kako sam izgledala. Još kao mala primijetila sam da su svi moji prijatelji sitni, mršavi, a ja sam bila krupnija i razlikovala sam se od njih", priča Megan.

Iako Megan nikada nije bila gojazna, odlučila je da prvo krene u teretanu, a svaki dan je džogirala.

"Postala sam opsjednuta trčanjem. Ako bi neko pokušao da me spriječi, u momentu bih se naljutila i pobjegla od kuće. Trčanje je bila moja strast, sviđalo mi se i bila sam ponosna na samu sebe", prisjeća se Megan.

Međutim, vremenom stvari su bivale sve gore; počela je sve više da vježba i njena kilaža je jednostavno padala, iz mjeseca u mjesec.

Zabrinuti roditelji su konsultovali nutricionistu, ali ni to nije pomoglo, jer je svakim danom bila sve mršavija. Konačno, na pragu 13. godine je kolabirala.

Roditelji su odmah reagovali i odveli je u "Rodes Farm", gdje je primljena u novembru 2010. godine. Njena majka priznaje da su bili nemoćni, da oni ništa više nisu mogli učniti, osim da je prepuste ekspertima.

"Mogla sam predvidjeti šta se dešava, mogla sam predvidjeti da će doći do toga, ali jednostavno u takvim situacijama se osjećate bespomoćno", kaže Džejn.

Nemaju svi sreće da završe u "Rodes Farmu", jer mnogi sebi to ne mogu priuštiti. Naime, vrhunska njega koju djeca dobijaju ovdje košta i do čak 499 funti po danu, što je više od bilo kojeg luksuznog hotela.

U toj klinici ne praktikuju nasilno hranjenje i samo jednom su bili u situaciji da dijete moraju staviti na infuziju. Oni koriste tehniku ohrabrivanja preko prijatelja, tako da djeca jedni druge ohrabruju da jedu.

Kada dijete bude smješteno u tu ustanovu, prvi cilj je dobiti dva kilograma za sedam dana. Djeca u prosjeku ovdje provode i po 20 nedjelja, koliko je recimo provela Megan. To samo govori koliko je njeno stanje bilo ozbiljno.

Martin Dejvis, vodeći ekspert u toj oblasti koji radi u "Rodes Farmu", kaže da iz godine u godinu primaju sve mlađu djecu.

"Kada sam došao ovamo, 1996. godine, bilo je nezamislivo da imamo pacijenta od 10 godina, ali danas je to sasvim normalna stvar. Problem je što se taj trend produbljuje pa imamo i djecu od šest, sedam godina", priča Dejvis.

On na kraju upozorava da je uzrok tome svijet u kojem živimo, društvo koje djecu forsira da budu bolji.

U takvim situacijama djeca ranije i sazrijevaju i to njihov život čini daleko komplikovanijim.

"Djeca treba da budu djeca... Da se igraju i bave svim čime se bave djeca njihovog uzrasta, a ne da razmišljaju koliko su pojele, broje kalorije i paze na izgled", ističe Dejvis.

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/ziv ... 05345.html

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 13:56 
Strasno, ali bas strasno...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Nije mi to jasno uopšte, kako klinac od 7, 8 godinamože svoju pažnju usmjeriti na brojanje kalorija??? To su zapostavljena djeca, tako tužno. :(

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2011, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2009, 18:27
amidža je napisao:
Pa ne možemo mi sad glumiti nešto i praviti se ludi te prešutiti činjenicu da je ljepota i izgled kod žene jako bitan.
Jeste brate bitan je ali ne i presudan!
Recimo ja sam žene uvijek dijelio na ženstvene i manje ženstvene.O definiciji ženstvenosti ne treba da pričam jer su ukusi različiti.
Ehhhh u životu sam nailazio na puno ženstvenih ali istovremeno šupljoglavih pa me nisu baš nešto impresionirale.
No, jednom sam Božijim određenjem naletio na ženstvenu i intelektualno jaku te sam skratio razmišljanje i jednostavno potpisao kapitualaciju na momački život. :wink:

Ehhh ali došao je belaj po moj novčanik.
Sad puno grcam za šminku i ostale džidže-midže :roll:

Pare i postoje da ih zene trose :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 08:42 
Citiraj:

evo i mene slucajno dosla do tvog blog...btw.jedna sam od ana.......ime ce osatti tajna..imam 13 godina.....visoka sam 166 cm i imam 48 kg...zeljela bi iamti 44 kg....evo to ti ejs ve o meni.skokni ponekad....

