LemiGO je napisao:
@Becks
Nisam ja iskljuciv, vec samo razmisljam unaprijed sa vecom kolicinom mogucih faktora. Drugo spomenuo sam zrtve i egzekutore, u prvom djelu sto se naravno odnosi na sve zrtve i sve egzekutore, u drugom djelu spominjem Srbe zajedno sa Jevrejima i Romima koji su plasnki istrebljivani u NDH, sta ja tu faviruzujem.
Nemam djecu, ali ne zelim da moje dijete zivi u sistemu gdje se svi "vole" i gdje su svi "pomireni" do nekih novih kataklizmicnih svjetskih dogadjaja i ekonomskih lomova u kojima drage komsije kolju jedni druge, neka hvala jednom dovoljno, ne diram te, ne diras me i sve OK. Peonta svega, je da je to iluzija koja kad tad pukne, sto je najgore preko ledja nevinih.
Moj rođak sa majčine strane se preziva UŽIČANIN jer su njegovi preci davno prognani iz Užica i doselili u jedan posavski gradić. U zadnjem ratu je moj rođak prognan i iz tog posavskog grada!
Sad se vratio i muku muči kako preživjeti u gradu gdje te svako posmatra kao građanina drugog reda!
Slična situacija je i za Srbe u Livnu, Mostaru, Zenici,,,,!
Eh, hoćemo mi te probleme produbljivati ili ćemo raditi na sanaciji i normalizaciji?Sasvim je normalno da moje dijete zna da se strašan zločin desio u Jasenovcu gdje su najviše stradali jevreji i Srbi ali je sasvim normalno da i novije generacije mladih Srba znaju da se u Srebrenici ,Podrinju i Prijedorskom kraju desio zločin genocidnih razmjera gdje su stradali Bošnjaci!
Može se živjeti normalno a da se spozna i prihvati istina.
Primjer su i Engleska i Francuska ali i Njemačka kao i gro drugih zemalja i naroda!
Što bi mi bili iznimka??