Citiraj:
prije dvije godine imala sam 45 kgi odlucila sam da smrsam i dosla do 40.moji su me prekoravala i omorala sma pod hotno da odebljam(znam da sam bila premrsava ali voljela sam to)u USA sam evo godinu dana i odebljala sam 4 kg od ne krecanja i sad mi je glavna preokupacija akko da ih skinem!procitala sma da Nikol Ritci uzima laxative i diuretice(pocela sma da uzimam to)ali sam se prvo konsultovala kod ljekara koji mi je predlozio da koristim poseban diuretic za izbacivanje viska vode iz organizma..svi kazu umrijeti ces ali ja ne mislim tako jer i Petra Nemcova kao i Anna Nicole koriste oboje kako bi i smrsale i odrzavale tezinu!treba mi vasa pomoc sta mislite o tome...

Citiraj:
jelovnik za danas...
D:dve kruske
R:pojela sam 250g zu-zua (ne znam da li to sme,pise 3 kifle ili testenine)
V:dve palacinke sa euro kremom i mlevenom plazmom i red cokolade.

Sledeci post ove sto je pojela zuzu, kruske i palacinke sa eurokremom...

Citiraj:
Ljudi osecam se uzasno,katastrofalno,evo placem vec celo jutro...ne mogu da verujem kako do sada nisam to primetila...jutros sam krenula da napravim u photoshopu veliku sliku sa puno manjih od moje najbolje drugarice i mene i stavila sam brojne slike i onda sam otisala da stavim i neke od ranije...stavila sam par slika od pre samo godinu i par meseci (tada sam imala 63kg na 180cm)...pocela sam da listam ostale slike iz starih albuma i potrazila stare diskove sa slikama,nisam mogla da verujem JA VISE NISAM ISTA OSOBA!!!mrzim ovo u sta sam se pretvorila...znam da ce mnogima zvucati cudno,ali prosto zaista nisam bila toliko svesna ovoga,kao sada,nekako znala sam ja da imam i vecu guzu i butine i stomacic i ruke i obraze,ma sve i da mi nisu vise iste farmerke dobre,ali ovoooooo...ovo je uzasno,osecam se odvratno i ne mogu da verujem da niko nije stao ispred mene i rekao hej sta to radis na sta licis?!o boze ne znam vise nista...znam da je vazno sto sam sada ovde i sto zelim sve to da promenim,ali ipak...

Tragedija sta sebi ljudi rade... :confused3: :confused3:

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

:lol: :lol:

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2011, 11:44 
Ucini mi se pikaso na prvu...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Majka male misice (6): Pozira u bikiniju, ne bojim se pedofila
Anđela Bejlor (41) ponosno posmatra svoju kćerku kako hoda po pisti u bikiniju. Uvjerena je da je njezina kći najljepša i vjeruje kako isto misle i sudije.

No, ovo nije običan izbor za miss jer su kandidatkinje djevojčice, stare šest godina koliko ima i Anđelina kći Maraja.

- Ljudi me kritikuju, ali ja smatram kako je moja kći lijepa i želim je pokazati svijetu - kaže Anđela koja s porodicom živi u Las Vegasu. Kako bi Maraja izgledala što ljepše njezina je majka potrošila gomilu novca. Plaća joj i trenera koji ju je, kada je imala samo tri godine, počeo učiti kako mora hodati i kako se držati. Anđela pazi i kako bi Maraa uvijek imala besprijekoran ten, a plaća joj i ugradnju umjetnih noktiju i ekstenzija, piše Mirror.

- Maraja dobija na samopouzdanju kada hoda po pozornici. Sudije nisu mogli skinuti pogleda s nje kada je pozirala u bikiniju. Napravila je seksi pokret i napućila usne. Bila sam tako ponosna na nju - kaže Anđela.

Na pitanje boji li se da bi njeno dijete moglo postati žrtva pedofila, odgovara:

- Vidjela sam curice u bikinijima koje moja kći neće nositi sve dok ne navrši 18 godina. Nikad joj ne bi dozvolila da nosi ili napravi nešto previše seksi. Njezin kostim pokriva sve - kaže Anđela.

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/ziv ... 13268.html

Tu su i slike :(

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 15:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Kuku meni :banghead: samo još silikone da ugradi :angry4:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Pobogu, da nije tijela ko bi rekao da je ovo lice djevojčice koja ima 6 godina. :confused2:
Nemam ništa protiv toga da se djeca bave manekenstvom, ali ovo je bolesno pretjerivanje.
Zaključujem, s obzirom na to da je majka ružna k'o djavo, želi da nadoknadi svoje nedostatke i to što je htjela biti baribe ljepotica preko svog djeteta. Ludi Amerikanci! :confused3:

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Good point, Angel. Luda krava liječi svoje komplekse preko jadnog djeteta. Užas.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
http://tlc.howstuffworks.com/tv/toddlers-tiaras

Ponekad naletim na ovo.. grozno, majke mi! I upravo sam i ja to primjetila, skoro sve majke su debele iskompleksirane kravetine! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2011, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Najezim se koliko je bolesno.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2011, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Manipulacija fotošopom.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2011, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ova uškorana Madonna nikad neće odustati... :confused1:

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2011, 09:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Sidney Rome - Aerobic Ikona

nekad:
Slika

Slika
danas:
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2011, 10:05 
@Talija

Jedino Madona izgleda "zategnutije" na tim fotosop slikama...

Aerobni trening (u sta logicno aerobik uglavnom spada) ubrzava starenje tako da ne vidim nista cudno sto ta aerobic ikona starije izgleda...stavise ni na toj prvoj slici mi ne djeluje nesto narocito izazovno i oblo, kada bolje pogledam u ruke i ramena vise mi izgleda kao one anoreksicne manekenke.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2011, 10:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Sidney Rome nije svoju optiku izmjenila samo Aerobik treningom, već i raznim "nesretnim" operativnim zahvatima na očima, ustima i jagodicama (obrazima)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2011, 10:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
tensSa je napisao:
@Talija
Jedino Madona izgleda "zategnutije" na tim fotosop slikama...

Obrati pažnju, na svakoj slici je nešto rađeno, sužen struk, rebro "upasovano" da ne štrči, celulit i guza smanjeni itd.
A ova aerobik ikona bi mi izgledala prirodnije da se nije skalpelom dirala, ioanko godine čine svoje.
Nivea često za svoje fotomodele bira punačkije, pjegavije, prosječnije žene nego bilo na kojoj drugoj reklami, a sve u cilju da budu približniji "običnim" ženama. Do duše, nekad u tome i pretjeraju. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2011, 10:53 
Bennet je napisao:
Sidney Rome nije svoju optiku izmjenila samo Aerobik treningom, već i raznim "nesretnim" operativnim zahvatima na očima, ustima i jagodicama (obrazima)

Jos kontam sto je toliko drugacija na ovim zadnjim slikama... :lol: :lol:

Sto se tice lica ne znam zasto je uopste radila ista, lice joj je ekstra bilo...

Citiraj:
Obrati pažnju, na svakoj slici je nešto rađeno, sužen struk, rebro "upasovano" da ne štrči, celulit i guza smanjeni itd.

Tek sada primjecujem, nisam ni obracao paznju na to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]